Märkesguide: Cetaphil – Prisvärd hudvård för känslig hy

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I den här märkesguiden kommer du att få lära dig mer om Cetaphils omtalade hudvård, som är speciellt anpassad för känslig hy. Vi på Skönhetslandet blev helt enkelt nyfikna på vad det är som lockar så många Hollywoodkändisar att välja Cetaphil framför andra produkter. I den här guiden får du lära dig allt om den prisvärda hudvården!

Cetaphil är både etablerat och välkänt runt om i världen

Här lär vi dig allt om vad produkterna innehåller och vem de passar bäst. Cetaphil är en serie hudvårdsprodukter som funnits på marknaden sedan de utvecklades av en amerikansk apotekare 1947. Då bestod Cetaphil av några enkla krämer, idag omfattar märket många produkter för både ansikte och kropp. 

Våra favoriter i guiden som vi varmt vill tipsa om är Cetaphil Moisturizing Cream, Cetaphil Gentle Exfoliating Cleanser och ansiktskrämen Cetaphil Daily Facial Moisturizer SPF 6. Även deras duschtvål Cetaphil PRO Restoraderm Skin Restoring är värd att titta närmare på.

Bästa mjukgörande krämen: Cetaphil Moisturizing Cream

Efter att ha läst ett stort antal recensioner och flera tester om Cetaphils krämer, har vi plockat ut Cetaphil Moisturizing Cream, eftersom den är så omtyckt av sina användare. Den har en lång verkningstid och passar bra att smörja in områden som är extra torra, såsom armbågar, fötter och händer.

Fördelar

 • Vårdande för fötter, händer och nariga armbågar
 • Binder fukt

Nackdelar

 • Kräver noggrann handhygien

Bästa ansiktsrengöringen: Cetaphil Gentle Exfoliating Cleanser

Cetaphil Gentle Exfoliating Cleanser är en ansiktsrengöring med milt exfolierande effekt. Krämen har en vårdande och reparerande egenskaper och passar bra om du exempelvis har solskadad hud. Den är en bra allround-rengöring och kan användas både morgon och kväll.

Fördelar

 • Dermatologiskt testad
 • Mild
 • Innehåller bambuextrakt

Nackdelar

 • Lätt att få för mycket ur tuben

Bästa ansiktskrämen: Cetaphil Daily Facial Moisturizer SPF 6

Daily Facial Moisturizer SPF 6 är en ansiktskräm som binder fukt effektivt. Den har en solskyddsfaktor på 6, vilket för att användaren har ett lättare solskydd lämpligt för vinter och vår. Produkten är oparfymerad och passar de flesta med känslig hy.

Fördelar

 • Oparfymerad
 • Hygienisk pumpflaska

Nackdelar

 • Passar ej torr hy

Bästa duschtvålen: Cetaphil PRO Restoraderm Skin Restoring Body Wash

Cetaphil PRO Restoraderm Skin Restoring Body Wash hara en mjukgörande effekt på huden. Den innehåller filaggrin, som är ett protein som finns i huden naturligt. Tillskottet av filaggrin gör att huden får hjälp att återställa fuktbalansen och spänsten i huden.

Fördelar

 • Tvålfri
 • Hypoallergen
 • Lämplig för mycket torr hy

Nackdelar

 • Doften kan upplevas som intetsägande och tråkig

Cetaphils milda sortiment

Den gemensamma nämnaren för produkterna är att de alla har en mild och hudvårdande formula, som skyddar och stärker känslig hy. Den stärker hudens egna skyddsmekanismer och företagets policy är att endast arbeta med noggrant testade och högkvalitativa ingredienser.

Hudvårdsprodukter från Cetaphil har att varit populära i många decennier och de säljs också på våra apotek. Därmed genomgår de även apotekets kvalitetskontroll. Produkterna är skonsamma och kan användas av alla personer, oavsett hudtyp. 

I utbudet finns också en mycket mild ansiktstvätt som passar bra för den som har problem såsom eksem, rosacea, psoriasis eller liknande. För den som behöver vara extra noggrann i sitt val av krämer, finns alltid kompletta innehållsdeklaration på produkterna. 

Cetaphil innehåller vissa ingredienser som varit omdebatterade de senaste åren. Låt oss titta lite närmare på dem och varför de valt att använda exempelvis parabener och aluminium.

Cetaphil och parabener

Parabener är en grupp konserveringsämnen som används inom allt från livsmedel till kosmetik. Ett flertal parabener är godkända av EU:s expertråd. Parabener liknar till sin struktur hormonet östrogen och skeptikerna menar att parabener kan påverka fertiliteten framförallt hos män. 

Men varför vill företagen då använda parabener överhuvudtaget? De som förespråkar parabener menar att de mycket små mängder som finns i livsmedel och kosmetika inte är skadliga för kroppen. Parabener har heller ingen övrig miljöpåverkan vad forskarna vet och är alltså inte heller skadliga för naturen. 

Konserveringsmedel är något som är en nödvändighet i alla hudvårdsprodukter som innehåller vatten, vilket är de allra flesta. Astma & Allergiförbundet förespråkar parabener i kosmetik, eftersom det är lågallergent och en ingrediens som känsliga personer oftast klarar av. Är det inte parabener i produkten ska den alltså ersättas av ett annat konserveringsmedel. 

Cetaphil använder en typ parabener som är godkända av EU:s vetenskapliga kommission och anser att mycket av det som kritiken av parabener bygger på, handlar om okunskap och felaktig information. Parabener är ett mycket vanligt konserveringsmedel.

Cetaphil och aluminium

Aluminium är ett ämne som används i viss hudvård, främst i deodoranter. Aluminium är inte förbjudet att använda i ingredienser inom EU, men är omdebatterat eftersom det bland annat täpper igen porerna. Cetaphil använder ett aluminiumsalt i sin handkräm, som ett skydd mot hudirriterande ämnen, som diskmedel och tvål.

Cetaphil och animaliska ingredienser

Cetaphil innehåller inga animaliska ingredienser som till exempel propolis eller bivax. De är inte heller testade på djur. Däremot är de dermatologiskt testade, vilket innebär att de testats på människor.

Cetaphil och produkter för barn

Cetaphils produkter är utvecklade för torr och känslig hy. De har flera produkter som passar för spädbarn och även hudkräm som passar för barn från 6 månader och uppåt. Mer om dem här nedan.


Våra favoriter från Cetaphil

Det är inte lätt att välja ut favoriter från Cetaphil, eftersom många produkter är så väldigt populära av sina användare. Men genom vår läsning av ett femtiotal recensioner, blogginlägg och tester, har vi kommit fram till att det är dessa som är de mest populära valen hos köparna.

Bästa mjukgörande krämen: Cetaphil Moisturizing Cream

Cetaphil Moisturizing Cream används där det behövs extra återfuktning, exempelvis fötter, händer, armbågar, knän med mera. Den lugnar och återställer irriterad hy, vilket är något som torr hy ofta behöver. Trots att den är Cetaphils  fetaste och rikligast kräm, går den snabbt in i huden och resultatet blir mjukt och lent omgående.

Den har en lång verkningstid och för utsatt hud räcker det att smörja in sig en gång om dagen. Krämen är dock mild och du kan smörja in dig så ofta du behöver. Bildar effektivt en skyddande barriär för hudens yttre lager. Passar de flesta allergiker. Eftersom krämen är i en burk och du använder fingrarna för att ta av krämen, måste du vara noggrann med handhygienen.

Specifikationer:

 • Burk med lock
 • Vikt: 250 g

Fördelar

 • Vårdande för fötter, händer och nariga armbågar
 • Binder fukt

Nackdelar

 • Kräver noggrann handhygien

Bästa ansiktsrengöringen: Cetaphil Gentle Exfoliating Cleanser

Cetaphil Gentle Exfoliating Cleanser är en mild ansiktstvätt, som rengör huden och effektivt avlägsnar döda hudceller och smuts. Den aktiva ingrediensen är bambuextrakt, som ger det exfolierande resultatet. 

Det här är en ansiktstvätt som är väldigt mild och framtagen för alla typer av hud. Dermatologiskt testad och även de med känslig hud klarar sannolikt av att använda den utan problem.

Den appliceras med fingrarna över ansiktet, förutom på det tunnaste området kring ögonen. Massera in med fingertopparna och skölj sedan med ljummet vatten. Kan användas morgon och kväll.

Specifikationer:

 • Volym: 178 ml
 • Tub med kork

Fördelar

 • Dermatologiskt testad
 • Mild
 • Innehåller bambuextrakt

Nackdelar

 • Lätt att få för mycket ur tuben

Bästa ansiktskrämen: Cetaphil Daily Facial Moisturizer SPF 6

Daily Facial Moisturizer SPF 6 är framtagen för att effektivt binda fukt i huden samt förhindra fuktförlust, utan att täppa till porerna i ansiktet. Passar både kvinnor och män och kan användas som bas för sminkning eller efter rakning, för att återställa fuktbalansen. Produkten är mild och dessutom parfymfri. Passar känslig hy. 

Krämen har en solskyddsfaktor på 6 och ger ett milt solskydd. Behöver dock kompletteras om du vill ha ett verkligt effektivt skydd mot solen. Krämen är utvecklad för normal till fet hy. 

Specifikationer:

 • Volym: 118 ml
 • Spf: 6
 • Pumpflaska

Fördelar

 • Oparfymerad
 • Hygienisk pumpflaska

Nackdelar

 • Passar ej torr hy

Bästa duschtvålen: Cetaphil PRO Restoraderm Skin Restoring Body Wash

Cetaphil har tagit fram en patenterad teknologi för hudtvätt. Den gör hyn mjuk och smidig och har reparerande egenskaper. Duschtvålen innehåller filaggrin; ett protein som finns i huden och är en beståndsdel som aktivt återställer och reparerar den.

Cetaphil PRO Restoraderm Skin Restoring Body Wash är en duschtvål som rengör, samtidigt som den återfuktar. Passande för känslig hy. Krämen är hypoallergen och passar kliande, känslig och mycket torr hud. Duschkrämen masseras försiktigt in i huden tills den löddrar. Skölj sedan noggrant och torka med en mjuk badhandduk. Passar både barn och vuxna.

Specifikationer:

 • Flaska med kork
 • Volym: 295 ml

Fördelar

 • Tvålfri
 • Hypoallergen
 • Lämplig för mycket torr hy

Nackdelar

 • Doften kan upplevas som intetsägande och tråkig

Andra bra produkter från Cetaphil

Här tipsar vi om fler av Cetaphils produkter som kan vara intressanta för dig att titta närmare på. Behöver du exempelvis effektiva krämer för händerna, tipsar vi om Cetaphils vårdande och reparerande handkrämer här nedan.

Cetaphil Protect Hand Cream

Cetaphil Protect Hand Cream är en handkräm för personer med känslig hud, som behöver en mjukgörande och bra kräm som skyddar vid kontakt med rengöringsmedel och tvålar. Passar särskilt bra för personer och yrkesgrupper där händerna är extra utsatta. 

Handkrämen är oparfymerad och passar oftast dem med eksem och känslig hy. Mjukgörande och återfuktande. Den som har mycket problem med händerna, som sprickor och dåliga naglar, kan komplettera med med Cetaphil Repair Hand Cream.

Fördelar

 • Oparfymerad
 • Snabbt absorberande
 • Passar känslig hy

Nackdelar

 • Kan upplevas som väldigt fet

Cetaphil Restoraderm Skin Restoring Body Moisturizer

Cetaphil Restoraderm Skin Restoring Body Moisturizer är en återfuktande och lugnande kräm för hela kroppen. Den är framtagen för mycket torr, kliande och känslig hy. Även den här stärker effektivt hudens skyddsbarriär.

Krämen innehåller också vitamin B3 och allantoin, som lugnar och skyddar problemhy av olika slag. Den absorberas snabbt av huden och går utmärkt att ta med sig till gymmet eller smörja in sig med på morgonen, innan du ska klä på sig. Kan användas dagligen och gärna kombineras med Skin Restoring Body Wash. Kan även användas på barn.

Fördelar

 • Snabbt absorberande
 • Reparerande

Nackdelar

 • Ganska tunn och vattnig i konsistensen

Cetaphil Facial Cleanser

En dermatologisk ansiktsrengöring, som inte torkar ut huden. Bibehåller hudens egna naturliga oljor. Krämen är perfekt för den med känslig hy, som behöver en effektiv sminkborttagning och daglig rengöring. 

Formulan är lätt löddrande trots att den inte torkar ut huden. Kan användas på blandhy eller endast på ansiktets T-zon.

Fördelar

 • Passar kombinationshud
 • Bevarar hudens naturliga oljor
 • Praktisk pumpflaska

Nackdelar

 • Passar inte personer med mycket torr hy

Cetaphil Softening Cream

Cetaphil Softening Cream är en universalkräm som kan användas både till kroppen och ansiktet. Den är mjukgörande och återfuktande i upp till 24 timmar. Vi kan rekommendera den för dem som vill ha en riklig, vårdande och mjukgörande kräm. Passar väldigt torr och känslig hud, till exempel mogen hy eller eksemdrabbad hy. Ger 24 timmars återfuktning.

Fördelar

 • För torr och känslig hy
 • Intensivt vårdande och återfuktande

Nackdelar

 • Tråkig doft

Cetaphil Facial Moisturizer

Cetaphil moisturizing är speciellt anpassad för torr hy. Den ger en riklig, bestående återfuktning och tillför mycket näring i form av vitamin, glycerin och mandelolja. Täpper inte till porerna utan låter huden andas. Eftersom den är parfymfri, passar den också känslig hy mycket bra.

Krämen är mild och innehåller inga doftämnen. Kan användas som dagkräm för torr och mogen hy, som också är känslig.

Fördelar

 • Parfymfri
 • Vård för extra torr hy

Nackdelar

 • Endast för torr till extremt torr hy

Cetaphil Moisturizing Lotion

Cetaphil Moisturizing lotion ska inte blandas ihop med de två ovanstående ansiktskrämerna. Det här är en ansiktskräm som är lättflytande. Speciellt bra för den som har mycket behov av fukt, men som samtidigt har fet hy och vill undvika oljiga krämer. Här får alltså huden en rejäl återfuktning. 

Innehåller ingredienser som understödjer hudens naturliga skyddsbarriär. Krämen har ett neutralt pH-värde, vilket är av stor betydelse för den känsliga hudens hälsa. Enligt företagets produktbeskrivning, ger den återfuktning på upp till fyra dagar efter en användning.

Fördelar

 • Oparfymerad
 • Återfuktar rikligt

Nackdelar

 • Lätt att få för mycket kräm ur flaskan

Produkter som utgått

Cetaphil Repair Sensitive Hand Cream

Har du sprickor i händerna, flagnande och torra nagelband? Då är Cetaphil Repair Sensitive Hand Cream någonting för dig att titta närmare på. De aktiva ingredienserna är glycerin och Limnanthes Alba-olja. Glycerin binder fukt i huden och Limnanthes Alba-olja är rikligt vårdande och återfuktande. 

Eftersom krämen oparfymerad är den också lämplig att använda för personer med atopisk eksem och liknande. 

En användare har beskrivit den som en nattkräm för händerna och det kan nog vara en passande beskrivning. Det här är nämligen en rikligt återfuktande och vårdande kräm. För att få ett bra och bestående resultat, använd den dagligen och särskilt till natten.

Fördelar

 • Reparerande effekt
 • Närande ingredienser
 • Känslig hy

Nackdelar

 • Absorberas långsamt

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals