Recension: Cocoa Brown – Brun-utan-sol-märket som levererar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

10/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Cocoa Brown är en brun-utan-sol-produkt som tagit världen med storm de senaste åren. Produkten är framtagen av hudvårdsterapeuten Marissa Carter, som är en prisvinnande företagare som genom noggranna efterforskningar tagit fram den här produkten. Idén var att ta fram en brun-utan-sol-produkt som gör att man kan få en somrig och solkysst hud utan att utsätta sig för de hälsorisker som kommer med solning.

I och med att vi har mer kunskap om de här sakerna idag har det lett till att vi har minskat solning både på solarium och ute om somrarna. Fler och fler försöker hitta andra bra och bekväma lösningar för att kunna känna sig solbränd och fräsch.

Köpguide

Länge trodde man att solarium var något som var okej, men även det utstrålar skadliga UV-strålar som sätter igång melaninproduktionen och gör att huden lätt skadas.

En sak man alltid ska vara uppmärksam på oavsett om man går på solarium eller solar på stranden är att när huden börjar fjälla är det tecken på att hudceller har förstörts och du har solat för mycket.

Cocoa Brown

Nackdelen med solarium är helt klart det faktum att vi mycket sällan använder en solskyddsfaktor där, vilket gör att risken ökar ytterligare.

Så att skippa solariet och istället leta sig fram till en brun-utan-sol-produkt man tycker om har väldigt stora fördelar för hälsan och kan i förlängningen också förhindra cancer.

Blir man inte orange av brun-utan-sol?

Det är en gammal myt som kanske stämde för många år sedan, men som idag inte har någon sanningshalt alls. Utvecklingen av brun-utan-sol-produkter har kommit väldigt långt och Cocoa Brown är en av de produkter som ger en snygg brun solbränna som ser helt naturlig ut.

Slutresultatet blir en jämn och fin färg. Den aktiva ingrediensen i en brun-utan-sol kallas för DHA och magin ligger i att tillverkaren ska kunna balansera den här ingrediensen med de andra för att få fram den perfekta färgtonen.

Cocoa Brown

När det gäller doften har den här typen av produkter lämnat en hel del att önska genom åren, men idag har man även lyckas att få fram produkter som inte har den klassiska brun-utan-sollukten. Cocoa Brown har en mild, blommig doft som inte alls är störande.

Vad är Cocoa Brown?

Cocoa Brown är alltså en revolutionerande brun-utan-sol-mousse som ger en gyllene hud på bara någon timme. En specialitet med produkten är också att den inte har den klassiskt jobbiga doften av brun-utan-sol utan den har istället en lätt doft av blomman Tahitian Gardenia.

Produkten är storsäljare och det sägs att det säljs tre flaskor per minut i världen. Den har vunnit en lång rad internationella storpriser och utmärkelser och formulan är skonsam likväl som fuktgivande och fungerar fint både till ansikte och kropp.

Cocoa Brown

Den verksamma ingrediensen är precis som i andra liknande produkter DHA. Cocoa Brown är helt vegetabilisk. Den är också fri från parabener. Till Cocoa Browns styrkor hör definitivt till att den är så lätt att använda och hantera.

Den sjunker snabbt och lätt in i huden och har du gjort ett ordentligt förarbete på kroppen är det inte alls svårt att få en jämn solbränna, vilket det verkligen kan vara med andra produkter med samma funktion.

Cocoa Brown

Efter att du duschat av dig och torkat dig är det bara för dig att klä på dig och göra dig redo för dagen. Du behöver inte oroa dig över att produkten ska färga kläderna. Originalprodukten finns i fyra olika nyanser och du har således inte svårt att hitta just den som passar dig.

Du får också olika intensitet på solbrännan beroende på hur länge du låter produkten sitta på. Det här är något som man får prova sig fram till några gånger innan man vet exakt hur mycket av färgen ens hy tar till sig. Det är bra att börja med att ha produkten på ca en timme för att sedan utöka nästa gång vid behov.

Hur du applicerar Cocoa Brown

Olika produkter appliceras på olika sätt när det gäller brun-utan-sol, men just Cocoa Brown har ett speciellt sätt som man ska applicera den på som också gör att den sitter jämnt och fint på huden. Produkten i sig är alltså ett mousse.

Det är enkelt att applicera och du masserar in moussen på överkroppen på rengjord och torr hy. Innan är det bra om du använt en peelingkräm eller skrubb så att du inte har döda hudceller och produktrester kvar på kroppen eftersom bodylotion ger en ojämn solbränna.

Cocoa Brown

Man bör helst använda en speciell sorts vante för att applicera moussen eftersom det masserar in moussen bättre och gör att resultatet blir jämnare. Dessutom skyddar det dina händer mot den förargliga brun-utan-solfärgen.

Därefter låter du det sitta på i cirka 1-3 timmar. Sedan duschar du av dig krämen och du får en jämn, snygg solbränna som sitter mellan fem till sju dagar. Cocoa Brown har också andra produkter i sitt sortiment som olika glow-oljor som passar väldigt bra att använda för att få det där härliga skimret på din hud.

Grundaren Marissa Carter

Marissa Carter har hela sitt liv hållit på med hudvård och skönhet och utbildade sig till skönhetsterapeut på The Galligan Beauty College på Irland. Därefter började hennes resa i kosmetikvärlden.

Från början lärde hon ut hudvård i ett par år innan hon öppnade sin egen hudvårdssalong. Resurserna var dock knappa och hennes salong låg i tvättstugan i det hus som hon hyrde.

Motiverad och uppfostrad till att jobba hårt för att nå sina mål fortsatte Marissa att utveckla sin salong och 2007 åkte hon till Philadelphia i USA för att ta examen i kosmetisk kemi och hudvård. 2012 såg den första Cocoa Brown-produkten dagens ljus.

Cocoa Brown

Och inspirationen till detta kom från en speciell händelse i hennes liv. Cirka tre veckor efter hennes första sons födsel använde hon sig av en brun-utan-solprodukt på kvällen innan hon skulle gå och lägga sig.

Under natten ammade hon och hade sonen intill sig i sängen och när hon vaknade på morgonen upptäckte hon till sin häpnad att även sonen hade blivit färgad av produkten! Där lades grunden för entimmes-solbrännan som sedan har blivit Cocoa Browns kännetecken.

När produkten först lanserades i hemlandet Irland blev det en omedelbar succé och sålde slut direkt. Idag finns Cocoa Brown i ca 15.000 affärer världen över och den säljs inte bara hos oss i Sverige utan även i Australien, resten av Europa, Ryssland, och i Amerika.

Cocoa Brown

Marissa Carters vision är att skapa produkter som är innovativa, högkvalitativa, prisvänliga, och som dessutom ser snygga ut i badrumsskåpet eller på byrån i sovrummet.

Och inte minst att upptagna yrkeskvinnor snabbt ska kunna applicera en produkt som gör att de känner sig fräschare och mer redo att ta itu med dagen med självförtroende och positivitet.

Fördelar

  • Resultat som håller upp till en vecka.
  • Har en diskret blommig doft.
  • Helt fri från parabener.
  • Kan användas både i ansiktet och på kroppen.
  • Mycket prisvärd.

Nackdelar

  • Precis som alla sådana här produkter tar det några gånger innan man fått in rätta knixen som gör att man får exakt de resultat man vill ha. Alla BUS-produkter kräver lite träning.
  • Den är extremt väl förpackad och plasten kan vara riktigt svår att få bort. Kräver att man har lite tålamod.

Sammanfattning

Den som brukar använda sig av BUS-produkter och ännu inte testat Cocoa Brown bör definitivt göra ett försök. För att vara så väl använd och prisvinnande som den är så är den väldigt prisvänlig och Cocoa Brown gör inget försök att bli ett dyrt märke där exklusiviteten kommer först, utan här har man velat framställa en bra produkt som kan användas av alla. Det är nog hemligheten bakom succén och därför omsätter företaget nu tiotals miljoner kronor.

För den som fastnat för moussen från Cocoa Brown kan det vara en god idé att också ta en titt på deras hemsida för att få en bild av företagets övriga utbud. De har utvecklat produkter för instant solbränna och glow som passar jättebra att ha till fest och som du sedan tvättar av när du kommer hem.

Deras skimrande oljor känns lyxiga och exklusiva och ger dig en härlig glow värdig en filmstjärna när du ska ut på fest. Det är också ett jättebra sätt att få en fräsch look på sommarbenen. Det ger dem en härlig, skimrande ton som gör att huden ser fastare ut och har mer lyster.

Cocoa Brown har också idag två schampon i sitt sortiment som är extra snällt mot håret och som skyddar det mot solens UV-strålar. Schampot är helt pH-neutralt, fritt från parabener, och extra snällt mot hårbotten.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals