Bästa Fuktkrämen (Uppdaterad 2024) → 26 Bäst i Test-utmärkelser

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

Återfuktning är A och O när det gäller hudvård och de flesta av oss behöver en bra fuktkräm i ansiktet. Av den anledningen har vi sammanställt det här testet och om du känner dig aningen vilsen på grund av det stora utbudet av fuktkrämer kommer vårt test att ge dig kunskap och information som gör att du kan välja en fuktkräm för just din hudtyp. 

Efter omfattande research och många timmars insamling av data har vi kommit fram till Cetaphil Facial Moisturizer är den bästa fuktkrämen. Anledningen är lika enkel som självklar: det här är en fuktkräm som håller vad den lovar och passar dessutom känslig hud till ett mycket överkomligt pris.

En bra fuktkräm ska förstås först och främst återfukta huden. Men det finns flera andra egenskaper som är viktiga för innehållet i en bra fuktkräm. Här nedan har vi listat några sådan detaljer.  

 • Burk eller pumpflaska som släpper in så lite luft som möjligt
 • Innehållförteckning som är enkel att tolka
 • Pris som motsvarar innehållet (dyra krämer måste ha exklusivt och dokumenterat innehåll)
 • Välbalanserad doft
 • Bra konsistens
 • Återvinningsbar förpackning
 • Eventuellt naturligt och ekologiskt innehåll ska anges i procent

🏆 Bästa Fuktkrämerna 2024

Visa fler…

1. Cetaphil Facial Moisturizer 🏆 – Bästa fuktkrämen 🏆 – Bästa budgetfuktkrämen 🏆 – Bästa fuktkrämen för torr hud 🏆 – Bästa fuktkrämen för torr och känslig hud 🏆 – Bästa fuktkrämen för känslig hy 🏆 – Bästa fuktgivande fuktkrämen

Krämen Cetaphil Facial Moisturizer är en av våra absoluta favoriter. Köparen får väldigt mycket för pengarna och den intensivt återfuktande krämen passar personer som vill ha intensiv återfuktning, utan att krämen för den skull lämnar en fet hinna efter sig. 

Det här är nämligen en kräm som absorberas väldigt snabbt av huden och är icke-komedogen. Det innebär att den inte täpper till porerna utan låter huden andas vilket gör att inga kvisslor och pormaskar bildas på grund av krämen. Den är särskilt lämplig för personer med torr och/eller känslig hy, men passar även normal hy alldeles utmärkt, tack vare att krämen absorberas så snabbt. 

Ett annat stort plus som gör att krämen är väl lämpad för en bred grupp användare är att den är oparfymerad. Här finns alltså inga hudirriterande ämnen eller olika doftämnen som personer med känslig hud kan reagera på. Fuktkrämen passar därför alldeles utmärkt för personer som vill börja använda en enkel och funktionell fuktkräm. Men den passar även äldre personer med torr och känslig hud. 

Varför är då Cetaphil Facial Moisturizer överlägsen som återfuktare? Den huvudsakliga mjukgöraren i fuktkrämen är de klassiska ingredienserna glykol och glycerin. Det är enkla och okomplicerade ämnen som kan tränga djupt ner i hudlagren och som är väldigt effektiva på att binda fukt. Det här är två fuktgivande ingredienser som man kommer väldigt långt med i hudvård och det är Cetaphil väl medvetna om. 

Den andra tongivande ingrediensen i krämen är mandelolja. Den är rik på antioxidanter och bidrar till att effektivt binda fukt i huden. Tack vare mandeloljan kapslas fukten in i huden och kan göra jobbet på djupet. 

Dessutom innehåller Cetaphil Facial Moisturizer även tillsatt vitamin E. Det är en kraftfull antioxidant som hindrar fria radikaler att angripa huden. Krämen skyddar på så vis effektivt mot yttre faktorer som strålning från datorskärmar, torr inomhusluft, kyla med mera. 

Kombinera med solskyddsfaktor

Men kom ihåg att om du vistas ute i starkt solljus bör du alltid använda en ansiktskräm med solskyddsfaktor. Då räcker inte ett innehåll med enbart antioxidanter. Om du gillar Cetaphils ansiktskräm och tror att det är en produkt som passar dig kan vi glädja dig med att att de även har en annan återfuktande ansiktskräm, fast med solskyddsfaktor, i sortimentet. 

Du kan även komplettera krämen med deras övriga hudvårdsserie och du hittar både ansiktstvätt och hudkräm för kroppen i utbudet. 

Minimalistisk och effektiv hudvård med godkända ingredienser 

Formulan i Cetaphil Facial Moisturizer är mild och vårdande, vilket också är ett signum för varumärkets alla produkter. Idén är att krämen ska stärka och återuppbygga hudens egen förmåga att producera skyddande ämnen och hålla sig fräsch och spänstig. Det är en typ av minimalistisk hudvård med noggrant utvalda ingredienser som vårdar och tar hand om huden.

Eftersom Cetaphil Facial Moisturizer är så skonsam är den väl värd att prova för personer som lider av olika hudåkommor, såsom exempelvis rosacea och eksem. 

Alla Cetaphils produkter är helt veganska och innehåller inga ingredienser med animaliskt ursprung alls. Däremot använder Cetaphil parabener i sin hudvård, vilket är ett omdebatterat ämne. Men vi ska komma ihåg att den typ av parabener som används i hudvård idag (i Europa) är godkänd av EU:s vetenskapliga råd som avgör vilka tillsatser som får användas i livsmedel och kosmetik. 

Det kan också vara bra att tänka på att om parabener plockas bort måste de alltid ersättas av något något annat och det gäller alltså att vara väl påläst för att i så fall veta att det ämnet är bättre än just parabener.  

Att Cetaphil Facial Moisturizer är så skonsam mot hyn beror även på att just parabener är ett mycket lågallergent ämne som personer med känslig och inflammerad hy alltsomoftast klarar av. Det finns alltså många fördelar med ämnet.

🔎 Därför valdes Cetaphil Facial Moisturizer

Cetaphil är ett varumärke med anor ända från 40-talet. Märket grundades av en hudvårdsintresserad apotekare som ansåg att det saknades en riktigt effektiv och mjukgörande hudvård på marknaden. Cetaphil har sedan dess vuxit sig till ett världsledande och populärt märke som används av allt från ungdomar som vill ha en bra budgetkräm, till internationella celebriteter. 

Vi tycker att Cetaphil Facial Moisturizer är en riktig vinnarkräm eftersom den är genialiskt enkel i sin sammansättning och samtidigt faktiskt även en effektiv produkt som håller vad den lovar. Den återfuktar rikligt med några få ingredienser och tillför dessutom antioxidanter och mjukgörande ämnen till huden som den mår bra av. 

Dessutom är det en budgetkräm som de allra flest har råd med. Det är helt enkelt en fuktkräm som verkligen gör nytta och som passar en bred kundgrupp. Som dessutom har flera decenniers produktutveckling bakom sig.

💄 Vem passar Cetaphil Facial Moisturizer för?

 • Personer med torr och känslig  hy
 • De som vill ha en bra budgetkräm som återfuktar
 • Personer som vill ha oparfymerade och allergivänliga produkter

💎 Utmärkande egenskaper för Cetaphil Facial Moisturizer

 • Rikligt återfuktande
 • Oparfymerad
 • Billig

2. Dermalogica Skin Smoothing Cream 🏆 – Bästa fuktkrämen mot rynkor

Om du är en av våra många återkommande läsare vet du redan att vi ofta förespråkar Dermalogica och plockar ut deras produkter som testvinnare. Och det är naturligtvis av en anledning. Dermalogicas filosofi är att framställa intensivt vårdande och effektiva hudkrämer på vetenskaplig och klinisk bas.  

Enkelheten på förpackningen i produkternas utseende och design har även de ett syfte: företagets budget och omsättning går alltid till produkterna i första hand och de vill lägga så lite pengar som möjligt på förpackningar och burkar.  

Därför har produkternas utseende och logotyp sett likadana ut genom åren, men det är alltså för att pengarna helt enkelt går dit de ska: till produkterna! Däremot är förpackningarna alltid miljövänligt producerade och återvinningsbara.

Tack vare den här filosofin lyckas Dermalogica ta fram oerhört effektiva produkter som både passar dem med känslig hy och dem som helt enkelt vill ha funktionell hudvård mot exempelvis rynkor eller pigmenteringar.

Dermalogica Skin Smoothing Cream är en lätt, mjukgörande kräm som återfuktar huden och bevarar dess egen fuktbalans. Den innehåller ingredienser som kan tränga ner på djupet och även ämnen som har en återfuktande effekt på hudens yttre lager epidermis, vilket gör att fukten i de djupare hudlagren binds in effektivare. 

Krämen har flera naturliga ingredienser som består av bland annat malva och gurka. Dessa bidrar med riklig återfuktning. Den tredje och lika effektiva, naturliga ingrediensen är arnika. Det är en klassisk läkeväxt inom naturmedicinen och används för sina lugnande och mjukgörande egenskaper. 

Vindruvsextrakt i fuktkrämen har en intensivt reparerande verkan och har du solskadad eller lättirriterad hud är det bland annat det här extraktet som gör att huden får möjlighet att reparera sig. 

Har du solskadad hud eller något annat, liknande tillstånd i huden kan vi varmt rekommendera att du använder den här krämen som kur under någon vecka eftersom du sannolikt kommer att få ett mycket bra resultat och en mjuk och spänstig hud igen på någon vecka, eller till och med några dagar. 

Dryg kräm som innehåller rikligt med antioxidanter

Dermalogica Skin Smoothing Cream innehåller också gott om antioxidanter. Dessa vill vi ha i en fuktkräm eftersom de skyddar effektivt mot fria radikaler. Den här fuktkrämen innehåller antioxidanten vitamin C, vilket är en klassiker i sammanhanget. Också antioxidanten e-vitamin ingår i Dermalogicas fuktkräm. 

Dermalogica Skin Smoothing Cream är icke-komedogen och täpper alltså därmed inte till porerna. Den innehåller inga mineraloljor eller något lanolin, vilket är ämnen som riskerar att täppa till porerna och som de flesta seriösa hudvårdsföretag undviker nuförtiden. Fuktkrämen innehåller inte heller några tillsatta färgämnen eller uttorkande alkoholer. 

Det är kort och gott en ren kräm som samtidigt är väldigt lyxig och som snabbt kan bidra till att torr hud blir återfuktad och återfår sin spänst. De flesta har noterat att priset ligger på den högre sidan, men då kan vi passa på att även informera om att det här är en otroligt dryg kräm som räcker länge. 

Du trycker bara ut en liten klick på pekfingret och applicerar den över huden och du kommer garanterat att märka att även en liten mängd kräm återfuktar rejält.

🔎 Därför valdes Dermalogica Skin Smoothing Cream

Det finns otroligt mycket bra att säga om Dermalogica Skin Smoothing Cream och vi hoppas att vår genomgång har bidragit med all information som behövs för att läsaren ska förstå att det är en otroligt högkvalitativ produkt på många plan. 

Dermalogicas filosofi gör att krämen håller otroligt hög kvalitet. Här finns inga onödiga ingredienser som kan göra känslig hud ännu känsligare och svår att återställa i sitt ursprungliga och hälsosamma skick.  Du hittar heller ingenting annat än noggrant utvalda ingredienser som är en välbalanserad blandning av naturliga och lågallergena, syntetiska ämnen.  

Allting är framtaget med tanken att hudvård inte ska innehålla onödiga och skadliga ingredienser utan vara skonsamma, effektiva och finnas i produkten på vetenskaplig grund.

💄 Vem passar Dermalogica Skin Smoothing Cream för?

 • De som vill ha “ren” och kliniskt testad hudvård
 • Personer med känslig hy och inflammatoriska hudtillstånd
 • Alla som prioriterar kvalitet och bra innehåll framför trendiga märken

💎 Utmärkande egenskaper för Dermalogica Skin Smoothing Cream

 • Med naturliga ingredienser
 • Kliniskt testat innehåll
 • Dermatologiskt testad och oparfymerad

🎬 Demonstration av Dermalogica Skin Smoothing Cream

3. Pixi Retinol Jasmine Lotion 🏆 – Bästa fuktkrämen med retinol

Letar du efter en bra fuktkräm med retinol? Då är Pixi Retinol Jasmine Lotion ett utmärkt alternativ, eftersom den förutom retinolet innehåller rikligt återfuktande ingredienser med antioxidanta egenskaper. Krämen är perfekt för dig som på ett skonsamt sätt vill förebygga åldrandet och få tillbaka spänst och fräschör i huden.  

Retinolet i Pixi Retinol Jasmine fungerar genom att ha en cellkommunicerande funktion, vilket innebär att ämnet får cellerna att förnya sig och få tillbaka samma egenskaper som de hade när de var nyproducerade och friska. 

Vad är retinol?

Retinol som egentligen en typ av extra potent a-vitamin och har faktiskt en genererande verkan och gör huden yngre. 

Retinol är en enormt populär ingrediens i anti age-hudvård och det som imponerar med den här krämen är att Pixi lyckats kombinera retinol med antioxidanter och riklig återfuktning.  Retinol är nämligen en stark ingrediens som gör huden känslig och som kan ge ganska kraftiga reaktioner till en början. 

Huden kan bli torr, flagnande och rödflammig. För att det här ska gå över så snabbt som möjligt är det väldigt viktigt att det finns andra ingredienser i krämen som motverkar det här på ett effektivt sätt. 

Fördelen med att använda retinolet i krämform som det här, är att de andra ingredienserna i produkten kan vårda och göra retinolets eventuella biverkningar mindre och därmed hela produkten skonsammare.  

Serum med retinol är exempelvis mer potenta och påverkar generellt hunden ännu mer än vad en fuktkräm med retinol gör. Därför kan också Pixi Retinol Jasmine vara en fördel för dig som har känslig hy och som inte törs prova ett serum med retinol. Då kan det här vara ett säkrare alternativ. 

Så här fungerar retinolet i Pixi Retinol Jasmine Lotion

Retinol verkar genom att stimulera hudens egen produktion av kollagen och elastin. Kollagen är det protein som huden till största delen utgörs av och det är kollagen i huden som gör hyn spänstig och fräsch. 

Allt eftersom vi åldras minskar kollagenproduktionen i huden och det är det som gör att huden blir rynkig och förlorar sin spänst. Då förstår läsaren säkert att eftersom retinolet får hudcellerna att bete sig som unga igen, återställs också huden sakta men säkert. 

Ett annat protein i huden kallas för elastin och även det är viktigt för att huden ska se ungdomlig ut. Elastinen har, som hörs på namnet, med hudens elastiska förmåga att göra och även här uppmuntrar retinolet cellerna att producera mer av ämnet. 

Retinolet i Pixi Retinol Jasmine har även fördelar när det kommer till hudens yttre lager epidermis. Där hjälper den till med att förhindra och minska orenheter genom att reglera talgproduktionen. På så sätt kan retinol förebygga acne och pormaskar. 

Pixi Retinol Jasmine är en vegansk fuktkräm som absorberas extra snabbt av huden. Det är en god idé att använda den på kvällen eftersom retinol gör huden mer känslig. Använder du den på dagen bör du alltid  kombinera den med en kräm med solskyddsfaktor. 

Ett annat signum för Pixi Retinol Jasmine lotion är den rikliga mängden antioxidanter som finns i krämen i och med naturligt extrakt från björnbär. Just björnbär är exceptionellt rik på skyddande antioxidanter och gör därmed att användningen av krämen för det första blir skonsammare, men också att den skyddar huden från fria radikaler och dess nedbrytande inverkan på huden.  

Så till den ingrediens som också ingår i fuktkrämens titel: Jasmine. I produkten finns jasminolja som har en inflammationshämmande och lugnande effekt på huden, vilket förstås är egenskaper som passar väldigt bra i det här sammanhanget. 

Jasminoljan kan därmed bidra till att motverka de oönskade effekterna av retinolet och få huden att vänja sig med ämnet snabbare. Jasminolja har också en blommig och tilltalande doft och fuktkrämen har en mild, fräsch doft av just Jasmine.

🔎 Därför valdes Pixi Retinol Jasmine Lotion

För den som vill ha en effektiv retinolkräm som med hjälp av skonsamma och naturliga ingredienser vårdar och minskar de negativa effekter som retinolet kan ha på en ovan hud i början, är Pixi Retinol Jasmine verkligen ett perfekt alternativ.  

Krämen har en väldigt spännande ingredienslista som är ganska ovanlig men väldigt effektiv.  Vi gillar skarpt att Pixi valt att kombinera retinolet med ingredienser som jasminolja och björnbär. 

Krämen är effektiv för den som vill åt retonolets effekter, men ser också till att återfukta huden särskilt intensivt, vilket är en stor fördel med tanke på att retinol verkligen torkar ut huden. Fuktkrämen har dessutom en hög halt av skyddande antioxidanter. Vi gillar också att den härliga doften av jasmin kommer från en naturlig känsla källa och inte från en syntetisk parfym. 

Den som vill ha ett ansiktslyft utan att behöva göra kliniska ingrepp eller använda laser så kan passa på att tipsa om att Pixi har en hel hudvårdsrutin med retinol för anti age-effekt. 

Pixi Retinol Jasmine lotion utgör då en del av hudvårdsprogrammet och de andra produkterna består av en rengöring, en tonic med en timer release effekt som utlöser ingredienserna successivt under natten. Dessutom ingår ett retinolserum.  

Alla de här produkterna tillsammans blir ett litet minilyft i sig och är ett paket för den som verkligen vill åtgärda hyn när den förlorat en stor del av sin spänst och lyster.

💄 Vem passar Pixi Retinol Jasmine Lotion för?

 • Personer som vill ha en anti age-kräm
 • De som vill ha naturliga dofter i sina hudvårdsprodukter
 • Alla som gillar lyxiga produkter med exklusivt innehåll

💎 Utmärkande egenskaper för Pixi Retinol Jasmine Lotion

 • Rikligt med antioxidanter
 • Eterisk jasminolja
 • Del av hudvårdsprogram

4. CeraVe Moisturizing Lotion 🏆 – Bästa fuktkrämen mot eksem 🏆 – Bästa fuktkrämen för ungdom

Fuktkrämen Moisturizing Lotion från CeraVe vann kategorierna bästa fuktkräm för ung hud samt för eksem, här i vårt test. Det är en hypoallergen och oparfymerad ansiktskräm som håller huden mjuk och återfuktad den i upp till 24 timmar. 

Den underliggande funktionen i krämen är något CeraVe kallar för MVE-teknologi (MultiVesicular Emulsion Technology). Det innebär att krämen frigör sina aktiva ämnen lite i taget och av den anledningen är det här en kräm som kan ge återfuktning under så lång tid som upp till ett dygn.

Det är en kräm som passar utmärkt för hud som är känslig på olika sätt, vare sig känsligheten beror på eksem eller allergier. Krämen är även lämpad för dem som inte har använt så mycket hudvårdsprodukter förut, exempelvis tonåringar. Då är det bra att börja med skonsamma produkter av hög kvalitet redan från början. 

CeraVe Moisturizing Lotion är ett perfekt val för den som vill ha en bra ansiktskräm som känslig hud tål. Förutom dess effektivitet som redan nämnts här är den också oparfymerad och hypoallergen. Alla de här tre komponenterna sammantaget ger de bästa förutsättningar för att personer med känslig hud ska få en produkt av väldigt hög kvalitet. 

Men låt oss titta lite mer i detalj på vilka verksamma ingredienser som CeraVe Moisturizing Lotion innehåller. Ceramider är en av de dominerande ingredienserna i krämen. Det är en slags fettsyra som är viktig för hudbarriären och för att den ska kunna bibehålla sin naturliga fuktnivå.

Det andra tongivande ämnet i krämen är hyaluronsyra. Det är ett ämne som säkert många har hört talas om och som bidrar till att effektivt binda fukt i huden. Den återfuktar hudens yttre lager och kapslar in andra fuktgivare och bidrar därmed till effektiv återfuktning. 

CeraVe Moisturizing Lotion är en allroundkräm och passar alldeles utmärkt både som dag- och nattkräm. Därför passar den också ungdomar särskilt bra eftersom det är enkelt att använda produkten och det blir okomplicerat att vårda huden på ett effektivt sätt. På så vis blir det lättare att hålla hudvården konsekvent och verkligen smörja in sig varje dag.

🔎 Därför valdes CeraVe Moisturizing Lotion

Att ha känslig hud som ofta får utslag, eksem eller rodnader är något som kräver extra omsorg och kunskap när det gäller valet av fuktkräm. Då är CeraVe Moisturizing Lotion ett jättebra alternativ, eftersom den innehåller ceramider och hyaluronsyra som återfuktar effektivt, samtidigt som den är helt oparfymerad och hypoallergen.

Som vi nämnde inledningsvis är det här också en kräm som passar unga personer som vill börja använda ansiktskräm och som då ska ha en skonsam och återfuktande kräm som inte täpper igen porerna eller gör huden fet. För när det gäller CeraVe Moisturizing Lotion är fokus verkligen på återfuktning och ingenting annat. 

Dessutom är CeraVe Moisturizing Lotion jämförelsevis billig! Det är en dryg kräm som kostar under hundralappen och som de flesta verkligen har råd med. Du får verkligt mycket för pengarna, vilket förstås ofta också passar gruppen unga konsumenter.

💄 Vem passar CeraVe Moisturizing Lotion för?

 • Personer med känslig hy
 • Tonåringar
 • De som är drabbade av eksem och utslag

💎 Utmärkande egenskaper för CeraVe Moisturizing Lotion

 • Med ceramider och hyaluronsyra
 • 24-timmars återfuktning
 • Hypoallergen och oparfymerad

🎬 Demonstration av CeraVe Moisturizing Lotion

5. Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator 🏆 – Bästa fuktkrämen för blandhy 🏆 – Bästa fuktkrämen för mogen hy 🏆 – Bästa fuktkrämen för fet hy 🏆 – Bästa fuktkrämen för normal hy 🏆 – Bästa fuktkrämen för oljig hy 🏆 – Bästa fuktkrämen för kombinerad hy

Cliniques uppdaterade version av krämen Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator är en vedertagen fuktbomb som enligt Clinique själva tränger ner till hudens allra djupaste lager och är aktiv i upp till 100 timmar. 

Fuktboosten är enligt märket fortfarande verksamt efter att du tvättat ansiktet. Det här är med andra ord en kräm som gör att du bygger upp återfuktningen dag för dag och kan långsamt normalisera hudens fuktnivåer. 

Det gör att det är en perfekt kräm för torr hud som behöver extra stöd i återfuktningsprocessen. Men den passar också väldigt bra för oljig och fet hy, eftersom den inte innehåller något fett alls utan är en hundraprocentigt återfuktande gelé. Här finns alltså ingen risk att det finns något som helst oljebaserat innehåll som kan täppa igen porerna och göra fet hy ännu sämre än vad den var från början. 

De aktiva ingredienserna i krämen heter aloe bio-ferment och hyaluronsyra. Den första ingrediensen är helt enkelt är en typ av fermenterat aloe vera-extrakt. Fermentering är en konserveringsprocess som bildar mjölksyra, vilket bidar till att tillföra mängder av nyttiga mikrober och även till att produkten håller längre. 

Den fermenterade aloe veran bidrar med väldigt intensiv återfuktning och näring utan att innehålla något fett. Hyaluronsyran är även den återfuktande, vilket många känner till. 

De här två avancerade ingredienserna i kombination med Cliniques egen Auto-Replenishing Technology är det som gör den här krämen så otroligt effektiv när det gäller återfuktning. Den bidrar till att huden så att säga bygger upp sin egen vattenreserv och får kontinuerlig påfyllnad med fukt, innan den hinner torka ut på nytt. 

Dessutom är konsistensen tilltalande. Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator består av ett svalkande gel som tas upp snabbt av huden och som många uppskattar. Gelen känns uppfräschande och åtstramande och gör att huden känns spänstigare med en gång. 

För den som är intresserad av kliniskt framtagen hudvård av yttersta kvalitet kan vi varmt rekommendera den här krämen från Clinique. Varumärket har anor ända från 60-talet och och var bland de första på marknaden att producera en hudvårdsserie som är framtagen av dermatologer. 

De håller fanan högt när det gäller ingredienserna och i deras produkter hittar du inga allergena eller andra hudirriterande ingredienser som kan skada eller påverka huden negativt. De jobbar ständigt med att bryta ny mark när det gäller forskning och klinisk vetenskap kring det här med hudvård. De hakar inte på trender utan tar fram sina produkter utifrån vad som fungerar och är effektivt. 

Hittar de metoder som är effektiva, raffinerar de dem. Visar deras kliniska studier att ett ämne fungerar så tas ingrediensen i produktion i stor skala. Lever resultaten däremot inte upp till förväntningarna används ämnet inte, hur populärt eller hajpat det än när. 

Vi gillar också att burkarna är tillverkade av minst 40 % återvunnet glas och även plastlocken är gjorda av återvunnet PCR-plast. Cliniques filosofi när det gäller rena produkter sträcker sig helt enkelt ända från produkten i sig till förpackningen.

🔎 Därför valdes Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator

Mogen hud blir oftast väldigt känslig och plötsligt kan en person som tålt de allra flesta krämer och ämnen inte alls använda samma produkter som hen gjort innan. Då är Clinique som varumärke ett mycket säkert alternativ och för den som vill ha en riktig återfuktningsbomb så kan vi varmt rekommendera Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator . 

Det är en otroligt avancerad produkt som inte bara återfuktar för dagen utan som faktiskt bygger upp fukten successivt igen och därmed återställer huden till vad den var innan. 

Eftersom krämen är så rikligt återfuktande och inte innehåller något fett överhuvudtaget passar den faktiskt oljig och fet hy också och kan då användas i lite mindre mängd istället. Precis som Cliniques många andra produkter är det här en fascinerande kräm som är högteknologisk, samtidigt som den är både hud- och miljövänlig.

💄 Vem passar Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator för?

 • Personer som är 50+
 • De med fet hy som vill ha riklig återfuktning
 • All som har blandhy som det svårt att hitta produkter till

💎 Utmärkande egenskaper för Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator

 • Med aloe bio-ferment
 • Innehåller hyaluronsyra
 • Återfuktar ända ner till huden djupaste lager

🎬 Demonstration av Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator

6. Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Anti-Oxidant Moisturizer SPF15 🏆 – Bästa fuktkrämen mot akne

Krämen med solskyddsfaktor från Estée Lauder är hyllad av konsumenter världen över! Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Anti-Oxidant Moisturizer SPF15 är en rikligt återfuktande ansiktskräm och i vårt test vann den kategorin bästa fuktkräm mot acne, eftersom den återfuktar utan att tillföra fett och dessutom döljer acnen med sin lätta och naturliga toning. 

Den har en reparerande verkan som passar bra för personer med acneärr, men det här är en kräm som även är riktad till personer som har mogen hy med tilltagande ålderstecken.  Det är en riktigt lyxig allroundkräm med andra ord.

Krämen har en lätt tonad nyans som passar alla hudtyper och här använder alltså alla samma produkt, oavsett om du har ljus eller mörk hy. Den avancerade krämen anpassar sig efter applicering och stramar upp och ger en lätt och naturlig lyster till trött hud. 

Det som Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Anti-Oxidant Moisturizer SPF 15 gör är att den tillför alla de rikligt återfuktande ingredienser som behövs för att ge nytt liv till trött hud som är utan lyster och fukt. Samtidigt har den en ytterst lätt toning som gör att du ser uppfräschad ut fast du inte är sminkad.  

Många använder den här krämen för de dagar där de inte vill eller hinner sminka sig utan bara vill ha en snabb uppfräschning på morgonen. Den är perfekt för lediga dagar då du vill hoppa över sminkningen men samtidigt känna dig uppfräschad. 

Den är också lämplig för personer som inte gillar att att sminka sig i någon större utsträckning och som vill ha en naturlig look. Den här krämen bidrar då med det där lilla extra som gör att huden inte känns så glåmig och trött. 

Krämen innehåller många mjukgörande och rikligt återfuktande ingredienser som också motverkar tidiga ålderstecken. Antioxidanterna bidrar till att skydda och förhindra att huden bryts ner av fria radikaler, vilket gör huden slapp och rynkig.  

Ett annat väldigt stort plus som också bidrar till att huden är ordentligt skyddad är att Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Anti-Oxidant Moisturizer SPF15 har en solskyddsfaktor på 15. 

Företaget Estée Lauder har en fascinerande företagshistoria som sträcker sig ända tillbaka till grundaren Estée Lauders barndom och däri ligger också mycket av varumärkets framgångar. Som systerdotter till en hudintresserad kemist fick hon redan som liten lära sig allt om hudkrämer och vilka ämnen som var nyttiga och som fick huden att föryngras och må bra.

Den företagsamma, unga kvinnan från New York med ungersk bakgrund startade således själv sitt skönhetsmärke 1946. På 80-talet var Estée Lauder det första hudvårdsmärket någonsin som skapade ett serum. Idag bokstavligen sköljs vi över av olika serum och produkter med aktiva ämnen, men när hon hon lanserade sitt serum med hyaluronsyra på 80-talet var det något absolut nytt. 

En intressant historia är också att Estée Lauder på 50-talet lanserade en parfymerad badolja som kvinnor kunde köpa till sig själva när de ville använda något lyxigt och väldoftande. På den tiden var det nämligen otänkbart för kvinnor att köpa parfym till sig själva. Det var något som de fick i gåva av männen som de uppvaktades av och som endast användes vid speciella tillfällen.  

Men den klipska Estée Lauder såg alltså till att unga kvinnor fick tillåtelse att köpa parfym till sig själva genom den här badoljan. Det var en av de första stora framgångarna för företaget och sedan dess har de gått från klarhet till klarhet och deras exklusiva krämer håller enligt de hängivna användarna absolut vad de lovar. 

Krämen Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Anti-Oxidant Moisturizer SPF15 är en av dessa framgångsrika produkter med ett väldigt brett användningsområde som verkligen symboliserar Estée Lauders syn på att hudvård ska vara en kombination av både funktion och lyx.

🔎 Därför valdes Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Anti-Oxidant Moisturizer SPF15

Den tonade fuktkrämen med solskyddsfaktor 15 från Estée Lauder är en otroligt spännande produkt och omöjlig att inte ha med i ett test som det här. Den är visserligen dyr men ger i gengäld ett väldigt fint resultat, oavsett hudtyp. 

Har du måttlig akne och plitor är det här en bra kräm som återfuktar huden och fräschar upp huden samt ger den en jämnare ton. Perfekt en morgon när du inte vill eller hinner sminka dig men behöver en naturlig uppfräschning och boost.

💄 Vem passar Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Anti-Oxidant Moisturizer SPF15 för?

 • Personer som vill ha en utjämnande effekt på hudtonen utan att se sminkade ut
 • De som har obalanser i hyn
 • Lämplig för alla åldrar

💎 Utmärkande egenskaper för Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Anti-Oxidant Moisturizer SPF15

 • Med lätt toning som passar alla 
 • snabbt absorberande
 • Med vårdande ingredienser

7. Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream 🏆 – Bästa fuktkrämen mot rosacea

Rosacea är en väldigt besvärlig sjukdom som kan förorsaka mycket besvär för den drabbade. Tillståndet tillkännager sig oftast som utslag kring kaka, näsa, kinder och panna.  i I mer sällsynta fall kan även området nära munnen och ögonen vara drabbade men det är ovanligare. Symptomen är varfyllda blåsor eller små knottror i ansiktet. 

Tillståndet är kroniskt men det finns som tur är gott om behandlingsmetoder som kan hjälpa dig att bli av med de besvärliga utslagen, även om det gäller att ha tålamod och prova ut produkterna innan du kan se ett konkret resultat av behandlingen. 

Det finns både receptbelagda och receptfria krämer och inom hudvårdsindustrin finns det fler märken som har satsat på krämer för olika typer av hudrodnader och eksem. 

Clinique är ett av dessa företag som helt och hållet satsar på dermatologiska hudkrämer. De har ändå en lyxig profil och lanserar sig som ett exklusivt märke. Redness Solutions Daily Relief Cream är avsedd för hud som lätt blir irriterad och som blossar upp med rodnader och utslag. 

Rosaceadrabbad hud får ofta ytliga, brustna blodkärl över stora partier i ansiktet och den här krämen har ingredienser som hjälper till att dämpa dessa och göra dem mindre synliga. Krämen är helt oljefri och har en vårdande och återfuktande effekt, framförallt tack vare ingredienser som lugnar huden och minskar rodnader. 

Faktum är att Redness Solutions Daily Relief är en hel hudvårdsserie där krämen ingår och den kan du med  fördel prova ut om du har besvär av den här typen. Det är alltså en komplett, receptfri hudvårdsserie som du med rosacea eller andra liknande hudåkommor kan prova. 

Om du har rosacea eller en liknande sjukdom är du säkert intresserad av innehållet i produkten även om den påstår sig hjälpa mot just dina problem. Clinique är ett företag som alltid utför kliniska tester och deras produkter är dermatologiskt utprovade och alltid oparfymerade. De är helt transparenta i sin produktion och innehållet är alltid noga dokumenterat.

Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream är framtagen med mikrobiomteknologi och med ett patenterat innehåll av laktobacillextrakt som tillför huden nyttiga bakterier och därmed har en lugnande effekt på irritationer och hudrodnader. Laktobaciller bidrar till att stärka hudbarriären och återskapa mikrobiom-balansen i huden. 

Clinique rekommenderar att du använder Redness Solutions Daily Relief Cream två gånger om dagen: morgon och kväll och även varje gång du rengjort ansiktet efter en dusch. De rekommenderar också att du använder en kräm med solskyddsfaktor ovanpå den här och i deras serie för personer med rosacea finns även en mild formula med solskyddsfaktor som heter Redness Solutions Daily Protective Base SPF 15. 

Du kan alltså med fördel komplettera den här krämen med solskyddet. För att få ett helhetsgrepp om rosacea är det alltså viktigt att rengöra, lugna och skydda huden. Vi vill verkligen rekommendera att du även provar de andra produkterna i serien.

🔎 Därför valdes Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream

För personer som är drabbade av ett så jobbigt tillstånd som rosacea vill vi rekommendera något som verkligen är beprövat och från ett märke som är seriöst och har lång erfarenhet av att jobba med hudåkommor av det här slaget.  

Dessutom har de ett förhållningssätt till tillverkning och val av ingredienser som motsvarar det vi själva anser är den allra bästa hudvården. Fuktkräm Redness Solutions Daily Relief Cream är därför en given vinnare i kategorin.

💄 Vem passar Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream för?

 • Personer med rosacea eller andra hudsjukdomar som ger rodnader och utslag
 • De som vill ha oparfymerad hudvård
 • Alla som vill ha en mjukgörande fuktkräm

💎 Utmärkande egenskaper för Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream

 • Med probiotika
 • Innehåller sheasmör och grönt te
 • Oparfymerad och dermatologiskt testad

🎬 Demonstration av Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream

8. Vichy Neovadiol Rose Platinium 🏆 – Bästa fuktkrämen mot pigmentfläckar

Pigmentfläckar kan vara en besvärande faktor under många perioder i livet, inte minst för alla med mogen hud. Vichy Neovadiol Rose Platinium är en revitaliserande hudvårdsserie som har en sammandragande och utjämnande effekt, vilket har en positiv inverkan på både pigmentering och minskad spänstighet. 

Pigmenten är också framtagen med en formula som ger huden ny lyster, tack vare den mycket lätta, rosafärgade tonen som krämen har. Fuktkrämen har en ytterst liten mängs rosa pigment som bidrar till att ge huden lyster utan att den är täckande på något vis. Pigmenten gör att ljuset reflekteras bättre i huden och det ger en härlig fräschör till hyn.

Vichy Neovadiol Rose Platinium tillför huden extra mycket näring utan att vara för fet eller täppa till porerna. Mogen hud med pigmentering behöver mycket fukt och det bidrar den här krämen med. Ett extra plus är den fräscha rosendoften som ger en extra lyxig touch till hela upplevelsen när du applicerar formulan. 

Vichy är ett franskt hudvårdsmärke som baserar sin hudvård på den franska ortens Vichys vulkaniska vatten. Det här vattnet är exceptionellt mineralrikt och vida känt för sin förmåga att stärka hudens egen, skyddande barriär. Det utgör grunden i all hudvård från företaget och krämen Vichy Neovadiol Rose Platinium är ett resultat av den filosofin.

🔎 Därför valdes Vichy Neovadiol Rose Platinium

Vichy Neovadiol Rose Platinium är utvecklad av experter och även dermatologiskt testade, vilket innebär att det är en kräm som många med känslig hud klarar av. Krämen ger en fylligare och slätare hud med synligt minskade porer. De har även flera produkter i samma serie för den som har mer besvärliga partier i ansiktet, med slapp hud och mycket pigmentfläckar.

💄 Vem passar Vichy Neovadiol Rose Platinium för?

 • De som vill ha en produkt som minskar grova porer och ojämnheter i hyn. 
 • Alla som vill ha extra mineralrika hudvård
 • Personer med mogen hy

💎 Utmärkande egenskaper för Vichy Neovadiol Rose Platinium

 • Innehåller åtstramande ingredienser
 • Med rosa pigment som fräschar upp huden
 • Mjukgörande bivax

🎬 Demonstration av Vichy Neovadiol Rose Platinium

9. Vichy Normaderm Phytosolution Double Correction Daily Care Moisturiser 🏆 – Bästa fuktkrämen mot porer

Den vårdande ansiktskrämen Vichy Normaderm Phytosolution Double Correction Daily Care Moisturiser är en av Vichys nyare produkter som riktar sig till personer med fet och acnebenägen hud. Med den här krämen får du hjälp att korrigera och minska pormaskar, acne och stora porer på ett skonsamt sätt.

Krämen bidrar inte med att tillföra mer olja i huden och innehållet  är baserad på fukt och har en lätt gel- och serumliknande konsistens. Den tas snabbt upp av huden och lämnar absolut ingen fet yta efter sig, utan återfuktar istället på djupet. 

Krämens förmåga att vårda och förebygga pormaskar och akne beror på att den har ett två procentigt innehåll av salicylsyrevaselin, vilket är en klassisk ingrediens i behandlingar mot acne. Vidare innehåller den fuktgivande sackarider och mineraliserat vatten som verkar sammandragande och som stärker hudens barriärfunktion.  

Krämen innehåller också nyttiga probiotiska bakterier som även de stärker huden genom att tillföra nyttiga mikrober i huden. Vichy Normaderm Phytosolution Double Correction Daily Care Moisturiser innehåller också lågmolekylär hyaluronsyra som återfuktar och fyller ut huden, vilket gör att den ser spänstig och frisk ut. 

Krämen passar alla som har besvär av det här slaget och är exempelvis perfekt för tonåringar med pubertetshy. Krämen är icke-komedogen, är dermatologiskt testad och har ett fysiologiskt PH, det vill säga samma PH-värde som huden har: 5,5.

🔎 Därför valdes Vichy Normaderm Phytosolution Double Correction Daily Care Moisturiser

Fet hy brukar tyvärr gå hand i hand med förstorade porer och det är något som får huden att se mer ofräsch och trött ut. Stora porer också en tendens att dra till sig smuts och talg och pormaskar bildas lätt. Med den här återfuktande och sammandragande ansiktskrämen från Vichy kan du minska och förebygga stora porer och även vårda acne, om du är drabbad av det.  

Det är en perfekt kräm för personer med ung hud som vill ha en mycket högkvalitativ och dermatologiskt testad ansiktskräm. Den passar perfekt som bas under sminket, eftersom den inte gör huden fet utan återfuktar, tack vare den lätta formulan med sin gelliknande konsistens.

💄 Vem passar Vichy Normaderm Phytosolution Double Correction Daily Care Moisturiser för?

 • Personer med stora porer och akne
 • De som har fet hy
 • Passar alla åldrar

💎 Utmärkande egenskaper för Vichy Normaderm Phytosolution Double Correction Daily Care Moisturiser

 • Icke-komedogen
 • Med PH 5.5 (Fysiologiskt pH)
 • Innehåller probiotika

🎬 Demonstration av Vichy Normaderm Phytosolution Double Correction Daily Care Moisturiser

10. Dermalogica Intensive Moisture Balance 🏆 – Bästa fuktkrämen med anti age 🏆 – Bästa fuktkrämen för 60+ 🏆 – Bästa fuktkrämen för 50+ 🏆 – Bästa fuktkrämen för 40+ 🏆 – Bästa fuktkrämen för 30+

Personer som har mogen hud har flera fuktkrämer i det här testet att välja på, men för den som vill ha en kräm som är explicit närande och som återställer hudens egen skyddsbarriär rekommenderar vi varmt Dermalogica Intensive Moisture Balance. 

Krämen bidrar med en intensiv återfuktning, samtidigt som den mjukgör och återfuktar på ett balanserat sätt. Krämen innehåller också ett växtextrakt som bidrar till att förbättra hudstrukturen och främjar hudens smörjande funktion. 

Utöver det innehåller fuktkrämen också antioxidanter som motverkar fria radikaler.  Dermalogica är ett hudvårdsföretag som satsar på forskning och kliniska studier av alla ämnen som de använder i sina produkter. Hela deras sortiment är dermatologiskt testat, oparfymerat och baserar sig i mesta möjliga mån även på naturliga ingredienser.

I den här krämen finns till exempelvis röd solhatt och tigerört. Båda dessa renar huden och stramar upp den, vilket gör att huden får ny fräschör och blir spänstigare. Den innehåller också kraftigt återfuktande aloe vera och hyaluronsyra som bidrar till att reducera fina linjer och rynkor, fyller ut huden och ger lyster.

🔎 Därför valdes Dermalogica Intensive Moisture Balance

Dermalogica är ett otroligt avancerat, högteknologiskt märke som har satsat på forskning om hudvård i decennier. Personer med mogen hud ska vara extra måna om vilka produkter som används för att inte slita på huden, snarare än att återställa den och bygga upp den. Dermalogicas kräm Intensive Moisture Balance är ett givet alternativ för personer på 40+.

💄 Vem passar Dermalogica Intensive Moisture Balance för?

 • Mogen hud
 • Alla som vill ha oparfymerade och allergivänliga produkter
 • Personer med torr hy

💎 Utmärkande egenskaper för Dermalogica Intensive Moisture Balance

 • Med solhatsssextrakt och andra naturliga ingredisner
 • Intensivt återfuktande och åtstramande 
 • Allergivänlig

🎬 Demonstration av Dermalogica Intensive Moisture Balance

11. ESSE Nourish Moisturiser 🏆 – Bästa ekologiska fuktkrämen

Den ekologiska och rättvisemärkta ansiktskrämen ESSE Nourish Moisturiser passar alla som vill ha en återfuktande och vårdande ansiktskräm som fungerar för de flesta hudtyper, men kanske framförallt dem med känslig och torr hy. Det här är också en kräm som kan passa personer med normal hy men som ändå vill ha något rikligare och mer skyddande på vintern, när huden är utsatt för kyla.

ESSE Skincare är ett Sydafrikanskt varumärke som enbart har rättvisemärkta och ekologiska produkter i sina hudvårdsserier. Största delen av innehållet i produkterna kommer också från växtriket och från plantor som växer vilt i den sydafrikanska naturen. 

Resultatet blir ofta ett mycket högt innehåll av vitaminer och antioxidanter som har olika funktioner. Fuktkrämen ESSE Nourish Moisturiser är den produkt i serien som är mest  näringstät och som hjälper till att reparera huden. Fuktkrämen är lämplig att använda både som dag- och nattkräm. 

Känslig och torr hy är inte sällan ett resultat av en försämrad barriärfunktion i huden. Det mest påtagliga symptomet är att fukt avdunstar väldigt snabbt ur hyn och en sådan här uttorkad hud kan också lätt angripas av bakterier och orena luftpartiklar.

De tongivande ingredienserna i ESSE Nourish Moisturiser bidrar för det första med rikliga mängder fukt och även med mjukgörande och inkapslande ingredienser som skapar förutsättningar för fukten att bibehållas i huden och hålla den återfuktad.

Den första intressanta ingrediensen i sammanhanget är lågmolekylär hyaluronsyra som boostar huden med fukt och bidrar till att huden blir spänstigare och fylligare. 

ESSE Nourish Moisturiser innehåller både prebiotika och probiotika. De har båda sina individuella och specifika funktioner, så låt oss börja med att titta på vad de probiotiska mikroberna gör för huden. Probiotikan innehåller laktobaciller vilket ökar hudens förmåga att producera godartade och nyttiga bakterier som vårdar huden. Det gör att huden blir spänstigare och kan bättre bevara fukt. 

Prebiotika är en typ av sackarider som bidrar med att minska rodnad och utslag på huden. Det är kort och gott ett ämne som återställer och vårdar huden intensivt. En annan fantastisk, naturlig ingrediens som ESSE Nourish Moisturiser som innehåller är aloe vera.  

Aloe veran har ett intensivt, återfuktande och vårdande gelé som ofta används i hudvård som brukar ge mycket bra resultat för de allra flesta. I Sydafrika är det här en vanlig och lättodlad växt och av den anledningen är det enkelt för ESSE att använda en generös mängd av aloe vera-extrakt i ansiktskrämen utan att produkten blir för dyr.  

Det är också en av anledningarna till att ESSE Nourish Moisturiser är så intensivt återfuktande, särskilt i kombination med hyaluronsyra.

🔎 Därför valdes ESSE Nourish Moisturiser

Det finns många ekologiska produkter på marknaden idag och det är långt ifrån alla som håller vad de lovar. Men ESSE Nourish Moisturiser är verkligen en ansiktskräm av hög kvalitet som innehåller både ekologiska och naturliga ingredienser med hög effektivitet.

💄 Vem passar ESSE Nourish Moisturiser för?

 • De som behöver en något rikligare kräm vintertid
 • De som vill ha både intensiv återfuktning och vårdande ämnen i fuktkrämen
 • Alla som vill ha en ekologisk kräm med högt naturligt innehåll

💎 Utmärkande egenskaper för ESSE Nourish Moisturiser

 • Med pre- och probiotika
 • Innehåller en hög halt av aloe vera
 • Med välgörande mikrober

🎬 Demonstration av ESSE Nourish Moisturiser

Vad ska jag tänka på när jag köper en fuktkräm?

När det är dags för dig att köpa en fuktkräm är det bra att du lär dig litegrann om vilka ämnen som har återfuktande egenskaper. Då kan du på riktigt avgöra om krämen är återfuktande i praktiken och inte är något som företaget helt enkelt påstår. 

Några lämpliga ingredienser att titta efter är hyaluronsyra, niacinamid, aloe vera, glykol och xantangummi. Alla dessa ämnen är bevisat goda återfuktare och de flesta av dem har också förmågan att tack vare sina små molekyler tränga djupt ner i hudlagren.  

När det gäller hyaluronsyran så ska du titta efter lågmolekylär hyaluronsyra i produkten eftersom det är den typen av syra som kan tränga ner djupare i huden. Högmolekylär hyaluronsyra gör visserligen också nytta, men endast på hudens yttre lager. 

Högmolekylär hyaluronsyra kan däremot vara bra på att hjälpa de andra aktiva ingredienserna att stanna kvar i huden. Den fungerar då alltså mer som en fuktbindare än som en ingrediens som ger fukt i sig.

Beroende på vilket ditt hudtillstånd ska du förstås också titta på vilka andra vårdande ingredienser som finns i fuktkrämen. Har du fet hud kanske du inte vill ha någon oljebaserad ingrediens alls, utan en fuktkräm som är i form av ett mycket snabbt absorberande och djupgående gel. Det här kan vara bra att tänka på om du är drabbad av acne och pormaskar. 

Har du andra typer av problem som torr, flagnande och rodnande hud vill du sannolikt ha fler verksamma ämnen än bara riklig återfuktning. Mandelolja, rapsolja, jojobaolja och sheasmör är exempelvis några naturliga ingredienser som bidrar med vitaminer och andra väldigt välgörande och vårdande ämnen, utan att huden blir fet om det ingår i fuktkrämen endast i en liten mängd. 

Det finns alltså inte en formel som löser alla problem när det gäller fuktkrämer men om du är påläst och vet lite grann om aktiva ingredienser, vilket vi hoppas att du kan nu när du läst vårt test, så kommer du att hitta en kräm som passar just din unika hudstruktur.

Vill du läsa på ännu mer om hudvård och fördjupa dig i ämnet på allvar? Missa då inte våra stora guider om ansikts- och hudvård: 

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av fuktkrämer:

Youtube:

Andra källor:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals