Recension: Warpaint Tandblekning – Naturligt vitare tänder

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
7/10
DESIGN
6/10
KVALITET

Vad är Warpaint tandblekning? I den här produktrecensionen kommer du att få lära dig allt om Warpaint tandblekning och om den kan vara ett alternativ för dig.

Warpaint är ett australiensiskt företag som började med produktion av naturlig tandblekning i liten skala. Warpaint tandblekning blev snabbt populär lokalt. Och när företaget började exportera tandblekningen blev den ett trendigt alternativ för dem som inte vill använda starka kemikalier när de bleker tänderna. 

Warpaint

I artikeln här nedan redogör vi för innehållet i detalj. Du får veta hur du använder Warpaint tandblekning och hur kan få det mesta ut av den, så att du kan avgöra om det är ett alternativ för dig.

Under vissa förutsättningar kan det också vara bra att vara försiktig eller till och med undvika tandblekningen helt och hållet. Det får du också lära dig mer om här nedan.

Warpaints revolutionerande ingredienser

Warpaint är den första tandblekningen någonsin som endast innehåller naturliga ingredienser. Formulan består tills största delen av högrenat, aktivt kol som är framställd av kokosnötskal. Aktivt kol är något som traditionellt använts inom medicin för att behandla magåkommor, såsom matförgiftningar och kräksjuka. 

Det kan kännas lite motsägelsefullt att borsta tänderna med ett sotsvart pulver, men faktum är att det effektivt åtgärdar missfärgningar och ger tänderna en ordentlig rengöring. 

Warpaint

Den aktiva kolen som Warpaint består av är också mycket antibakteriell och stärker tandköttet och motverkar infektioner. Den förebygger också dålig andedräkt. Helt utan tillsatser och kemikalier ska vi komma ihåg!

En användare som recenserade Warpaint var ofta drabbad av blödande tandkött vid användning av tandtråd. Men efter att ha använt Warpaint ett tag så upphörde detta. Så uppenbarligen finns här en vårdande verkan!

Effektiv mot fläckar

Warpaint tar bort fläckar och missfärgningar som uppkommer med tiden, från sådant som till exempel tobak och kaffe. Med åren blir tänderna gulare av det vi äter och dricker och genom att bleka tänderna en aning kan vi få tillbaka ett mer ungdomlig utseende och ett vackert vitt leende.

Innehållet i Warpaint

Som nämndes i inledningen är den huvudsakliga beståndsdelen i Warpaint aktivt kol, utvunnet ur kokosnötskal. Men Warpaint har fler spännande ingredienser: mineralrik bentonitlera bidrar till den antibakteriella funktionen och ger också tänderna en mycket skonsam rengöring.

Ekologiska apelsinskal, pepparmynta och citronmyrten polerar tänderna mycket skonsamt utan att slita på emaljen.

Så här ofta kan du använda Warpaint

Warpaint tandblekning är mild och kan användas dagligen. Den är också väldigt dryg och en burk räcker i normalfallet till 150 behandlingar. Det gör produkten väldigt kostnadseffektiv — ska du gå till till tandläkare för att göra en tandblekning kan du få betala uppemot 3 000 kr. Så här kan du verkligen spara en slant, så länge du är redo att göra arbetet själv.

Så här används Warpaint

För det första är det att föredra att använda en separat tandborste, eftersom den färgas av Warpaint. Först blöter du tandborsten ordentligt och sedan doppar du den i pulvret. För ett snabbare resultat kan du borsta morgon och kväll, eller endast en gång om dagen.

Warpaint
Warpaint

Först Warpaint, sedan tandkräm

När du applicerat att pulvret på tandkrämen, är det bara att börja borsta tänderna. Borsta i ungefär två minuter. Det är viktigt att skölja ur ordentligt några gånger, för att få bort allt pulver. Ha inte för hårt tryck på tandborsten, eftersom om Warpaint har en lätt slipande effekt och du kan göra illa tandköttet om du gnuggar för hårt.

Kan tonåringar använda Warpaint?

Enligt företaget är Warpaint säkert för alla åldrar och kan även användas av tonåringar. Du ska dock inte använda Warpaint tillsammans med tandställning, eftersom behandlingen inte kommer åt under klossarna, som sätts fast på tänderna. Men så fort tandställningen åkt av, är det bara att börja använda Warpaint om du vill!

När ser du resultat med Warpaint?

När resultaten kommer varierar, eftersom det beror på hur kraftigt tänderna är missfärgade och även vilken typ av tänder du har. Det är ingen kemisk blekning, som gör tänderna fluorescerande kritvita utan resultatet blir mer naturligt.

Blekningen av tänderna sker gradvis och de flesta ser åtminstone ett visst resultat efter några dagar. Du kan använda Warpaint tills du är nöjd med resultatet.

Warpaint fläckar ner

Det du ska ta i beaktande är att Warpaint snabbt ger fläckar på olika material. Se till att allting hamnar i handfatet och att du inte får på kläderna eller att tandblekningen hamnar i kakelfogar.

Warpaint och oil pulling

Företaget Warpaint rekommenderar att du använder den ayurvediska munsköljningen oil pulling i kombination med Warpaint. Oil pulling är en munsköljning med olja som sägs ha detoxande effekt, och det renar också tänderna vid användning av rätt oljor.

Warpaint

En vanlig olja för ändamålet är ekologisk kokosolja. Den har en blekande effekt på tänderna. Du tar cirka en matsked av kokosoljan, blandar i en fjärdedels tesked och svischar runt den i munnen i 15 minuter.

Fördelar med Warpaint

Fördelarna med Warpaint är flera. Det är för det första en helt naturlig produkt, med några få ingredienser. Den har inga konserveringsmedel eller kemiska tillsatser överhuvudtaget. Tandblekningar som du utför hemma eller hos tandläkare kan innehålla mycket kemikalier och föredrar du naturligare metoder så är Warpaint definitivt ett alternativ.

Warpaint är också väldigt drygt och en burk räcker till ca 150 behandlingar. Warpaint förebygger också dålig andedräkt och har en antibakteriell verkan på tandköttet.

Nackdelar med Warpaint

Nackdelarna med Warpaint är för det första att den fläckar ner väldigt kraftigt på kläder och annat material. Får du den i fogen mellan badrumskaklet blir det svårt att få bort.

För den som vill ha ett bländande vitt resultat så är Warpaint heller inte något bra alternativ. Warpaint ljusar upp tänderna ett antal nyanser, men riktigt kritvita blir de aldrig.

Produktfakta

  • Naturlig tandblekning
  • Skyddar emalj och tandkött
  • Motverkar dålig andedräkt
  • Kan användas av personer med känsliga tänder

Ingredienser

  • Aktivt kol av kokosnötskal
  • Ekologiskt apelsinskal
  • Pepparmynta
  • Citronmyrten

Sammanfattning: Warpaint är effektivt på vissa personer men ger sämre resultat för andra

Sammanfattningsvis kan vi säga att resultaten för Warpaint varierar från person till person. Vi har alla olika kvalitet på tänderna de reagerar olika på naturliga metoder som Warpaint.

Vissa personer får skinande, blanka tänder på ett par veckor, medan andra inte ser så stor skillnad alls. Eftersom om behandlingen är väldigt skonsam och enkel att utföra, kan det vara värt att prova den innan du ger dig i kast med någon större och dyrare behandling.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals