Bästa pore stripsen 2024 – Säg adjö till orenheter och pormaskar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Alla har vi porer; en del har blivit välsignade med bra hy där porerna inte syns och huden är silkeslen medan vi andra kämpar med stora pormaskar som inte vill försvinna hela livet.

Man köper otaliga produkter som får problemet att försvinna endast för att de ska komma tillbaka med revansch. Tråkigt nog är så fallet att man faktiskt inte kan få bukt på pormaskar helt och hållet och det kommer helt enkelt alltid komma tillbaka.

Det man dock kan göra är att underhålla en bra hudvårdsrutin, äta hälsosamt, och se till att man sover bra - det kommer huden må bra av. Men det är nog ganska många som har svårt för det här med en bra hudvårdsrutin.

Med det menar jag att man ska använda bra produkter som fungerar för just sin egna hud. Man kan till exempel inte köpa en ansiktsrengöring för normal hy om man har känslig eller fet hy. Då får man helt enkelt prova sig fram tills man hittar rätt.

Bara det kommer hjälpa dig en bra bit på traven att få en hälsosam och frisk hy i ansiktet, men vad ska man göra åt de där pormaskarna då? Jag älskar ansiktsmasker av alla slag och jag älskar att varva en heltäckande mask med pore strips!

Pore strips, näsremsor, nose strips, ja, kärt barn har många namn, men vilket namn du än förknippar med dessa magiska remsor med tycker jag verkligen att du ska prova dem om du inte redan har gjort det.

Det är som en liten ansiktsmaskbehandling för endast näsan. De rengör porerna på djupet och drar ut all smuts, olja, fett, och orenheter som finns i porerna. Det är överskottssebum som bildar pormaskar och det är alltså detta man vill bli av med.

Ångar du ansiktet innan löses sebumet upp och det kommer gå lättare för pore stripsen att göra sin verkan. Mer om hur du använder remsorna längre ned i artikeln under Frågor och svar.

Vår vinnare i budgetklassen blev Nivea Daily Essentials Refining Clear-Up Strips som följdes tätt av premiumvinnaren Skin Lab Charcoal Nose Pore Strips. Mellanprisvinnaren blev Oh K Nose Pore Strips.

7th Heaven Men’s Charcoal & Volcanic Ash Unclog Pore Strips blev vår roliga specialare för män! Läs vidare för att hitta pore stripsen för just dig!

Budget: Nivea Daily Essentials Refining Clear-Up Strips

Här har vi effektiva pore strips att lita på och dessa kan man använda på både näsan, hakan, och pannan. Detta sker genom att de tar bort talgöverskott och förminskar därmed porerna. De doftar friskt av citrondoft!


Premium: Skin Lab Charcoal Nose Pore Strips

Skin Labs pore strips är minst lika bra som ovanstående remsor, men är snäppet dyrare. Det intressanta med dessa är att de innehåller kol som är känt för sina renande och uppfräschande egenskaper.

Dessa strips gör alltså en ordentlig rengöring i dina porer och ser till så att de hålls rena tills nästa behandling. Huden blir även utjämnad där du använder remsan och mjuk som en babyrumpa!


Mellan: Oh K Nose Pore Strips

En kanonremsa har vi hittat för er som är ute efter något i mellanprisklassen eller som kanske bara vill prova på och se om det här med pore strips är någonting för er. Det går också väldigt snabbt och enkelt att använda den.

Precis som ovanstående favoriter rensar den bort alla orenheter och överflödigt fett från dina porer och ser till att de hålls rena och fräscha. Detta är bland annat tack vare de magiska ingredienserna grönt te, aloe vera, och lavendel.


Special: 7th Heaven Men’s Charcoal & Volcanic Ash Unclog Pore Strips

Män som vill rengöra sina porer ska kolla hit! Vår specialare är pore strips för män som innehåller träkol och vulkaniska mineraler. Det förstnämnda tar bort alla orenheter från porerna.

Det sistnämnda ser till så att döda hudceller avlägsnas och kvar får man en strålande hy som ser fräsch och pigg ut med synligt mindre porer.

Varför ska du lita på oss?

Jag har tagit hjälp av 11 stycken kvinnor, vi har alltså varit 12 stycken i testpanelen med mig, som alla var glada över att göra detta test med mig. Vi har testat två märken var under två månaders tid.

Vi har även tagit hjälp av professionella hudvårdsspecialister och rådfrågat personal i skönhetsbutiker om hur man använder pore strips på bästa sätt och vilka produkter de rekommenderar.

Vem behöver köpa pore strips?

Har du väldigt stora eller synliga pormaskar som du vill bli av med kan det vara en bra idé att investera i pore strips. De är speciellt utformade för att rengöra dina porer på djupet och se till att de blir mindre synliga och fräschare.

Det finns även speciella kit man kan köpa där man får remsor för pannan och hakan också. Det bästa är att det går på ungefär 20 minuter!

Hur kom vi fram till vilka pore strips vi skulle testa?

Som sagt har vi pratat med personal i skönhetsbutiker men också gjort våran egna research då vi läst massvis med recensioner på internet av personer som redan har använt remsorna.

Testpanelen är även vana användare av pore strips så vi hade väldigt bra information att gå efter själva. Näsremsorna hämtades hem från lyko.se, nicebeauty.se, nordicfeel.se, ahlens.se, och kicks.se.

Hur testade vi pore stripsen?

Vi har testat två märken av pore strips var under två månaders tid. Vi har då fått gott om tid att testa alla remsor flera gånger eftersom man endast ska göra en behandling en gång i veckan.

Vi ville såklart också testa olika metoder, som att ånga ansiktet innan och även en snabbehandling där man bara blöter näsan, och har alltså hunnit med det under två månader.

Vi har alla fyllt i en lista gällande bland annat effektivitet, hur enkla de är att använda, kvalité, och prisvärdhet. Vi har även inkluderat en del information från kundrecensioner som vi har läst om produkterna.

Våra favoriter

Budget: Nivea Daily Essentials Refining Clear-Up Strips

Nivea är ju ett pålitligt märke och satsar du på dessa strips kommer du inte ångra dig. De innehåller även strips för din haka och panna, alltså inte bara en näsremsa; du kan alltså rengöra hela T-zonen!

Det känns väldigt uppfriskande att remsorna har en svag doft av citrus då de innehåller citronsyra, så dessa är både bra för huden och sinnet.

Man får ett jättebra resultat där pormaskar och smuts avlägsnas och porerna blir mindre synliga. Det ingår 6 stycken pore strips, så du har tillräckligt till 2 hela ansiktsrengöringar.


Premium: Skin Lab Charcoal Nose Pore Strips

Även dessa strips från Skin Lab är hur bra som helst och kan definitivt mäta sig med vår mellanfavorit, men då de kostar lite mer fick de helt enkelt komma på andra plats. Men en oerhört värdig tvåa är de, ska vi intyga!

För dig som inte riktigt föll för föregående remsor med teträolja och som är på jakt efter några andra ingredienser borde verkligen kolla in dom här. Precis som namnet förmedlar innehåller de kol.

Kol är känt för sina renande egenskaper och därför innehåller många näsremsor just kol (som ni kommer se mycket av i detta test också). Det är väldigt bra på att dra ut all smuts och orenheter, men också på att förhindra att man får nya orenheter.

Pore stripsen rengör dina porer och får dem att se mindre ut, vilket är ju precis det man vill. Man får också en jämnare hudton och eftersom porerna är rena blir huden också så himla mjuk.

Skin Lab har även en matchande ansiktsmask med kol och annan hudvård som är mycket bra. De 6 stripsen som ingår i förpackningen kostar ungefär 70 kronor.


Mellan: Oh K Nose Pore Strips

Korean Beauty-vård har kommit stort, speciellt när det kommer till hudvård för ansiktet. Så de har såklart också utvecklat pore strips som är effektiva och enkla att använda.

De rengörande och helande ingredienserna här är bland annat grönt te, pepparmynta, lavendel, och aloe vera - sicket hopkok av underbara komponenter!

Oh K-remsorna är en 3-stegs användning och man ska alltså använda de 3 remsorna efter varandra. De rekommenderar också att man ångar ansiktet först eftersom det öppnar upp porerna. Väldigt värdiga remsor som gör ett bra jobb!


Special: 7th Heaven Men’s Charcoal & Volcanic Ash Unclog Pore Strips

Här har vi pore strips för män! Vi läste många recensioner inför detta test och det var många kvinnliga näsremsor-användare som klagade på att deras pojkvänner stal dom, haha! Jag tycker mig känna igen det där!

Jag tycker det är så roligt att män har börjar omfamna konceptet hudvård och det gör mig bara glad när jag ser sådana här produkter på marknaden. Verkligen alla borde ta hand om sin hud!

Även dessa innehåller träkol som ser till att pormaskar och talg absorberas och tas bort från porerna. Sedan hittar vi även vulkaniska mineraler som röjer undan döda hudceller, vilket är precis det man vill!

Dina porer blir mindre och uppfräschade. I paketet ingår 3 stycken remsor som du får betala ungefär 25 kronor för, vilket är ett stort kap!

Våra utmanare

Body Drench Pore Refining Nose Strips

Här har vi de klassiska ingredienserna i näsremsor, nämligen trollhassel och aktivt kol. Det är ett vinnande koncept och det är inte konstigt att så många tillverkare kör på det. Pore stripsen från Body Drench är också helt fantastiska!

Förutom att dra ut smuts och rengöra porerna hjälper ingredienserna även till att dämpa eventuella irritationer, exempelvis blemmor. Body Drench har även en matchande sheet mask som är helt underbar!


Starskin Sunset Strips 3-Steps Advanced Blackhead Expert System Refining

Starskin har många bra produkter för hudvård, speciellt många ansiktsmasker har dom, och de kommer alltid ut med innovativa och effektiva produkter på marknaden.

Som namnet antyder är deras pore strips en process i 3 steg. I förpackningen får man med 3 stycken strips som har olika effekter, men som också gör att man får ett hejdundrande resultat.

Den första löser upp all smuts så att det ska försvinna lättare; den andra remsan innehåller aktivt kol som tar bort all överskottssmuts; och den tredje är en bio-cellulosa remsa som är näringsrik och gör porerna mindre synliga.

Du kanske tycker att det blir extra jobb med 3 stycken remsor, men det är det faktiskt värt med det resultatet man får. Det är dock lite synd att man endast får remsor till en användning eftersom förpackningen kostar cirka 100 kronor.


Iroha Cleansing Strips Detox Charcoal

Även i Irohas pore strips hittar vi de klassiska ingredienserna aktivt kol och trollhasselextrakt som både drar ut all smuts i dina porer och gör så att du får en silkeslen hud efteråt.

Iroha har också många bra matchande masker för resten av ansiktet och till och med speciella masker för män, kolla in dom! I förpackningen ingår 5 stycken remsor så priset på ungefär 80 kronor blir verkligen värt det!


Masque Bar Charcoal Nose Strips

Här har vi en liknande näsremsa som föregående då den innehåller aktivt kol. Kol är populärt att använda i pore strips (som du kanske har märkt) på grund av dess djuprengörande egenskaper. Det drar verkligen ut all smuts!

Dina porer kommer bli mindre synliga och betydligt renare. Du får 6 stycken näsremsor för ungefär 130 kronor. Masque Bar har också en matchande peel-off mask med kol som är underbar!


Dirty Works Charcoal Pore Nose Strips

Hmm, undra vad dessa pore strips kan innehålla för magiska ingredienser? Skämt åsido, innehåller även pore stripsen från Dirty Works kol och trollhasselextrakt som får bort all olja och smuts från dina porer och lämnar huden mjuk och ren.

Dirty Works är det brittiska företaget som förenar nytta med nöje iochmed att deras produkter är väldigt effektiva och billiga samtidigt som dess design är rolig och färgglad!


Bioré Deep Cleansing Charcoal Pore Strips

Vi har även en liten specialare med till sist som måste provas om du har en T-zon full av pormaskar som du vill ta itu med. I paketet ingår såklart några stycken strips så du kan ta itu med pannan - eller för varsomhelst i ansiktet, exempelvis hakan.

Pore stripsen öppnar upp porerna och tar bort all smuts och bidrar också till att de hålls rena och fräscha. Det är naturligt kol som gör att dessa strips är så effektiva.


Produkter som utgått

Beauty Formulas Tea Tree Nose Pore Strips

Beauty Formulas Tea Tree Nose Pore Strips

Vi har hittat en helt underbar strip som kommer göra underverk för dig som vill rengöra dina porer. Stripsen från Beauty Formulas innehåller teträolja som är både antiseptisk och antibakteriell.

Remsorna är en baddare på att göra dina porer renare och de drar verkligen ut all smuts, eller ja, det mesta iallafall, som har nästlat sig in i porerna.

Alla orenheter, pormaskar, olja, fett, och liknande kommer vara som bortblåst och kvar kommer du ha en len, ren, och fräsch hy. Det hjälper även trollhasselextrakt till med.

En del strips kan vara svåra att få fast på näsan även om man typ dränker dem innan, men dessa fäster sig väldigt bra också. Det är heller inga problem med att ta bort den när den har blivit stenhård och låtit sina himmelska ingredienser verka.

Det bästa med köpet är att man får 6 stycken strips i förpackningen, vilket redan är ganska mycket, men sedan att de även kommer för ett cirkapris på 45 kronor är helt otroligt!

Att de bästa näsremsorna på marknaden ska komma för ett helt överkomligt pris gillar vi starkt! Beauty Formulas har också massvis med andra bra strips och masker och liknande som är superbra!


Let Me Out Blackhead Peel-Off Mask

Let Me Out Blackhead Peel Off Mask

Har du kanske aldrig provat pore strips förut och vill undersöka om det är någonting för dig, men vill inte spendera allt för mycket pengar på försöket kan du kolla in vårt budgetalternativ.

Även dessa remsor har aktivt kol i sig men får också sällskap av kaolin som båda först rengör och fräschar upp dina porer och sedan ser till att inga nya orenheter tar sig in och täpper till.

Man ser en stor skillnad efter man har använt dessa remsor då porerna har blivit betydligt mindre och så känner man även skillnaden då huden har förvandlats till silkeslen.

Remsan passar för alla hudtyper, men ska vara speciellt bra för er med fet eller kombinerad hy. För cirka 20 kronor är den definitivt värd ett försök då den även är väldigt effektiv.

Frågor och svar

Hur använder man pore strips?

Det bästa är att läsa instruktionerna på just den förpackningen du köper eftersom det kan variera. Men det finns två populära tillvägagångssätt, jag brukar kalla de för den snabba vägen och den detaljerade vägen.

Vill du göra det snabbt ska du bara se till så att din näsa - eller ansiktet om du använder strips för haka och panna - är blöt. Ta av plasten från näsremsan och applicera över näsan. Låt verka 10-20 minuter och dra sedan bort försiktigt.

Vill du ha ett ännu bättre resultat ska du köra på den detaljerade vägen där man ångar sitt ansikte först. Det smidigaste, tycker jag, är att koka en kastrull med vatten (om du inte får tillräckligt varmt vatten i handfatet).

Kom ihåg att vattnet verkligen ska ånga. Placera ditt ansikte över vattnet i 10-20 minuter - detta gör så att porerna öppnas upp och även att allt överskottssebum (pormaskar) löses upp och lättare kan dras bort av remsan.

Applicera näsremsan och låt verka i ungefär 10-20 minuter. Se till att ditt ansikte fortfarande är blött, eller iallafall näsan, annars kommer remsan inte att fastna. Dra bort försiktigt från toppen till botten och njut av det fina resultatet!

Hur ofta kan man använda nose strips?

Begränsa ditt användande av näsremsor till en gång i veckan. Om du använder nose strips för mycket kan det irritera huden istället och du kan faktiskt göra huden runt näsan svagare så att huden kommer med på remsan istället.

Ofta står det också på paketet att man inte ska använda det för ofta eftersom det inte är bra för huden att bli överexponerad för det. Så följ alltid instruktionerna.

Kan jag använda näsremsor på resten av ansiktet?

Egentligen ska du spara pore stripsen som är utvecklade för näsan till näsan eftersom den, för det första, har en form som passar näsan. För det andra kan den vara fel storlek för din panna eller haka.

Vill du rengöra hela ansiktet från pormaskar ska du satsa på att investera i ett pack som har speciella strips för pannan och hakan. Eventuellt kan du klippa av och forma näsremsan så att den passar andra områden om du exempelvis har tajt med tid.

Gör det ont att ta bort pore stripsen?

Detta kan ju bero på från person till person, men ofta gör det inte så ont. Det kan liknas till att ta bort ett plåster, men kanske ännu mildare eftersom man inte har lika mycket hår på näsan.

Drar du bort strips från pannan eller hakan kanske det känns lite mer eftersom det är mer håriga områden, men det är fortfarande väldigt mycket mildare nu att ta bort dem än när pore strips först kom ut på marknaden.

Kan jag använda pore strips om jag har känslig hy?

Har du känslig hy ska du faktiskt vara försiktig med att använda näsremsor eftersom de faktiskt kan irritera huden då. Vill du ändå prova ska du klippa av remsan och prova på ett mindre område först för att se om din hy klarar av det.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals