Märkesguide: Moroccanoil – Härlig hårvårdsserie med vårdande arganolja

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Moroccanoil har blivit en verklig snackis det senaste åren och både privatpersoner och inte minst yrkesfrisörer och stylister lovordar deras sortiment. Här i vår märkesguide tittar vi närmare på hårvården med arganolja, och rekommenderar några favoritprodukter ur deras sortiment. Välkommen!

Moroccanoil boostar och vårdar alla hårtyper

En av de stora fördelarna med Moroccanoil är att företaget har tagit fram produkter som passar olika hårtyper. Oavsett du har torrt, fett eller skadat hår av för många blekningar, hittar du garanterat en produkt för dig! Alla innehåller såklart den tongivande ingrediensen arganolja.

I vår stora köpguide kommer du att få lära dig exakt vad arganolja egentligen är och vad den består av, som gör den så närande för ditt hår. Moroccanoil innehåller också en rad andra spännande och innovativa ingredienser och även det går vi in på i detalj. Såklart rekommenderar vi också några riktigt fina Moroccanoil-produkter!

Vår storfavorit blev den klassiska håroljan Moroccanoil Original Oil Treatment. Vi rekommenderar även Moroccanoil Moisture Repair Shampoo för alla som vill prova ett vårdande schampo med arganolja. Som tredje favorit valde vi hårserumet Moroccanoil Repair Mending Infusion.

Bästa håroljan: Moroccanoil Original Oil Treatment

Här har vi den hårolja som Moroccanoil gjort sig kända för i första hand. Det är en perfekt produkt för dem som vill återställa och fräscha upp överbehandlat hår, som ju så många av oss har. Permanenter, toningar och värmestyling sliter oerhört på håret och då kan Moroccanoil Original Oil Treatment vara en riktig räddare i nöden.

Fördelar

 • Intensivt vårdande
 • Innehåller omegafetter och E-vitamin
 • Pump medföljer i köpet

Nackdelar

 • Parfymerad och passar ej alla med kontaktallergier

Bästa schampot: Moroccanoil Moisture Repair Shampoo

Ett återfuktande och vårdande schampo som även det är speciellt avsett för hår som är i behov av extra näring. Håret blir glansigt och spänstigt efter tvätten och användaren behöver inte oroa sig för att  håret skulle bli oljigt eller nedtyngt av schampot.

Fördelar

 • Dryg
 • Ger snabbt resultat
 • Doftar gott

Nackdelar

 • Kan påverka känslig hårbotten

Bästa hårserum: Moroccanoil Repair Mending Infusion

Den som vill ge håret en riktig näringsskick bör prova Moroccanoil Repair Mending Infusion med baobabextrakt, quinoaprotein, serum och en mängd vitaminer. Oljan kan användas dagligen och appliceras i håret efter behov. Perfekt för en snabb kur när det behövs alltså!

Fördelar

 • Reparerar kluvna toppar
 • Doftar gott

Nackdelar

 • Dyr

Moroccanoil baseras på rikligt närande arganolja

Alla Moroccanoils produkter har en aktiv ingrediens i form av arganolja, som är en olja som utvinns ur det nordafrikanska trädet argan. Arganolja utvinns ur arganträdets frön och den här oljan är synnerligen rik på fettsyror, antioxidanter och E-vitamin

I marockanska hushåll har oljan traditionellt använts på flera sätt. I det marockanska köket har den först och främst använts som en matolja, men den har också traditionellt använts i hudvård för att förhindra uttorkning av huden, och man har också tillverkat tvål av den. 

Inom naturmedicinen används arganolja mot olika hudåkommor, såsom akne och brännsår exempelvis. Den har i folkmedicinen också använts som ett afrodisiakum.

Här i Sverige förknippar vi Moroccanoil först och främst med hårvård. Moroccanoil som företag jobbar också hårt med att att hjälpa till att förbättra arbetssituationen för marockanska kvinnor och en del av verksamhetens vinster går till det här ändamålet.

Vad har arganolja för fördelar för håret?

Arganolja innehåller en mängd fettsyror, såsom omega 3 och 6. Den är också väldigt rik på vitamin E och antioxidanter. Även mineralerna bidrar till att revitalisera huden, öka hårets elasticitet och återställa håret till att se levande och friskt ut igen. 

Den anses även ha en antirynk-effekt. Moroccanoil använder endast arganolja som är av högsta kvalitet och innehåller inga konserveringsmedel, färgämnen eller tillsatser.

Dofterna i produkter från Moroccanoil

I moroccanoil har också jobbat med att ta fram en distinkt stil när det gäller dofterna. Företaget vill verkligen att alla sinnen ska vara delaktiga när deras produkter används. De eftersträvar spa-lik kvalitet och jobbar med dofter från söta blommor och eteriska oljor, för att skapa den signaturdoft som är Moroccanoil. 

Signaturprodukten är Moroccanoil Original Treatment och det är en utmärkt grund för övrig hårvård. Formulan är prisvinnande, både internationellt och nationellt och har vunnit Cosmopolitan Beauty award för bästa hårprodukt.

Arganolja och silikoner

Silikoner är ett vanligt ämne i hårvårdsprodukter. Silikoner är omdebatterat och vissa anser att den inte hör hemma i hårvårdsprodukter, eftersom det är en produkt som så att säga plastar in håret för att ge styrka och glans. 

Det bidrar inte med någon näring och fukt och vissa anser att silikonen till sist förhindrar håret från att ta upp näringsämnen. Silikoner ska inte blandas ihop med sulfater, som är en kraftigt uttorkande kemisk tillsats.

Moroccanoil har valt att ha silikoner i vissa produkter, eftersom de ger ett skydd vid värmestyling och motverkar på det sättet fuktförlust. Eftersom silikoner också gör håret mjukt och ger lyster, så anser de att det är en bra ingrediens att ha i hårstylingprodukter, eftersom de gör håret lättare att reda ut.  

Produkter från Moroccanoil där silikoner ingår är: Moroccanoil Treatment, Moroccanoil Treatment Light, Weightless Mask, Moisture Repair Shampoo and Conditioner, Glimmer Shine, Hydrating Styling Cream, Intense Hydrating Mask, Intense Curl Cream, Curl Defining Cream, Extra Volume Conditioner och Frizz Control.

Moroccanoil och sulfater

Däremot innehåller Moroccanoil varken sulfater eller alkohol, vilket gör den skonsam även för torrt hår.

Moroccanoil-produkter för lockigt hår

Moroccanoil har fokuserat mycket på produkter för lockigt hår och tagit fram en rad alternativ som bidrar att få ett blankt, vackert och välmående hår. Lockigt hår har en tendens att vara torrt och behöver mycket näring och fukt. 

Anledningen till det är att fukt och fett från hårsäckarna har svårare att ta sig ända ut i topparna på det lockiga hårstrået, än vad det har i raka hårstrån.

Moroccanoil-produkter för problem med hårbotten

Att ha problem med hårbotten kan vara väldigt jobbigt och därför vill vi skriva några rader om hur du kan förbättra situationen med hjälp av Moroccanoil-produkter, samt några andra användbara tips.

Att ha en hårbotten som blir torr, stramar och kliar och kanske till och med börjar mjälla är väldigt jobbigt. Det finns produkter du kan använda för att lindra och förebygga, men det kan också finnas sådant som förvärrar situationen och som du därför bör undvika.


Våra favoriter

Av Moroccanoils utbud har vi valt ut tre fina produkter som tillsammans utgör en hel hårvårdsserie. Dessa går såklart att byta ut eller komplettera efter tycke, behov och smak. Valen har vi gjort på basen av insamlad fakta samt omdömen och recensioner från köpare.

Bästa håroljan: Moroccanoil Original Oil Treatment

Moroccanoil Original Treatment är en vårdande oljebehandling som passar alla hårtyper. Det här är produkten som är extra effektiv på att ta bort friss och reda ut håret, samtidigt som den bygger upp styrka. Håret blir väldigt starkt och mjukt av det. Oljan är lovordad bland tusentals användare världen över. 

Alla som har skadat hår på grund av hårbehandlingar eller som har slitet hår av andra orsaker, kan bygga upp sitt hår igen med Moroccanoil. Den är lätt att använda och ger ingen oljig eller fet hinna kvar på håret.

Fördelar

 • Intensivt vårdande
 • Innehåller omegafetter och E-vitamin
 • Pump medföljer i köpet

Nackdelar

 • Parfymerad och passar ej alla med kontaktallergier

Bästa schampot: Moroccanoil Moisture Repair Shampoo

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo är rikligt återfuktande. Perfekt för skadat, kemiskt behandlat och torrt hår och du kan se resultat på några tvättar.

Fungerar även bra för den som har normalt hår som behöver boostas extra mycket, kanske efter en lång semester i solen eller när det varit extra kallt ute en lång period och håret påverkas. 

Moroccanoil Schampo med reparerande och återställande ingredienser är en blandning av arganolja och de naturliga ämnen som finns i ett friskt hårstrå. Oljan återställer balansen och ger styrka och vitalitet.

Fördelar

 • Dryg
 • Ger snabbt resultat
 • Doftar gott

Nackdelar

 • Kan påverka känslig hårbotten

Bästa hårserum: Moroccanoil Repair Mending Infusion

Om du har riktigt mycket problem med överbehandlat hår, som till exempel blonderats eller permanentats länge och känns bortom räddning, kan med fördel testa Moroccanoil Mending Infusion. Här får håret ytterligare en boost med hjälp av quinoaprotein, serum och vitaminer. 

Givetvis innehåller den också arganolja. Serumet innehåller också baobabextrakt som ger ett friskt, rent och glänsande hår. Du applicerar en liten mängd i handflatan och arbetar igenom torrt hår. Moroccanoil Mending Infusion kan användas dagligen vid behov. 

Kan kombineras med värmestyling och du kan arbeta in behandlingen i hårtopparna medan du fönar.

Fördelar

 • Reparerar kluvna toppar
 • Doftar gott

Nackdelar

 • Dyr

Andra bra produkter från Moroccanoil

Utöver våra favoritprodukter från Moroccanoil presenterar vi några fler alternativ här nedan, som även de kan vara intressanta för våra läsare. Moroccanoil har snart sagt en produkt för varje behov när det gäller hårvård och utbudet växer sig större hela tiden.

Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo

Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo innehåller ett hydrolyserat, vegetabiliskt protein och apelsinskalsolja som både skyddar och stärker. Det här schampot ger verkligen glansiga och livfulla lockar som blir mjuka, lättformade och återfuktade. Innehåller inga sulfater eller parabener.

Fördelar

 • Ger lockarna glans och spänst
 • Doftar gott
 • Mycket återfuktande

Nackdelar

 • Apelsinskalsolja kan vara allergent

Moroccanoil Curl Enhancing Conditioner

Till Moroccanoil schampo för lockigt hår vill du naturligtvis ha ett balsam som avslutar behandlingen och ger ett härligt och skinande resultat. Kom ihåg att krama ur överflödigt vatten efter schamponeringen, så att inte alltför mycket vatten tunnar ut effekten av balsamet.

Fördelar

 • Samma som schampot: doftar gott och är återfuktande

Nackdelar

 • Fungerar sämre på ett väldigt blött hår

Moroccanoil Curl Defining Cream

Moroccanoil Curl Defining Cream är en spännande produkt som är intensivt vårdande och som kontrollerar frissighet och flygig, lockigt hår. Den ger extra styrka för den som har svårt att kontrollera sitt lockiga hår, utan att resultatet ser konstlat och överstylat ut. 

Du kan använda det på nytvättat hår och låta det självtorka, men du kan också föna det om du vill det.

Fördelar

 • Stylar utan att tynga ner

Nackdelar

 • En stark doft som inte tilltalar alla

Moroccanoil Volume Extra Shampoo

Alla som vill ha mer volym i håret, brukar också vara medvetna på om att volymgivande schampon också kan vara uttorkande och det här är inget undantag. Men i det här volymschampot finns arganolja, som vårdar håret och inte gör det lika torrt. Trots oljan får du ett lätt och luftigt resultat. 

Håret blir lätt att styla och många användare påpekar det de tycker doften är extra tilltalande. Produkterna är fosfat-, sulfat- och parabenfria.

Fördelar

 • Fritt från miljöskadliga ämnen
 • Ger bra volym

Nackdelar

 • Kan verka uttorkande

Moroccanoil Dry Scalp Treatment

Moroccanoil behandling för torr hårbotten återfuktar och vårdar genom att tillföra bland annat lavendel och arganolja. Många som är drabbade av mjäll har fått mycket positiva resultat med behandlingen.

Enklaste sättet att applicera behandlingen är att dela upp håret i fyra lika delar och sedan applicera några droppar i varje del och massera in den försiktigt i hårbotten. Enligt instruktionerna ska den sitta i fem-tio minuter, men många låter den sitta i mycket längre än så och det är inga problem att låta den sitta i upp till ett par timmar.

Fördelar

 • Effektiv mot mjäll
 • Mycket vårdande och skonsam

Nackdelar

 • Det går åt mycket mer olja per användning än vad instruktionerna beskriver

Moroccanoil Oily Scalp Treatment

Moroccanoil Oily Behandling Mot Fet Hårbotten innehåller inte lavendelolja som systerprodukten ovan, utan istället ekologiskt ingefärsolja. Den har en lätt men mycket fuktgivande effekt som ger hårbotten en förmåga att andas, balanseras och återställa sig. 

Appliceras på samma sätt som produkten ovan, det vill säga du delar upp håret i fyra delar och masserar sedan in några droppar i hårbotten i en sektion åt gången. Om du lider av mycket fett hår och problem med hårbotten, så prova den här!

Fördelar

 • Effektiv

Nackdelar

 • Inte dryg och det går mycket åt

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals