Recension: La Roche Posay – En snabbguide till hudvårdsmärket

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

7/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
7/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Köpguide

Hudvårdsrutiner är inte det enklaste. Och beroende på vem man frågar så är det olika saker som gäller, antingen ska man ha en hudvårdsrutin med många olika produkter eller en med så få som möjligt.

Sedan ska man hitta rätt märke på sina produkter, och ska man då utgå från vad som är populärt eller måste man prova sig fram? Och så gäller det att köpa produkter som passar ens egen hudtyp, eller som fungerar för alla hudtyper.

Det är helt enkelt en hel del att tänka på bara när det gäller inköp av hudvårdsprodukter - och därefter ska man komma ihåg att använda produkterna också. En del på morgonen, en del på kvällen, och andra ska bara användas några gånger i veckan. Ska det verkligen vara så krångligt?

Nej, det behöver det egentligen inte vara. Om vi skulle ge ett enda råd när det gäller hudvård så skulle det vara “lyssna på din hud”.

Och då menar vi inte enbart att du ska välja produkter som är anpassade efter den hudtyp du har, utan även när det gäller hur många olika produkter du ska använda och hur ofta.

Och generellt så är det faktiskt så att huden mår bäst om vi låter den vara, den har faktiskt förmågan att återuppbygga sig själv, och för mycket produkter kan istället torka ut huden och göra den sämre än innan.

Dessutom innehåller många produkter sådant som våran hud egentligen inte vill ha, och absolut inte behöver. Så underskatta inte vanligt vatten, varken när det kommer till att dricka eller tvätta ansiktet. Och som sagt, lyssna på din hud.

Eftersom vi alla är unika, och även våran hud, så är det högst individuellt vad som fungerar för oss. En del kanske behöver flera olika produkter, för en del kanske bara ett visst märke på hudvård fungerar, och för andra kanske det bästa är att använda ingenting alls och bara tvätta ansiktet med vatten.

Men ofta behövs väl ändå någon produkt. Kanske behöver vi tillföra extra fukt under vintern, solskydd på sommaren, eller någonting för att motverka finnar. Eller också så behöver man faktiskt flera olika produkter.

Därför har vi kollat närmare på hudvård, eller närmare bestämt så har vi kollat in märket La Roche Posay. De erbjuder allt från ansiktsrengöring och ansiktsvatten till sminkborttagning och solskydd - och mycket annat.

Här kommer vi att berätta allt om detta märke, och även berätta lite om några av deras produkter. Så om du letar efter nya hudvårdsprodukter så har du kommit rätt, för kanske kan det här vara rätt val för dig och ditt ansikte?

La Roche Posay

La Roche Posay har ett stort utbud av hudvårdsprodukter, och vi kommer försöka ge en generell bild av märket utan att fokusera på någon enskild produkt.

Vi kommer dock att berätta lite mer om några av produkterna längre fram, men utöver det så kommer vi att försöka bedöma La Roche Posay som märke. Vi kommer att berätta om för- och nackdelar med märket, och inte med specifika produkter.

La Roche Posay

Om vi ska börja med något positivt så gör La Roche Posay produkter som ska fungera även för känslig hud, och de gör produkter med få ingredienser. Det sista känns dock tveksamt då flera av deras produkter har en ganska lång lista om man kollar på innehållsförteckningen.

De har även produkter till bebisar och barn, som är parfymfria, som till exempel en kräm för torra och irriterade hudområden. Och utbudet på produkter är väldigt stort, även om det främst är ansiktsprodukter så finns det en hel del att välja på. Här finns såväl många olika ansiktsprodukter, som andra typer av hudvårdsprodukter.

Prismässigt så skulle vi säga att La Roche Posay håller ett lågt pris, men priset varierar också en del mellan olika produkter. Det mesta är dock relativt billigt, vilket är lite förvånande med tanke på att det faktiskt är väldigt bra produkter.

Så priset kan vi faktiskt inte anmärka någonting på, speciellt inte med tanke på att produkterna som kostar minst generellt även är de som fungerar bäst.

Det finns egentligen inte så mycket att säga om La Roche Posay som märke. Produkterna är milda och passar även för den med känslig hud, de har ett brett utbud och håller låga priser. Det är helt enkelt ett väldigt bra budgetalternativ.

Sedan är det såklart svårt att säga hur deras produkter fungerar för just dig, eller vilka produkter du ska välja, men det är bra produkter - och prisvärda produkter. Men för att kunna berätta mer specifikt om produkterna så kommer vi gå in närmare på ett fåtal produkter.

Cicaplast Balm B5

Den här produkten vill vi lyfta fram eftersom det kan vara La Roche Posays bästa produkt. Den passar för såväl barn som vuxna, så hela familjen kan använda den. Den är parfymfri och mild, men ändå effektiv. Den stärker och skyddar huden, samt lugnar torra och irriterade områden.

Många tycker att den fungerar utmärkt vid eksem och liknande, och den passar även för röda partier på blöjbarn. En del tycker även att den fungerar på finnar. Man får helt enkelt prova sig fram, men det är åtminstone en utmärkt produkt att använda vid torrhet.

Cicaplast Gel B5

Den här produkten påminner lite om föregående, och den passar också för barn - men från 3 år. Den är fri från alkohol och parfym, och kan användas till hela kroppen och ansiktet - och även läpparna.

Den här gelen hjälper hud som är skadad, flagar, spricker, eller är irriterad. Den bildar en skyddande film på hudytan och skyddar på så sätt huden. Den kan även användas efter kosmetiska behandlingar.

3-i-1 Rengöringsgel

Om man bara ska använda en hudvårdsprodukt, så är det här ett bra val. Det är en effektiv rengöringsgel som rengör huden utan att torka ut den. Den tar även bort smink, och den passar perfekt för känslig hud.

La Roche Posay

Det här är en väldigt mild produkt som är snäll mot huden, och som ändå är effektiv, därför är den det perfekta valet för den som söker en bra rengöring.

Vad ska man tänka på när det gäller hudvårdsprodukter?

När man ska köpa hudvårdsprodukter så är det viktigaste att ta reda på vad ens egen hud behöver. Dels att köpa produkter som är anpassade efter ens egen hudtyp, men även att lägga upp en hudvårdsrutin som passar ens egen hud.

Kanske innebär det att man helt undviker hudvårdsprodukter, eller att man håller sig till en eller två produkter. Eller också så behöver man flera olika produkter. Oavsett vilket så är det viktigt att lyssna på sin hud och att prova sig fram.

Det gäller även när man ska välja vilka produkter man ska använda, och vilket märke. Prova dig fram, och kom ihåg att olika produkter fungerar för olika personer. Tänk också på att dricka vatten, det är jätteviktigt av många anledningar, men även för din hy.

Och tänk på att din hy faktiskt kan ta hand om sig själv, om du hjälper den. Undvik gärna smink ibland och låt huden andas, och tvätta alltid bort sminket innan du går och lägger dig.

Vem passar La Roche Posay för?

La Roche Posay passar för den som vill ha billig, men ändå bra hudvård, det är helt enkelt ett riktigt bra budgetmärke. Det passar även för den som har känslig hud, eller av andra anledningar vill använda milda produkter.

Egentligen är det ett bra val för alla, eftersom det är milda, men effektiva produkter. De har även väldigt bra produkter som kan användas på hela kroppen, och några produkter som även kan användas av barn och bebisar.

Så La Roche Posay passar för precis alla, hela familjen kan använda en del av produkterna, och just ansiktsprodukter finns för alla hudtyper.

Fördelar

 • Lämplig för känslig hud.
 • Lågt pris.
 • Stort utbud och flera olika typer av produkter.
 • Effektiva produkter.
 • En del av produkterna har väldigt praktiskt pumpflaskor.

Nackdelar

 • Många produkter för ansiktet, så det kan vara svårt att veta exakt vilken man ska välja.
 • En del produkter har lite väl lång innehållsförteckning.

Produktfakta

 • Typ av produkt: Hudvårdsprodukter
 • Lämpad för: Dam, herr, och en del produkter även för barn
 • Hudtyper: Alla, flera av produkterna är anpassade för känslig hud
 • Funktioner: Varierande, men många av produkterna är fria från parfym och alkohol. En del har även högt solskydd

Sammanfattning

La Roche Posay är ett märke med effektiva produkter och låga priser. De har många olika ansiktsprodukter, även produkter som passar för resten av kroppen. Ett fåtal produkter passar även för barn och bebisar.

Generellt är La Roche Posay ett väldigt bra och effektivt hudvårdsmärke, men med det sagt så kan det även finnas produkter som inte är lika bra - och dessutom kan det såklart även fungera olika bra för olika personer.

Flera av produkterna är fria från parfym och alkohol, och många är även milda och passar väldigt bra för den med känslig hud. La Roche Posay passar bra för den som har känslig hud, eller den som inte vill lägga för mycket pengar på hudvård, men egentligen passar dessa produkter för alla.

Om man vill ha mild, men effektiv hudvård så kan detta vara ett bra val. Cicaplast Balm B5 är en favorit bland La Roche Posays produkter, eftersom den passar för precis alla och fungerar för många olika ändamål - men allra bäst passar den för torr hud.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals