Bästa ögonkrämen för påsar under ögonen 2024 – Snabb hjälp för trötta ögon

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Påsar under ögonen är problem hos många. Det kan kännas väldigt jobbigt och vara en sak som man totalt fixerar sig vid. Känslan av att se trött och sjuk ut och samtidigt vara frustrerad över att inte kunna få bort dem är ingen trevlig känsla.

Men med lite tålamod, planering, och persistens går det alldeles utmärkt att få bort påsarna under ögonen. Du måste också ta i beaktande de inre faktorerna. Är du frisk? Eller har du problem med till exempel lever och njurar?

Symptom på det kan vara just påsar och mörka ringar under ögonen. Men är du medicinskt frisk, så är orsaken oftast helt enkelt naturliga så som stress eller kanske för lite sömn.

Huden under våra ögon är tunnare än på resten av kroppen. Påsar under ögonen kan man ofta förknippa med sömnbrist, men en del av orsaken kan faktiskt vara något helt annat: nämligen gravitationen!

Ju äldre du blir, desto mer otränad blir huden och har du en tendens att binda vätska under ögonen kan det upplevas som att du får påsar under dem.

Huden under det nedre ögonlocket består av muskler, fett, och hud. Precis som på resten av kroppen försvagas musklerna med åldern och orkar inte hålla upp huden så som den gjort förut.

I huden finns ett protein som heter kollagen och det börjar också brytas ned med åren. Mindre kollagen gör huden slappare och påsar mer framträdande.

Andra orsaker till påsar under ögonen kan vara att du äter för salt mat. Precis som på andra ställen i kroppen bildas en vätskeansamling under huden och du får påsar. Att minska på saltet och exempelvis köra en detox kan vara väldigt bra för påsarna under ögonen.

Så får man komma ihåg att påsar också kan vara genetiskt. Ser du att någon av dina föräldrar har påsar under ögonen när de är äldre finns risken att även du kommer att få det.

En annan orsak kan vara allergier. Glutenintolerans kan också ibland ge påsar under ögonen även om  orsaken ligger i magen och tarmarna.

Har du en allergi eller intolerans är det ju lätt att du också gnuggar dig i ögonen, vilket du också ska försöka undvika. Det gör inget annat än förvärrar problemet!

En annan stor bov i dramat och det är här vi kan hjälpa till är fel ansiktsprodukter. Att du ser svullen ut och har påsar under ögonen kan bero på att du har en ansiktsprodukt som du egentligen inte tål.

Kanske finns det särskilda ämnen i produkter som du är överkänslig mot? Prova med dermatologiskt testade produkter och använd endast mycket milda rengöringsmedel i ansiktet, om än alls.

Det bästa är faktiskt att rengöra ansiktet med ren ekologisk kokosolja som du torkar bort med bomullspads och därefter sköljer på med kallt vatten. Bara där har du en komplett rengöringsrutin som också vårdar och bygger upp din hud.

Ett bra knep när du hittat din hudkräm som du gillar är att förvara den i kylen. Den får då en sammandragande effekt som svalkar och minskar svullnader.

Tepåsar är ett gammalt beprövat knep, men det funkar faktiskt! Krama ur fuktiga tepåsar och lägg under ögonen i ca 20 minuter. Det är tanninerna i teet som minskar svullnaden och koffeinet i teet drar även ut vätska.

Kombinerar du det med några av marknadens bästa produkter mot påsar under ögonen kommer du garanterat snabbt att se stor skillnad.

Då drar vi igång testet och här kommer du att få se en varierande samling produkter för just påsar under ögonen. Välj en eller kombinera ett par stycken samt tänk på nattsömnen och att inte äta för mycket salt, så har du kommit en bra bit på vägen.

Testvinnarna här blev Nuxe Merveillance i premiumgruppen och i mellanklassen vann L'oréal Paris Age Perfect Cell Renaissance.

Budgetvinnaren blev L300 Intensive Moisturizing Eye Cream och givetvis har vi en specialare till er också: Dermalogica Stress Positive Eye Lift kommer inte att göra någon besviken!

Premium: Nuxe Merveillance Expert Lifting Eye Cream

Många som känner till märket Nuxe vet också att de står för exklusivitet och lyx. Men inte enbart det, utan det är också ett faktum att här har vi kvalitet på högsta nivå. Deras produkter är dessutom parabenfria och helt veganska.

Fördelar

 • Passar alla hudtyper
 • Lätt i konsistensen

Nackdelar

 • Passar främst mogen hud (40 år och uppåt)

Mellan: L'oréal Paris Age Perfect Cell Renaissance Eye Cream

L'oréal, det klassiska hudvårdsmärket, som många av oss använt sedan vi var tonåringar. Givetvis har de sin egen ögonkräm för påsar under ögonen och det här är en riktigt bra produkt.

Den har en kulformad applikator som gör att du masserar in produkten kring ögonen på bästa sätt. Koffeinet i ögonkrämen gör att du snabbt kan driva ut överskottsvätska i påsarna under ögonen.

Fördelar

 • Bra även mot mörka ringar
 • Kylande applikator

Nackdelar

 • Utvecklad för att passa endast personer som är 50+

Budget: L300 Intensive Moisturizing Eye Cream

Detta är ett perfekt budgetalternativ då L300 Intensive Moisturizing Eye Cream är dryg och gör sitt jobb galant. Detta blev allas vår favorit i budgetklassen, så är du ute efter en ögonkräm som är prisvärd, vältestad och effektiv så ska du titta hit – L300 Intensive Moisturizing Eye Cream är nämligen allt det och lite till!

Fördelar

 • Har gått igenom Apotekets kvalitetskontroll
 • Stärker hudbarriären
 • Passar känslig hud

Nackdelar

 • Främst för torr hud

Special: Dermalogica Stress Positive Eye Lift

Dermalogica är för dig som vill ha absolut toppkvalitet och samtidigt är beredd att betala vad det kostar för att slippa allergiska reaktioner som parabener, konstiga tillsatser, med mera.

Detta är så mycket mer än en ögonkräm för påsar under ögonen. Detta är ett ansiktslyft på tub! Och eftersom den är från Dermalogica vet man att man bara får det bästa!

Fördelar

 • Synliga resultat
 • Intensivbehandling

Nackdelar

 • Prislappen

Varför ska du lita på oss?

I det här testet har vi tagit fram produkter som är populära hos personer som har problem med just påsar under ögonen. Vi har pratat med flera skönhetssalonger och hudvårdsspecialister för att få så detaljerad information som möjligt.

Vem behöver ögonkräm för påsar under ögonen?

Den som vill få bukt med påsarna under ögonen så mycket det bara går har stor glädje av en bra ögonkräm för påsar under ögonen.

Lider du av det är det värt att satsa en extra slant på att få produkter som verkligen är effektiva. Har det ingen betydelse för dig alls att du har påsar under ögonen behöver du naturligtvis inga ögonkrämer.

Hur kom vi fram till vilka ögonkrämer för påsar under ögonen vi skulle testa?

Vi fattade beslutet om vilka ögonkrämer vi ansåg var de mest lämpliga att publicera i det här testet genom att välja dem som vi trodde skulle kunna hjälpa våra läsare på bästa sätt.

Kunniga experter inom hudvårdsindustrin har delat sina bästa råd i ämnet. Vi lade också ut frågan i en facebookgrupp för hudvårdsterapeuter och fick en massa intressanta svar där.

Hur testade vi ögonkrämerna för påsar under ögonen?

I den här omgången av test provade vi alltså inte ut produkterna själva; de var redan testade och utprovade av användare och av personer som jobbar med det här dagligen.

Det vi gjort i det här testet är att sammanställa all den informationen, så att du ska få en så bra och tydlig bild som möjligt av vilken produkt som passar dig bäst.

Våra favoriter

Premium: Nuxe Merveillance Expert Lifting Eye Cream

Ögonkrämen från Nuxe passar alla hudtyper och skyddar, reparerar, och återfuktar huden runt hela ögat. Den fyller också ut synliga linjer och stramar upp huden. Detta tack vare en dubbel teknologi som bekämpar nedbrytningen av proteinerna.

Serumet skyddar alltså kollagenet i huden, vilket är det viktigaste proteinet för hudhälsan. Serumet minskar effektivt påsar under ögonen och passar även dig med mogen hy.

 ögonkrämen från Nuxe finns koffein som driver ut vätska och därmed minskar påsarna under ögonen. Ögonkrämen verkar sammandragande på huden och det är som ett litet minilyft efter att man använt den ett tag.

Den håller huden runt ögonen djupt återfuktad trots att den håller en väldigt lätt och fräsch känsla och sjunker snabbt in i huden.

En positiv sak med Nuxe ögonkräm är att den både är fri från mineraloljor och parabener och tillverkas med helt veganska ingredienser.

Fördelar

 • Passar alla hudtyper
 • Lätt i konsistensen

Nackdelar

 • Passar främst mogen hud (40 år och uppåt)

Mellan: L'oréal Paris Age Perfect Cell Renaissance Eye Cream

Kära L'oréal, hur många är vi inte som genom åren älskat och använt era produkter i ur och skur? Age Perfect Cell Renaissance är deras ögonkräm speciellt framtagen för mogen hud.

Men observera att den även passar dig som har stora problem med påsar under ögonen även om du är yngre än så. Formulan är speciellt framtagen för att stimulera hudens kollagenproduktions förnyelse och hjälper också till att minska synliga påsar under ögonen.

Huvudingrediensen i den här produkten är ett ämne som är en mycket effektiv antioxidant. Dessutom har du koffein som driver ut vätska ur påsarna under ögonen.

Produkten har en kylande applikator och med den ska du massera in krämen runt hela ögat. Du kommer snart att märka en ny lyster och vitalitet av huden kring ögat.

Fördelar

 • Bra även mot mörka ringar
 • Kylande applikator

Nackdelar

 • Utvecklad för att passa endast personer som är 50+

Budget: L300 Intensive Moisturizing Eye Cream

Då huden runt ögonen är mycket tunnare än i resten av ansiktet behöver du ha en särskild ögonkräm. För vissa räcker det med en ögonkräm för normal hud, men om du vill ha en som är för torr hud är L300 Intensive Moisturizing Eye Cream ett perfekt val!

Denna ögonkräm återfuktar och återställer hudens fuktbalans samtidigt som den stärker hudbarriären. Den tar även bort mörka ringar under ögonen, vilket gör att du ser mindre trött ut.

Krämen innehåller bland annat extrakt från quinoa, karbamid, Vitamin E och mjölksyra. Den är 100 % vegansk och fri från både parabener och mineralolja. Den innehåller inte heller någon parfym.

Dess praktiska förpackning är fräscht designad och den är precis lagom i storlek. Detta gör att den får ytterligare plusbetyg från oss – det finns helt enkelt ingenting att klaga på här!

L300 Intensive Moisture Eye Cream ingår i serien Intensive Moist, så du kan testa andra produkter från samma serie om du gillar denna kräm. Om du vill spana in ögonkrämer som tar hand om annat än just påsar under ögonen kan du ta dig en titt här.

Fördelar

 • Har gått igenom Apotekets kvalitetskontroll
 • Stärker hudbarriären
 • Passar känslig hud

Nackdelar

 • Främst för torr hud

Special: Dermalogica Stress Positive Eye Lift

Dermalogica är avsedd för dig som har överkänslig hy eftersom alla deras produkter är dermatologiskt testade och parfymfria.

Men märket är bekant för alla som ställer höga krav på hudvård och med deras produkter vet du att du i de allra flesta fall får ett bra resultat av din behandling och hudvård. Många hudvårdsspecialister använder deras produkter.

Stress Positive Eye Lift är precis vad det låter som - ett litet minilyft för ögonen. Detta är en produkt som minimerar negativa effekter från stress som kan drabba huden på grund av för lite sömn, fel mat, med mera.

Bara på några minuter har krämen börjat få effekt och du får en åtstramande effekt som minskar svullnad och påsar som ger en slätare och jämnare hy. Huden blir mindre känslig och mörka ringar under ögonen tonas också ner.

Den exklusiva huvudingrediensen i Dermalogicas ögonkräm är arktiska alger som verkar utslätande och dämpar svullnader. Den fyller effektivt ut begynnande rynkor och du märker att din hud får mycket mer spänst.

Ögonkrämen för påsar under ögonen ger en lätt åtstramning och du får en synlig effekt av behandlingen, vilket vi chansar på är precis vad du är ute efter om du har hittat hit till den här artikel.

För det här mini-ansiktslyftet behöver du inte gå till plastikkirurgen utan du får ett minilyft för cirka 735 kronor, vilket får sägas vara ett lågt pris om man jämför med vad en plastikoperation skulle kosta.

Fördelar

 • Synliga resultat
 • Intensivbehandling

Nackdelar

 • Prislappen

Våra utmanare

Mesoestetic Radiance DNA Eye Contour

Mesoestetic Radiance åtgärdar effektivt påsar under ögonen, mörka ringar, och trött hy. Även den är precis som Dermalogicas ögonkräm ett litet minilyft. Ögonkrämen stramar åt och lyfter upp.

Mesoestetic är ett spanskt företag som idag finns över hela världen, närmare bestämt i mer än 90 länder. Hela 40% av vinsten återinvesteras i forskning och produktutveckling.

Därför har företaget alltid kunnat ägna sig åt den mest innovativa produktutvecklingen och forskningen. För några år sedan investerades hela 230 miljarder kronor på ett forskningscentrum och en produktionsanläggning utanför Barcelona.

De utrustades med den absolut senaste innovativa teknologin inom utveckling av skönhetsprodukter.

Fördelar

 • Snabba resultat
 • Tar bort mörka ringar

Nackdelar

 • Högt pris
 • Passar inte en ung hud

Lumene Valo Bright Eyes All-in-One Vitamin C Eye Treatment

Finska Lumene har tagit fram en härligt lystergivande kräm som effektivt reducerar påsarna under ögonen. De har utvecklat en speciell teknologi som maxar huden med C-vitamin; den bästa antioxidanten i hela världen.

Huden blir stramare och fastare och du kan även använda krämen på ögonlocket. Produkten innehåller inga mineraloljor, doftämnen, eller parabener. Den är med andra ord perfekt för att ha på huden kring ögonen.

Fördelar

 • Ger lyster
 • Skön konsistens

Nackdelar

 • Inte bra under smink

Kiehls Eye Fuel

Kiehls Eye Fuel innehåller E-vitamin och kaffe. Detta bildar en spännande sammansättning som minskar påsar under ögonen och vårdar den tunna huden där under.

Lägger du till denna i din hudvårdsrutin kommer du märka en reducering av linjer och påsarna kommer vara ett minne blott!

Fördelar

 • Framtagen för män
 • Viktlös formula

Nackdelar

 • Vissa tycker att den är för tunn

La Roche-Posay Toleriane Ultra Eye

Det finns många bra saker att säga om La Roche-Posay och deras produkter. Om du har testat så vet du hur bra de är och har du inte haft det stora nöjet ännu så är detta en perfekt produkt att starta bekantskapen med.

Den har en praktisk pumpflaska som gör att det känns fräscht vid varje applicering. Vi ger alltid plusbetyg för smarta förpackningar och så även denna gång – den är faktiskt ganska snygg också, i all sin enkelhet.

Ögonkrämen passar även dig som har känslig och/eller irriterad hud runt ögonen. Det är inte alltid så lätt att hitta en bra kräm för känslig hud, så det är bara att tacka och ta emot när bra produkter som denna dyker upp. Ultra Eye funkar perfekt för att pigga upp trötta ögon, reducera irritationer och lugna känslig hud.

Fördelar

 • Passar även irriterad hud
 • Oparfymerad

Nackdelar

 • Kan upplevas som för ”rik” i konsistensen

Filorga NCEF-Reverse Eyes

Filorga NCEF-Reverse Eyes är en multikorrigerande ögonkräm som inte bara tar bort påsar under ögonen, den ger även fasthet och lyster samt tar bort mörka ringar och reducerar rynkor. Inte illa, eller vad säger du?

Har du lite koll på Filorga så vet du att deras NCEF är ett polyrevitaliserande komplex som består av 50 ingredienser. Den höga koncentrationen av vitaminboosten NCEF som finns i denna ögonkräm motsvarar den som finns i en meso-injektion. Wow!

Du hittar följande aktiva ingredienser i denna kräm:

 • Hyaluronsyra
 • Kollagen
 • Vitamin C
 • Escin
 • Koffein

Huden runt ögonen blir klart förbättrad och du kommer att uppleva en jämnare hudtextur och en föryngrande effekt.

Fördelar

 • Multikorrigerande
 • Härlig konsistens
 • Riktig hudboost

Nackdelar

 • Priset
 • Inget för de mest känsliga

Clarins Extra-Firming Yeux

Denna ögonkräm ger en fräsch och mjuk känsla och den passar känsliga ögon och personer som använder kontaktlinser. Även om du inte har känslig hud så är detta ett smart val, eftersom den både fräschar upp och mjukgör.

Med denna kräm får du inte bara en bra vårdande produkt, utan det är även på det viset att du får härlig lyster. Det är alltid lika härligt med hudvård som ger både lyster och vård i en och samma produkt – pluspoäng för det!

Applicera genom att ta en liten mängd av krämen mellan fingertopparna och använd sedan pressande rörelser runt ögat. Börja inifrån och gå sedan utåt mot yttre ögonvrån. Applicera på ögonlocket genom att pressa på produkten försiktigt och med lätta rörelser.

Fördelar

 • Slätar ut rynkor
 • Bra för känsliga ögon + kontaktlinsbärare

Nackdelar

 • Passar inte ung hud
 • Vissa tycker att den är för rik i konsistensen

Maria Åkerberg Eye Cream

Vi är fulla av beundran inför Maria Åkerberg och hennes konsekventa arbete med att etablera sig på marknaden som en ledande producent av utmärkta hudvårdsprodukter. Det är extra roligt att få presentera hennes fina ögonkräm.

Den har extremt vårdande egenskaper såsom kallpressad jojobaolja, örtsalt, och sheasmör. Allt detta bildar en synergi som gör att påsar under ögonen försvinner och du får en fast och jämn hy.

A-vitamin dämpar och förebygger dessutom rynkor och åldersfläckar. C-vitamin en är antioxidant som är rena rama dunderkuren för huden och det finns gott om det i den här produkten.

Så får vi heller inte glömma att det finns hästkastanjextrakt i krämen, även denna fullproppad med E-vitamin och antioxidanter.

Fördelar

 • Vegansk
 • Passar även hals och dekolletage

Nackdelar

 • Vissa anser att den är för rik i konsistensen

Produkter som utgått

NUXE Contour des Yeux Prodigieux Anti-Fatigue Moisturizing Eye Cream

Nuxe har fler produkter för ögonen och här är deras flytande ögonkräm som ger ny energi till din tunna hud under ögonen och återfuktar den rejält. Det här är ett serum som du applicerar på med fingertopparna ur en liten pumpflaska.

Den har spännande ingredienser såsom kakaoextrakt. Kakao har liknande effekt som koffeinet - det vill säga den stimulerar blodcirkulationen och driver ut vätska.

Du skyddar huden effektivt mot fria radikaler eftersom den är proppfull med antioxidanter. Produkten innehåller även koffein för att boosta effekten av de övriga ingredienserna.

Detta gör att påsarna under ögonen minskar och du får en fastare hy. Precis som de andra produkterna från Nuxe är den fri från parabener och mineraloljor.

Den har heller inga som helst animaliska ingredienser utan är helt vegansk, vilket är viktigt för många.


E.L.F. Eye Refresh Clear

I E.L.F. ögonkräm för påsar under ögonen finns en applikator i form av en rullande kula som ger en masserande och svalkande känsla när du applicerar krämen kring ögonen.

Det gör att ögonkrämen masseras in i huden på ett helt annat sätt än om du bara applicerar på den med fingertopparna. Ögonkrämen från E.L.F. är berikad med ingredienser som rosmarin, gurka, vindruva, och granatäpple.

Alla dessa innehåller intensivt återfuktande och uppstramande egenskaper. Inte att förglömma alla antioxidanter som finns i ingredienserna!

Du kan med fördel ha ögonkrämen med dig och applicera litegrann under ögonen när du vill ha en snabb uppfräschning. Produkten är parfymfri och har inte någon påträngande doft. Den passar också för både killar och tjejer.

Ett stort plus för att den lilla flaskan är i silver och känns extra lyxig och exklusiv. Priset göra oss alla på gott humör: cirka 60 kronor på nätet är vad du behöver betala för denna - och det gör vi gärna!


Frågor och svar

Kan påsar under ögonen vara genetiskt?

Ja, absolut! Har dina föräldrar påsar under ögonen finns risken att du får det också. Ha det i beaktande redan i förebyggande syfte och var beredd på att det kan uppstå, så är du väl rustad när det börjar komma.

Använd hudvårdsprodukter som är milda och bra för ansiktet. Drick mycket vätska, ät inte för mycket salt, rör på dig, och se till att sova ordentligt, så förebygger du påsar under ögonen på bästa sätt.

Kan påsar under ögonen bli permanent?

Med rätt behandling kan du åtminstone minska storleken på påsarna betydligt. Om de blir permanenta eller inte beror ju på orsaken till dem. Men i de flesta fall finns det faktiskt en lösning som gör att du kan minska på påsarna betydligt.

Betyder påsar under ögonen att jag har problem med njurarna?

Nej, det behöver det inte alls betyda! Det kan visserligen vara ett symtom på detta, men känner du dig frisk och mår bra, inte har alkoholproblem eller tar mediciner som sliter mycket på njurarna, så är det sannolikt ingen fara!

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals