Recension: L300 -Hudvårdsmärket med mycket att erbjuda

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Säkerligen har du hört talas om L300 som tillverkar diverse hudvårdsprodukter, och kanske har du även testat någon eller några av produkterna? Om inte annat så har du säkerligen hört någon nämna märket eller sett en reklam någonstans – eller kanske sett produkterna stå uppradade på en hylla på apoteket?

L300 erbjuder allt ifrån ansiktskrämögonkräm, och anti-age dagkräm till deodorant och duschkräm – och faktiskt allting däremellan. De har produkter för såväl män som kvinnor.

Visste du att L300 står för Läkemedelsprojekt 300? Ett minst sagt annorlunda namn, men det finns förstås en förklaring till det. Produkterna bygger nämligen på en upptäckt av en dermatolog och professor på 1960-talet. Upptäckten var den att torr hud har brist på fuktgivande ämnen. För att råda bot på detta så kombinerade man två sådana ämnen, karbamid och salt, vilket hade en positiv effekt på huden.

Recension L300

Kanske hörde du nyligen talas om L300, men märket lanserades faktiskt redan på 1980-talet. Idag har produkterna dock utvecklats ytterligare och innehåller flera fuktgivande ämnen – och är ännu bättre… Eller? Det är just det vi ska ta reda på!

Här kommer du få lära dig mera om L300s produkter och få veta hur bra – eller dåliga – de egentligen är. Självklart kan vi inte recensera varje enskild produkt, men vi kommer ge en övergripande recension och utlåtande för samtliga produkter och även kolla in några produkter lite extra. Kanske kommer detta hjälpa dig att hitta nya favoriter?

Köpguide

Det är svårt att veta vart man ska börja någonstans, för L300 erbjuder ett brett utbud av produkter. Utbudet varierar dock en del för kvinnor och män; när det gäller produkter för kvinnor har man främst inriktat sig på hudvård och rengöring.

Här finns diverse återfuktande krämer, anti-age produkter och produkter för den med känslig hud. För män finns istället duschkräm, deodorant, och diverse produkter för rakning. Och så finns det faktiskt en rengörande och en återfuktande kräm för män.

Recension L300

Vi kan börja med att gå igenom produkterna i korthet. L300 delar upp sina produkter i 7 olika kategorier; torr hud, normal/blandad hy, känslig hud, mogen hud, färgande och tonande, hudvård för män, och rengöring.

Inom varje kategori finns allt från två till sju olika produkter. Vi tänkte gå igenom varje kategori och dess produkter och beskriva dessa i korthet så att du vet vad som förväntas av dessa produkter – vad de utlovar helt enkelt – innan vi recenserar produkterna.

Torr hud

I denna kategori finns ”Intensive Moisture” produkterna Face Cream, Face Serum, Night Cream, Eye Cream, och Face Mist. Den förstnämnda, Intensive Moisture Face Cream, var även L300s första produkt. Detta är även en av deras populäraste produkter.

Normal hy/blandhy

I denna kategori ingår bara två produkter, nämligen Fresh Hydration Face Cream och Fresh Hydration Night Treatment.

Recension L300

Känslig hud

Även här finns bara två produkter, Ultra Sensitive Face Cream Light och Ultra Sensitive Face Cream Rich.

Mogen hud

I denna serie med anti-age produkter ingår två dagkrämer varav en med solskyddsfaktor, en nattkräm, en ögonkräm, ett serum, och en ansiktsolja.

Färgande och tonande

Här finns tre produkter, och alla dessa är färgade dagkrämer. En CC Cream med solskyddsfaktor, Self Tanning Face Cream som har en brun utan sol-effekt, samt Tinted Moisturiser Face Cream som ger såväl fukt som en lätt täckande effekt.

Hudvård för män

Här är utbudet lite mer varierande än i övriga kategorier. Bland sex stycken produkter finns såväl rengöring, produkter för rakning, samt övriga hygienprodukter. Närmare bestämt en ansiktsrengöring, en ansiktskräm, en rakgel, ett after shave balsam, en deodorant, samt ett schampo för hår och kropp.

Recension L300

Rengöring

Här finns ett stort utbud som passar alla hudtyper. Ansiktsvatten, rengöringsmjölk, rengöringsmousse, sminkborttagning, och mycket annat!

Intensive Moisture Face Cream och Serum

Nu ska vi fokusera lite extra på två produkter, nämligen Intensive Moisture Face Cream och Intensive Moisture Face Serum. Dessa två är båda väldigt populära produkter, och ansiktskrämen var som sagt den första produkten från L300.

Eftersom det trots allt började med denna produkt, och eftersom dessa säljs mest, så tänker vi att det är lämpligast att fokusera lite extra på dessa.

Något som är intressant med just dessa två produkter är att ansiktskrämen som sagt var den första av L300s produkter, medan serumet är en ny produkt. Båda dessa är också bland de populäraste produkterna.

Recension L300

Men här märks det faktiskt vilken som hängt med längst och är mest beprövad och utvecklad; ansiktskrämen är faktiskt en aning bättre än serumet. Men serumet är inte dåligt, snarare medelbra eller snäppet över.

Ansiktskrämen däremot, den är riktigt bra! Den är lätt att applicera, kladdar inte, och gör verkligen sitt jobb – huden blir väldigt återfuktad.

En nackdel är dock att det kan vara svårt att använda till exempel smink över krämen, åtminstone precis efter. Men det ska man förstås ändå undvika.

Recension L300

Det finns många fördelar med L300s produkter i allmänhet, och denna ansiktskräm i synnerhet. Det stora utbudet, att märket funnits länge och att produkterna är såväl parfymfria som dermatologiskt testade, till exempel.

Sedan kan vi förstås inte låta bli att nämna priset – det är nämligen otroligt lågt, speciellt när produkterna är så pass bra som de faktiskt är!

Fördelar

  • Alla produkter från L300 är oparfymerade
  • En stor del av produkterna är dermatologiskt testade
  • Praktiska förpackningar som är lätta att använda
  • Ett otroligt lågt pris, speciellt med tanke på att produkterna är väldigt bra
  • Stort utbud av produkter

Nackdelar

  • Lite tråkigt att det endast finns schampo och deo för män, liknande produkter borde även finnas för kvinnor

Produktfakta

  • FörpackningTub
  • KonsistensKräm
  • HudtypTorr
  • EgenskaperÅterfuktande, vårdande

Sammanfattning

L300 erbjuder ett stort antal produkter inom många olika kategorier – torr hy, mogen hy, produkter för män, och så vidare. Här finns någonting för alla, och till ett lågt pris dessutom.

L300 har hängt med länge och de är bra på det de gör. En del produkter har utvecklats under lång tid och är testade av dermatologer och alla produkter är dessutom parfymfria.

Men det allra bästa är ändå att produkterna faktiskt är väldigt bra. Och att det stora utbudet gör det enkelt att hitta precis det man behöver – oavsett om det är en rengöring, en återfuktande kräm, ett serum, en dagkräm, anti-age produkter, eller någonting helt annat. För som sagt, här finns någonting för alla!

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals