Allt om The Ordinary – Unik, effektiv och prisvärd hudvård

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vad är The Ordinary och vad gör deras produkter så speciella? Vi ville veta allt om dess effektiva och unika produkter, så om du också är nyfiken har du kommit helt rätt. Välkommen till Skönhetslandets stora guide till The Ordinary!

The Ordinary har de senaste åren tagit hudvårdsindustrin med storm. I den här guiden kommer du att få lära dig allt om produkterna, företaget, och vad du ska tänka på innan du köper The Ordinarys produkter.

Som i alla våra guider tipsar vi också om bra produkter från märket. The Ordinary har ett otroligt stort sortiment och det kan vara förvirrande att sätta sig in i deras utbud. Med den här guiden hoppas vi kunna hjälpa dig med det. 

Vi presenterar våra favoritprodukter inom: 

 • Ansiktsolja
 • Foundation 
 • Återfuktningskit 
 • Ansiktsrengöring

Den bästa ansiktsoljan heter The Ordinary 100% Organic Cold Pressed Rosehip Seed Oil. Nästa favorit är The Ordinary Coverage Foundation. Två andra favoriter är The Ordinary Dehydration och The Ordinary Squalane Cleanser.

Vi redogör också för fler produkter längre ner.

Bästa ansiktsoljan: The Ordinary 100% Organic Cold Pressed Rosehip Seed Oil

Den kallpressade nyponfröoljan från The Ordinary är en lyxig olja till ett väldigt fördelaktigt pris. Nyponfröoljan är fullproppad med näringsämnen och vitaminer, tack vare att den är kallpressad. Oljan innehåller c-vitamin och olika naturliga syror. 

Oljan kan användas för att stimulera kollagenproduktionen i huden. Många personer med akne eller oren hy, säger sig ha fått hjälp med av oljan. Inte minst med synlig minskning av ärrbildning.

Fördelar

 • Kallpressad
 • Ekologisk

Nackdelar

 • Speciell doft

Bästa foundation: The Ordinary Coverage Foundation

The Ordinary Coverage Foundation är en täckande foundation som finns i många nyanser. Passar bra för dig som vill ha ett mer täckande resultat, utan att produkten lägger sig som en tjock hinna på ansiktet. Många användare rekommenderar den, särskilt om du kombinerar den med en bra primer först.

Fördelar

 • Vegansk
 • 21 nyanser

Nackdelar

 • Liten flaska
 • Ingen solskyddsfaktor

Bästa återfuktningen: The Ordinary Dehydration

The Ordinary Dehydration är en hel hudvårdsrutin som fokuserar på återfuktning. Den innehåller hyaluronsyra och vitamin B5. 

Produkterna ger otroligt mycket återfuktning och passar dig som vill boosta huden ordentligt. För dig som behöver binda fukt ännu mer effektivt efter 3-stegs behandlingen, kan med fördel komplettera med en lätt ansiktsolja av något slag.

Fördelar

 • Rikligt återfuktande
 • Vegansk

Nackdelar

 • Kan behöva kompletteras med en olja

Bästa ansiktsrengöringen: The Ordinary Squalane Cleanser

För oss som vill ha en bra ansiktsrengöring är den här fantastiskt bra. Den är skonsam och innehåller flera vårdande ingredienser som återfuktar och mjukgör huden samtidigt. Bland annat innehåller den squalane, eller skvalan som det heter på svenska. Dessutom till ett väldigt fördelaktigt pris.

Fördelar

 • Skonsam
 • Med squalane

Nackdelar

 • Klarar inte att ta bort mycket smink

Vad är The Ordinary?

The Ordinary är en hudvårdsserie där ärlighet och transparens i produktionen står i fokus. Ingrediensernas verkan ska vara vetenskapligt fastställd. Olika högteknologiska lösningar kombineras med naturliga och rena ingredienser. Visionen är också att ta fram en prisvärd hudvård som alla har råd med.

The Ordinary fokuserar i mångt och mycket på olika serum. Det är ingen en överdrift att säga att The Ordinary har ett serum för varje behov. Dessutom har de cleansers, krämer och foundations i sitt utbud. Här nedan går vi igenom några kategorier som The Ordinary är kända för:

Peelingprodukter from The Ordinary

The Ordinary är välkänt för sina peelingprodukter. Ingredienserna i dem tränger djupt ner i porerna och ger en långsiktig effekt. Som all annan hudvård gäller det att ha tålamod och använda produkten flera gånger innan du ser resultat.

Syror från The Ordinary

Vi vill börja med att säga att det inte är säkert att just din hud fungerar med syra. Personer med lätt inflammerad, känslig och tunn hy, bör undvika starka syror på huden.

The Ordinary

De vattenlösliga syrorna kallas för AHA-syror och verkar på hudens yttre lager. Oljelösliga BHA-syror gå djupare ner i hudens lager. De vårdar och förebygger orenheter som acne och pormaskar.

Serum med vitaminer från The Ordinary

Ett av The Ordinarys populäraste serum är definitivt det med vitamin C. Vitaminet kan göra huden slätare och solskador och pigmenteringar jämnas ut. 

Retinol är en annan benämning för vitamin A. Det har en hämmande effekt på rynkor och är populär i alla så kallade anti-aging produkter. Retinol sägs föryngra huden och används också ofta för att behandla akneärr och ojämn hud. Även vitamin A och C gör huden känslig för solljus och det är viktigt att använda solskyddsfaktor. 

Dessutom bör du inte kombinera dem i samma hudvårdsrutin. Vill du använda båda, är det bäst att att använda den ena produkten på morgonen och den andra på kvällen.

Ansiktsoljor från The Ordinary

The Ordinary har också flera stycken härliga, vegetabiliska ansiktsoljor i sortimentet. De här oljorna går utmärkt att kombinera med andra produkter från The Ordinary. Känslig hud mår bra av att inkludera en skyddande och näringsrik olja i den dagliga hudvårdsrutinen. Även aknedrabbad och oren hy, mår bra av en passande olja.

Produkter med antioxidanter från The Ordinary

The Ordinary har flera produkter i sitt sortiment, som fokuserar specifikt på antioxidanter av olika slag. Det här är en aktiv ingrediens som bland annat ska motverka åldrande. Det finns inte någon särskild hudtyp som antioxidanter passar bättre eller sämre för. Rikligt med antioxidanter är bra för alla hudtyper.

Produkter med kombinerat innehåll från The Ordinary

Det här är en kategori som riktar in sig på olika behov och problemområden samtidigt. Dessa produkter innehåller flera kombinationer av ingredienser och kan till exempel innehålla peptider, aminosyror och probiotika.

The Ordinary och kändisvärlden

The Ordinary är något av ett kändismärke. Det är inget exklusivt, dyrt varumärke men har ändå blivit uppmärksammat av flera celebriteter. Serum från The Ordinary ingår exempelvis i Kim Kardashians dagliga hudvårdsrutin.

Vad ska jag tänka på när jag köper The Ordinary?

The Ordinarys produkter innehåller starka syror och andra mycket verksamma ingredienser. Det är viktigt att du verkligen tar reda på vilken av produkterna du behöver. Du bör också vara noggrann med hur du kombinerar dem, så att du inte använder en produkt som inte passar ihop med en annan. Det kan göra att din hud blir sämre.

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat med The Ordinary?

När det gäller hudvård överhuvudtaget, finns ingen snabb lösning. Det tar tid och framförallt måste du vara konsekvent i ditt användande. Det gäller att noggrant följa sin hudvårdsrutin varje dag.

The Ordinary

I normalfallet tar det några veckor innan du ser väl synliga resultat, vilken hudvårdsrutinen du än väljer. Det finns förstås också personer som ser resultat snabbare, det är individuellt. Det grundläggande är tålamodet att verkligen prova ut en hudvårdsrutin ordentligt innan du byter.

Historien om The Ordinary

Låt oss gå in lite grann på The Ordinarys företagshistoria. Det är ett varumärke som är ett dotterbolag till DECIEM. Det i sin tur är en paraplyorganisation för företag som är fokuserade på funktionell skönhetsvård. Alla företag som går under märket specialiserar sig på kemi och biokemi inom hudvård. 

Det är ingen hemlighet att DECIEM genom åren utvecklat en innovativ hudvård genom sina skönhetsmärken, däribland The Ordinary. DECIEM är i grunden ett kanadensiskt företag, men finns numera världen över.

Syftet med The Ordinary är att jobba med innovationer och nya inriktningar, för att göra hudvård som är effektiv säker och prisvärd.

Våra favoriter

Det har inte varit svårt att hitta kundomdömen och utlåtanden om The Ordinarys alla produkter. The Ordinary är mycket omskrivna i bloggar och används flitigt bland influencers på sociala medier. Våra favoriter har vi valt ut bland annat på baserat av dessa omdömen. 

Vi har också läst alla tester vi hittat om märkets produkter. Det har gett oss en bra översikt över vilka produkter som är de populäraste och bästa.

Bästa ansiktsoljan: The Ordinary 100% Organic Cold Pressed Rosehip Seed Oil 

The Ordinary 100% Organic Cold Pressed Rosehip Seed Oil är en ekologisk nyponfröolja som är kallpressad. Det innebär att den framställts med varsamma metoder utan upphettning, för att alla näringsämnen i oljan ska bevaras. 

Nyponfröolja används för att minska olika typer av hudproblem. Det kan gälla akneärr, men också solskador och ålderstecken. Många upplever att den ger mer spänst åt huden.

Nyponolja innehåller stora mängder av vitamin C, samt linolensyra och linolsyra. Syrorna och c-vitaminet stimulerar kollagenproduktionen i huden. Kollagen är nödvändigt för att hålla huden spänstig.

Nyponfröolja är en av de torrare oljorna på marknaden. Det gör att den skyddar och vårdar, men absorberas i huden utan att lämna en kladdig hinna. Passar därför bra för dig som vill tillföra mycket näring utan att få fet hy. 

Nyponfröoljan kan appliceras på kvällen innan du lägger dig. Användaren bör vara förberedd på att oljan inte doftar särskilt gott. Lukten är flyktig och försvinner snabbt efter applicering.

Fördelar

 • Kallpressad
 • Ekologisk

Nackdelar

 • Speciell doft

Bästa foundation: The Ordinary Coverage Foundation

The Ordinary Coverage Foundation är företagets mest täckande foundation. Krämen finns i hela 21 nyanser, så här kan alla hitta en variant som passar dem. Serien innehåller mer pigment än deras andra foundation, men ger ändå ett naturligt resultat. Kan byggas på till full täckning. 

The Ordinary Coverage Foundation är halvmatt, vilket ger ett mjukt och följsamt resultat och lägger sig definitivt inte som en kaka på ansiktet. Passar med de flesta krämer från samma märke. Vill du få ett absolut heltäckande resultat, avslutar du med ett puder. Men det går också utmärkt att använda den ensam.

Fördelar

 • Vegansk
 • 21 nyanser

Nackdelar

 • Liten flaska
 • Ingen solskyddsfaktor

Bästa återfuktningen: The Ordinary Dehydration

The Ordinary Dehydration är ett helt paket som är framtaget för den som vill ha en hel hudvårdsrutin. Paketet innehåller två serum och en återfuktande kräm. Den första flaskan av trion innehåller hyaluronsyra och vitamin B5. Det är ett serum som återfuktar och vårdar på djupet. 

Hyaluronsyra finns naturligt i vår hud och det är en av beståndsdelarna som fyller ut huden och minskar uppkomsten av rynkor. Vitamin B5 har precis som alla andra b-vitaminer en gynnsam effekt på huden.

Vidare innehåller också paketet ett ekologisk, växtbaserad serum med skvalan. Även skvalan finns naturligt i huden och gör att den ser fräsch ut och har lyster. Produkten är ekocertifierad. Kan också användas som värmeskydd till håret eller som näring till hårbotten. 

Till sist finns en rikligt återfuktande ansiktskräm med i kitet. I bruksanvisningarna föreslås att du använder hyaluronsyran och krämen på dagen och att du tillsätter skvalan till kvällsrutinen, tillsammans med de andra två.

Fördelar

 • Rikligt återfuktande
 • Vegansk

Nackdelar

 • Kan behöva kompletteras med en olja

Bästa ansiktsrengöringen: The Ordinary Squalane Cleanser

The Ordinary Squalane Cleanser är en icke-komedogen och tvålfri rengöring som du kan använda alla dagar utan att behöva oroa dig för att huden ska bli uttorkad. Rengöringen är avsedd att effektivt avlägsna smink och samtidigt ge huden fukt och spänst. 

Rengöringen innehåller milda och återfuktande ingredienser, som också gör den lättapplicerad och effektiv att få bort orenheter från huden med.

Ansiktsrengöringen är väldigt dryg och du använder den genom att ta en liten mängd mellan handflatorna och gnugga några sekunder för att värma upp den. Den blir smidig och följsam som en som en olja. Produkten ska appliceras på torrt ansikte.

Ansiktsrengöringen passar alla typer av hud, vare sig du har känslig, problemhy eller torr hy. Många upplever att den inte klarar att avlägsna hårda sminkningar, så den kan vara mer lämplig som vardagsrengöring.

Fördelar

 • Skonsam
 • Med squalane

Nackdelar

 • Klarar inte att ta bort mycket smink

Andra bra produkter från The Ordinary

The Ordinary har ett brett sortiment och du kan nästan blir lite hänförd över hur många syror och olika serum de har. Därför har vi också lagt till sex stycken produkter i köpguiden. Även de här är bra och värda att titta närmare på, för den som är intresserad.

The Ordinary More Molecules Niacinamide 10% + Zinc 1%

Niacinamid är en annan benämning av b3-vitamin. Det har en bevisad effekt på tilltäppta porer och orenheter i hyn. Produkten innehåller 10 procents koncentration av b-vitaminer i kombination med zink. 

Serumet applicerar du över ansiktet morgon och kväll under din ansiktskräm. Passar inte alla med känslig hy, då vissa användare har berättat att de fått hudrodnader av den.

Fördelar

 • Bra mot oren hy
 • Innehåller B3

Nackdelar

 • Ej för känslig hy

The Ordinary High-Adherence Silicone Primer

The Ordinary High-Adherence Silicone Primer innehåller adaptiva silikoner. Dessa korrigerar, jämnar ut och återfuktar huden, så att sminket kan sitta på bättre. Produkten appliceras på efter insmörjning och innan du börjar sminka dig. Precis som du gör med en vanlig primer. Den är smidig att applicera, torkar snabbt och lämnar ingen kladdig yta.

Fördelar

 • Mjukgörande
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Har inte så god doft

The Ordinary More Molecules Caffeine Solution 5% + EGCG

The Ordinary More Molecules Caffeine Solution 5% + EGCG är ett lätt serum som innehåller en 5 % koncentration av koffein. Serumet innehåller också EGCG, vilket är ett ämne utvunnet ur grönt te. Ingredienserna används här för att minska påsar och mörka ringar under ögonen. Du masserar in en liten mängd runt ögonen morgon och kväll.

Fördelar

 • Motverkar mörka ringar

Nackdelar

 • Känslig hy kan reagera på produkten
 • Kan torka ut känslig hy

The Ordinary More Molecules Argireline Solution 10%

The Ordinary More Molecules Argireline Solution 10% innehåller en sammansättning som är avsedd att lyfta och minska rynkor kring ögonen och pannan. Serumet är vattenbaserat och innehåller inga oljor. Det är alltså lättflyktigt och sjunker snabbt in i huden. Många användare säger sig har fått väldigt bra resultat med serumet. Men det verkar heller inte funka på alla.

Fördelar

 • Sjunker snabbt in i huden
 • Vattenbaserat

Nackdelar

 • Ger inte synliga resultat åt alla

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution innehåller glykolsyra som exfolierar och drar samman huden. Resultatet blir bättre lyster och jämnare hudton. Formulan är även avsedd att förbättra hudstrukturen och ge ett slätare intryck.

En intressant ingrediens är tasmansk peppar, som är till för att minska hudirritationer, som kan uppstå vid användning av syror. Observera att produkten kan göra dig känslig för solen och det är viktigt att du använder en ansiktskräm med hög solskyddsfaktor i kombination med serumet.

Fördelar

 • Ger huden lyster
 • Väldigt prisvärd

Nackdelar

 • Kan ge en stickande känsla
 • Gör huden solkänslig

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil

Det här är en produkt med 100 % ren ekologisk, marockansk arganfröolja. Den är kallpressad och arganoljans unika innehåll av fettsyror, vitaminer, fenoler och linolsyra har bevarats. Du kan använda den dagligen vid behov. Arganolja kan med fördel också användas som hårolja. Massera då helt enkelt in den mellan händerna och applicera den med fingrarna i håret.

Fördelar

 • Dryg
 • Kallpressad

Nackdelar

 • Ingen tilltalande doft
 • Liten flaska

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals