TanCan – Snygg och naturlig solbränna på burk

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I den här artikeln ska du få lära dig allt om om det svenska företaget TanCans produkter. TanCan blev först kända för sin brun-utan-sol spray. När företaget lanserades hade de endast solsprayen i sitt sortiment, men nu har de en hel rad med produkter och dessa kommer du att få lära känna lära dig om här.

TanCans vision är att erbjuda sina kunder en gyllenbrun solbränna som sitter kvar länge. Du ska få ett salongsresultat, som du kan själv utföra enkelt hemma och spara en massa pengar på kuppen.

I den här märkesguiden kommer du utöver kunskap om produkterna också att få veta hur du gör för att behandlingen ska bli så bra som möjligt. Vi beskriver också hur du kan göra för att resultatet ska sitta kvar länge. Vi hoppas att du får en trevlig läsning och mycket inspiration. Och kanske en snygg och solkysst hud på kuppen!

Bästa Brun-Utan-Sol Spray: TanCan Solspray Bronze

Här har vi klassikern som är det som TanCan en gång började med. Den klassiska brun-utan-sol sprayen, som skulle innebära exakt samma sak som att gå och spraya sig på salong, fast hemma. 

Och av allt att döma har de lyckats med sig med sin mission, eftersom sortimentet bara utökat med åren och populariteten hos originalprodukterna fortfarande är mycket stor.

Fördelar

 • Innehåller vårdande aloe vera och vitamin E
 • Parabenfri
 • Inga gula toner

Nackdelar

 • En flaska tar snabbt slut
 • Kräver att du sprayar med precision

Bästa Brun-Utan-Sol Servetterna: TanCan Wipe

TanCan Wipe är ett supersmidigt sätt att snabbt kunna få en fräsch och lätt solbränna i ansiktet när du har behov av det. Den är perfekt att ha med i handväskan eller necessären och passar utmärkt att ha med både på jobbresan, på semestern eller för att fixa till en lätt, fräsch solkysst hud inför helgens fest.

Fördelar

 • Innehåller ingen mineralolja
 • Parabenfri

Nackdelar

 • Säljs styckevis
 • Kan färga händerna

Bästa Brun-Utan-Sol Krämen: TanCan Soft Glow Lotion

Om du använder dig av TanCan Solspray Bronze är det här en perfekt produkt att komplettera med. Den gör att effekten från sprayen håller längre och du får en lätt påfyllning av färgen varje gång du använder krämen. Samtidigt som huden återfuktas och vårdas effektivt.

Du kan också med fördel använda bara TanCan Soft Glow Lotion om du helt enkelt vill känna dig fräschare inför en fest eller något annat tillfälle.

Fördelar

 • Parabenfri
 • Ingen mineralolja

Nackdelar

 • Doftar lätt av brun utan sol
 • Tar snabbt slut

Naturlig solbränna utan solens starka strålar

TanCan är ett brun-utan-sol system för hemmabruk, som ger ett professionellt resultat. Serien består av några, exklusiva produkter, som förutom att de gör huden vackert brun också preparerar och efterbehandlar huden.

TanCan är ett helsvenskt företag och produkterna tillverkas helt och hållet i Sverige. De har gjort sig kända för att produkterna ger en naturligt som brun färg utan gula och orangea toner.

TanCan jobbar också med vårdande och lugnande ingredienser och ett av företagets syften är att TanCan ska vara mycket skonsam mot huden.

TanCan vill erbjuda sina kunder en färg som sitter kvar länge. Det finns flera naturliga ingredienser i produkterna. Två tongivande sådana är aloe vera och vitt te. De kompletterar varandra med sina vårdande egenskaper.

Aloe Vera

Aloe Vera Barbadensis är den en sort av aloe vera som har har bäst hudvårdande egenskaper. Det är också den typen av aloe vera som TanCan använder i sina produkter. Aloe vera är extremt effektiv på att tillföra fukt i huden och ger ett stort tillskott av fukt som ger en smidig och mjuk hy. 

Aloe vera har en effektiv förmåga att balansera huden, oavsett om den är fet eller torr. Fukten tränger djupt ner i hudlagret och vårdar och fyller ut slapp hud, så att den blir mindre rynkig.

Vitt te

Vitt te är en växt som är är synnerligen rik på på antioxidanter. Det skyddar huden mot fria radikaler, vilket har en åldrande och nedbrytande effekt. Du får ett effektivt skydd mot faktorer som för mycket sol, stress, miljögifter och så vidare. Samtidigt vårdar vitt te huden, stramar åt den och hämmar rynkbildning.

TanCans egenskaper

TanCan är en helt vegansk produkt och innehåller alltså inga ingredienser som härstammar från djurriket. Produkterna har givetvis ej heller testats på djur. TanCan är tillverkad i Sverige. Vissa av ingredienserna är importerade, men är väl kontrollerade och följer till punkt och pricka alla regler och lagar inom EU:s förordning om kosmetisk tillverkning. 

En sak som fick TanCan att bli mycket omtalad redan från lanseringen, var lättheten i att applicera produkterna. Många brun-utan-sol produkter och sprayer är knepiga att applicera och kan ge ränder och ett ojämnt resultat efter sig. TanCan är omtyckt för att många tycker att den är väldigt lätt att fördela över huden och framförallt att resultatet blir jämnt. Dessutom får du en solkysst hud, utan gula toner. 

Fakta:

 • Vegansk
 • Svensktillverkad 
 • Välkontrollerade ingredienser

3 Tips inför behandling med TanCan

Det finns några saker som är viktiga att tänka på när det gäller TanCan. De är speciellt viktiga att följa om du ska kunna vara solbrun inför något riktigt viktigt tillfälle, som semester, bröllop eller dop, exempelvis. Då kan det vara extra värdefullt att följa TanCans tips om hur du applicerar den så effektivt som möjligt och med bästa resultat. 

1. Rengör huden ordentligt

För allra bästa resultat är det bra om du redan dagen innan använder en bra kroppsskrubb för att exfoliera och ta bort döda hudpigment, som kan göra att resultatet blir ojämnare. 

TanCan har en egen skrubb, som är en mild och effektiv kroppsskrubb som innehåller naturliga pimpstenskorn. Den rengör varsamt och effektiv och återfuktar och mjukgör samtidigt med mandelolja och aloe vera.

2. Rakning och vaxning

Behöver du raka bort hår eller vaxa, bör du göra det åtminstone är en dag innan behandlingen, helst två. Detta för att huden ska ha en chans att att återhämta sig och hårsäckarna återgå till sitt normala tillstånd igen, innan behandlingen. 

Det är inte något farligt som kan hända, utan det handlar även här om att resultatet ska bli så jämnt och bra som möjligt. 

3. Deodorant, smink och parfym

Det är bra att vara helt rengjord från deodorant, parfym och smink redan samma dag som du ska göra din behandling. Sminkrester och parfymer kan nämligen göra resultatet fläckigt eller missfärgat.

Applicera TanCan Spray på huden

När du vet med dig att huden är helt rengjord är det dags att applicera TanCan. Den ska sprayas på ren och torr hud och inte kombineras med någon kräm överhuvudtaget. Applicera ett jämnt och tunt lager på hela kroppen. Upprepa hellre proceduren än att ta för mycket spray, då det kan göra resultatet sämre, eftersom sprayen blir rinnig. 

Låt sedan huden torka och ett smart tips här, är att använda en hårfön, så att huden blir torr så snabbt som möjligt. Ta sedan på dig mörka, oömma kläder och och låt sitta på över natten eller upp till 6 timmar. Därefter kan du duscha bort överflödig färg. Så är allt klart.

Applicera TanCan Mousse

TanCans mousse appliceras i ett tunt lager över hela huden, med den speciella handsken som hör till. Avsluta med att applicera på händer och fötter med den mousse som sitter kvar i handsken. 

Samma procedur gäller här med torkningen: att låta sitta kvar över natten skyddad av kläder och sedan duscha bort överflödig mousse dagen efter. Moussen är perfekt för dem som inte trivs med sprayen och tycker att det är svårt att få ett bra resultat med den.

Applicera TanCan Wipe

TanCan Wipe stryker du över hals, ansikte och dekolletage, tills servetten är torr. Efter behandlingen tvättar du händerna noggrant. TanCan har också en soft glow lotion, som du kan använda som en vanlig hudkräm, för att få en lätt solkysst hud. 

Den tillsätter du helt enkelt i din egen hudkräm för att få en lätt solbränd hy. För att bibehålla bästa färgton med servetterna rekommenderas att du använder dem var 4:e dag.

Efterbehandling

För att resultatet ska hålla länge är det det återfuktning som gäller. Att ligga i bad eller duscha länge, förkortar effekten av solbrännan. Det bästa sättet att hålla solbrännan snygg så länge som möjligt, är att efter duschen badda huden torr med en handduk och sedan återfukta med en bra bodylotion

Som du kanske redan gissat, står TanCan här till din tjänst och har en hudkräm i sitt sortiment du kan använda efteråt. 

Den ger en lätt brun lyster och förlänger effekten av TanCan-behandlingen. Efter en vecka och upp till 10 dagar, är det dags att utföra behandlingen på nytt om du vill att solbrännan ska hålla i sig. Kom ihåg att alltid börja med en skrubb! 

De aktiva ingredienserna i TanCans produkter som gör huden brun är dihydroxyaceton och Erythrulose. Detta är två naturliga sockerarter som i kontakt med översta hudlagret gör den brun. Tillsammans verkar de båda ingredienserna till att ge en brun, solkysst hudton och kombinationen motverkar orange och gul ton i huden.

TanCan och känslig hy

Ingredienserna är noga utprovade och alla godkända av Läkemedelsverket. Dock är produkten inte testad av Astma & Allergiförbundet, så är du mycket känslig rekommenderas det att du provar produkten i armhålan och låter det sitta på över dagen. Får du inga reaktioner då, kan du använda TanCan igen.

TanCan och akne

Har du akne och oren hy går det bra att använda TanCan. Den innehåller inga ingredienser som täpper till huden eller gör den fet. Faktum är att många recensenter med problemhy av det här slaget, har vittnat om att deras hud blivit bättre av användningen av TanCan.


Våra favoriter

På basen av en mängd tester och recensioner har vi kunnat plocka fram användarnas favoriter från varumärket. Det är inte minst den klassiska spraytanningen. Men här får du också jättebra tips om hur du kan komplettera behandlingen för att få ett toppresultat och för att få den att hålla så länge som möjligt.

Bästa Brun-Utan-Sol Spray: TanCan Solspray Bronze

TanCan Solspray Bronze är originalprodukten som TanCan en gång började med att lansera. Syftet är detsamma som då; det vill säga att tillhandahålla en brun-utan-sol spray som ger ett resultat utan gula toner. Som också ger ett professionellt och jämnt resultat. TanCan vill ge dig en en vacker och naturlig solbränna utan kladd.

Krämen är berikad med aloe vera, vitt te och E-vitamin från mandelolja. Sprayen består av mycket fina partiklar som lägger sig som ett tunt lager på huden. Den ska torka in utan beröring och inte masseras eller smörjas in i huden.

Specifikationer:

 • Sprayflaska
 • Volym 250 ml

Fördelar

 • Innehåller vårdande aloe vera och vitamin E
 • Parabenfri
 • Inga gula toner

Nackdelar

 • En flaska tar snabbt slut
 • Kräver att du sprayar med precision

Bästa Brun-Utan-Sol Servetterna: TanCan Wipe

TanCan Wipe är en brun-utan-sol produkt i form av en våtservett. Den är avsedd att ge en lätt solbränna i ansiktet, på ett snabbt och enkelt sätt. Den har samma format som vanliga våtservetter och är förpackade en och en och perfekt att ta med på resan eller ta till innan det är dags att gå på fest.

Du sveper servetten över ansiktet och dekolletaget tills servetterna är torr. Färgen framträder efter några timmar. Servetterna ger en lätt och gyllenbrun ton som håller i ca 45 dagar, sedan är det dags att använda dem igen. Precis som behandlingen för kroppen, ger det dig ett bättre resultat om du använder dig av en ansiktsskrubb innan. 

Servetterna innehåller ingen mineralolja, vilket hudkrämer och kosmetik ofta gör. Det är en ingrediens som torkar ut huden och kan vara bra att undvika för många. Här använder du händerna när du jobbar med våtservetterna och produkten kan också färga av sig på dem. Det är därför väldigt viktigt att tvätta händerna ordentligt efteråt.

Fördelar

 • Innehåller ingen mineralolja
 • Parabenfri

Nackdelar

 • Säljs styckevis
 • Kan färga händerna

Bästa Brun-Utan-Sol Krämen: TanCan Soft Glow Lotion

TanCan Soft Glow Lotion är en återfuktande hudkräm som också ger en mild, tonande effekt. Den här kan du använda när du vill, för att få en lite extra fräsch ton. Eller så kan du underhålla din TanCan-behandling genom att dagligen smörja dig med den och på så vis förlänga solbrännan, trots att du duschar och badar.

Krämen appliceras genom att du tar en liten en mängd kräm i handen och stryker på den med långa, svepande drag nerifrån och uppåt. Till sist avslutar du med ett tunt lager på händernas och fötternas ovansida. 

Glöm inte bort att rengöra händerna efteråt. Ett tips är att ha en en blöt frottéhandduk liggande, som du helt enkelt drar handflatorna över. På så vis behåller du din solbränna på ovansidan av händerna, men slipper ha färg på handflator.

Specifikationer:

 • Flaska med kork
 • Volym: 200 ml

Fördelar

 • Parabenfri
 • Ingen mineralolja

Nackdelar

 • Doftar lätt av brun utan sol
 • Tar snabbt slut

Våra utmanare

Förutom de största och mest sålda produkterna hos företaget, finns det även några till som är väl värda att titta närmare på. De kompletterar varumärkets klassiska brun-utan-sol produkter.

TanCan Drops

TanCan fungerar så att du applicerar ett valfritt antal droppar i din egen ansiktskräm och blandar mellan handflatorna. Därefter applicerar du omsorgsfullt in din kräm som vanligt i ansiktet och får en naturligt, solkysst nyans. Fungerar lika bra att ha i en vanlig ansiktskräm som i en dagkräm med solskyddsfaktor.

Ungefär 6-8 droppar är lämpligt att applicera för att få en naturlig färg. Färgen framträder inom cirka 8 timmar. Använd inget vatten under verkningstiden. Du kan med fördel använda lite grann av den varje dag, för att behålla en fräsch, solkysst hud. 

En klar fördel är att du kan använda brun-utan-sol produkten i kombination med din egen hudvård. Kom ihåg att tvätta händerna noggrant efteråt eftersom den annars färgar händerna.

Specifikationer:

 • Flaska med pipett 
 • Volym: 50 ml

Fördelar

 • Kan användas med all hudvård
 • Ger naturligt resultat

Nackdelar

 • Färgar händerna

TanCan Glow Gel

TanCan Glow Gel är en av företagets nyare produkter och ger en lätt, tillfällig toning som tvättas bort med tvål och vatten. Den är perfekt om du bara vill ha en lätt solbränna för ett enstaka tillfälle. 

TanCan Glow Gel är lätt att applicera och den återfuktar samtidigt huden. Den innehåller små glittriga partiklar som reflekterar ljuset och ger huden ett härligt skimmer. Även den här kan du använda dagligen om du vill det. Kan användas både på kroppen och i ansiktet. Vill du säkerställa ett perfekt resultat, måste du dock förbereda dig med en bra skrubb innan, så att alla döda hudpartiklar är avlägsnade.

Fördelar

 • För daglig användning
 • Rikligt återfuktande

Nackdelar

 • Kan ge ojämnt resultat

TanCan Wash Off 

En produkt som är snarlik den ovan, men som är i mousseform. Det gör den extra lätt att applicera och är snabbabsorberande. TanCan Wash Off passar bra om du vill ha en snabb solbränna som inte färgar av sig på kläderna när den har torkat.

Till moussen använder du en appliceringsvante från samma märke, för att få bästa resultat. När du duschar försvinner färgen helt och hållet. Kan användas dagligen och på hela kroppen.

Fördelar

 • Lätt att tvätta bort
 • Snabbt absorberande

Nackdelar

 • Färgar händerna
 • Doften tilltalar inte alla

TanCan Scrub

Innan du applicerar en brun utan sol, vilken typ det än må vara, bör du skrubba kroppen ordentligt för att bli kvitt döda hudpigment och dessutom exfoliera huden, så att produkten absorberas så bra som möjligt och så att du får ett jämnt resultat. 

TanCans kroppsskrubb är utmärkt att använda, eftersom den innehåller flera vårdande ingredienser och återfuktar huden rikligt, tack vare den aloe vera den innehåller. Den fungerar bäst på kroppen och kan kännas aningen för grov för att använda i ansiktet.

Fördelar

 • Exfolierande
 • Innehåller aloe vera

Nackdelar

 • Passar inte i ansiktet

TanCan Solspray Clear 

TanCan är en solspray som är framtagen för ansiktet och dekolletaget. Här får du alltså samma typ av hållbar tanning som den som är avsedd för kroppen. Skillnaden är här att trycket är mindre i flaskan än den som du sprayar kroppen med. Resultatet blir klart efter 6-8 timmar. Blöt inte ner ansiktet under tiden, eftersom resultatet då kan bli ojämnt.

När du applicerar sprayen blundar du lätt, håller andan och spraya med cirkelformade rörelser över ansikte och dekolletage. Låt färgen sedan torka. Den sitter kvar ungefär lika länge som TanCan för kroppen, det vill säga i 7-10 dagar.

Fördelar

 • Parabenfri
 • Parfymfri

Nackdelar

 • Ljus i tonen och kan behöva appliceras flera gånger

TanCan Self Tan Mitt

TanCan Self Tan Mitt är handsken som rekommenderas att använda om du använder moussen eller krämen från TanCan. Du applicerar helt enkelt moussen på handsken och med långa svepande drag fördelar du moussen jämnt över huden. 

Eftersom händerna skyddas från att bli färgade, så är handsken väldigt användbar. Tvättas enkelt ur efter användning och torkas, så att du kan använda den till nästa behandling. Handsken har en storlek. Den sitter inte så jättebra på för de som har riktigt små händer, så det gäller det att tänka på vid applicering.

Fördelar

 • Skyddar händerna
 • Lätt att tvätta

Nackdelar

 • Stor i storlek

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals