Recension: iWhite Instant 2 – Skonsam tandblekning till bra pris

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
5/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
7/10
KVALITET

Köpguide

Hur många drömmar inte om perfekta, vita tänder? Kanske inte alla, men väldigt många förmodligen. Men det tycks vara nästintill omöjligt att uppnå det. Och nästan alla tandblekningar är väldigt dyra, och ofta tidskrävande och krångliga. Visst önskar man att det fanns ett enkelt - och billigt - sätt att få vita tänder?

Det är faktiskt just det som iWhite instant 2 utlovar. Tre dagar och tre behandlingar är allt som krävs, och bara 20 minuter per dag. Det går snabbt och enkelt att använda, och man ska kunna få upp till 8 nyanser vitare tänder. Och detta till ett otroligt lågt pris, dessutom.

Kan det verkligen fungera, eller är det för bra för att vara sant? Ja, det är just det som vi har försökt ta reda på. Fungerar iWhite instant 2, och hur fungerar den?

Fungerar den för alla, eller vem passar den för? Vilket resultat kan man förvänta sig - eller kan man förvänta sig någon resultat överhuvudtaget? Det och mycket annat kommer du att få veta!

iWhite Instant

iWhite Instant är väldigt enkelt att använda, och en stor fördel är att det går fort. Det tar bara 20 minuter, och en behandling per dag under tre dagar. Det här gör ju förstås att man blir lite skeptisk.

Kan tänderna verkligen bli vitare på så kort tid? Och kan en billig produkt vara effektiv? Svaret är faktiskt både ja och nej. Det fungerar nämligen inte för alla - men för många.

iWhite Instant 2

Om det verkligen ger så mycket som 8 nyanser vitare tänder är dock tveksamt, men visst kan den ge lite vitare tänder. Och snabbt dessutom, många kan se skillnad direkt efter första användningen.

Men det bör ändå nämnas att det knappast är den mest effektiva produkten på marknaden när det kommer till att göra tänderna vitare. Vilket knappast är konstigt, eftersom iWhite Instant 2 också är mycket billigare än andra produkter som ska göra tänderna vitare.

Hur fungerar iWhite Instant?

iWhite Instant tar bort smuts och missfärgningar, och det gör den ganska bra, men den bleker inte lika effektivt som dyrare tandblekningar. Dessutom fungerar den som sagt inte för alla - en del ser ingen skillnad alls.

Vi vill ändå säga att det finns många fördelar med den här produkten. Den är som sagt väldigt billig, vilket gör att flera har möjlighet att testa den - och om den inte ger resultat så känns det inte lika surt som om den hade kostat flera tusen.

Den är väldig enkel att använda, tack vare att tandskenorna redan innehåller blekgel. Man behöver alltså inte fylla dem själv, utan kan bara öppna paketet och sätta igång direkt. Smidigt!

Man behöver inte heller sitta med skenan i munnen i en timme, utan bara 20 minuter. Och det tar bara tre dagar, en gång om dagen, sedan är det klart.

Men det finns flera fördelar. Till exempel att den är skonsam mot tänderna, och säker att använda. Den innehåller flour, och skyddar emaljen.

Och visst känns det som om detta kan vara anledningen till att det inte är den effektivaste produkten på marknaden, men vi ser det ändå som en fördel. En skonsam produkt som skyddar är bättre än en effektiv som kan skada tänderna eller orsaka ilningar, till exempel.

Vad ska man tänka på när det gäller tandblekning?

När man ska köpa en tandblekning för hemmabruk så är det bra att tänka på vad man önskar av tandblekningen. Är det viktigaste att den bleker mycket, eller att den är skonsam?

Vill man ha en produkt som är enkel att använda? Föredrar man en snabb behandling med få behandlingsdagar, eller en längre?

iWhite Instant 2

Tänk på att det kan vara svårt att få precis allt, så fokusera på det som känns viktigast. Det är också så att ingen produkt kan garantera ett visst resultat, och alla produkter fungerar kanske inte på just dina tänder.

Vem passar iWhite Instant 2 för?

iWhite instant 2 passar för de flesta. Gravida, ammande, personer under 16 år, och den som har problem med tandköttet bör inte använda produkten. Men annars passar den de flesta, dock fungerar den inte för alla, men det är förstås omöjligt att säga vem den fungerar för och inte.

Extra bra passar den här tandblekningen för den som vill ha en skonsam och säker behandling och främst vill få bort lite missfärgningar och fräscha upp tänderna, men inte vill betala en förmögenhet.

Fördelar

 • Ger snabbt resultat.
 • Säker och skonsam mot tänderna.
 • Enkel att använda.
 • Snabb behandling, såväl kort verkningstid som få behandlingsdagar.
 • Bra pris, ovanligt billig för en tandblekning.
 • Innehåller inte väteperoxid.
 • Fungerar för de allra flesta.
 • Stärker emaljen.

Nackdelar

 • En del ser ingen skillnad alls efter behandlingen.
 • Tandskenorna kan upplevas som lite väl små av vissa.

Produktfakta

 • Produktnamn: Instant 2 Professional Teeth Whitening Kit 6-pack
 • Tillverkare: iWhite
 • Produkttyp: Tandblekning
 • Egenskaper: Bleker tänderna, skyddar emaljen, antibakteriell, innehåller flour, reducerar plack
 • Antal: 6 stycken

Sammanfattning

iWhite Instant 2 fungerar för många, men inte för alla. Om den fungerar så ger den dock resultat snabbt. Och det finns många fördelar med den här produkten, förutom det låga priset.

Den är skonsam och säker, det tar bara 20 minuter per dag och bara 3 dagar - och den är riktigt enkel att använda. Skenorna innehåller blekgel så man behöver inte göra något mer än att ta fram dem och placera dem över tänderna.

Resultatet blir kanske inte lika bra som med en del andra tandblekningar, och för en del fungerar det som sagt inte alls. Men man kan egentligen inte förvänta sig mer, med tanke på det låga priset och att det faktiskt är en skonsam och säker tandblekning.

Och sådana saker kan faktiskt kännas viktigare, för många. Man kan behöva göra någon enstaka behandling igen, med några veckors mellanrum, för att bibehålla resultatet.

Men detta gäller förstås oavsett vilken tandblekning man använder, och här känns det som en stor fördel att iWhite Instant 2 är just skonsam och säker att använda.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals