Recension: Maria Nila Sheer Silver Shampoo – Hur bra är det egentligen?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

6/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
6/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Maria Nila Sheer Silver Shampoo är ett av de allra mildaste och mest skonsamma silverschampon som går att hitta, det kan till och med användas vid varje hårtvätt! Men hur effektivt är silverschampot egentligen? Och är det prisvärt? Det har vi tagit reda på här. Håll till godo!

Att lyckats få helt rätt nyans på håret kan kännas smått omöjligt, inte minst när du försöker få den perfekta blonda nyansen. Det blir för mörkt, för ljust, för varmt eller för kallt. Ofta har håret också en tendens att få gula toner, framför allt när du bleker eller blonderar håret. Men även naturligt blonda hår kan få gula nyanser.

Många väljer att lösa det med silverschampo, och det är ofta lösningen på problemet för de flesta. Det är dock inte alltid helt enkelt det heller, ibland kan det krävas flera försök innan du uppnår det resultat du vill ha och du kan behöva prova dig fram för att hitta rätt verkningstid - och för att hitta rätt silverschampo, såklart.

Köpguide

Vad lovar Maria Nila Sheer Silver Shampoo?

Precis som andra silverschampon så neutraliserar silverschampot från Maria Nila gula toner i håret. Schampot innehåller även Colour Guard Complex som minskar färgförlusten i samband med tvätt, UV-strålar, värmestyling och fria radikaler. Det ger också glans och styrka till håret.

Maria Nila Sheer Silver Shampoo passar för normalt och torrt hår och hårbotten, det är milt, rengör skonsamt och torkar inte ut håret. Schampot återfuktar med samma ämnen som finns naturligt i kroppen, vilket gör att näringen lättare absorberas av håret och hårbotten.

Vad är silverschampo och hur fungerar det?

Silverschampo används för att få bort gula toner i håret, främst i blekt och blonderat hår men även i naturligt blonda hår. Silverschampot ger håret en kallare nyans.

Det fungerar genom att den violetta färgen i silverschampot neutraliserar den gula färgen i håret, och resultatet blir en kallare nyans. Ett silverschampo bleker alltså inte håret, utan kan enbart användas för att få bort gula toner och få en kallare nyans.

Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Ett silverschampo används på ungefär samma sätt som vilket annat schampo som helst, den stora skillnaden är att schampot ska verka i håret en stund. Det kan dock vara lite klurigt att veta hur länge det ska verka, det bästa är dock att följa det som står på flaskan och sedan förlänga tiden nästa gång om det inte räcker.

Om du har slitet eller väldigt torrt hår så kan det vara bra att förkorta verkningstiden en aning. Ofta behöver du använda silverschampot några gånger innan du har lyckats uppnå önskat resultat, och då kan du även justera verkningstiden vart efter. Generellt bör dock inte silverschampo används mer än två gånger i veckan.

Så här använder du silverschampo:

 • Massera in i vått hår
 • Arbeta upp ett rikt lödder
 • Låt verka i några minuter
 • Skölj ur ordentligt
 • Använd balsam (gärna ett vårdande)

Vem kan använda Maria Nila Sheer Silver Shampoo?

Maria Nila Sheer Silver Shampoo passar för blont, grått och mörkblont hår. 

Allra bäst resultat får de som har blonderat eller blekt hår, men det kan även fungera på naturligt blont hår. Självklart kan du använda den här produkten även om du har någon annan hårfärg, men då ger den ingen effekt på färgen.

Det här är dock ett väldigt milt silverschampo, som dessutom har många bra egenskaper och generellt är bra för håret. Därför kan du använda det som ett vanligt schampo även om du inte är blond, om du vill det.

Hur bra fungerar Maria Nila Sheer Silver Shampoo?

Maria Nila Sheer Silver Shampoo är väldigt milt och skonsamt, vilket såklart är en fördel. Nackdelen blir dock att det inte alltid är fullt lika effektivt som andra silverschampon, av förklarliga skäl. 

För många användare fungerar silverschampot väldigt bra med att neutralisera gula toner. Andra användare vittnar om att schampot endast fungerar bra för att bibehålla redan kalla toner, och andra meddelar att de inte får någon önskad effekt alls. Det är helt enkelt väldigt individuellt.

Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Om vi bortser från schampots syfte, att neutralisera gula toner och ge en kall nyans, så är det faktiskt ett riktigt bra schampo. Det rengör effektivt och lämnar håret rent länge, det återfuktar håret, vårdar och gör det mjukt. Det är helt enkelt ett väldigt bra schampo.

Mildare och skonsammare än andra märken

Maria Nila Sheer Silver Shampoo sliter inte lika mycket på håret som många andra silverschampon, eftersom det är betydligt mildare och skonsammare. Det här schampot innehåller inte heller parabener eller sulfater.

Och ja, det märks verkligen att det är mildare. Håret blir inte alls så torrt och slitet av detta silverschampo, som det kan bli av en del andra. Tvärtom, faktiskt - håret blir mjukt och väldigt fint, det får lyster och känns välmående.

En fördel är dock att det här schampot går att använda vid varje tvätt, just eftersom det är så milt och inte skadar håret på samma sätt som andra silverschampon.

Pris och förpackning på Maria Nila Sheer Silver Shampoo

En stor fördel är att det finns tre olika storlekar på flaskorna att välja mellan, vilket är väldigt praktiskt. Den minsta innehåller bara 100 ml, vilket är perfekt om du bara vill testa produkten. Den största innehåller 1000 ml och passar bra om du använder produkten regelbundet, eftersom det blir betydligt billigare i längden med en större förpackning.

Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Dock kostar Maria Nila Sheer Silver Shampoo en del. Det gör förstås att det blir extra fördelaktigt med en mindre flaska, eftersom du slipper köpa en större och dyrare innan du vet att det fungerar för dig. 

Den största flaskan, som innehåller 1000 ml, har en praktisk pump. Den gör det lättare att dosera.

Vad innehåller Maria Nila Sheer Silver Shampoo?

Silverschampo innehåller ingredienser som i kombination med lila pigment neutraliserar de gula tonerna i håret. Exakt vad ett silverschampo innehåller varierar mellan olika sorter, men det är lila pigmentet som ger silverschampot dess effekt.

Maria Nila Sheer Silver Shampoo innehåller även björnbärsextrakt som också hjälper till att neutralisera gula toner, samt ge glans och styrka. Detta silvershampo innehåller inte några parabener eller sulfater.

Vad tycker vi om Maria Nila Sheer Silver Shampoo?

Det här schampot har riktigt många fördelar. Även om dess förmåga att neutralisera gula toner är smått tveksam, eller rättare sagt bara fungerar för en del, så är det bra på många andra sätt. Det rengör håret effektivt och på djupet, och håret håller sig rent länge.

Dessutom kan det hjälpa mot torr hårbotten, och återfuktar både håret och hårbotten. Håret blir mjukt, glansigt och får lyster. Det känns verkligen välvårdat och doftar riktigt gott.

Som ett vanligt schampo är det här alltså ett riktigt bra schampo, som uppfyller alla de kriterier vi har på ett schampo.

Som silverschampo är det snarare “helt okej” eller “ganska bra”. För de allra flesta gör det någonting i alla fall, även om det måste användas många gånger eller låta det verka länge. Men för andra fungerar det riktigt bra.

Ett extra plus får Sheer Silver Shampoo för att det är så vårdande och inte sliter på håret. De flesta silverschampon bör inte användas oftare än ett par gånger i veckan, vilket innebär att det kan ta ett tag att uppnå önskat resultat. Maria Nila Sheer Silver Shampoo kan dock användas vid varje hårtvätt.

Unik hårvård från Maria Nila

Maria Nila är ett svenskt märke som producerar hårvårdsprodukter. Alla deras produkter är 100 procent veganska och cruelty free, det vill säga att de inte är testade på djur och de innehåller inga animaliska produkter under något steg i tillverkningsprocessen.

Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Företaget grundades 1999 och produkterna tillverkas i Helsingborg, men säljs i hela världen. Säkerhet och kvalitet kontrolleras i varje del av produktionen, för att säkerhetsställa högsta möjliga kvalitet på varje produkt.

Här kan du läsa mer om Maria Nila i vår stora guide till hårvårdstillverkaren.

Fördelar

 • Fritt från sulfater och parabener
 • Väldigt skonsamt mot håret
 • Säljs i flera olika storlekar
 • Ger ett vackert resultat med lyster
 • Luktar väldigt gott
 • Torkar inte ut håret
 • Gör håret mjukt och fint
 • Kan användas vid varje hårtvätt

Nackdelar

 • Väldigt dyrt jämfört med andra silverschampon
 • Kan ge väldigt dåligt resultat eller inget alls (för en del)
 • Inte särskilt dryg

Produktfakta

 • Produktnamn: Maria Nila Sheer Silver Shampoo
 • Tillverkare: Maria Nila
 • Mängd: 100 ml, 350 ml, 1000 ml
 • Passar för: Normalt hår, torrt hår, färgat/slingat hår, ljust/blonderat hår, grått/vitt hår
 • Konsistens: Gel/flytande
 • Förpackning: Flaska
 • Funktioner: Mer glans, återfuktande, mjukgörande, solskydd, parabenfri, vegansk, stärkande, neutraliserar gula toner

Sammanfattning

Sammantaget måste vi nog ändå säga att det är ett bra och ganska prisvärt silverschampo. Det ger inte alltid ett jättetydligt resultat, för ett fåtal fungerar det inte alls och en del måste låta det verka länge eller använda det många gånger innan de ser någon skillnad alls. 

Det bästa med detta silverschampo är att det är väldigt milt och otroligt skonsamt. Väldigt många silverschampon torkar ut håret och gör det väldigt slitet, ofta redan efter en användning. Men det gör inte Maria Nila Sheer Silver Shampoo, utan snarare det motsatta. Det vårdar och återfuktar, och resultatet blir ett väldigt mjukt och vackert hår.

Som vanligt schampo är alltså detta schampo riktigt bra, det får håret att kännas helt fantastiskt och ger det lyster - och det luktar väldigt gott. 

Att schampot inte innehåller några parabener eller sulfater är också ett stort plus. Ett annat plus är att det finns tre olika storlekar på flaskorna, och de större är förstås allra mest prisvärda i längden om du använder schampot regelbundet. Den största flaskan har dessutom en praktisk pump som gör det lättare att dosera en lagom mängd schampo.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals