Bästa Lip Plumper 2024 – Fylligare läppar utan injektioner och fillers

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

En lip plumper hjälper dig att tillfälligt få fylligare läppar, vilket kan vara roligt om du ska på fest eller vill känna dig extra fin med ditt nya läppstift. Det finns olika ämnen som hjälper till att göra läpparna aningen svullna helt enkelt. Effekten är tillfällig och man applicerar om produkten för att få ett varaktigt resultat. Ofta är lip plumpers läppglans med eller utan färg.

Efter många timmars efterforskning så har jag kommit fram till att Dr. Brandt House Calls 3D Lip Plump Fix är den bästa lip plumpern för de flesta. En högteknologisk produkt med naturliga ämnen som ger en fyllig effekt och verkar vårdande på en och samma gång.

Testvinnare – Bästa lip plumpers (2024)

  1. Bästa lip plumper i premiumsegmentet: Dr. Brandt House Calls 3D Lip Plump Fix
  2. Bästa lip plumper i mellansegmentet: Jane Iredale Sugar & Butter Lip Exfoliator/Plumper
  3. Bästa lip plumper i budgetsegmentet: Isadora Lip Booster Plumping & Hydrating Gloss
  4. Buxom Plumpline Lip Liner
  5. The Balm Plump Your Pucker Läppglans
  6. Jane Iredale Just Kissed Lip Plumper
  7. Dior Addict Lip Maximizer
  8. Helena Rubinstein Collagenist Re-Plump Lip Care
  9. Artdeco Hot Chili Lip Booster

1. Bästa lip plumper i premiumsegmentet: Dr. Brandt House Calls 3D Lip Plump Fix

En otroligt avancerad produkt som är rena rama rymdraketen, så teknologisk är den! Den här fungerar bland annat med en ingrediens som kallas för 3D Lip PlumpFix.

Den fungerar så att den blir som en primer under hela dagen och gör att läpparna hålls fylliga. Du behöver alltså inte fylla på regelbundet.

Den innehåller också reparerande ämnen som gör att den vårdar och mjukgör under natten, du kan alltså applicera den innan du går och lägger dig och vakna med mjuka och sköna läppar.

Och det här fungerade faktiskt! Panelen var supernöjd med den här och personen som testade var lyrisk över resultaten!

De primära ingredienserna i den här är fyra stycken. Den första var då alltså 3D Lip Plumpfix. Den ger näring till läpparna och det är den som återfuktar den känsliga huden runt läpparna.

Den andra ingrediensen är Hyaluronsyra. Det är den som binder fukt i läpparna och ger den “plumpande” effekten. Även Hyaluronsyra återfuktar och gör huden mjuk.

Den tredje ingrediensen kallas Dual Fat Enhancer. Den stimulerar produktionen av fettceller i läpparna och minskar samtidigt nedbrytningen av de existerande “gamla” fettcellerna.

Så den fjärde huvudingrediensen: Den kallas för “restructuring peptide” och den innehåller vårt favoritprotein kollagen!

Det är det som huden består av till stor del och tillför man det i kroppen blir också huden starkare och får ett yngre utseende. Denna lip plumper är värd varenda öre!

Men det är inte slut med det här! Dr. Brandts lip plumper innehåller också en mix av oljor och fetter som är bra för huden. Här har vi moringasmör, sheasmör, kokosolja, macadamiaolja, druvkärneolja, olivolja, solrosolja, och jojobaolja.

Tillsammans reparerar de här och återfuktar huden på ett fenomenalt sätt! Det här är en näringsbomb tillika som en läpp plumper.

2. Bästa lip plumper i mellansegmentet: Jane Iredale Sugar & Butter Lip Exfoliator/Plumper

Wow! En behandling från början till slut! Den här har en funktion i vardera ände. Den ena delen av duon är en mild peeling innehållande brunt socker. Den kan du köra ett par gånger i veckan för att få bort fnasig hud och göra läpparna släta och fina.

Socker är inte bra att äta i för stora mängder, det vet vi alla, men faktum är att den gör underverk för huden! Den har en sammandragande effekt och bidrar till att hålla huden slät och fin.

Den binder också fukt och gör huden tjockare och mer elastisk. Socker innehåller AHA-syra, som binder samman hudcellerna och gör dem starkare. Samtidigt återfuktar syran huden. Inga rynkiga läppar mer här alltså!

När du sedan peelat lägger du på plumperdelen. Stiftet innehåller sheasmör och tranbär och ger en svag aprikosfärg. En jättefin produkt till ett lika fint pris!

3. Bästa lip plumper i budgetsegmentet: Isadora Lip Booster Plumping & Hydrating Gloss

Här har vi ytterligare ett läppglans med plumpande effekt, men den här gången från Isadora. Trots att priset på produkten är lågt så tycker vi absolut att läppglanset känns bra och att det ger en fint fyllig effekt. Det blir ingen wow-effekt, men den finns absolut där. 

Däremot tycker vi att de är lite snåla med innehållet, vilket i sin tur gör att produkten känns lite dyrare än vad den egentligen är. Vid kontinuerlig användning håller den i ett par veckor. Men utöver det tycker vi att produkten gör ett bra jobb – den känns bra, klibbar inte och du får riktigt glansiga läppar.

Vi gillar förpackningen och tycker att dess utformning känns exklusiv och praktisk, vilket i kombination med den behagliga känslan höjer betyget en aning. Med den här får du alltså något fylligare läppar, ett hälsosamt skimmer och en vårdande och behaglig känsla

De få färgerna som finns är fina men väldigt lika varandra, så där skulle det kunna ske en liten uppdatering. Annars ger de en neutral effekt både med färg och fyllighet, som passar till alla tillfällen. 

4. Buxom Plumpline Lip Liner

Att den här läppennan fick ta hem vinsten som vår specialare var det ingen tvekan om. Inte nog för att den är speciell i sig då det är en läppenna med inbyggd plumpeffekt, utan den är även av riktigt hög kvalité och ger ett superfint resultat.

Vi tyckte helt enkelt att den här produkten skulle få en chans att skina lite extra, för vi var så imponerade efter att vi hade testat den. Buxom Plumpline Lip Liner är då som sagt en läppenna som ger lite av en naturligt fyllig effekt till dina läppar, vilket innebär att den både ger ett slätare och mer hållbar bas. 

Den är riktigt fin att använda på egen hand för att liva upp dina naturliga läppar, men den är nästan ännu bättre när den används i kombination med ett läppglans eller läppstift. Då ger den inte bara en jämnare bas och en fylligare känsla, utan den förlänger också hållbarheten på ditt läppstift/glans.

Konsistensen är sådär skönt krämig utan att vara varken kladdig eller uttorkande, vilket gör att den är lätt att applicera och arbeta med för ett snyggt resultat. Tack vare att det finns en inbyggd pensel i andra änden kan du blanda in och stryka ut både pennan och andra produkter, för att hålla det fräscht och enkelt.

Kort och gott är det en produkt som passar alla och som går att använda vid alla tillfällen. Den kommer i många fina nyanser som kan liva upp ditt ansikte på ett kick. Med hjälp av läppennan känns dina läppar mer livfulla, pigga och fräscha, och det fina resultatet sitter verkligen i! 

Däremot är den rätt dyr, så är du bara ute efter den plumpande effekten och inte läppennans funktion är den här inget för dig. Annars är vi supernöjda. 

Buxom har även ett läppglans med en plumpande effekt, som i kombination med läppennan ger en komplett lock med maximal plumping. 

5. The Balm Plump Your Pucker Läppglans

Med det här läppglanset från The Balm kan du vara säker på att dina läppar kommer skina! Den här produkten fungerar alltså som ett läppglans och lip plumper i ett, och likt många av de andra produkterna med liknande egenskaper i testet så ger den en naturligt fylligare och slätare effekt.

Den appliceras precis som ett vanligt läppglans och ger sen en härlig känsla av fyllighet efteråt. Dock märkte vi att effekten inte håller i så länge och att produkten försvinner rätt snabbt, så du kommer behöva fylla på efter en stund. 

Utöver det tycker vi att resultatet både känns och ser bra ut, läpparna får en fint glansig effekt och färgerna är riktigt fina. Konsistensen är lagom tjock utan att varken vara för rinnig eller kladdig. Vid användning verkar den återfuktande och mjukgörande för att göra dina läppar mjuka och lena, och den känns inte alls stickig eller obehaglig.

Med tanke på att den inte ger så stark effekt kan vi tycka att den är lite dyr, men det är absolut ett bra läppglans som bidrar med lite mer än bara färg. Ett plus för gullig design och ett fint urval av nyanser.

6. Jane Iredale Just Kissed Lip Plumper

Vi bjuder på en till Jane Iredale plumper. Denna har mer färgpigment än mellanklassvinnaren och fungerar mer som ett läppstift med plumperfunktion. Det finns många olika nyanser att välja mellan.

Du får två i ett och den är väldigt bra på att ge läpparna fyllighet i några timmar, sedan få man fylla på. Ger ett litet sting först när man applicerar den, men det försvinner snabbt.

7. Dior Addict Lip Maximizer

Dior lämnar ingen besviken! Knökfull med kollagen som garanterar att du får fylliga och snygga läppar. Den här förstorar verkligen med en gång, resultatet kom omgående när testaren applicerade den!

Har en snygg, neutral rosa ton som fungerar även på dagen. Resultatet man får här ser nästan ut som om man gjort filler på salong!

8. Helena Rubinstein Collagenist Re-Plump Lip Care

En exklusiv lip plumper som även reducerar synliga rynkor. Den här är ett typiskt exempel på att du får vad du betalar för.

När jag provade den fyllde den effektivt ut mina smårynkor runt munnen, även om den inte hade samma turboresultat när det gäller utfyllnaden som på Dior-plumpern innan.

Den återfuktade dessutom väldigt bra. Helena Rubinstein är dyrt, men man får också valuta för pengarna. Ibland lönar det sig att lägga ut en extra slant på något som verkligen ger resultat.

9. Artdeco Hot Chili Lip Booster

Chili stinger till och sedan är man plumpad, haha! De flesta vet hur chili känns på huden. Men det här är en ganska trevlig, värmande känsla som strax efter definitivt fyller upp läpparna en aning.

Prisvärd, tyckte vi, även om det inte är den effektivaste i testet. 

Köpguide – Välj rätt lip plumper

Vad är en lip plumper?

För er som tidigare inte hört talas om lip plumper så är det som ett kosmetiskt preparat för dina läppar, ofta likt ett läppglans eller ett läppsyl. 

Det finns både ofärgade och färgade lip plumpers, som du då kan använda likt ett läppglans, och så finns det vanliga krämer som du smörjer på. Det finns även andra produkter som gör att läpparna blir fylligare, men de två ovanstående är vanligast. 

Detta gör att läpparna sväller en aning, vilket ger intrycket av fylligare och lite putigare läppar för tillfället. 

Denna plumpande effekt brukar dock svida eller kittla en aning i läpparna, just för att medlet är så starkt att läpparna reagerar och blir lite irriterade. Detta är sällan farligt, så länge du inte använder det om du är väldigt känslig eller om du köper en ”dålig” eller för starkt variant. 

Tänk på att lip plumpers är till för att ge ett intryck av fylligare läppar, och det är alltså inte bara ett vanligt lypsyl eller läppglans som återfuktar. Om du skulle testa en lip plumper och uppleva den stickande eller svidande känslan som obehaglig, eller om du får några slags utslag eller negativa reaktioner, så bör du sluta med användningen. 

Men, vi vill bara förtydliga att en lip plumper inte ger samma fylliga och putiga effekt som du kan få av riktiga fillers eller botox, så köp inte en sådan produkt med förhoppningen om att vakna upp med ett jätteput. De flesta varianter ger ett svagt men ändå synligt resultat, framförallt vad gäller känslan. 

Effekten av en lip plumper sitter inte heller i permanent, och alltså ska det inte förväxlas med ett riktigt nålingrepp. Resultatet kanske håller i ett par timmar, sen får du ta på lite mer för att det ska hålla i sig. Detta är dock en fördel om du bara vill ha sådär lite mer form och liksom jämna ut allt lite mer. 

Och det bästa med att det är en produkt som bara håller för en stund är att du lätt kan torka bort det om du absolut inte gillar det. Med andra ord skadar det inte att testa, speciellt inte om du länge drömt om känslan av ett ingreppsliknande resultat utan att behöva ta dig dit!

Vem behöver en lip plumper?

Lip plumper är något som blivit väldigt populärt på senaste tiden, något som kommit i takt med att många vill ha lite fylligare läppar utan att behöva göra ett ingrepp med nålar.

Och det är just detta lip plumpern är så bra för, då du lätt kan gå och köpa en produkt i en kosmetikabutik och sen få ett resultat som är liknande botox eller fillers, men som inte håller så länge – och framförallt som inte kräver ett ingrepp. 

Med det sagt så tycker jag att alla som vill få lite fylligare läppar bör investera i en lip plumper, oavsett om du har smala eller fylliga läppar naturligt. En lip plumper kan också verka för att fylla ut rynkorna runt läpparna, som vanligtvis uppstår i takt med att du åldras. 

Med tanke på att behovet av denna typ av skönhetsingrepp är så stort idag så finns det en hel del olika lip plumpers att välja mellan. Det finns verkligen något för alla, och vi kan garantera att du enkelt hittar en som kommer passa dig och det du är ute efter. 

Det finns med olika styrkor, olika effekter, olika formulas, och olika dofter/smaker. Vissa är även färgade och kan användas precis som ett vanligt läppglans, bara att du får lite fylligare läppar på köpet. 

Lip plumpers är en väldigt rolig och praktiskt uppfinning, så prova om du känner för det – det är sällan det gör skada, trots att det ibland kan kännas om det. Men som sagt, var inte orolig om det sticker, svider eller kittlas lite, det är liksom hela tanken med produkten.

Är lip plumpers farligt? Finns det biverkningar med lip plumpers?

Som nämnt som brukar lip plumpers sticka eller svida lite just när du applicerar dem, som sen går över efter en stund. Somliga tycker att denna känsla är lite härlig då du vet att det innebär att produkten verkar, medan att tycker att detta är obehagligt. 

Skulle du tycka att just denna del av effekten känns störande eller jobbig så kan du sluta använda produkten, men du ska veta att det faktiskt inte finns några kända biverkningar med att använda lip plumpers – trots denna reaktion. 

Däremot kan det i vissa lip plumpers finnas ämnen som är allergiframkallande, framförallt på personer som är känsliga mot annat. Denna möjliga allergiframkallning är dock något som gäller alla skönhetsprodukter, då det aldrig finns någon hundraprocentig garanti på att en produkt funkar på alla.  

Sådana allergiska reaktioner kan visa sig genom olika utslag som kan klia eller sticka, och du kan bli lite röd och irriterad. Är du osäker på hur du kommer att reagera om du använder en lip plumper så skulle vi rekommendera att du testar den i armvecket först, speciellt om du brukar vara känslig eller reagera på starka och aktiva produkter. 

Applicera lite produkt och avvakta i 48h för att se om du får någon reaktion. Blir det irriterat eller om det börjar klia bör du inte använda produkten, utan då kan du istället testa en annan variant och hoppas på det bästa!

Men kom ihåg, den kittlande eller svidande känslan är inte farlig så länge det inte känns outhärdligt, eller att du får några synliga reaktioner eller utslag.

HUR LÄNGE SITTER EFFEKTEN AV EN LIP PLUMPER I?

Återigen så är lip plumper en produkt som verkar tillfälligt, och det sitter alltså inte i ”för alltid”. Exakt hur länge en lip plumper sitter i är svårt att säga, då tiden kan skilja sig mellan olika produkter och märken. 

Du behöver i alla fall inte oroa dig för att det sitter i mer än några timmar, om du inte skulle gilla det eller tycka att det känns obehagligt. 

Med tanke på att lip plumper är en produkt som du enkelt applicerar eller smörjer på så kan du lika lätt ta bort den igen. Effekten kan sitta i en aning efter, men det brukar avta rätt snabbt då det liksom är själva smörjet som gör det. 

Lip plumper är ett mycket bra alternativ för de tillfällen då du vill piffa till sig lite extra, utan att behöva gör ett ingrepp som innebär nålar och en stor summa pengar. Om du till exempel ska på fest eller vill vara extra snygg till jobbet kommer en lip plumper väl till användning, det ger den där sista touchen och får dina läppar att se jämnare och lite fullare ut. 

Självklart kan du använda produkten regelbundet om du så skulle vilja, och resultatet passar minst lika bra till fest som till vardags – det ger ju en viss skillnad, men den är ofta inte så påtaglig att det kommer se för mycket eller konstgjort ut. 

Sen beror det ju också på hur du reagerar, men tanken är att resultatet ska ge ett svagt men förfinande intryck. Så oavsett när, hur och var du vill ha lite fylligare läppar kan du använda en lip plumper, det finns något för alla och för alla tillfällen!

Vad kostar en lip plumper?

Med tanke på att det idag är så eftertraktad med just denna typ av produkt så finns det en hel del olika lip plumpers att välja mellan, vilket också gäller de olika prisklasserna. För lite mer extrema användare, som ofta kallar sig själva för ”nördar”, så finns det lip plumpers som kan kosta över tusingen, men att köpa just dessa är såklart inget måste. 

För oss andra, som gärna inte lägger flera tusen på kosmetika så finns det lip plumpers för en eller ett par hundralappar, beroende på vilket märke du vill ha. Effekt, kvalité och hållbarhet spelar också roll för priset, men det finns faktiskt bra billiga lip plumpers. 

Tänk bara på att inte köpa något som är alldeles för billigt, och att inte köpa produkter som du aldrig tidigare har hört talas om eller som du vet något om. 

För trots allt så är lip plumpers en rätt så stark och aktiv produkt som kan ge obekväma reaktioner om de verkar på fel sätt, så lägg hellre på en slant extra än att riskera biverkningar. Jag säger inte att ni måste köpa den dyraste, men kanske inte heller den allra billigaste. 

Bäst är om du kan testa produkten innan du köper den och använder den på dina läppar, för att vara säker på att just den funkar på dig och att den inte ger dig några jobbiga reaktioner. Det finns något för alla, så var inte rädd för att testa – och att testa igen om det inte skulle gå bra första gången. 

Är du osäker på vad du ska köpa, trots våra fantastiska tips ovan, så kan du alltid rådfråga personalen på ett apotek eller i en kosmetika butik. De har ofta bra tips och råd, och de har även kunskap om hur olika produkter kan agera och reagera vid olika tillfällen.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals