Bästa nagelstärkaren 2024 – Friska och starka naglar enkelt och snabbt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

En nagelstärkare är räddaren i nöden för oss som inte har turen att vara utrustade med starka och tåliga naglar. De flesta har nog periodvis varit drabbade av naglar som av någon anledning blivit sköra, flisiga, och för mjuka.

Det blir lätt en ond cirkel. När naglarna skivar sig försvinner det övre, hårda lagret och det mjuka lagret under exponeras och nageln blir mjuk och skör. Det blir svårt att få stopp på det och framförallt brukar det ta väldigt lång tid.

Att naglar går sönder beror på att de inte har tillräcklig styrka och rätt sorts flexibilitet för att hålla ihop. Balansen mellan olja och fukt har rubbats och obalansen gör att naglarna inte håller.

Det finns många anledningar till att naglarna kan bli mjuka, sköra, och flisiga. Akrylnaglar, medicin, vitaminbrist, hormoner, och stress är vanliga orsaker till att håret och naglarna blir ledsna och i dålig form.

Många behandlingar med akrylnaglar sliter också på din egen nagel väldigt mycket. En nagelstärkare plus en rejäl vitaminkur för hår och naglar brukar efter ett tag få ordning på det här.

En nagel består delvis av keratin och det gör nageln porös. Det här kan också göra nageln torr och det är således viktigt med återfuktning. Att komplettera din användning av nagelstärkare med en bra nagelolja som tillför fukt och fett är en bra idé utöver att äta vitaminer.

Även när du har nagelstärkaren på dig är det bra att olja in nagelbanden, som suger upp näringsämnena och ser till att näringen transporteras till naglarna.

Att polera naglarna är också en god idé, såtillvida du inte har väldigt tunna naglar. Du tar då bort döda hudceller. Något annat du behöver ha för att komplettera din nagelstärkare med är en riktigt bra nagelfil, helst i glas, samt en effektiv handkräm.

Ojämna naglar går av mycket lättare och att hålla den väl filade gör att naglarna hålls fina. Att investera i en riktigt bra glasfil är väl värt eftersom den är lätt att rengöra och filar naglarna på det mest skonsamma sättet.

En fet, bra handkräm som snabbt går in i huden är viktigt. Den ska vara enkelt att använda handkrämen och den ska inte vara kladdig och ligga kvar utan att sjunka in i huden för då vill man inte använda den.

Den ska göra huden mjuk och smidig, men samtidigt gå in snabbt i huden så att du kan enkelt kan använda den kontinuerligt under dagens lopp.

För att en helt ny nagel ska växa fram och bytas ut tar det ca 6 månader. Naglar växer långsammare med åren och behöver mer omvårdnad ju äldre du blir. Långfingernageln brukar vara den som växer snabbast av alla och lillfingret långsammast.

Med en riktigt effektiv nagelstärkare kan du se till att alla dina naglar växer så bra som möjligt och och att du får de snyggaste naglarna det bara går.

Som du förstår gäller det att ta ett helhetsgrepp på naglarna och händerna för att på riktigt få snygga och välvårdade naglar. Förutom ett grundläggande kit är ett vitaminkomplex med fokus på hår, hud, och naglar också väldigt bra.

Och sist men inte minst, en riktigt bra nagelstärkare och det är det som det här testet ska handla idag. OPI Nail Envy Sensitive & Peeling Nail Strengthener blev vinnaren i premiumklassen, följt av Scratch Nails No Soft Nail i mellanklassen.

Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare tog hem vinsten i budgetklassen och som vanligt har vi en specialare med i form av Mavala Mava-Strong.

Premium: OPI Nail Envy Sensitive & Peeling Nail Strengthener

Det här är en riktigt lyxig och effektiv nagelstärkare från OPI. Nail Envy Sensitive & Peeling Nail Strengthener jobbar djupt för att motverka tunna, sköra, slitna och känsliga naglar.

Trots det är den mild och mycket vårdande, vilket gör att den kan användas varje dag vid behov. Det funkar även väldigt bra som underlack som förberedelse för andra nagellack. Som sagt dyr produkt, men den ger samtidigt önskvärda resultat. 

Fördelar

 • Ger starka, friska och tåliga naglar
 • Effektiv och perfekt som djupverkande kur
 • Milt vårdande och kan användas varje dag

Nackdelar

 • Dyr
 • Stor förpackning och klumpig borste

Mellan: Scratch Nails No Soft Nail

Scratch Nails har många fina produkter i sitt sortiment och vill man satsa på ett svenskt märke av hög kvalitet så kan man med fördel göra det med den här.

Deras No Soft Nail kan både användas som kur och som baslack. Den skyddar inte bara nageln utan bygger även upp nagelns kreatin.

Fördelar

 • Prisvärd produkt som skyddar
 • Kan användas på flera sätt, både som baslack och topplack
 • Intensiv 7-dagars kur vid behov

Nackdelar

 • Ser billig ut
 • Något snålt med produkt

Budget: Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare

Powerflex nagelstärkare är budgetmärket Depends alternativ på nagelstärkare. Det här är en produkt som är mycket prisvärd och som är ett alldeles utmärkt alternativ om du vill ha en billigare produkt. Du kan använda den både som nagelstärkare och som baslack.

Fördelar

 • Skyddar effektivt för att bygga upp nageln
 • Bra innehåll med bla vitamin b5 och kalcium
 • Nageln blir starkare, tåligare och finare

Nackdelar

 • Känns billig
 • Väldigt lite produkt
 • Något kladdig att applicera

Special: Mavala Mava-Strong

Mavala har tagit fram en nagelstärkare/baslack innehållande tea tree olja som stärker och håller naglarna bakteriefria.

Den utgör en utmärkt kur för att få naglarna i trim, men fungerar också som ett bra baslack att lägga under nagellacket. Det håller det rent, fint, och bakteriefritt under nagellacket.

Fördelar

 • Underlack och nagelstärkare i ett
 • Nagelplattan blir tjockare och tåligare
 • Gör ett bra och effektivt jobb

Nackdelar

 • Något svår att applicera
 • Lite produkt

Varför ska du lita på oss?

Panelen som provat ut produkterna har lång erfarenhet av nagelprodukter av alla de slag. De har båda fått sina naglar gjorda på salong och fixat mycket med naglarna hemma själva.

Gemensamt för alla var att de har naglar som är svaga och spricker lätt. Alla hade alltså behov av en riktigt bra och återfuktande nagelstärkare.

Vem behöver en nagelstärkare?

En nagelförstärkare har egentligen alla glädje av, som gillar att använda nagellack både till vardags och fest. En nagelstärkare är ett utmärkt baslack som förebygger dåliga naglar.

Behöver du förstärkningen som en kur kan du använda den till det först och sedan fortsätta att ha det som ett transparent lack till vardags. Eller som sagt som ett baslack.

Hur kom vi fram till vilka nagelstärkare vi skulle testa?

Vi började med att läsa recensioner på nätet och kompletterade sedan med tips från de nagelsalonger vi brukar gå till. Därav finns det med ett par proffsgrejer i det här testet. Dessa finns dock för alla att köpa på nätet.

Hur testade vi nagelstärkare?

En person testade en nagelstärkare under två veckors tid. Alla som testade produkten har svaga naglar och behövde ett sätt att åtgärda det på. Alla nagelstärkare har alltså testats så att säga på riktigt.

Våra favoriter

Premium: OPI Nail Envy Sensitive & Peeling Nail Strengthener

OPI är inte bara berömda för sina roliga namn, utan OPI Nail Envy kommer göra dina vänner avundsjuka just på grund av att den är så bra. Du får effektiva och synliga resultat efter bara några veckor, och dina naglar blir både friskare och starkare.

Oavsett om lider av tunna, sköra, flisiga eller känsliga naglar kommer den här nagelstärkaren göra jobbet. Efter användning kommer naglarna också bli tåligare. Perfekt för dig som ofta utsätter dem för slitage.

Vi gillar också att den här produkten är tillräckligt mild för att användas varje dag vid behov. Den tränger ner på djupet och vårdar ordentligt. Sen innehåller produkten inte heller någon formaldehyd vilket är bra. Kort och gott en mycket välgörande nagelstärkare som utan tvekan gör det jobb du önskar.

Dessvärre är priset på denna väldigt dyrt, och både förpackningen i sig och borsten kan upplevas som klumpigt stor. Annars funkar den över förväntan! 

Fördelar

 • Ger starka, friska och tåliga naglar
 • Effektiv och perfekt som djupverkande kur
 • Milt vårdande och kan användas varje dag

Nackdelar

 • Dyr
 • Stor förpackning och klumpig borste

Mellan: Scratch Nails No Soft Nail

Scratch Nails är ett svenskt märke som efter 30 år på marknaden nu har många älskade produkter som vårdar naglarna på ett effektivt sätt.

No Soft Nail är en nagelförstärkare som hjälper nageln att skapa sitt eget keratin och bygga upp nageln inifrån. Produkten ger väldigt mycket för pengarna och är en produkt som är utmärkt att ha med i basutrustningen för nagelvård.

Du kan använda No Soft Nail på flera sätt. Du kan med fördel använda den som ett baslack som skyddar dina egna naglar från uttorkning. Den gör dessutom att nagellacket håller mycket längre.

En speciell sak med No Scratch Nails är att den är framställd utan giftiga ämnen som formaldehyd, toluen, DBP, och kamfer.

Vill du använda den som kur applicerar du på den dagligen i 7 dagar. Efter det tar du bort resterna och börjar om på nytt.

Fördelar

 • Prisvärd produkt som skyddar
 • Kan användas på flera sätt, både som baslack och topplack
 • Intensiv 7-dagars kur vid behov

Nackdelar

 • Ser billig ut
 • Något snålt med produkt

Budget: Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare

Powerflex nagelstärkare bygger upp och skyddar nageln. Du får ett bra skydd för att förebygga och förhindra att naglarna flisas och går av.

Depends nagelstärkare är berikad med vitamin B5 och kalcium, två ämnen som båda har gynnsam effekt på nagelns välmående.

Du får ett effektivt skyddande lager som gör att nageln blir tåligare. Det går också att använda den som baslack. Nagelstärkaren håller hela en och en halv vecka, vilket är ovanligt länge.

Produkten är helt fri från formaldehyd, vilket är en stor fördel eftersom det är ett starkt ämne som man ännu inte riktigt vet hur skadlig den kan vara för kroppen. Depend är ju ett märke som de flesta känner till och förknippas med klassiska budgetprodukter.

Kvaliteten hos företagets produkter varierar kraftigt, men här är definitivt en av dessa som har en bra effekt och verkligen gör det jobb den lovar.

Fördelar

 • Skyddar effektivt för att bygga upp nageln
 • Bra innehåll med bla vitamin b5 och kalcium
 • Nageln blir starkare, tåligare och finare

Nackdelar

 • Känns billig
 • Väldigt lite produkt
 • Något kladdig att applicera

Special: Mavala Mava-Strong

Mavala Mava-strong är ett vårdande underlack och en nagelförstärkare som stärker naglarna genom att tillföra ingredienser som stärker naglarna. Mava-strong innehåller bland annat tea tree olja som är antibakteriell och bygger upp nageln inifrån.

En unik ingrediens i form av kristalliserat resin gör nagelplattan tjockare och får den att hålla bättre i vardagslivet, då naglarna utsätts för mycket. Med Mava-Strong blir nagelplattan tjockare och mer motståndskraftig.

Mavala har i mångt och mycket gjort sig kända för sina smarta nagellack som säljs i små flaskor med tanken att köparen kan använda nagellacket när det är som färskast.

Men de har också utmärkta produkter för vård av naglar och det är väl värt att botanisera i deras utbud av nagelvård.

Den här fina nagelförstärkaren gör definitivt jobbet och du kommer att få stor glädje och hjälp av produkten när du vill få igång en kur för att stärka naglarna.

Fördelar

 • Underlack och nagelstärkare i ett
 • Nagelplattan blir tjockare och tåligare
 • Gör ett bra och effektivt jobb

Nackdelar

 • Något svår att applicera
 • Lite produkt

Våra utmanare

Scratch Nails Nail Food

Här har vi en riktig favorit när det kommer till nagelstärkare. Den här varianten från Scratch Nails är dock lite annorlunda i och med att den är utformad som en nagelolja. Dock är dess huvudsyfte att stärka naglarna och motverka flis, torrhet och skörhet – med andra ord funkar den precis som vilken annan nagelstärkare som helst.

Det som är extra bra med den här är att den vårdar naglarna och gör hela nageln mjukare och mer återfuktad. Samtidigt jobbar den effektivt för att stärka och skapa elasticitet i nageln. De naglar som är torra, skivade, spröda och mjuka, eller de som är för hårda, kommer bli som nya efter användning.

Nageloljan ger synliga resultat redan efter en användning. Oavsett om du har dina naturliga naglar, om de är målade eller konstgjorda funkar den här toppen. Dessutom är produkten mycket dryg, luktar gott och kladdar inte.

Den verkar även lugnande och lindrande för hela nageln, även runt i kring. Effekten sitter i länge! Det enda som vi har att peka på är utformningen med pipett i plast. Denna är dels rätt hård och svår att använda från början, men sen kan den också hårdna ännu mer med tiden. Hade det inte varit för applikatorn hade vi gett full pott.

Prisvärd och så bra!

Fördelar

 • Stärkande nagelolja som behandlar hela nageln
 • Djupverkande och ger resultat direkt
 • Dryg och kan användas på alla naglar

Nackdelar

 • Hård pipett som försvårar applicering

Essie Strong Start Base Coat

Detta är ett stärkande underlack från Essie, som är speciellt framtaget för att bygga upp och reparera sköra och svaga naglar i behov av hjälp. Den behagliga formulan innehåller biotin som verkar på naglarnas djup för att stärka dem. Inte bara fungerar denna produkt som ett väldigt bra och hållbart baslack, utan den är även effektiv mot skörhet.

Med andra ord tar den sig ner på djupet och håller vad den lovar; starka och hårda naglar utan flisor och skador. Vid användning får man fina naglar som inte skivar, samtidigt som andra nagellack sitter väldigt bra. Snabbverkande men ändå hållbart! Trots att denna kan tyckas något dyr anser vi att den är värd det då du också får mycket produkt i flaskan. 

Fördelar

 • Riktigt bra baslack som ger hållbara resultat
 • Stärker och ger en tjockare yta
 • Minskar skörhet och flisor

Nackdelar

 • Dyr

Miracle Nails Supernagelstärkare

Här har vi en nagelstärkare från ett märke som heter Miracle, och enligt de som har testat denna produkt så når märkets namn verkligen upp till dess rykte; nagelstärkaren känns som ett mirakel då den gör ett så bra jobb!

Till att börja med så är produkten väldigt prisvärd, och trots dess generösa pris gör den ett jobb som liknar de betydligt mycket dyrare och hypade produkterna på marknaden. Det kanske inte känns som att man har så mycket att vänta på grund av det simpla utseendet, men oj vilket bra jobb den gör.

Dess effektivitet och djupgående verkan beror på innehållet av äkta diamantpulver, som i kombination med biotin, kalcium, pistageolja och botaniska extrakt tränger ner i naglarna och förfinar både rötter och yta.

Det är helt enkelt en supernagelstärkare precis som namnet lyder. Det enda vi har att klaga på är väl förpackning och design, samt att den känns lite snål när det kommer till mängden innehåll. Annars är vi så imponerade. 

Fördelar

 • Prisvärd
 • Verkar effektivt för snabba resultat
 • Bra och vårdande innehåll

Nackdelar

 • Tråkig design och förpackning
 • Något snål med produkt

Essie Treat Love Color

Återigen en produkt från Essie, men vi kunde helt enkelt inte avstå då Essie är ett otroligt populärt och omtalat märke när det kommer till just naglar. Med andra ord var vi tvungna att ta med denna variant också, framförallt då vi tyckte att det var en så rolig och smart kombination av både nagellack och nagelvård i ett.

Detta är alltså ett färgat nagellack som även verkar för att vårda och stärka naglarna. På bara en vecka ser man tydliga resultat där naglarna både mår och ser bättre ut, vilket i sin tur bidrar till finare och mer hållbara resultat när det kommer till det färgade nagellacket. Det verkar inte heller uttorkande, utan bidrar med vårdande ingredienser.

Naglarna blir starkare, friskare och går en fin glans tack vare denna allt- i- ett produkt, som till och med gör att du slipper både bas- och topplack. Det sitter kvar länge och ger en fin manikyr som även verkar gott för naglarnas naturliga och långsiktiga kvalité.

Fördelar

 • Färgat lack och nagelstärkare i ett
 • Stärker och vårdar på djupet
 • Lättapplicerad med snabba resultat

Nackdelar

 • Dyr
 • Krävs många lager för att färgen ska synas

Trind Nail Repair

Trind är ett klassiskt märke som funnits i decennier och som hjälpt många att få bättre naglar. Nagelstärkaren är avsedd att användas på tunna naglar som skivar sig lätt.

Efter ett par veckor med Trind kommer du att märka att du får in keratin och fukt i nageln som ger styrka och flexibilitet. Priset ligger på ungefär 150 kronor.

Fördelar

 • Jobbar effektivt för att förbättra naglarnas yta och hållbarhet
 • Perfekt för tunna naglar som skivar sig
 • Verkar för långvarig effekt

Nackdelar

 • Dyr
 • Svår att få jämn
 • Tar lång tid att torka

Sally Hansen Complete Care

Sally Hansen är ännu ett förnämligt märke som tagit fram en utmärkt nagelstärkare som stärker och förhindrar naglarna från att spricka, flagna, och flisa. Sally Hansen har anor ända från 1950-talet och har ett kvalitetsnormen rakt igenom.

Nageln får en slätare yta och det blir därmed lättare att få nagellacket att sitta som det ska. Du får en glansig och vacker finish.

Fördelar

 • Bidrar till en slätare yta och en starkare bas
 • Funkar både som baslack och topplack
 • Prisvärd tack vare stor flaska

Nackdelar

 • Dyr
 • Något kladdig

China Glaze Nail Lacquer

China Glaze är ett marknadsledande märke och många salonger använder sig av märket i sina behandlingar. Varumärket är från USA och har inget med Kina att göra, begreppet är en speciell sorts porslinsglans.

Nagellacket innehåller kaolin som är ett naturligt ämne som stärker nageln inifrån och även det har sin referens till china glaze eftersom kaolin återfinns i den lera man använder vid tillverkning av porslin.

Formulan gör att naglarna blir mycket motståndskraftiga samtidigt som nagellacket sitter på längre om man grundar med China Glaze.

Fördelar

 • Ger en fin och vacker glans
 • Bidrar till en slätare och starkare yta
 • Bra bas med nagellack sitter länge

Nackdelar

 • Något svår att applicera
 • Tar lång tid att torka

Produkter som utgått

Micro Cell Nail Repair Nagelförstärkare

Micro Cell Nail Repair nagelförstärkare gör ett mirakeljobb på de mest drabbade naglarna och den unika sammansättningen gör den särskilt effektiv.

Den varsamt sammansatta formulan återuppbygger nagelns beståndsdelar av keratin och proteiner. Det här blir ett bra recept för att hindra dem från att skivas eller gå av.

Du kan antingen använda produkten som ett ofärgat nagellack eller som ett baslack och lägga valfritt nagellack ovanpå det. Micro Cell Nail Repair är lätt att applicera.

Penseln är lätt och tunn, vilket i det här fallet enbart är en fördel eftersom man kommer åt överallt och kan även applicera den på kanten på nageltippen.

Lacket finns i tre olika nyanser också: original, matt, och en med ett aningen färgpigment i som gör nageln ljusare. Micro Cell är det tyska företaget som har nått stora framgångar genom att kontinuerligt utveckla sina produkter.


Essence Ultra Strong Nail Hardener

Ultra Strong Nail Hardener gör svaga naglar starkare och här har vi en produkt som verkligen härdar och stärker på bästa sätt. Essence tillverkar en stor bredd av produkter och nagelvård är bara en av kategorierna.

Essence Ultra Strong är en utmärkt produkt som gör att naglarna blir mycket hårda och starka. Passar bra som baslack. Essence är dessutom mycket prisvärd.


Frågor och svar

Hur ska jag boosta naglarna från insidan?

Det finns gott om preparat som du kan komplettera din nagelstärkare med. Öljäst finns att köpa i tablettform och det finns också olika preparat med B-vitaminkomplex som ger naglarna en boost.

Olika typer av hår,- hud,- och nagelpreparat finns som ger en kickstart till bland annat starkare naglar. Sedan kanske det kan vara så enkelt som att stressa mindre, äta bättre, dricka mer vatten, och motionera mer.

Kan en nagelstärkare slita på naglarna?

Förr kunde det faktiskt det eftersom man för några år sedan kunde sätta i väldigt starka ämnen i olika nagelprodukter av olika slag.

Idag har man tagit bort en mängd skadliga ämnen från produkterna och de lovar faktiskt vad de håller, för det mesta i alla fall.

Vi har naturligtvis endast med sådana produkter i det här testet som lever upp till kraven på vårdande och säkra produkter.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals