Recension: GlossyBox – Få hem en skönhetsbox varje månad

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Glossybox.se

GlossyBox

Vid det här laget har nog de flesta hört talas om GlossyBox, och förmodligen även övervägt att börja prenumerera på den – eller kanske rentav har testat. För visst låter det lockande att få hem några härliga skönhetsprodukter varje månad, kanske sådant man aldrig har sett förut och inte ens visste att det fanns. Och kanske kommer man hitta nya favoriter som man kommer fortsätta att använda.

9/10
PRIS
10/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Visste du att GlossyBox är världens ledande prenumerationstjänst på skönhetsprodukter? Och att det grundades i Tyskland redan 2011? De har alltså inte funnits överdrivet länge, men har redan blivit otroligt populära. Idag finns GlossyBox i 11 länder och självklart blir man nyfiken på en så populär tjänst.

GlossyBox

Men är det egentligen värt det? Är det inte bättre att själv välja ut produkter man vill testa och beställa dem, istället för att låta ett företag skicka ut produkter som man kanske inte alls vill ha?

Är produkterna värda så mycket som man betalar – eller kanske rentav mera? Ja, det här är några av alla frågor som vi tänkte försöka besvara nu. Här kommer du att få veta allt (och lite till!) som du behöver veta.

Vad innebär GlossyBox?

Varje GlossyBox innehåller fem utvalda skönhetsprodukter. Det innebär att produkterna till viss del anpassas efter mottagaren. När man beställer en prenumeration så fyller man i en skönhetsprofil och med hjälp av den anpassas produkterna i boxen efter dig och dina preferenser i så stor utsträckning som möjligt.

GlossyBox

Det finns runt 10 eller 20 produkter varje månad, ibland ännu flera, och du får fem utav dessa. De väljer alltså ut produkterna som de tror passar dig bäst varje månad. Boxens värde är betydligt högre än priset, ibland är värdet minst 600 kronor och ibland minst 1000 kronor, medan du endast betalar 159 kronor/månad.

Men detta beror förstås även på vilka produkter du får, för det är stor variation på produkterna i boxarna. De innehåller såväl lite billigare märken så som Wet n Wild och Neutrogena, som dyrare märken så som Doucce och Decléor.

Generellt kan man dock säga att du definitivt lär få produkter till ett högre värde än det du betalar för produkten. De billigaste produkterna i boxen kostar ändå runt en femtiolapp, och oftast finns det inte så många produkter i den längre prisklassen.

Även om du bara skulle få billigare produkter i en box så skulle värdet på fem produkter ändå uppgå till minst det dubbla mot boxens pris – men förmodligen mer än så.

GlossyBox

De dyrare produkterna i boxen kostar bara minst det dubbla mot boxen, så när GlossyBox påstår att värdet på boxarna är minst 650 kronor eller till och med 1000 kronor, då tror vi faktiskt på det. Så man får definitivt valuta för pengarna.

Men det förutsätter ju även att man har användning av produkterna man får. Och om man använder skönhetsprodukter, vilket man med största sannolikhet gör om man överväger att börja prenumerera, då kommer man förmodligen ha användning av dessa produkter. Om inte alla produkter så åtminstone många av dem.

GlossyBoxs innehåll

Så vad innehåller boxarna då? Ja, det är faktiskt en stor variation på produkterna. Du kan få alltifrån rengöringsservetter och ansiktsmask till dyra ansiktskrämer och parfymer – och allt däremellan.

GlossyBox

Några exempel på produkter som har funnits i tidigare boxar är till exempel en tandborste från Colgate med whitening-penna, Dermosil lystergivande droppar samt Dermosil pigmentdroppar, mascara från Clinique, Body Butter från The Body Shop, torrschampo från Liance Professional, ansiktskräm från Weleda, handtvål från Palmolive, läppbalsam från Carmex, och mycket annat. Med andra ord finns det definitivt någonting för alla.

Den stora frågan är alltså huruvida det är värt det eller inte, och då menar vi inte prismässigt utan för en själv. Även om produkternas värde är närmare tusenlappen, eller kanske rentav ännu mer, så känns det förmodligen inte värt det om man inte har användning av en enda produkt.

Vi tror dock att det är liten risk att man inte gillar någonting – av fem produkter borde åtminstone en eller två vara någonting man vill ha. Dessutom är det ju faktiskt kul att prova nya produkter, så om man inte har haft produkterna tidigare kan man åtminstone ge dem en chans.

Men det är såklart svårt när man inte alls vet innan vad man kommer att få, och inte har någon större chans att påverka innehållet själv. Men det är ju just det en prenumeration på en box går ut på – man vet inte innan vad man kommer att få, utan ska bli överraskad.

GlossyBox

Ibland blir man positivt överraskad, och ibland negativt. Men man vet åtminstone innan vad man ger sig in på, och det kan ju vara värt att testa en månad eller två. Om man inte alls gillar det så kan man alltid säga upp prenumerationen.

Men vi skulle åtminstone säga att det är värt att testa ett par månader om man gillar skönhetsprodukter. Om inte annat kan man kanske testa med en nära vän och dela på produkterna, men då får man vara beredd på att man kanske vill ha samma produkter någon gång också.

Fördelar

 • Spännande att öppna ett paket när man inte vet vad det innehåller.
 • Högt produktvärde, ibland över 1000 kronor, vilket är mer än 6 gånger så mycket som man betalar för boxen.
 • Stor variation på produkter.
 • Många produkter som kan passa nästan alla, så som tandborste och ansiktsrengöring samt läppbalsam och handtvål.
 • Produkterna anpassas till viss del efter mottagaren.
 • Utöver boxarna får man även möjlighet att delta i tävlingar, få ta del av erbjudanden, kan samla ihop krediter att köpa boxar för o.s.v.
 • Olika teman på varje box är lite roligt.

Nackdelar

 • Även om priset inte är jättehögt så är det ändå för högt för många, och om man inte skulle uppskatta så många produkter så är det för mycket. Ett lägre pris hade gett flera möjlighet att testa.
 • Man kan inte alls påverka innehållet, förutom med sin skönhetsprofil som de till viss del utgår från. Vilket visserligen är själva grejen med en sådan här prenumeration, men många hade nog uppskattat möjligheten att påverka innehållet lite mer – till exempel välja några önskemål innan kommande box.
 • Möjlighet att välja bort en viss typ av produkter vore också bra, om man till exempel inte alls använder smink så vill man givetvis inte ha det, eller om man är känslig för dofter/parfymer vill man kanske inte ha parfymer.
 • Även om det är relativt stor variation på produkter så tycker många att det är för mycket hudvård. Och visst hade man önskat en lite större blandning och mindre fokus på hudvård, speciellt då det är väldigt olika vilken typ av hudvårdsprodukter man använder. Lite mer smink, hårvård, och produkter så som hårborstar och kanske även smycken vore kul att se i boxarna.

Produktfakta

 • Boxen kommer ut varje månad och varje box innehåller fem utvalda skönhetsprodukter.
 • Prenumerationen är antingen löpande eller varar i 3, 6, eller 12 månader.
 • GlossyBox kostar 159 kronor per månad, vid löpande prenumeration.
 • Varje box har ett tema, till exempel ”Girl Boss” eller ”It’s all about love”.
 • Till varje produkt finns en enkät man kan fylla i, och då tjänar man GlossyCredits.
 • Man får även GlossyCredits när man tar emot en box eller värvar en vän.
 • GlossyCredits kan användas till att beställa nya prenumerationer, men också till andra boxar så som limited edition-boxar och The Man Box. Man kan även beställa presentkort och handla från lookfantastic.se med krediterna.
 • Om man prenumererar på GlossyBox får man även delta i exklusiva tävlingar, ta del av erbjudanden, och får förtur till en del limited edition-boxar.
 • I varje box får man även tidningen GlossyMag som innehåller intervjuer, tutorials och tips om produkterna man har fått i boxen, och mycket annat.

Sammanfattning

Om man uppskattar skönhetsprodukter, och kanske främst hudvård, så kommer man säkerligen att gilla GlossyBox. Men man bör vara beredd på att man även kommer att få produkter som man inte vill ha.

Det är dock ett högt värde på många produkter, så man kommer förmodligen inte bli missnöjd prismässigt åtminstone. Det är väldigt stor variation på produkternas värde, på märken, och även till viss del på typ av produkter.

Man kan få alltifrån ansiktsmasker och rengöring till ansiktet, till smink och parfymer. Ja, lite vad som helst kan dyka upp i dessa boxar. GlossyBox passar bra för den som gillar att testa nya produkter, som är på jakt efter nya favoriter, och som gillar överraskningar.

Den passar dock inte lika bra om man bara vill ha en viss typ av produkter eller inte använder så många olika typer av skönhetsprodukter. I så fall är det faktiskt bättre att själv beställa produkterna man vill ha eller det man vill testa, för här kan man inte påverka så mycket.

I övrigt är det dock en väldigt rolig box som överlag innehåller fina produkter, från bra märken – såväl dyrare som billigare. Om man fortfarande är osäker på om man ska beställa en prenumeration eller inte så kan man testa en månad eller två, och om man inte är nöjd kan man säga upp prenumerationen. Men om man verkligen gillar skönhet och att testa nya produkter så kommer man säkert att uppskatta boxen.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals