Recension: Nanolash – Ögonfransserumet som gör under

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Köpguide

De flesta tjejer och kvinnor har väl någon gång drömt om längre och fylligare ögonfransar, även om man så redan är en lyckligt lottad som faktiskt har ganska långa eller fylliga.

Ögonfransarna må vara små, men ack så viktiga - och dessutom någonting vi verkligen lägger märke till hos andra, vilket kanske inte är så konstigt egentligen med tanke på att de hamnar i ögonhöjd när vi ser på andra människor.

Fylliga, långa ögonfransar ger en intensiv blick och kan även framhäva ögonen och alla vet ju hur viktiga ögonen är - det är trots allt dem vi oftast faller för hos andra. Ja, efter personligheten vill säga, och möjligen på delad andraplats med leendet.

Så det är väl knappast konstigt att vi alltid har försökt hitta sätt och produkter att få våra ögonfransar att bli fylligare och längre eller åtminstone att se ut att vara det. Och det är knappast konstigt att ögonfransserum har blivit omåttligt populära.

Lyckas man hitta ett serum som verkligen fungerar så slipper man ju slänga ut pengar på ögonfransförlängningar och lösögonfransar och kan dessutom spara väldigt mycket tid. Men tyvärr är det, som bekant, knappast enkelt att hitta ett bra ögonfransserum.

Ett märke som dock är väldigt populärt, och uppenbarligen fungerar för väldigt många, är Nanolash. Och vi har såklart tagit en närmare titt på detta märke!

Nästan alla har väl någon gång funderat över om ögonfransserum inte bara är en sådan bluff som faktiskt inte fungerar, som omöjligen kan fungera, men som vi ändå luras att köpa. Eller finns det verkligen ögonfransserum som fungerar?

Ja, idag gör det faktiskt det, vill vi påstå. Man har kommit väldigt långt när det gäller just ögonfransserum och nu har man lyckats framställa sådana som faktiskt fungerar.

Nanolash

Men med det sagt så finns det förmodligen en del verkningslösa produkter på marknaden fortfarande, så det gäller att hitta en seriös produkt. Dessutom kan man aldrig få någon garanti på att det kommer fungera för en själv, även om det gör det för många andra.

Vi är ju trots allt unika och det finns ingenting som fungerar på precis alla människor, oavsett om det handlar om ögonfransserum eller något annat. Men efter vårt test och recension av Nanolash kan vi faktiskt varmt rekommendera den!

Snabbt resultat

En månad. Det är vad som krävs, enligt Nanolash. Och många har dessutom sett en tydlig skillnad efter halva den tiden. Vilket resultat kan man då vänta sig efter en månads användning, eller efter redan två veckor om man har lite tur?

Jo, upp till 50 procent längre ögonfransar. Men inte bara det - de blir även tjockare och mörkare. Och det finns många fördelar med Nanolash, till exempel att den fungerar även för den med känsliga ögon - ja, nästan alla kan använda detta serum.

De som inte bör använda produkten är de som ammar, är gravida, genomgår kemo-/strålbehandling, samt ungdomar. Annars är det fritt fram för alla som vill att använda den.

Pris

Men det finns väl en liten detalj som kan bli ett problem, även för andra. Nämligen att den inte är särskilt billig. Dock måste vi säga att det ändå är ett prisvärt ögonfransserum och att de flesta som har testat anser att den är väl värd sitt pris.

Nanolash

Problemet vi ser här är enbart att en del kommer att välja bort Nanolash på grund av priset för att man kanske helt enkelt inte har råd eller inte vill spendera så mycket pengar på skönhetsprodukter.

Utöver det ser vi egentligen inga problem med priset, det finns såväl billigare som dyrare ögonfransserum, men hur väl de fungerar låter vi vara osagt. När det gäller Nanolash så fungerar den i alla fall, för de allra flesta, och därför är den ändå mycket prisvärd.

Fortsatt användning

Det är dock viktigt att tänka på att rekommendationen är att fortsätta använda Nanolash. Även efter att önskat resultat är uppnått, och även efter att den 6 månader långa behandlingen är avslutad.

Man måste helt enkelt fortsätta använda serumet regelbundet för att bibehålla effekten, och då ska det användas 2-3 gånger i veckan.

Det här kan helt klart vara värt för många, men det innebär att man alltid måste komma ihåg detta, även efter behandlingen. Samt att det kommer att bli lite kostsamt i längden.

Nanolash

En flaska ska dock räcka under hela behandlingen, så efter behandlingen bör den räcka längre än så - därav blir det inte allt för kostsamt, men ändå en kostnad.

Det kan vara bra att tänka på det, så att man inte tror att man bara behöver köpa Nanolash en gång och sedan kommer ha långa ögonfransar för alltid.

Hur går man tillväga för att använda Nanolash?

Så hur används då produkten, och hur går behandlingen till? Ja, resultatet ska som sagt synas efter en månad, men för många går det fortare än så. Hela behandlingen är ett halvår, men den sista tiden använder man bara serumet 2-3 gånger i veckan.

Innan dess ska den appliceras en gång per dag, tills man har uppnått önskat resultat. Att applicera serumet är enkelt och görs på ungefär samma sätt som när man applicerar eyeliner.

Man drar helt enkelt en rak linje där ögonfransarna möter huden, vid basen av ögonfransarnas övre och undre linje. Det kan vara lite bökigt första gångerna, speciellt om man inte är van att använda eyeliner, men efter några gånger gör man det snabbt och lätt.

Huden ska vara ren, torr, och man ska förstås inte ha någon makeup och inte heller några krämer. Det är en bra idé att applicera serumet på kvällen, dels för att man har tvättat bort sminket då om man använder det och dels för att det kan bli lättare att komma ihåg.

Nanolash

Hållbarheten är väldigt bra och en öppnad produkt kan användas i 12 månader. Använder man den regelbundet så kommer den förmodligen att räcka i ungefär ett halvår, så det är inga problem att hinna använda hela innan det är försent.

Och det finns många andra fördelar med Nanolash. Produkten är baserad på naturliga ingredienser och serumet återfuktar ögonfransarna.

Man behöver alltså inte känna att det på något sätt är skadligt för ögonfransarna, det handlar helt enkelt om att bygga upp dem och ge återfuktning så att de mår bättre och blir finare.

Med andra ord är det ett mycket bättre alternativ än till exempel ögonfransförlängning eller lösögonfransar, som inte alltid är så snällt mot ens egna ögonfransar - och som dessutom blir dyrt och tidskrävande i längden. Serumet är dessutom anti-inflammatoriskt och testat av ögonläkare. En säker produkt, helt enkelt.

Ja, det finns helt enkelt inte någonting att klaga på egentligen. Till och med förpackningen är snygg, även om det kanske inte känns överdrivet viktigt.

Resultatet kommer snabbt och om man slutar använda produkten efter behandlingen eller gör ett uppehåll så är effekten ändå kvar oväntat länge. Det är förstås väldigt positivt, om man känner att man inte vill använda Nanolash hela tiden.

Då får man dock räkna med att man kan behöva göra om behandlingen från början och använda den dagligen till en början, men det har kanske ingen större betydelse.

Fungerar verkligen Nanolash?

Som ni förmodligen redan har räknat ut så fungerar faktiskt Nanolash och väldigt väl dessutom. Efter en tids användning så är chansen stor att man inte längre har något behov att använda mascara eftersom ögonfransarna redan är mörka och fylliga.

De blir längre, tjockare, fylligare, mörkare - och dessutom återfuktade. De mår bättre, helt enkelt, vilket förstås är ett stort plus.

Nanolash

Nanolash kan även stimulera tillväxten av nya ögonfransar, så efter några veckor kommer du förhoppningsvis inte bara märka att dina fransar är längre och mår bättre - utan även att de är flera än innan. Så den största fördelen med Nanolash är helt enkelt att den faktiskt fungerar!

Vad ska man tänka på innan man köper ett ögonfransserum?

När man ska köpa ett ögonfransserum så är det viktigt att läsa på om produkten innan och att välja en trovärdig produkt. Läs gärna recensioner eller kolla runt bland vänner och bekanta om de har testat något ögonfransserum.

Välj helt enkelt ett märke som någon, eller allra helst många, kan rekommendera. För som vi nämnde tidigare så har ögonfransserum inte alltid varit så effektiva och än idag så kan det faktiskt finnas produkter som är helt verkningslösa.

Med tanke på att de ofta är ganska, eller väldigt, dyra så är det knappast roligt att råka ut för en sådan produkt. Så gör din research ordentligt innan och välj en produkt som faktiskt fungerar.

Med det sagt så finns det ändå ingen garanti för att produkten kommer fungera för dig eller att den fungerar lika bra för dig som den gjorde för din vän.

Tyvärr kan du aldrig få en sådan garanti, men chanserna är helt klart större att produkten ska fungera för dig om den har gjort det för andra - då är det åtminstone en seriös produkt.

Priset kan skilja sig väldigt mycket mellan olika märken, från allt ifrån under hundralappen till omkring en tusenlapp eller ännu mer.

Här bör man tänka på två saker; dels att inte välja det billigaste bara för att det är billigt eftersom ett väldigt billigt serum faktiskt kan vara billigt av en anledning - att det kanske inte fungerar.

Det är inte säkert att det är så, men risken finns. Det är även viktigt att tänka på att det som är dyrast inte alltid är det som är bäst; och det gäller ju förstås allting. Med andra ord, utgå inte från priset, utan från recensioner och omdömen samt rekommendationer från vänner och bekanta.

Det där med pris kan vara lurigt på många olika sätt, men det bästa är att försöka tänka bort det helt och fokusera på andra saker. Om produkten fungerar så kommer du förmodligen känna att den är prisvärd, även om den är ett par hundra dyrare än någon annan.

Nanolash

Nanolash passar för nästan alla. Som vi nämnde tidigare så får inte gravida, ammande, ungdomar, eller den som genomgår kemo-/strålbehandling använda produkten.

Men annars så skulle vi verkligen vilja påstå att den faktiskt passar för alla, även om den kanske inte fungerar - eller fungerar lika bra - för alla.

Nanolash är nämligen ett serum som ska fungera även om man har känsliga ögon, är synskadad, har ögonfransextensions, eller använder kontaktlinser.

Dock är priset en aning högt, så för den som inte kan eller vill lägga närmare en femhundring på ögonfransserum så är Nanolash kanske inte ett alternativ.

Att produkten räcker länge gör dock att det ändå inte blir särskilt dyrt i längden och att den fungerar så bra gör att den känns prisvärd.

Men som sagt, om man inte kan eller vill lägga så mycket så är inte Nanolash ett bra alternativ - eller kanske inte ett alternativ överhuvudtaget.

Fördelar

 • Enkel att använda, snabb och lätt applicering
 • Snabbt resultat
 • Naturliga ingredienser
 • Skonsam produkt
 • Testad av ögonläkare
 • Passar nästan alla
 • Lång hållbarhet
 • Återfuktar ögonfransarna och gör dem starka och välmående
 • Stimulerar även tillväxten för nya fransar
 • Räcker länge och blir därför även extra prisvärd
 • Absorberas snabbt
 • Skyddar fransarna
 • Håller vad den lovar

Nackdelar

 • Möjligtvis något dyr, om man inte kan eller vill spendera så mycket på en gång (produkten räcker dock länge och är därför inte dyr i längden)
 • Appliceringen kan kännas lite svår första gångerna

Produktfakta

 • Produktnamn: Nanolash Eyelash Serum
 • Tillverkare: Nanolash
 • Produktkategori: Serum/fransnäring
 • Förpackning: Applikationsborste
 • Konsistens: Flytande
 • Mängd: 3,0 ml

Sammanfattning

Ögonfransserum är en fantastisk produkt, förutsatt att man köper ett som faktiskt fungerar. För vem vill inte ha långa och fylliga ögonfransar? Nanolash håller vad de lovar och mer därtill.

Tillväxten förbättras, ögonfransarna blir tjockare, längre, mörkare, fylligare, återfuktade, och välmående. Det är helt enkelt en perfekt produkt som inte bara får ögonfransarna att se bättre ut utan även gör att de mår bättre, vilket förstås måste betraktas som en väldigt stor bonus.

Produkten räcker länge och känns därför väldigt prisvärd. Visst kan det kännas lite besvärligt att man måste fortsätta använda serumet även efter behandlingen, men det är helt klart värt det - speciellt med tanke på att man förmodligen inte behöver någon mascara när Nanolash har gjort sitt.

Att använda Nanolash ett par gånger i veckan är trots allt betydligt enklare än att ta på mascara varje dag. Behandlingen är väldigt okomplicerad. I början använder man serumet dagligen, tills man har uppnått önskat resultat, förmodligen efter 2-3 månader.

Då kan man istället använda det 2-3 gånger i veckan. Efter ett halvår är behandlingen klar, men då bör man alltså fortsätta med serumet med samma intervall för att bibehålla effekten.

Om man väljer att sluta använda produkten så är resultatet ändå kvar relativt länge, vilket är väldigt positivt. Så om man inte vill använda serumet hela tiden så kan man göra en behandling varje år eller så ofta man vill.

Effekten kommer trots allt väldigt snabbt - inom en månad enligt Nanolash, men många märker tydliga skillnader redan efter ett par veckor.

Nanolash ger helt enkelt ett snabbt resultat - och ett tydligt resultat. Dessutom ger den inte bara längre ögonfransar utan även fylligare, mörkare, och fler ögonfransar; vackrare ögonfransar.

Och som en bonus så blir ögonfransarna återfuktade och välmående - nästan tvärtemot allt annat vi använder på ögonfransarna, så som lösögonfransar och ögonfransförlängning samt mascara.

Serumet är helt enkelt bara positivt för ögonfransarna - vårdande och med naturliga ingredienser. Och det passar även för den som har känsliga ögon; det passar för nästan alla!

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals