Bästa ögonbrynsgelén 2024 – Forma dina ögonbryn och ge ditt ansikte ett lyft

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Ögonbryn en stor trend och det är nog korrekt att säga att kosmetikbranschen - och vi - har blivit smått fixerade vid just ögonbryn. Det är roligt att följa med i produktutvecklingen som skett under åren när det gäller ögonbrynsprodukter.

Vi har brynskuggor, ögonbrynspennor, och redskap att plocka med, så har vi den nog så viktiga ögonbrynsgelén! Många skulle inte klara sig utan den; inte minst makeupartister.

Det är en bra idé att plocka ögonbrynen, så att du har en fin grundform att jobba med från början. Plocka dem rejält ett par gånger i månaden, så håller du dem snygga och fräscha. Så kan du sedan forma dom ge dina ögonbryn exakt det utseende du vill ha. Till exempel med hjälp av ett bra ögonbrynsgel!

I premiumklassen klev Laura Mercier Brow Gel upp på prispallen. I mellanklassen vann Lumene Nordic Chic Eyebrow och i budgetklassen har vi NYX Professional Eyebrow Gel som segrare.

Missa för allt i världen inte vår specialare: LashFood BrowFood Tinted Brow Enhancing Gelfix gör ju nämligen ingen besviken. Och då menar vi verkligen ingen! Läs vidare för att hitta ögonbrynsgelén för just dig!

Premium: Laura Mercier Brow Gel

Laura Mercier ögonbrynsgel må vara ett av de dyraste på marknaden, men oj, vad du får mycket för pengarna! När en av världens främsta makeupartister tar fram ett ögonbrynsgel är det verkligen bara att tacka och ta emot!

Fördelar

 • Håller brynen på plats hela dagen
 • Riktigt stark formula
 • Finns i flera nyanser

Nackdelar

 • Något stor borste

Mellan: Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel

Lumene är kosmetikföretaget från vårt grannland Finland som gör ett fantastiskt jobb med att ta fram högkvalitativa produkter i mellanklassnivån.

De tillverkar produkter specifikt för skandinavisk hud och hår och det med den äran. De har ofta nordliga, naturliga ingredienser i sina produkter så som havtorn, lingon, och björk.

Fördelar

 • Ofärgad gel som passar alla
 • Vegansk
 • Bra borste för exakt applicering

Nackdelar

 • Inte överdrivet fast formula
 • Något rinnig textur

Budget: NYX Professional Makeup Eyebrow Gel

I det här testet har vi en väldigt bra budgetprodukt och det är otroligt roligt att få presentera den för er. NYX Professional har produkter med hög kvalitet trots att de är låga i pris.

Så är det även med detta ögonbrynsgel som ändå gör jobbet på ett alldeles utomordentligt sätt. Dessutom är gelen vattenfast, vilket helt klart är ett extra plus.

Fördelar

 • Formar för en naturlig look
 • Bra styrka och stadga
 • Vattenfast men lätt formula

Nackdelar

 • Dåligt utbud av färger
 • Konstig applikator 

Special: LashFood BrowFood Tinted Brow Enhancing Gelfix

Det här ögonbrynsgelet är lite av en specialare i och med att det verkar speciellt för att ge näring åt dina bryn. 

Precis som namnet utlovar är produkten riktigt bra för dina ögonbryn. Det hjälper dig att forma, definiera och behandla dina bryn samtidigt! Dessutom är det fritt från kemikalier och konstgjorda tillsatser. En väldigt dyr produkt, men samtidigt så bra även på sikt.

Fördelar

 • Vårdande även för fransar
 • Snabbt och smidigt att använda
 • Ger fin form och definition

Nackdelar

 • Inte överdrivet hållbar
 • Väldigt dyr 

Köpguide - Bästa ögonbrynsgelén

Vad är ögonbrynsgelé?

Ögonbrynsgelé är en produkt som både ger fylligare look och som håller ögonbrynen på plats. En ögonbrynsgel med bra formel kan göra underverk för dina ögonbryn. Vare sig du har glesa ögonbryn eller om du har fylliga bryn är en ögonbrynsgelé ett bra val. 

Det är enkelt att applicera ögonbrynsgelé eftersom det är en fuktig makeup produkt. Efter att du applicerat den torkar och stelnar den. Du använder ögonbrynsgelé som det sista steget i din ögonbrynsrutin. Den appliceras alltså ovanpå andra ögonbrynsprodukter. 

När du köper ögonbrynsgelé medföljer en applikator. Vissa ger mer definition medan andra har en lätt formel. Du kan välja mellan att köpa en tonad ögonbrynsgel eller så kan du använda en transparent. 

Vilken typ av ögonbrynsgelé som passar dig bäst har att göra med hur dina ögonbryn ser ut. Har du perfekta ögonbryn behövs bara lite ordning på dem med en transparent ögonbrynsgel, medan du som inte har turen att ha perfekta ögonbryn kan behöva lite mer jobb för att skapa snygga bryn.

En färgad gel är ett vanligt val hos personer med ljusa, glesa, sönderplockade ögonbryn. För dig med mörka bryn är det snyggast med en transparent variant. Resultatet blir naturligt och mjukt och dina ögonbryn ser välvårdade och fräscha ut.

Pomade vs ögonbrynsgelé

Pomade och ögonbrynsgelé skiljer sig på så sätt att pomade är lik en eyeliner medan ögonbrynsgel är lik mascara. För dig som gillar mycket smink är ofta pomade ett bra val då det ger ett mer “sminkat” intryck. Ögonbrynsgelé ger ett mer naturligt resultat, vilket innebär att den passar dig som gillar en “osminkad” look. 

Det finns ingen ofärgad pomade, utan alla ger färg. Även detta skiljer sig från ögonbrynsgelé. Då det är populärt med pomade finns det ett stort utbud av färger. Detta gör att det är lätt att hitta en färg som stämmer överens med ens naturliga färger. 

Ögonbrynsgel har en applikator som påminner om en mascaraborste medan pomade oftast appliceras med en liten pensel. Efter att du applicerat färgen kan du borsta brynen med uppåtgående rörelser. 

En annan skillnad är att ögonbrynsgel är betydligt enklare att använda. Det är därför ett bra val för dig som är nybörjare. 

En pomade fixar inte heller strån som sticker ut på samma sätt som en eyebrow gel gör. Då gelen fungerar likt settingspray eller hårspray fixerar den brynen mer än en pomade. Beroende av vad du har för typ av ögonbryn och beroende av vad du är ute efter för resultat är pomade eller ögonbrynsgelé det bästa valet för dig.

Olika sorters eyebrow gel

Det finns många olika sorters eyebrow gel. Marknaden är full av bra och mindre bra produkter och det är därför inte svårt att hitta en variant att trivas med. Du kan välja mellan allt från exklusiva produkter till budgetvarianter. Du hittar denna typ av geler i exempelvis skönhetsbutiker och på apotek.  

Vad du ska ha i åtanke när du väljer eyebrow gel är om ingredienserna är naturliga, huruvida den är vegansk eller inte, om den är testad av hudläkare, vad recensioner säger och om den är dryg. 

Se också till att se efter om den har vårdande och stärkande egenskaper. Att den innehåller natriumbensoat är också viktigt då det verkar bakteriedödande. 

Hittar du inte exakt den färg du är ute efter? Då kan du blanda två olika nyanser för att hitta exakt rätt färg för dig. Då det är viktigt att få rätt färg på ögonbrynen är det bättre att blanda två olika än att ha en färg på brynen som inte ser naturlig ut.

En annan sak att tänka på i valet av ögonbrynsgel är hur stor borsten är. En mindre borste är bättre då det ger en mer precis applicering. Kom också ihåg att se efter om det är en ögonbrynsgelé med fibrer eller inte. Vissa gillar dem med fibrer medan andra föredrar utan fibrer.

Alla har olika ögonbryn hår och vare sig du ber en stylist om hjälp, eller om du fixar med brynen på egen hand är det viktigt att veta vad du är ute efter för typ av ögonbryn. Det går trender i allt, så även hur ögonbryn ska se ut. Gillar du inte smink så som puder och dylikt kan du ändå få en snygg look endast med ögonbrynsgel.

Hur applicerar jag ögonbrynsgelé?

Om du applicerar ögonbrynsgelé rätt blir det ett lyft för hela ansiktet. Att applicera ögonbrynsgelé är inte svårt. Följ dessa steg för perfekt applicering:

 • Rengör ansikte och ögonbryn
 • Fyll eventuellt i brynen med en färgad ögonbrynsprodukt
 • Ta upp ögonbrynsgel på samma sätt som du använder mascara
 • Applicera i uppåtgående rörelser 
 • Klart!

Hur många strykningar som behövs har att göra med vad för typ av resultat du är ute efter.

Hållbarhet - håller ögonbrynsgelé hela dagen?

Svaret på den frågan är ja. Ögonbrynsgelé håller hela dagen, så det är bara att applicera den på morgonen. Sedan har du fina bryn hela dagen och hela kvällen.

Våra favoriter

Premium: Laura Mercier Brow Gel

Laura Merciers ögonbrynsgel är ett fantastiskt redskap att forma ögonbrynen med. Den håller dem definitivt på plats i alla väder. Du får en hållbar, välskulpterad ögonbrynslinje som sitter hela dagen och kvällen.

Ögonbrynsgelén är färglös och ett av ledorden är som sagt styrka i den här produkten. Just den här nyansen går i lätt brunt, men ser fullkomligt naturlig ut.

Laura Mercier är från början konstnär, men sadlade om till makeupartist under sin karriär. Nu kan man säga att hon använder ansiktet som sin duk och hennes ledord är alltid ett och detsamma: flawless.

Redan 1985 blev hon tillfrågad av tidningen Elle att hjälpa dem att lansera sig i New York och i och med det blev hon snabbt ett av de största namnen i modeindustrin.

Hon arbetar konstant med de allra största stylisterna och modefotograferna och anses vara en av de mest innovativa och begåvade makeupartisterna som finns i världen.

Fördelar

 • Håller brynen på plats hela dagen
 • Riktigt stark formula
 • Finns i flera nyanser

Nackdelar

 • Något stor borste

Mellan: Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel

Lumene är det fina finska företaget som nu i decennier har förgyllt skönhetsindustrin med sina jättebra produkter. Ögonbrynsgelen från deras sortiment är en ofärgad gel som hjälper till att hålla ögonbrynen fixerade.

Med den här produkten kan du forma ögonbrynen på ett exakt och enkelt sätt. Eftersom den här är transparent passar den även ljusa ögonbryn om du skulle föredra det. Ett av Lumenes starka kort är alltid deras borstar och penslar.

De är omsorgsfullt designade och fungerar verkligen som jättebra verktyg för den som håller på med makeup på professionell nivå eller helt privat.

Spiralborsten som tillhör Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel är inget undantag. Den har en fin borst med perfekta mellanrum som gör att gelen kan appliceras så exakt det bara går.

Med Lumenes ögonbrynsgel kan du också fylla i tunnare partier. Du börjar i den inre ögonvrån och borstar sedan uppåt och ut för att få så snygga bryn som det bara är möjligt.

Priset är riktigt bra på den här produkten i mellanklassen.

Fördelar

 • Ofärgad gel som passar alla
 • Vegansk
 • Bra borste för exakt applicering

Nackdelar

 • Inte överdrivet fast formula
 • Något rinnig textur

Budget: NYX Professional Makeup Eyebrow Gel

I budgetkategorin har vi placerat ett utmärkt ögonbrynsgel i den lägre prisklassen. Detta hjälper dig att skapa fylliga och väldefinierade bryn.

Du håller dem enkelt på plats med NYX Professional ögonbrynsgel som ger dig en naturlig look. Den har mycket styrka i sig och du kan forma även de mest envisa ögonbryn med den här.

NYX ögonbrynsgel har aningen pigment i en chokladton. Ett stort plus är att formulan är vattenfast. Den är mycket lätt att applicera och ger definitivt inget tungt intryck även om den håller hårstråna perfekt på plats.

Den finns också i flera nyanser, så här hittar alla på en budget någonting för sig själv. Mycket prisvärt och väl värt pengarna!

Fördelar

 • Formar för en naturlig look
 • Bra styrka och stadga
 • Vattenfast men lätt formula

Nackdelar

 • Dåligt utbud av färger
 • Konstig applikator 

Special: LashFood BrowFood Tinted Brow Enhancing Gelfix

Bara det läckra namnet BrowFood får oss att vilja köpa det här härliga geléet! Det som gör den här produkten lite extra bra, och även speciell, är just det faktum att det är ett vårdande och närande ögonbrynsgel. Det verkar på djupet för att dina brynstrån ska växa sig starkare och tjockare för att ge ett mer fylligt resultat.

Samtidigt är det också ett ögonbrynsgel som hjälper dig att forma och definiera ögonbrynen under tiden det arbetar. Resultatet blir snyggt men naturligt. En riktigt bra mångsidig produkt som de flesta kan använda. Vi gillar också att det inte innehåller några kemikalier eller konstgjorda tillsatser.

Vid behov går det här också att använda på fransarna för att få dem att växa bättre. Den är så pass mild att varken ögon eller hud irriteras, samtidigt som hårstråna blir tjockare och mer stadiga.

Näringen kommer in på djupet och ger långsiktigt fina resultat även om produkten används i kombination med andra. Appliceringen är snabb, smidig och enkel tack vare den dubbelsidiga borsten. Med andra ord en riktigt bra specialare som sticker ut på marknaden med sina egenskaper för ett ögonbrynsgel. Dyr, men mycket välgörande!

Fördelar

 • Vårdande även för fransar
 • Snabbt och smidigt att använda
 • Ger fin form och definition

Nackdelar

 • Inte överdrivet hållbar
 • Väldigt dyr 

Våra utmanare

Isadora Brow Shaping Gel 61

Här har vi ett väldigt bra och prisvärt alternativ till ögonbrynsgel från Isadora. Den här varianten, Brow Shaping Gel, är en lättare formula som formar ögonbrynen utan att göra dem sådär hårda och sträva. För dig som gillar ett mer naturligt resultat gör den här sig alltså mycket bra!

Däremot är det inte så långvarigt och håller inte ögonbrynen på plats särskilt bra. Men, trots det kan du använda gelen för att forma dina bryn. Det vi gillar lite extra här är dess minimala borste som både är mjuk och lätt att använda. I och med att den är så liten kommer den åt alla strån så att du kan borsta igenom ordentligt. 

Sen gillar vi också att den här kommer i flera olika färger som kan anpassas efter behov. Den är även lätt att ta med sig i väskan eller necessären.

Fördelar

 • Prisvärd ögonbrynsgel i nätt format
 • Mjuk formula som formar naturligt
 • Liten borste för smidig användning

Nackdelar

 • Dålig stadga i gelen, något för mjukt

MAC Pro Longwear Waterproof Brow Set Clear

MAC Pro Longwear Brow Set är ett vattenfast ögonbrynsgel som garanterat håller dina bryn på plats hela dagen! Formulan är både vattenfast och svettresistent vilket innebär att inget kan förstöra dina bryn efter användning av denna! 

Gelet både fixerar, fyller i och formar dina bryn för ett mer definierat och välborstat resultat. Trots dess stadga är det enkelt att använda och få olika resultat efter behov – det funkar lika bra för naturliga looks som mer borstade.

Något som sticker ut med den här ögonbrynsgelen är att formulan är något skimrig. Det ger i sig en fin touch till ögonbrynen och gör att de ser hälsosamma ut. Formulan är testad av ögonläkare och helt säker att använda. Gelet ger en fylligare finish och är lätt att bygga på utan att smeta ut. 

Vi har ändå en invändning på att konsistensen kan upplevas som något för blöt vid appliceringen. Väl på plats torkar den dock bra. Doften är också lite väl alkoholstark. Annars är vi väldigt nöjda! Här ser du också hur mycket som är kvar tack vare genomskinlig tub. Finns i väldigt många olika färger. 

Fördelar

 • Ger riktigt bra stadga för hållbar form
 • Kan formas enligt behov för fylligare resultat
 • Säker formula som är lätt att bygga upp

Nackdelar

 • Stark doft
 • Något för blöt konsistens innan det torkar

Loreal Brow Artist Plump & Set

En annan favorit när det kommer till ögonbrynsgel är Loreals Brow Artist Plump & Set. Det här är en mycket prisvärd produkt som ger väldigt fina, fylliga och hållbara resultat. Ögonbrynen sitter på plats utan att gelet känns sådär torrt och krispigt – en väldigt bra kombination!

Den är också vattenfast och smetar inte ut under dagen! Vid användning får du inte bara mer välformade bryn, de får också mer volym och liv. 

Andra detaljer som vi gillar är den korta och något mer kompakta borsten. Tack vare att den är liten, och även vinklad, är det otroligt lätt att både borsta igenom och applicera produkt till brynen. Du kommer åt överallt för bästa resultat, och det går både snabbt och smidigt. Så bra! 

Fördelar

 • Prisvärd
 • Ger mer volym, fyllighet och bättre form
 • Lätt att använda

Nackdelar

 • Väldigt liten förpackning

NYX Professional Makeup Control Freak Eyebrow Gel

NYX har förutom sitt standard ögonbrynsgel även utvecklat ett gel som är avsett för den som har buskiga ögonbryn och behöver ha verkligt hård kontroll på dem.

Med Control Freak ögonbrynsgel får du snabbt form och fason på dina ögonbryn och du kan forma dem så som du vill. Den här utmärkta gelen kladdar inte och kan även användas som en mascara för att göra dina fransar fylligare.

Märk väl att detta är ett undantag på marknaden, i allmänhet ska man inte använda ögonbrynsgelé på fransarna.

Fördelar

 • Snabb användning i och med stor borste
 • Gel som inte klibbar
 • Kan även användas för fransarna

Nackdelar

 • För stor borste, svårt att definiera
 • Inte så fast formula

Laura Mercier Brow Dimension Fiber Infused Colour Gel

Laura Mercier är makeupartisten som aldrig vilar och upphör att utveckla fantastiska produkter. Här har vi ett gel med en fiberberikad formula som är avsedd att skapa extra fina och välformade ögonbryn.

Du får en gelbas som skulpterar och definierar brynen och därmed ger ett hållbart resultat som varar i 12 timmar. Produkten är utformad som en minimascara och formar hårstråna på ögonbrynen.

Eftersom den här produkten har en mineralbas vårdar den genom att fylla brynets färg och ger en glänsande finish. Fibrerna i produkten smälter in i ögonbrynet.

En fantastiskt innovativ produkt som därmed också kostar lite mer, men precis som med premiumvinnaren är det verkligen värt det!

Fördelar

 • Fiberberikad formula
 • Skulpterar, definierar och formar
 • Smidig borste för snabba och hållbara resultat

Nackdelar

 • Dyr
 • Glansig finish

Anastasia Tinted Brow Gel

Här har vi ett brunt gel som håller ögonbrynen på plats effektivt. Du får ett stöd som håller hela dagen och Anastasias ögonbrynsgel är berikad med ett växtbaserat balsam samt essentiella oljor. Detta ger näring till ögonbrynets hårstrån.

Anastasias ögonbrynsgel ger en lätt toning i brunt och accentuerar fint ögonbrynen efter att du fyllt dem. Du kan också använda dem utan att fylla först om du vill ha en naturligare och enklare look.

Fördelar

 • Riktigt bra stadga som håller hela dagen
 • Ger näring åt brynen
 • Ger naturligt fylliga bryn

Nackdelar

 • Stor borste
 • Kan bli lite väl krispig

Ciaté Insta Brow Tinted Brow Gel

Ciaté ögonbrynsgel är lätt i konsistensen och ger ett långvarigt och fint resultat. Den medföljande borsten är effektiv och gör att du får en applikator som ger en exakt och bra applicering.

Med borsten skulpterar du fram dina ögonbryn på bästa sätt. Ciaté finns i flera olika nyanser och du hittar säkert en som är avsedd just för dig.

Fördelar

 • Lätt gel med behaglig textur
 • Exakt applicering för smidig användning
 • Finns i flera nyanser

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Inte överdrivet effektiv

Produkter som utgått

bareMinerals Brow Master Brow Gel & Brush Duo

Här kommer en lyxprodukt i lyxfodral! BareMinerals ögonbrynsgel är ett helt kit med borste och gel som formar ögonbrynen precis som du vill ha dem.

Ögonsbrynsgeléet passar alla och du kan antingen sminka dig för kvällen eller ha en mer diskret look för dagen med denna. Varför vi säger att den passar alla är för att den har en universalfärg som kallas för taupe.

Den ger en nyans som förstärker din egen färg och gör den intensivare. Du behöver alltså inte jaga rätt på din nyans längre! Vill du ha mörkare bryn bygger du bara upp dem med fler lager gel.

Du applicerar den så att du doppar penseln i geléet och applicerar på ögonbrynet. Stryk sedan försiktigt med en bomullspad för att få bort överflödig gel från ögonlocket.

Som vanligt ska du börja vid insidan av ögat och applicera den ut mot tinningarna. Använd korta drag så att gelen lägger sig på varje strå. Efter att du använd penseln borstar du med borsten. Detta ger en mer definierad och markerad look.

Du kan också använda penseln för att måla fram ögonbrynet till den form du vill ha och sedan fyller du på med borsten tills du har en nyans och form som du är ute efter. BareMinerals ögonbryn är en produkt som används även av professionella makeupartister.

Så du kan alltså vara säker på att du är i trygga händer när du köper den här produkten. Du vet helt enkelt att du får en överlägset fin produkt.


Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals