Recension: Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo – Vårda ditt blonda hår

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

4/10
PRIS
5/10
LIVSLÄNGD
5/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Säkerligen har du hört talas om silverschampo, och kanske även testat det. Syftet med ett silverschampo är att ta bort gula toner i håret, och istället framhäva en “kallare” blond färg. Det finns idag många olika silverschampon på marknaden, men långt ifrån alla är effektiva. Många har dessutom en tendens att göra håret torrt och trassligt.

Vi tycker att silverschampot Blonde Perfection från välkända Löwengrip är extra intressant, och vi tror att många fler är nyfikna på denna produkt. Därför har vi kollat närmare på det, och här kan du läsa allt du behöver veta om detta silverschampo - och inte minst, huruvida det fungerar eller inte.

Löwengrip Blonde Perfection ligger väldigt högt i pris, jämfört med andra silverschampon. Hållbarheten på Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo är likvärdig med andra, liknande, produkter.

Flaskan är stilren, men samtidigt en aning tråkig. När det gäller funktion så är den också helt okej, ungefär som vilken annan schampoflaska som helst. Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo är en produkt med relativt hög kvalitet. Den är även skonsam och berikad med bambuextrakt för att vårda håret.

Hur fungerar silverschampo?

Ett silverschampo innehåller violetta pigment, som ska neutralisera gula toner i håret. De kan till exempel användas efter att du har blonderat håret, eller när du av någon annan anledning vill att håret ska få en kallare nyans. Silverschampo fungerar i övrigt precis som vanliga schampon och rengör håret.

Löwengrip Blonde Perfection ska även kunna användas på naturligt blont hår, för att ge håret en kallare nyans. Det sägs även kunna ha effekt på mörkt hår som är färgat, eller på grått hår som har gula toner och önskar en mer silvrig look.

Hur används Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo?

Att använda silverschampo är enkelt, du tvättar håret på samma sätt som med vanligt schampo. Applicera schampot i håret och fördela det jämnt, massera in det noggrant och skölj sedan ur det med vatten. Avsluta med att använda balsam i längderna.

Lowengrip Silver Shampoo

En del tycker att effekten av silverschampot blir bättre om det får verka i håret en stund - allt från några minuter och upp till en hel timme. Vi rekommenderar dock att du börjar med att använda det som vid en vanlig hårtvätt, och om du inte blir nöjd med resultatet så kan du låta det verka en liten stund vid nästa hårtvätt.

Fungerar Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo?

Många tycker att den här produkten är väldigt effektiv, men långt ifrån alla. Det är helt enkelt individuellt. Som vanligt schampo fungerar det bra, det gör håret mjukt och det rengör effektivt. Men självklart önskas mer än så av ett silverschampo.

På blonderat hår fungerar Löwengrip Blonde Perfection i många fall, men inte lika ofta när det kommer till naturligt blont hår eller mörkare hår. Fördelen är dock att när den fungerar, så fungerar den fort - vanligtvis efter bara en eller ett par användningar.

Skonsam mot håret

Många silverschampon har en tendens att torka ut håret och göra det trassligt. Väldigt många upplever också att håret blir mycket slitet av att använda silvershampo, och många gånger redan efter en användning.

När det gäller Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo så är inget av detta några problem. Tvärtom, faktiskt. Håret blir mjukt, fräscht och får lyster. Det här är givetvis en väldigt stor fördel med just detta märke, då det här vanligtvis är ett problem och en anledning till att många väljer att inte använda silverschampon.

Många fördelar

bambuextrakt, som både skyddar och reparerar håret. Det här silverschampot är vårdande, vilket vi knappast är vana vid när det gäller just silverschampon. Stort plus för det!

Ger ett fint resultat

Som vi nämnde tidigare så upplever inte alla att det här silverschampot fungerar, en del får ingen effekt alls. Men när det fungerar, då fungerar det bra - och fort. Och resultatet blir verkligen snyggt. Håret ser nästan nyfärgat ut, trots att det bara är ett schampo. Att håret dessutom blir mjukt och fint gör det såklart ännu bättre.

Priset är en nackdel

Egentligen finns det inte särskilt många nackdelar med produkten, utöver att resultatet är väldigt varierande mellan olika personer. Men en ganska stor nackdel är det höga priset, som faktiskt är bland det högsta när det gäller just silverschampo.

Lowengrip Silver Shampoo

För den som upplever att det faktiskt fungerar så kan produkten förstås vara värd sitt höga pris, men för den som inte upplever något resultat är det knappast särskilt prisvärt. Självklart kan det ändå användas som vanligt schampo, och då är det faktiskt ett ganska bra sådant.

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa ett silverschampo?

Att välja rätt silverschampo är inte alltid det enklaste, just för att du inte kan veta innan vilket som är rätt. Olika produkter fungerar för olika personer, så här gäller det egentligen mest att prova sig fram för att hitta rätt.

Det kan kanske vara en bra idé att inte välja det dyraste, eftersom priset inte säger något om huruvida det kommer att fungera för dig och ditt hår eller inte. Välj gärna produkter som fått bra recensioner, för även om det inte heller är någon garanti så är det ändå troligare att det faktiskt kan fungera för dig också.

Fördelar

 • Bra konsistens
 • Känns inte särskilt uttorkande
 • Skyddar mot UV-strålning
 • Ger resultat efter en eller ett fåtal användningar
 • Gör håret mjukt
 • Luktar gott

Nackdelar

 • Fungerar inte lika bra på naturligt blont hår
 • En del upplever att håret blir fett
 • Dyrt i jämförelse med andra silverschampon

Produktfakta

 • Tillverkare: Löwengrip Care & Color
 • Produktnamn: Blonde Perfection Shampoo
 • Produkttyp: Silverschampo
 • Mängd: 250 ml
 • Förpackningstyp: Flaska
 • Egenskaper: Mjukgörande, reparerande, återfuktande, regenerierende, färgbevarande, vårdande

Sammanfattning

Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo är ett skonsamt och vårdande silverschampo. Många andra silverschampon har en tendens att förstöra håret på olika sätt, men det här schampot gör det motsatta - det vårdar och reparerar håret.

När det gäller effekten så är det inte alla som upplever den. Den ska dock kunna användas även om du är naturligt blond, och till och med på mörkt hår som är färgat eller grått hår med gula toner. Det är dock tveksamt hur effektiv produkten är på just naturligt blont och mörkt hår, då de flesta som upplever att den är effektiv har blonderat hår.

Utöver detta så är nackdelen att det är ett dyrt silverschampo. Det finns många billigare silverschampon som är minst lika effektiva, ibland kanske till och med bättre. Det vi gillar med just Löwengrip Blonde Perfection är dock att den är skonsam och vårdande, gör håret mjukt och fint - och att det fungerar bra och snabbt, när den väl fungerar.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals