Bästa Ögonfransböjaren 2024 – Naturligt böjda fransar på nolltid

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Har du korta eller raka ögonfransar som ofta tynger ner dina ögonlock? Blir situationen ännu värre när du applicerar på mascara? Därför är det bra att ögonfransböjare finns. Det är ett genialiskt redskap man använder för att böja sina ögonfransar så de får mer volym och öppnar upp ögonen och helhetsintrycket av din makeup.

Efter många timmars efterforskning så har jag kommit fram till att Shiseido Eyelash Curler är den bästa ögonfransböjaren för de flesta. Med utmärkt längd och böjning blir dina ögonfransar perfekt böjda hela dagen – detta utan att skada fransarna.

Testvinnare – Bästa ögonfransböjarna (2024)

  1. Bästa ögonfransböjaren i premiumsegmentet: Shiseido Eyelash Curler
  2. Bästa ögonfransböjaren i mellansegmentet: Tweezerman Classic Lash Curler
  3. Bästa ögonfransböjaren i budgetsegmentet: Perplex Ögonfransböjare
  4. Dior Backstage Smooth Lash Curler
  5. Kicks Beauty Professional Eyelash Curler
  6. Laura Mercier Artist Eyelash Curler
  7. IsaDora Pro Lash Curler
  8. Ardell Precision Lash Curler
  9. Åhléns Ögonfransböjare
  10. Lyko Ögonfransböjare

1. Bästa ögonfransböjaren i premiumsegmentet: Shiseido Eyelash Curler

Visserligen är det här en väldigt klassisk ögonfransböjare med en vanlig design, men vad tillverkaren Shiseido har gjort för att få oss alla i testpanelen att älska den har jag ingen aning om – men den är verkligen fantastisk.

Den har, som de flesta ögonfransböjare, en mjuk kudde som hjälper till att böja dina fransar men en sak vi alla märkte som var utmärkt med den var att den inte klämmer något skinn som oftast kan komma i kläm när man ska böja.

Den är även lagom bred och lagom böjd för att kunna få med alla fransar i en och samma böjning. Ibland kan ögonfransböjare vara för korta eller för böjda (eller båda på samma gång) och man måste då böja fransarna flera gånger vilket kan lämna ett ojämnt resultat.

Den skadar heller inte ögonfransarna när man använder den och de fina böjda fransarna håller under hela dagen. Självklart håller resultatet bättre om du applicerar mascara på efteråt – aldrig innan; efteråt.

Här får du en ögonfransböjare du kommer kunna ha länge och vara lika nöjd med resultatet varje gång. Den är verkligen värd pengarna. Det finns även separata refillpads att köpa till när man måste byta.

2. Bästa ögonfransböjaren i mellansegmentet: Tweezerman Classic Lash Curler

Ögonfransböjaren från Tweezerman är en storsäljare och vi förstår precis varför. Den är utrustad med en silikondyna som är skonsam mot dina otåliga fransar samtidigt som den böjer fransarna precis som du vill ha dem.

Dynan är rund och tjock för att man ska slippa veck på fransarna och för att göra hela processen enklare och få ett mer intensivt resultat. Resultatet håller dessutom hela dagen.

Man får den även att räcka länge eftersom det kommer med tre stycken silikonkuddar på köpet så man kan byta ut kudden när den blivit för gammal. På det sättet slipper man köpa en ny ögonfransböjare eller kuddar på ett tag.

Priset är väldigt överkomligt också. Alla i testpanelen tyckte om den väldigt mycket och hade ingenting att klaga på. Väldigt enkel att manövrera.

3. Bästa ögonfransböjaren i budgetsegmentet: Perplex Ögonfransböjare

En ögonfransböjare i lyxvariant men till ett budgetpris. Den ser väldigt lyxig ut tack vare den fina guldiga färgen och en har ett fint ark. Annars är det en klassisk design med ett greppvänligt handtag och en gummikudde som böjer dina fransar.

Kudden är även väldigt skonsam mot dina fransar och lämnar inga hårda veck. Man får dessutom med en extra kudde så man kan byta ut den när den blivit gammal. Sedan finns det kuddar man kan köpa till separat.

Ögonfransböjaren är tillräckligt lång för att få med alla fransar i ett svep utan att det blir ojämnt eller fult. Priset är som hittat och vad man får är en ögonfransböjare av hög kvalité som kommer räcka ett bra tag.

4. Dior Backstage Smooth Lash Curler

Denna ögonfransböjare från Dior Backstage Eyelash Curler är det perfekta verktyget för att fixa perfekta fransar med läckert lyft och böj. Vi gillar denna ögonfransböjare för att den lyckas med att kombinera hög standard och snygg design. Att den dessutom känns überlyxig gör ju inte saken sämre! 

Om du inte redan räknat ut det så är det naturligtvis så att detta är en väldigt snygg ögonfransböjare som känns otroligt lyxig. Den lyxar inte till endast sminkväskan, utan den lyxar till varenda makeup-stund, det kan vi intyga.

Du kommer att få 91 % mer böjda fransar direkt när du använder denna och du kan räkna med att resultatet håller i cirka 8 timmar.

För att använda den här ögonfransböjaren är det bara att trycka en gång med handtagen och sedan är det klart. Pressmekanismen och den mjuka gummidynan gör att den är både smidig och bekväm att använda.

5. Kicks Beauty Professional Eyelash Curler

Denna ögonfransböjare är väldigt proffsig och den är perfekt för dig som är ute efter ultimat precision

Ögonfransböjaren har en kantfri design där den svängda vinkeln passar alla typer av ögonformer. Den är skapad på ett sätt så att även de svårare fransarna kan få fint böj. Detta i sig är såklart anledning nog för oss att ta med den bland våra utmanare. 

Det är långt ifrån alla ögonfransböjare som dels funkar för alla ögonformer och dels böjer även de fransar som ofta kan vara lite svårare att böja. Här får du just detta, men du får även ergonomiska skänklar som ger bra stadga samt bra grepp. 

6. Laura Mercier Artist Eyelash Curler

Vill du ha en pigg och vaken blick där varje frans är lyft och böjd på bästa möjliga sätt så är detta en ögonfransböjare du ska spana in – den gör allt en ögonfransböjare ska göra plus lite till.

Silikonplattorna på denna ögonfransböjare är konstruerade på ett sätt så att de ger en långvarig effekt och det är en av de saker vi gillar bästa med denna produkt. Fransarna skadas inte då den har mjuka plattor och dessutom får du med en extra silikonplatta när du köper den. 

Handtaget är mycket stabilt, vilket är en förutsättning för att det ska vara behagligt och enkelt att använda den. 

7. IsaDora Pro Lash Curler

Om du har väldigt raka ögonfransar är det denna ögonfransböjaren från IsaDora du ska ha. Den ger dina fransar volym och gör dem perfekt böjda utan att lämna några spår eller klämma hud som kan komma i vägen.

Den är speciellt utformad för att passa alla ögonformer och den får med alla fransar i en enda böjning. Det bästa med denna ögonfransböjare är att den är gjord av rost- och nickelfritt stål och är därför rekommenderad till dig som är nickelallergiker.

En extra gummikudde ingår i köpet vilket betyder att den kommer räcka ett bra tag. Priset är även väldigt överkomligt då man får en helt fantastisk ögonfransböjare.

8. Ardell Precision Lash Curler

Precis som namnet antyder får du precist böjda ögonfransar med denna ögonfransböjare från Ardell. Även denna kommer i en klassisk design med en snygg silvrig färg och är enkel att hantera. Gummikudden gör att du får vackert böjda fransar.

Det enda med denna är att den kan vara för böjd om du har väldigt korta och raka ögonfransar, annars fungerar den väldigt bra. Priset är dessutom som hittat.

9. Åhléns Ögonfransböjare

Denna ögonfransböjare kommer från Åhléns egna märke och är en vanlig silvrig ögonfransböjare som ger vackert böjda ögonfransar. Även denna har en silikonkudde som är skonsam mot dina fransar.

Ett väldigt bra redskap som får med alla fransar i ett svep men som måste repeteras för att få det bästa resultatet. Priset är ingenting att bråka om.

10. Lyko Ögonfransböjare

Budgetprodukter är verkligen mina favoriter för vem vill inte ha en superbra ögonfransböjare till ett kanonpris? Denna är från Lykos egna märke och kommer med en mjuk kudde som enkelt böjer fransarna och ger dig ett naturligt resultat.

Med i köpet får man även en extra kudde så man kan byta när den första börjar slitas ut. Priset gör den till ett riktigt kap, men en del tyckte att man får vad man betalar för.

Köpguide – Hitta bästa ögonfransböjaren för dina behov

Vad är en ögonfransböjare?

Som med mycket annat så beskrivs produkter väldigt bra på namnet i sig, vilket även gäller för ögonfransböjare; det är ett sminkverktyg som används med syftet att böja ögonfransarna. Böjningen ska ske innan du applicerar mascara, annars riskerar du att bokstavligt talat böja av dem.

Genom att använda en ögonfransböjare kan ögonfransarna se längre och fylligare ut, då du liksom lyfter dem från roten och böjer dem i en kurva bakåt istället för att de ska vara raka och peka utåt. Detta ger i sin tur ett piggare och mer öppet intryck, både med och utan mascara. 

Självklart finns det en del olika sorter ögonfransböjare, där de kan skilja sig åt i form av utformning, design, färg, material och användning. Syftet är dock alltid det samma – de ska användas för att böja ögonfransarna.

Vem behöver köpa en ögonfransböjare?

Oavsett om du sminkar sig dagligen, några gånger i veckan, eller ett fåtal gånger så kommer du garanterat få användning för ett sådant verktyg.

Sen behöver du faktiskt inte sminka sig för att få användning av en ögonfransböjare; det kan bli lika fint om du bara böjer fransarna som dem är. Oavsett franslängd, form och kvalité gör den att de får en fin böjd form.

En ögonfransböjare är speciellt en mycket bra investering för er med raka eller korta fransar, då du enkelt kan göra en fin böjning på dem som kommer att hålla hela dagen. Tänk att en så snabb process kan göra så stor skillnad, och på alla! 

Hur använder du ögonfransböjaren?

Ögonfransböjare ska användas innan du tar på mascara, på rena och torra fransar. Se till att du tvättat bort sminkrester innan användning.  Har du mascara på fransarna finns risken att de går av om du böjer dem, detta eftersom de blir så stela och fasta av mascaran.

Om du nyligen tvättat ansiktet eller duschat och fransarna är blöta kan det vara svårt att få dem ordentligt böjda. Det finns olika tekniker att använda när du böjer fransarna, så för att verktyget ska få chansen att visa sitt rätta jag gäller det att du hittar en metod som funkar för dig. 

Det är dock viktigt att komma så långt in som möjligt med ögonfransböjaren, det vill säga så nära fransroten som det bara går. Prova att klämma ihop ögonfransböjaren längs fransroten försiktigt innan du gör det ”på riktigt”, så att du inte råkar klämma ögonlocket. 

För extra böjning kan du vandra dig uppåt längs fransarna, bit för bit tills att hela strået fått den form du önskar. Kläm lite längs roten, på mitten och längst ut, till exempel.

Tänk också på att inte vara alltför hårdhänt vid böjningen. Fransarna blir liksom inte mer böjda bara för att du trycker hårdare, eller om du rycker och drar i böjaren. Det gäller att använda försiktiga men stadiga tag för att få bästa resultat, och som sagt att du når ända vägen till roten.

Tips från proffsen

När du känner dig nöjd med böjningen kan du applicera på mascara – men endast efteråt. Böj aldrig ögonfransarna med en ögonfransböjare om du redan har mascara på eftersom det kan förstöra fransarna.

Det går hur bra som helst att använda lösögonfransar efter att du har böjt och applicerat mascara på dina egna fransar, men böj aldrig lösögonfransarna med ögonfransböjaren eftersom de då kan skadas. Lösögonfransarna är redan perfekt böjda och behöver inte bättras på.

Gillar du inte att använda ögonfransböjare men drömmer om de där perfekta fransarna kan du alltid prova ett bra ögonfransserum. Det innehåller otroligt bra ingredienser som vårdar fransarna och får dem att bli tätare, tjockare, och friskare.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals