Recension: SugarBearHair – Är det söta tillskottet lika bra som det sägs?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

5/10
PRIS
6/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
7/10
KVALITET

Köpguide

Många drömmer om det där perfekta håret. Det kan vara långt eller kort och se ut på många sätt, men det som är perfekt för de flesta är att det är friskt och välmående. Att topparna inte blir kluvna, och att det inte ser sprött och risigt ut.

Men går det verkligen att få perfekt hår, och hur gör man egentligen för att håret ska må så bra som möjligt? Ja, ett sätt är faktiskt att ta vitaminer. Det låter kanske konstigt, men vitaminer är viktiga för mycket - bland annat håret.

Så det är väl knappast konstigt att det även finns vitaminer för just håret - en kombination av de vitaminer och mineraler som gör håret starkare och mer välmående. Om det fungerar? Ja, det kan det faktiskt göra.

SugarBearHair

Huruvida det fungerar eller inte kan dock hänga på om man redan får i sig tillräckligt av just dessa vitaminer eller inte. Om man redan får i sig tillräckligt, ja, då är det inte säkert att det blir särskilt effektivt.

Men annars kan det fungera väldigt bra, och då inte enbart för håret utan även på många andra sätt. Vitaminer är trots allt väldigt viktigt.

Men självklart finns det flera olika märken att välja på här. Så vilka fungerar bäst, och hur väljer man? Vi har kollat närmare på ett märke - SugarBearHair.

Här kommer du att få veta allt om just det märket, hur bra det fungerar, vilka fördelar och nackdelar detta märke har och mycket annat.

Du kommer att få veta mer om hårvitaminer överhuvudtaget, men framför allt så kommer du att få veta mer om just SugarBearHair. Så om du är nyfiken på dessa och funderar på att testa, då har du hittat helt rätt.

SugarBearHair

SugarBearHair är en hårprodukt i vitaminform, kan man säga. En hårvitamin, helt enkelt, som stärker håret. Och det är faktiskt inte särskilt ovanligt, utan det finns en del liknande produkter. Så vad är då skillnaden mellan den här och andra vitaminer med samma syfte?

Egentligen är det ingen jättestor skillnad, men innehållet kan variera lite grann. Överlag är det dock samma vitaminer och mineraler; A, C, D, E, B12, Zink och så vidare. Vitaminer som är bra för håret på ett eller annat sätt.

SugarBearHair

Priset är också en sak som skiljer de olika märkena åt. SugarBearHair är förmodligen det dyraste alternativet, och en burk räcker dessutom bara en månad.

Man kan köpa flera burkar samtidigt på vissa ställen, och på så sätt få ett något lägre pris, men SugarBearHair är fortfarande det dyraste märket vi kan hitta.

Med det sagt så kan det förstås vara värt det, förutsatt att de fungerar bättre än andra. Men frågan är om de verkligen gör det.

Vad gör hårtillskott?

Generellt måste vi ändå påpeka att hårvitaminer, oavsett märke, är en bra produkt. Vitaminer är väldigt viktigt, och på det här sättet kan man få i sig flera viktiga vitaminer och mineraler.

Det är helt enkelt ett naturligt sätt att främja hårets kvalitet, och kan dessutom göra nytta på flera sätt - förutsatt att man behöver få i sig mer utav just dessa vitaminer och mineraler.

SugarBearHair

Dock är en vanlig multivitamin att föredra om syftet är just att försäkra sig om att man får i sig tillräckligt med vitaminer, och även dessa kan påverka håret om det är så att man behöver de vitaminer som även påverkar håret.

Man behöver alltså inte köpa just hårvitaminer, egentligen. Skillnaden är att hårvitaminerna kan innehålla mer än just vitaminer och mineraler som finns i multivitaminer, till exempel Omega 3, och i större mängd.

Hur står sig SugarBearHair på marknaden?

Hittills har vi alltså kommit fram till att vitaminer är bra, att hårvitaminer främst fungerar om man inte får i sig tillräckligt utav specifika vitaminer och mineraler redan och att SugarBearHair är dyrare än andra hårvitaminer.

Så då återstår den stora frågan; är de bra - eller rättare sagt, är de bättre än andra hårvitaminer? Självklart kan effekten variera mellan olika personer, men vi vill dock påstå att det här knappast är den bästa hårvitaminen.

Det här är snarare dyrt godis, egentligen. De är väldigt fina, och väldigt goda. Men någon effekt kan vi inte påstå att de har.

Detta kan som sagt bero på huruvida man behöver just de vitaminer och mineraler som finns i tabletterna eller inte, men vi kan även konstatera att flera av konkurrenterna har precis samma innehåll, men innehåller mer utav vissa ingredienser. Detta kan också vara en anledning till att SugarBearHair fungerar sämre.

Det här märket är populärt, men vi tror inte att det beror på dess effekt. SugarBearHair syns lite överallt på sociala medier och på TV, kända personer och influencers gör reklam för produkten och så vidare.

Det här är helt enkelt bara ett populärt märke, som vet hur man marknadsför sig. Och det här är verkligen en produkt man antingen hatar eller älskar; många påstår att den fungerar, men lika många tycker inte alls att den fungerar.

SugarBearHair

Självklart kan den fungera för en del, för den innehåller trots allt vitaminer och mineraler, och dessa kan påverka håret. Vi vill dock ändå påstå att det är större risk att de inte fungerar än att de faktiskt gör det - men som sagt, det är individuellt.

Med tanke på det höga priset och att det finns effektivare alternativ, så skulle vi inte rekommendera dessa i första hand om man vill prova hårvitaminer. Men det finns som sagt fördelar - att de är goda, till exempel.

Man rekommenderas dock att ta dem i minst tre månader, och om de inte gör någon nytta så är det mycket pengar man har slösat på ingenting.

Om de fungerar däremot, då kan det förstås vara värt det, men det är ju tyvärr ingenting man kan veta innan. Därav rekommenderar vi att man testar en produkt som kostar mindre och har högre innehåll av zink och B-vitaminer.

Att tänka på när man köper hårvitaminer

Vad ska man då tänka på om man ska köpa hårvitaminer? Ja, först och främst så är det viktigt att komma ihåg att de inte alltid fungerar - och att det inte fungerar för alla. En del kan märka jättestor skillnad på håret, och dessutom få många andra positiva effekter.

Andra märker ingenting alls. Det beror helt enkelt på huruvida man behöver få i sig mer utav de vitaminer och mineraler som finns i produkten eller inte. Man bör helt enkelt vara beredd på att det kanske inte ger någonting alls.

Det kan vara bra att läsa på så mycket som möjligt om de olika alternativen som finns, och vad de innehåller. Välj gärna en produkt som innehåller många olika vitaminer, och som har ett högt innehåll av zink och B-vitaminer.

SugarBearHair är till exempel inte det märket som innehåller mest utav dessa, och det kan påverka effekten för en del, även om det ofta bara handlar om att man redan får i sig tillräckligt av alla vitaminer och mineraler som finns i produkten.

Vem passar SugarBearHair för?

SugarBearHair passar för den som äter ensidig kost, eftersom man då kan behöva vitamintillskott. I första hand skulle vi då rekommendera en vanlig multivitamin, eller att man tar blodprover för att se om man har brist på något.

Men om man mår bra i övrigt och det är just hårkvaliteten som är problemet, då kan man testa hårvitaminer. Vi kan dock inte säga varför man bör välja just SugarBearHair, eftersom de som sagt inte är bättre än andra märken - bara dyrare.

SugarBearHair

Men det kan som sagt vara individuellt, för en del fungerar andra märken, men inte SugarBearHair och för andra är det precis tvärtom.

Man måste helt enkelt testa för att få veta om det fungerar eller inte, och om man tycker att det är värt det höga priset så kan SugarBearHair vara värt att testa.

Fördelar

 • Naturliga smaktillsatser.
 • Väldigt god smak.
 • Snygg design på både burken och tabletterna.
 • Glutenfri och gelatinfri.
 • Ska även kunna stärka naglarna och motverka oren hy och acne.

Nackdelar

 • Innehåller mindre zink och B-vitaminer än en del andra märken.
 • Fungerar för långt ifrån alla.
 • Väldigt dyr jämfört med andra märken.
 • Innehåller mycket socker.
 • Måste tas två gånger per dag, vilket kan vara svårt att komma ihåg.

Produktfakta

 • Konsistens: Tuggtablett
 • Vitaminer: A-vitaminer, B-vitaminer, C-vitaminer, D-vitaminer, och E-vitaminer
 • Mineraler: Jod, zink
 • Antal: 60 stycken per burk
 • Antal portioner: 30 stycken
 • Egenskaper: Glutenfri, gelatinfri, naturlig smaksättning

Sammanfattning

Vitaminer och mineraler är bra och livsnödvändiga, det är det ingen tvekan om. Men huruvida hårvitaminer i allmänhet och SugarBearHair är ett bra alternativ ställer vi oss tveksamma till.

Hårvitaminer lär främst bara fungera om man behöver ett tillskott av de specifika vitaminer och mineraler som finns i produkten, och då är det oftast ett bättre alternativ att välja en multivitamin.

Om man misstänker en brist bör man alltid ta blodprover och ta tillskott av just det som man har brist utav, men i annat fall är multivitamin ofta ett bra alternativ.

Multivitamin innehåller ofta många av de vitaminer och mineraler som finns i hårvitaminer, och kan därför också påverka håret.

Om man ändå vill prova hårvitaminer så kan man förstås göra det, ett tillskott av vitaminer och mineraler är sällan en dålig idé, och det kan ge många andra fördelar utöver hårkvaliteten.

Man bör dock vara beredd på att de kanske inte kommer fungera, eftersom de som sagt sällan har någon effekt om man redan får i sig tillräckligt av de vitaminer och mineraler som finns i produkten.

Och just SugarBearHair känns som ett extra dåligt alternativ, dels för att de är väldigt dyra, men också för att de förmodligen är mindre effektiva än andra märken.

Men med det sagt så kan SugarBearHair fungera för en del. Det är alltid individuellt vad som fungerar, och kanske får man bäst effekt av just detta märket. Dock måste man testa för att få veta om det är så, och där är priset en stor nackdel.

Man rekommenderas att använda produkten i minst tre månader, och om den inte ger någon effekt så har man blivit av med mycket pengar. Vi är väldigt tveksamma till SugarBearHair och dess effekt, och huruvida de verkligen är värda sitt höga pris.

Därför skulle vi inte rekommendera dessa, utan i första hand vanliga multivitaminer, och i andra hand ett annat märke av hårvitaminer. Och om man vill testa så bör man som sagt vara beredd på att det inte finns någon garanti för att det fungerar.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals