Recension: Clarins Beauty Flash Balm – Både kräm och mask för ansiktet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

6/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
5/10
DESIGN
7/10
KVALITET

Vi har kollat in Clarins Beauty Flash Balm på nära håll, och tagit reda på allt du och vi vill veta. Vad den lovar, hur mycket den håller, hur bra den är, hur den används, vilka produkter den kan ersätta och om det är en mirakelprodukt eller en överskattad produkt - eller någonting däremellan. Fortsätt läsa så får du veta allt det och mycket mer!

Mirakelkräm, klassiker och askungekräm är bara några av alla fina ord vi hört om Clarins Beauty Flash Balm. Det verkar onekligen vara en mycket populär produkt, och det faktum att den har hängt med i många år talar också för den.

Samtidigt verkar många tycka att Clarins Beauty Flash Balm är en ordentligt överskattad produkt, att den faktiskt inte gör någonting alls eller att den snarare stjälper mer än vad den hjälper. Så vad ska vi egentligen tro på? Är det en fantastisk och alldeles, alldeles underbar produkt? Eller är det en dyr produkt som inte gör någon nytta alls?

Clarins Beauty Flash Balm är ganska dyr, men den blir ändå prisvärd tack vare att den kan ersätta flera andra produkter och dessutom är väldigt dryg. Den är också väldigt hållbar, och räcker dessutom länge.

Utseendemässigt är Clarins Beauty Flash Balm ganska tråkig, om än stilren. Den utmärker sig inte särskilt mycket. Funktionellt så är tuben dock lättanvänd och praktisk. Clarins Beauty Flash Balm håller en hög kvalitet och innehåller många naturliga ingredienser.

Vad är Clarins Beauty Flash Balm?

Det som är mest intressant med Clarins Beauty Flash Balm, och anledningen till att vi ville kolla närmare på denna produkt, är dess många egenskaper. Vem älskar inte en produkt som gör mycket, och som kan ersätta flera andra produkter?

När det gäller den egenskapen så tar Beauty Flash Balm det faktiskt snäppet längre. Vi är vana vid produkter som kan användas som till exempel primer, fuktkräm och foundation - sådana produkter som används tillsammans, eller efter varandra. Men Clarins Beauty Flash Balm är en ansiktskräm och en ansiktsmask på samma gång, vilket är ovanligare.

Utöver egenskaperna som ansiktskräm och ansiktsmask, så fungerar den även som primer och är utjämnande. Den ger dock ingen större täckning, så den ersätter inte foundation. Däremot ska den ge fukt, och därmed kunna ersätta fuktkräm, dagkräm och nattkräm.

Men dess främsta uppgift är kanske ändå att ta bort tecken på trötthet och göra huden piggare, mjukare och ungdomligare. Resultatet ska vara omedelbart och långvarigt. Dessutom ska den vara uppstramande och lystergivande. En liten energikick, helt enkelt.

Är Clarins Beauty Flash Balm en mirakelprodukt?

Huruvida Clarins Beauty Flash Balm är en mirakelprodukt eller inte är faktiskt lite svårt att svara på, men vi kan säga att det finns en anledning till att vi hört såväl “askunge-kräm” som “överskattad” om denna produkt. Det är helt enkelt väldigt olika vilket resultat man får.

Clarins Beauty Flash Balm

Förmodligen handlar det till stor del om vilken hudtyp man har. Clarins Beauty Flash Balm ska fungera för alla hudtyper, men det är ganska tydligt att den faktiskt inte gör det. Allra bäst fungerar den förmodligen för dig med normal hud eller torr hud. Har du väldigt torr hud så kan du dock behöva komplettera med extra fukt.

Clarins Beauty Flash Balm för fet hud

De som oftast blir besvikna på denna produkt är de som har fet hud. De upplever ofta att produkten gör huden ännu fetare, och flottig. Många upplever att den inte gör någon som helst nytta; antingen gör den ingenting, eller så gör den bara huden fetare.

Om huden bara är en aning fet, eller är normal men åt den fetare hållet, så kan produkten dock fungera. Då kan man dock behöva ta bort överflödig produkt med ett papper, genom att helt enkelt trycka en bit papper försiktigt mot huden efter applicering.

Clarins Beauty Flash Balm för torr hud

För den med torr hud fungerar Clarins Beauty Flash Balm oftast väldigt bra. En del upplever dock att den inte alls ger någon fukt, och att den inte ersätter en fuktkräm eller dagkräm. Du kan helt enkelt behöva komplettera med en fuktgivande produkt.

Utöver det kan Clarins Beauty Flash Balm fungera riktigt bra, även om det inte är säkert att den gör det för alla. De flesta upplever dock att huden blir återfuktad, fräsch och får lyster. De kan helt enkelt se de flesta positiva egenskaperna.

Clarins Beauty Flash Balm för normal hud

Vår uppfattning är att Clarins Beauty Flash Balm fungerar allra bäst för den med normal hud. Produkten ger inte tillräckligt med fukt för den som har torr hud, men för mycket för den som har fet hud. Den som har normal hud kan dock uppleva alla positiva effekter.

Den fukt som Clarins Beauty Flash Balm ger räcker förmodligen för den med normal hud, utan att det blir för mycket. Huden blir återfuktad, uppstramad, utjämnad och piggare.

Innehållet i Clarins Beauty Flash Balm

Clarins Beauty Flash Balm innehåller trollhassel och olivextrakt som har uppstramande effekt och ger huden lyster. Den innehåller algextrakt som är vitaliserande, bisabolol som är lugnande och mjukgörande, samt risstärkelse som renar huden.

Så använder du Clarins Beauty Flash Balm

Clarins Beauty Flash Balm används morgon och kväll. Den kan även användas som ansiktsmask 2-3 gånger i veckan om huden behöver en extra boost.

Som ansiktskräm

 • Rengör ansiktet med din vanliga ansiktsrengöring
 • Applicera Beauty Flash Balm i ett tunt lager, utan att massera in den
 • Tänk på att produkten är dryg och att du dessutom ska applicera den tunt, så ta inte för mycket av produkten
 • Vid behov av extra fukt kan du applicera fuktkräm eller dagkräm efter, eller före
 • Om du vill sminka dig så gör det direkt efter

Som ansiktsmask

 • Peela gärna ansiktet innan applicering för bättre effekt
 • Applicera ett relativt tjockt lager av Clarins Beauty Flash Balm
 • Låt verka i ungefär 20 minuter
 • Torka av eventuellt överflödig kräm

Håller Clarins Beauty Flash Balm vad den lovar?

Vi känner att den produkten kanske lovar lite väl mycket, men med det sagt är det ändå en väldigt bra produkt. Och även om den inte håller precis allt den lovar, så håller den ändå en hel del av det. Men det knepigaste här är att det är så otroligt varierande - för en del personer fungerar den inte alls, och för andra fungerar den extremt bra.

Den ger omedelbar och långvarig effekt, och den tar faktiskt bort alla tecken på trötthet. Det känns som om den “väcker huden”, och huden både ser och känns piggare.

Utöver det så uppskattar vi verkligen möjligheten att använda produkten på flera olika sätt, och den fungerar dessutom riktigt bra som ansiktsmask också. Som ansiktskräm gör den huden piggare och fräschare, och som ansiktsmask ger den lyster och fukt, samt rengör.

Vilka produkter kan Clarins Beauty Flash Balm ersätta?

Det här är förmodligen väldigt individuellt, men vi tror att den kan ersätta åtminstone ett par produkter för de allra flesta. Ansiktsmasken ersätter den säkerligen för många, och för den som inte har väldigt torr hud så ersätter den även fuktkräm eller dagkräm. Använder du den till kvällen så kan den även ersätta nattkrämen.

Eftersom den inte ger någon direkt täckning så kan den inte riktigt ersätta foundation, men den jämnar åtminstone ut huden en aning. Som primer fungerar den ofta ganska bra, och många upplever att sminket faktiskt sitter mycket bättre, så sannolikheten är ganska stor att den här produkten även kan ersätta primern.

För den som vanligtvis inte använder så många olika produkter, kanske enbart fuktkräm och primer samt ansiktsmask då och då, kan den här produkten faktiskt ersätta allting i bästa fall. Men det varierar som sagt en hel del, det gäller helt enkelt att prova sig fram.

Att använda Clarins Beauty Flash Balm

Produkten är väldigt enkel att använda, och att applicera den är en positiv upplevelse. Krämen har en härlig konsistens och känns skön mot huden. En del ogillar doften, som kan upplevas som lite stark eller för “mogen”, men andra tycker att doften är fantastisk.

Att Clarins Beauty Flash Balm ger omedelbar effekt stämmer. Krämen ger en len och skön känsla, den är svalkande och uppfriskande - och inte minst uppiggande. Huden får lyster, och alla tecken på trötthet försvinner. Krämen återfuktar och lugnar, och huden ser fin ut.

Om du använder smink så kommer du förmodligen uppleva att din foundation sitter bättre, och att resultatet blir bättre om du använder Clarins Beauty Flash Balm innan.

Vem passar Clarins Beauty Flash Balm för?

Vi tror att Clarins Beauty Flash Balm passar bäst för dig med normal hud, eller möjligtvis dig med torr hud om du kombinerar den med någon mer fuktgivande produkt. Om din hud inte är jättetorr så kan det dock räcka med den här.

Clarins Beauty Flash Balm passar extra bra för den som vanligtvis använder fuktkräm eller dagkräm, ansiktsmask och primer och vill ha en produkt som kan ersätta alla dessa. Den passar dig som vill ha en enklare hudvårdsrutin, helt enkelt.

Fördelar

 • Många produkter i en och samma produkt
 • Tar bort tecken på trötthet
 • Omedelbart och långvarigt resultat
 • Enkel att använda
 • Återfuktar och lugnar huden
 • Ger lyster och fungerar uppstramande
 • Fungerar även som primer
 • Dryg produkt som räcker länge

Nackdelar

 • Doften kan upplevas som stark och lite för “mogen”
 • Ger inte tillräckligt med fukt för alla
 • Kan göra fet hud ännu oljigare
 • Ganska dyr att köpa, även om den sedan räcker länge

Produktfakta

 • Typ av produkt: Ansiktskräm/ansiktsmask
 • Förpackning: Tub
 • Mängd: 50 ml
 • Hudtyp/passar för: Fet hud, kombinerad hud, känslig hud, mogen hud, normal hud, torr hud
 • Egenskaper: Anti-age, lugnande, lystergivande, uppstramande, utslätande, återfuktande, mjukgörande, rengörande, ekologisk

Sammanfattning

En produkt som blivit hyllad och kallad för både “mirakelprodukt” och “askungekräm” har vi väldigt höga förväntningar på. Vi kan inte riktigt påstå att Clarins Beauty Flash Balm lever upp till dem helt, men det är inte allt för långt ifrån.

Det kluriga med den här produkten är att många upplever att den inte gör någonting alls, eller att den till och med gör huden oljig. Men minst lika många tycker att den är fantastisk, och att det till och med är den bästa produkt de någonsin har använt.

En förklaring är såklart att den faktiskt inte fungerar lika bra för alla hudtyper, även om den ska passa alla hudtyper. Men med det sagt så kan den även fungera jättebra för någon med fet hud, eller inte fungera alls för någon med normal hud. Det är helt enkelt väldigt individuellt.

Det vi gillar mest med den här produkten är att den faktiskt kan ersätta flera andra produkter. Det är helt enkelt en multifunktionell produkt, som har många bra egenskaper. Den kan ersätta fuktkräm för en del, ansiktsmask för väldigt många och även primer. Vi gillar också att den faktiskt tar bort tecken på trötthet väldigt effektivt.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals