Recension: Priorin kosttillskott – Vårda ditt hår inifrån

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

6/10
PRIS
7/10
LIVSLÄNGD
5/10
DESIGN
7/10
KVALITET

Här kommer vi att berätta allt du vill veta om en produkt som främjar hårväxten, nämligen Priorin. Fungerar den? Hur används det? Vad kan du förvänta sig för resultat? Är det en prisvärd produkt? Vem passar den för? Fortsätt läsa, så får du veta!

Håret är viktigt för de allra flesta, och någonting som påverkar självförtroendet - såväl positivt som negativt. Och det är ju faktiskt inte bara kvinnor som är måna om frisyren och kan må dåligt över håravfall eller dålig hårkvalitet, utan även många män. 

Tyvärr är det väldigt vanligt med olika besvär med just håret; att det blir slitet, att hårkvaliteten är dålig, att hårbotten kliar, att man tappar mycket hår eller också så växer alldeles det för långsamt.

Men det många oftast glömmer bort är att håret växer inifrån och ut, och att det därför är minst lika viktigt att ta hand om det från insidan. Att äta nyttigt och dricka mycket vatten är väldigt viktigt, samt att få i sig tillräckligt av vitaminer och mineraler och att undvika brister.

Och så finns det förstås diverse kosttillskott som är framtagna för just håret. Och dessa kan förstås fungera väldigt bra, för en del. Kanske förutsätter det att vi inte redan får i oss tillräckligt av vitaminerna och mineralerna som finns i dessa, eller så är det något annat som avgör vem det fungerar för.

Vad är Priorin?

Priorin har två olika produkter - ett schampo, och kapslar. Här kommer vi att inrikta oss på kapslarna, och jämföra dessa med likvärdiga produkter. Kapslarna finns i två förpackningar, en med 60 stycken och en med 180 stycken. 

Priorin

Produkten bör användas i minst tre månader och under den tiden tar man två kapslar per dag, så det större paketet räcker alltså under dessa tre månader. Därefter tar man en kapsel per dag, det mindre paketet räcker alltså en månad eller två månader beroende på om man tar en eller två kapslar per dag - och det större räcker i tre eller sex månader.

Vad lovar Priorin för håret?

Vi ska börja med att kolla på vad produkten gör, hur den fungerar och vad den lovar. Dessa kapslar är beprövade och har en sammansättning som är anpassad för att få håret mer välmående och öka hårväxten samt minska håravfall. 

Håret ska bli fylligare, starkare och glansigare och det på bara 12 veckor. Produkten utvecklades 1959 och var den första systemiska produkten mot periodiskt håravfall, och den är vetenskap testad. Priorin är framtagen för kvinnor med tunt hår, men den kan även användas av män om hårrötterna fortfarande är aktiva. 

Priorin innehåller biotin som hjälper till att bevara normal hårväxt, och även hirsextrakt, Vitamin B5 och aminosyran L-cystin.

Priorin

Priorin används vid tillfälliga håravfall, under perioder då håret behöver extra näring. Det kan till exempel handla om extra stressiga perioder, graviditet och amning, andra hormonella förändringar eller årstidsskiftningar. 

Vitaminerna och mineralerna i Priorin vitaliserar hårrötterna och ökar även blodcirkulationen. Detta gör att flera hårstrån växer, och Priorin tillför även näringsämnen och mineraler direkt till hårroten.

Hur används Priorin?

Priorin ska användas i minst 3 månader, men helst 6 månader. Den synliga effekten bör märkas efter 3 månader. Under den tiden tas två tabletter per dag, och efter tre månader tas istället en tablett per dag. 

Om du inte ser någon skillnad efter 6 månader så bör du träffa en läkare, eftersom det då kan handla om någonting annat än tillfälligt håravfall - eller så behöver du helt enkelt åtgärda anledning till håravfallet.

Priorin

Priorin kan användas som långvarig behandling. Vuxna och barn över elva år kan använda Priorin, och de kan även användas under amning. Är du gravid så bör du dock rådgöra med en läkare eller med sin barnmorska innan du använder dem.

Fungerar Priorin?

Detta är jättesvårt att svara på. Visst fungerar det för en del, men för långt ifrån alla. Det är inte alltid den fungerar genom att minska håravfallet heller, utan en del tycker bara att håret blir bättre eller växer fortare. 

Andra märker mest på naglarna, att de växer mycket fortare. Det är helt enkelt väldigt individuellt. Men visst fungerar det för många, och visst kan det vara värt att testa.

Vem kan ha nytta av Priorin?

Om du letar efter ett kosttillskott till håret så handlar det mest om att prova sig fram. Olika produkter fungerar olika bra på olika personer, och för en del fungerar inte sådana produkter alls. Det kan dock vara en bra idé att börja med en billig produkt, eftersom chansen är lika stor att en billig produkt fungerar som att en dyr produkt för det. 

Priorin

Du bör också tänka på att produkterna kan fungera på lite olika sätt, så det handlar även om vilket resultat du vill uppnå. Priorin ska till exempel hjälpa till vid tillfälligt håravfall, så om det är just det du besväras av så kan Priorin vara rätt val. Återigen så handlar det om att prova sig fram för att hitta något som fungerar för en själv.

Priorin kan passa för den som har problem med håravfall, men även för den som vill att håret ska växa snabbare eller vill förbättra hårets kvalitet. Det är dock omöjligt att svara på hur Priorin fungerar för just dig, eller om det fungerar överhuvudtaget.

Fördelar

  • Fungerar för många, även om det inte fungerar för alla
  • Finns två olika storlekar på förpackning, 60 respektive 180 tabletter

Nackdelar

  • En del märker ingenting alls
  • Du bör ta dubbel dos under de första månaderna, vilket gör det lite dyrare

Produktfakta

  • Tillverkare: Bayer
  • Antal: 60 respektive 180
  • Konsistens/typ: Kapsel
  • Innehåll: Vitaminer, mineraler och aminosyror
  • Funktioner: Minskar håravfall, får håret att växa snabbare, fylligare hår, glansigare hår, starkare hår

Sammanfattning

Precis som de flesta andra kosttillskott för håret så fungerar Priorin för många, men inte för alla. Detta kan bero på att personer som det inte fungerar på kanske redan får i sig en tillräcklig mängd av de vitaminer och mineraler som finns i produkten, eller att det finns en annan orsak till besväret - till exempel håravfall. 

Men det är ändå tydligt att Priorin faktiskt fungerar för många, såväl när det gäller att minska håravfall som för att få håret att växa snabbare och mycket annat.

Vår bedömning är att Priorin ofta är effektivt och att det kan vara värt att ge det en chans, men att du bör vara beredd på att det faktiskt inte alltid fungerar. Kanske märker du en stor skillnad och många positiva effekter. Och eftersom produkten är prisvärd är det absolut värt att testa!

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals