Bästa foundation för fet hy 2024 – Matt finish som vårdar och balanserar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Du som har fet hy behöver tänka extra på hur du sköter om den. Det är egentligen trial and error som är det enda som fungerar. En sak som är viktig att tänka på är att välja rätt produkter.

Efter ansiktskrämen är en bra foundation den viktigaste grunden för din dagliga makeup. Har du fet hy får du lägga ner lite extra tid på att hitta något som passar dig riktigt bra.

Du vill sannolikt ha en foundation som mattar ner din hy en aning, men samtidigt någonting som ligger på så pass lätt att det inte täpper till porerna för mycket.

Vår premiumvinnare är Sisley Foundation. I mellanklassen vann utmärkta BareMinerals Matte Foundation med intensivt återfuktande egenskaper.

Budgetvarianten blev klassiska Maybelline Foundation och vår spännande specialare är Laura Merciers Oljefria Foundation. Vi hoppas du kommer hitta en foundation för fet hy som passar just dig i detta test!

Premium: Sisley Phyto-Teint Eclat Fluid Foundation

Rakt in på premiumplatsen landade denna foundation från Sisley; och det av en orsak! Detta är en helt suveränt foundation som vårdar din hy, känns lätt och fräsch, samtidigt som den täcker på bästa sätt.

Här spelar vi verkligen i de högsta ligorna och du kommer inte att ångra dig om du investerar i den här produkten trots att den har ett väldans högt pris.

Fördelar

 • Ger ett matt och jämnt resultat
 • Oljefri produkt som återfuktar
 • Lätt i konsistensen

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Finns inte i så många färger

Mellan: BareMinerals Matte Foundation SPF15

Vill du ha en lätt men samtidigt täckande foundation som kan hantera oljig hy? Då ska du vända dig till bareMinerals klassiker ”matte foundation”. Det här är en mineralfoundation i puderform som är lätt att bygga upp till önskad täckningsgrad.

Dessutom sätter den sig inte i dina porer utan är istället vårdande för hyn – vem gillar inte det? Pudret förvandlas till en krämliknande formula så fort du arbetar in den i huden, allt för naturliga resultat som varar länge. Snygg matt finish!

Fördelar

 • Mattar ner oljig hy utan att täppa till porer
 • Vårdande resultat som håller länge
 • Fjäderlätt formula för smidig applicering och täckningsuppbyggnad

Nackdelar

 • Något dyr
 • Kan bli fläckig och spricka på torr hud

Budget: Maybelline Fit Me Matte & Poreless Foundation

Maybelline är märket från New York som passar alla plånböcker och som har utmärkta produkter, inspirerande från både catwalken och trendiga ungdomar på New Yorks gator. Du får en snygg look och finish och deras produkter passar både till vardags och till fest.

Fördelar

 • Förminskar porerna och håller huden matt
 • Naturlig täckning som låter huden andas
 • Jämnar ut hudtonen och framhäver lyster

Nackdelar

 • Finns inte i så många nyanser
 • Något tjock och kladdig formula

Special: Laura Mercier Oil Free Tinted Moisturizer

Laura Mercier arbetare från början som konstnär, men sadlade sedermera om, blev makeupartist, och utvecklade sitt eget smink.

Här har vi resultatet och detta med den äran! Du får en lätt, fräsch, och hållbar produkt som dessutom har en solskyddsfaktor på hela 20 SPF!

Fördelar

 • Vårdande för dig med känslig, oljig eller aknebenägen hy
 • Håller huden matt och jämn
 • Lätt att applicera

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Ger inte överdrivet mycket täckning

Köpguide - bästa foundation för fet hy

Vad innebär fet hy?

När det kommer till det här om hudvård och olika hudtyper så kan det vara svårt att riktigt veta vart du själv passar in, vilket hudtyp har jag egentligen? För vissa är det väldigt tydligt att du till exempel har torr hy eller väldigt oljig hy, medan andra tycks uppleva varierande symptom som innebär att de inte riktigt vet säkert. 

För att din hudvård ska göra sig så bra som möjligt, och för att de produkter du investerar i för att använda ska göra ett bra jobb, krävs det att du vet vilken hudtyp du har. Det är inte alltid som du bara till exempel har torr eller väldigt oljig hy, utan även en person med torr hy kan bli oljig, och tvärtom.

Kännetecken för fet hy

Kort och gott så brukar det sägas att en fet hy kategoriseras av stora porer, glansig hy, samt att du lätt får finnar.

Fet hy uppstår på grund av att huden, vilket kan vara både på kroppen och i ansiktet, producerar alldeles för mycket fett i sina talgkörtlar. Och så enkelt är det, eller i alla fall nästan. För att helt reda ut detta måste du ju då också veta varför just dina talgkörtlar bestämt sig för att producera mer fett!

Och det finns en mängd olika anledningar till att just dina talgkörtlar producerar mer fett än andra. Det kan absolut sitta i dina gener, men det kan även bero på att du är stressad, att du inte tar hand om dig själv så bra, det kan bero på hormoner, att din hud är överarbetad, att den är smutsig eller oren, att den är för torr, och så vidare. 

Som ni ser finns det mängder av orsaker till varför just din hy är fet, så att få ett direkt svar om vad som är boven i det hela är svårt. 

Vår hud ändras hela tiden, beroende på hur vi lever. Detta är ju såklart också något som har en påverkan av vilken tid i livet vi går igenom, där huden kan variera under olika stunder och perioder.  

Och faktum är att vi faktiskt också kan ändra hudtyp under vår livstid. Det är vanligt att du har en viss hudtyp som barn, sen en annan som tonåring, en tredje som ung vuxen, en annan när du blir lite äldre, och så vidare. Så har just du en fet hudtyp behöver inte det betyda att du alltid haft det, eller att du alltid kommer ha det.

Precis som att vår kropp förändras under olika perioder i livet, beroende på hur vi mår och vad vi gör, så kan även vår hy förändras. Och det innebär också att du kan ha kombinerade hudtyper samtidigt.

Vem behöver en foundation för fet hy?

Så nu när vi fått lite mer koll på vad fet hy faktiskt är, kan vi gå in lite mer i detalj om just foundation för fet hy. Det är ju trots allt huvudämnet för denna artikel, och tack vare bakgrundskollen kan vi nu gå vidare in på just det.

Fet hy kräver en viss foundation

Kort och gott skulle jag vilja säga att det finns ett väldigt enkelt svar på vem som behöver en foundation för fet hy, och det är alla som har fet hy kan få nytta av en foundation för just den hudtypen. Det är ju rätt självklart att fet hy ska behandlas med produkter som den klarar av. 

Det innebär då alltså att du inte bara ska anpassa din hudvård efter det, utan även att du ska anpassa ditt smink för att få bästa möjliga resultat och hållbarhet. Sen är det ju inte nödvändigt att köpa en foundation för fet hy om du inte använder foundation, eller om du inte sminkar sig överlag.

För er som då sminkar er med foundation och har fet hy kan det komma till stor glädje – det kan göra jättestor skillnad bara genom att du köper den rätta produkten för din hud, och att då välja en foundation som är avsedd att passa för det är helt rätt!

Fel foundation har svårt att få fäste

För som vi alla vet innebär fet hy ofta glansig och oljig hy, som ofta innebär att en foundation liksom kan börja ”glida av” eller försvinna en stund efter att du applicerat produkten. Det beror ju såklart på vilken typ av foundation du använder, men använder du en variant som inte är speciellt anpassad för fet hy så är det svårt för produkten att få ett bra fäste på den glatta ytan. 

Så för att ditt smink ska se så bra ut som möjligt, och alltså inte bara din foundation utan även resterande produkter, är det viktigt att hitta en foundation som fäster bättre och som håller sig längre under dagen. 

Om din foundation inte sitter kvar, om den blir glansig eller om den börjar fläcka sig, så kommer också det andra sminket se dåligt ut. Foundation utgör ju basen, och den måste ju hålla sig uppe för att allt annat smink också ska göra det.

Lägg ner lite tid och omsorg på att hitta en foundation som passar ju din hy, speciellt om du upplever problem med en viss hudtyp, så som fet hy.

Men just med fet hy kan det vara svårt att få ett snyggt och hållbart resultat om du inte engagerar sig lite i vilka produkter du använder. Och inte nog med att du kan få ett mycket snyggare och bättre slutresultat genom att använda produkter som är anpassade för ett visst hudproblem, utan din hy kommer även må och se mycket bättre ut.

Vilken sorts foundation passar fet hy?

Eftersom fet hy producerar mycket fett och olja är det viktigt att du använder en foundation som inte innehåller just fett eller olja, så att foundationen istället fäster bättre samtidigt som den hjälper till för att suga upp och matta ner det glansiga. 

Dessvärre är det rätt många foundations som innehåller just olja eller fetter, vilket innebär att det just kan vara extra svårt att hitta en variant som passar fet hy. 

För att hitta lite inspiration och idéer kring bra foundations för fet hy kan du kolla in vår köpguide. Vi recenserar och tipsar om foundations med olika konsistenser, täckningsgrad, innehåll och prisklass, för att det ska finnas något för alla.

Oljefri med mattande effekt

Att du inte vill använda en foundation med oljor eller fetter just när du har fet hy beror helt enkelt på att fett inte går så bra ihop med mer fett. För att en foundation ska fästa riktigt bra krävs det att du har en bra grund, och det heter alltså inte fet hy som liksom gör att produkten ”glider av”.

Viktigt att den återfuktar och vårdar

Du med fet hy ska alltså leta efter en oljefri foundation, som gärna får ha en mattande effekt och inte vara alldeles för tung. En foundation som är specifikt avsedd för fet och oljig hy bör inte bara vara fri från oljor, utan den bör även hjälpa till med att suga upp fett samtidigt som den ska verka vårdande och återfuktande för att huden ska må bra och hålla sig balanserad.

Den får inte vara för torr eller uttorkande

Det innebär alltså att det även är viktigt att du inte använder en foundation som suger upp och mattar ner alldeles för mycket. Bara för att den ska passa för fet hy innebär inte det att den ska vara alldeles för torr och upptorkande. Det kan istället leda till att din hud blir för uttorkad, som vi vet bara leder till än mer olja och problem. 

Tänk verkligen på att din foundation absolut inte ska torka ut huden, vilket är viktigare än att den ska vara oljefri och matt. En uttorkande foundation kan förstöra din hud och rubba oljebalansen, vilket då innebär att dina riktiga hudproblem bara kommer att bli värre.

Hur ska jag applicera en foundation för fet hy?

Har du inte applicerat foundation förut så är det inte så svårt som du kanske tror. Det är åtminstone inte särskilt stor skillnad i att applicera en ”vanlig” foundation som att applicera en foundation för just fet hy. Sen har ju vi alla olika svårt för olika saker, så ibland kan det ta några gånger innan du helt hittar den bästa tekniken för just dig och vilken applicering som passar. 

Det enda som skiljer sig åt är väl att du med fet hy bör göra ett riktigt bra grundjobb innan du sätter igång, både innan du börjar sminka sig och innan du lägger på foundation. Det är också viktigt att fundera över vilka redskap du vill använda för att applicera sminket med, och hur ens teknik kan påverka resultatet för olika hudtyper. 

Till att börja med så hänger både teknik och redskap på vilken typ av foundation för fet hy som du köpt. Olika konsistenser och formulas kräver ju olika saker, så det bästa är att först hitta en foundation och sen bestämma sig för resten. Tänk på att olika tekniker kan ge olika resultat, som i vissa fall både kan förbättra och försämra produkten. 

Ett första tips är att du då väljer hur du vill applicera din foundation, där du får tänka efter hur du vill jobba och vilket resultat du vill ha. En borste är bra om du vill ha ett lite mer täckande men ändå jämnt resultat, medan en makeup sponge ofta ger ett lite lättare men väldigt fint sådant. 

Om du blöter din makeup sponge kan du dessutom åstadkomma en riktig fin finish med lite ”naturligt” lyster, som faktiskt gör sig bra även på fet hy. Då ser det mer sammansmält och osynligt ut, medan en torr svamp kan vara bra om du vill få lite mer täckning. Vissa applicerar även sin foundation med fingrarna. 

Hur du vill applicera din foundation, och vad som passar bäst för dess formula och din hud är ju upp till dig att avgöra. Flytande foundations kan ju appliceras med de flesta redskap, medan mousse eller puder tas med en borste. Utgå från vad du har hemma och testa dig fram, eller passa på att köpa nya och fräscha redskap för att samtidigt utöka din samling.

Våra favoriter

Premium: Sisley Phyto-Teint Eclat Fluid Foundation

Sisleys foundation är en stor favorit bland många och ligger i samma kvalitetsklass som några av de dyraste varumärkena som finns på marknaden.

I testet kunde vi konstatera att den lägger sig jämnt och fint över ansiktet och döljer blemmor och liknande som man inte vill ska synas. Den torkar inte ut huden, samtidigt som den mattar ner.

Produkten återfuktar effektivt, är oljefri, och gör inte huden fet alls. Finishen blir mjuk, ren, och fräsch. Sisleys foundation innehåller helt naturliga växtextrakt och återfuktar och verkar mjukgörande.

Eftersom den är oljefri täpper den inte till porerna, vilket är extra viktigt för dig som har fet hy. Produkten eliminerar också små linjer och rynkor i ansiktet.

Det funkar fint även om det är varmt och fuktigt väder eftersom den är väldigt lätt i sin konsistens. Det kan låta i det saftigaste laget, men kom ihåg att den är väldigt dryg och välgörande för huden!

Fördelar

 • Ger ett matt och jämnt resultat
 • Oljefri produkt som återfuktar
 • Lätt i konsistensen

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Finns inte i så många färger

Mellan: BareMinerals Matte Foundation SPF15

BareMinerals Matte Foundation är en storfavorit hos många när det kommer till foundation för oljig hy. Jag själv har i perioder av mitt liv också lidit av oljig hy, förstorade porer och akneutbrott, något som den här produkten klarar av galant.

Det här är nämligen en mineralfoundation i puderform som lägger sig som ett nytt lager hud. Vid applicering förvandlas pudret till en krämliknande formula och smälter enkelt in i huden. Vid behov kan du applicera flera lager för att bygga på täckningen.

Oavsett vad så är den superenkel att arbeta in i huden, och den lägger sig alltid fjäderlätt för extra snyggt resultat. Däremot bör du se upp om du är torr i huden, då kan det bli lite fläckigt eller krackelera. Men, med rätt verktyg och förberedande hudvård kommer det bli toppen!

Konsistensen är otroligt fin och lägger dig inte i varken porer, rynkor eller på finnar. Den matta finishen är också riktigt bra och ger en naturlig look utan att vara alldeles för matt.

Det bästa är att inte bara att den lägger sig snyggt även på oljig hud, utan dess mineraliska innehåll är också vårdande för huden. Den är alltså rent ut sagt bra att använda.

Vid användning kan du känna dig säker på att din foundation sitter hela dagen. Är du extremt oljig kan du behöva blotta av dig under dagen, men annars håller den i flera timmar utan underhåll.

Utöver det så är produkten riktigt välgjord även när det kommer till färgsortiment. Den här finns för att matcha de flesta hudtoner du kan tänka dig. Den är också dryg och räcker länge då det inte krävs alls mycket produkt.

Är du ett fan av bareMinerals puderfoundation finns det även en variant som ger lite mer lyster, samt en som är speciellt utformad för att vårda finnig hy extra mycket. Priset är inte heller så farligt i förhållande till kvalité. Vi kan verkligen rekommendera den här – oavsett hur oljig du är kan den här funka bra för dig!

Fördelar

 • Mattar ner oljig hy utan att täppa till porer
 • Vårdande resultat som håller länge
 • Fjäderlätt formula för smidig applicering och täckningsuppbyggnad

Nackdelar

 • Något dyr
 • Kan bli fläckig och spricka på torr hud

Budget: Maybelline Fit Me Matte & Poreless Foundation

Maybelline är ett lågprismärke som fungerar jättebra i vardagssammanhang. Deras foundation Fit Me minskar porer och ger en matt finish.

Den sitter bra hela dagen och du får en fin hållbarhet, så att du får stabilitet även om du jobbar på platser där det är varmt, som i restaurangmiljöer, kaféer, och så vidare.

Produkten är oljefri och ger en naturlig täckning som låter din egen hudton lysa igenom. Ansiktet blir trots allt det jämn och med en härlig lyster.

Du har hela 16 nyanser från den allra ljusaste till mörk mocca. Den är också berikad med ett speciellt micropuder som hjälper till att absorbera överflödig olja. Du får verkligen en fräsch look!

Maybelline Fit Me Matte & Poreless Foundation ger en matt finish och minskar porernas synlighet. Formulan är fri från olja och har en transparent primer-bas som ger en naturlig täckning som låter hudtonen lysa igenom.

Applicera jämnt i hela ansiktet med fingertopparna eller med hjälp av en foundationpensel eller sminksvamp. Den är speciellt lämplig för normal till fet hud.

Fördelar

 • Förminskar porerna och håller huden matt
 • Naturlig täckning som låter huden andas
 • Jämnar ut hudtonen och framhäver lyster

Nackdelar

 • Finns inte i så många nyanser
 • Något tjock och kladdig formula

Special: Laura Mercier Oil Free Tinted Moisturizer

Laura Mercier har tagit fram en foundation som lämpar sig för dem med känslig hy, acne, eller fet hy. Detta foundation ger en lätt och naturlig täckning och ser väldigt fräsch ut på huden.

Den är mycket lätt att applicera och håller också hela dagen. Formulan ger en matt finish och håller blank hy borta, samtidigt som den återfuktar effektivt.

Det vi älskar med Laura Mercier foundation är att den också har en solskyddsfaktor på hela 20 SPF! Det gör den perfekt att använda i ansiktet även om du vistas ute.

Laura Mercier är makeupartisten som från början jobbade som konstnär. Hon fattade intresse för hur man kan jobba med färg och form med ansiktet som duk och sadlade så småningom om till makeupartist.

Hon är en av världens bäst betalda makeupartister och har numera även sitt eget makeupmärke och man känner och ser verkligen att det är smink på hög hög nivå.

Fördelar

 • Vårdande för dig med känslig, oljig eller aknebenägen hy
 • Håller huden matt och jämn
 • Lätt att applicera

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Ger inte överdrivet mycket täckning

Våra utmanare

IT Cosmetics Your Skin But Better CC+™ Oil-Free Matte SPF 40+

Det här är en foundation från IT Cosmetics som har fått strålande feedback och mängder av goda recensioner från ett flertal användare. Det framförallt från personer med oljig till lite mer problematisk hy. 

Att den är så bra för just sådana hudtyper beror dels på att den ger väldigt bra täckning och ändå ser naturligt ut. Det beror även på att just Your Skin But Better CC+ Oil Free Matte SPF 40 är en oljefri foundation. Det gör att den håller sig fin och fräsch länge utan att huden blir mer oljig än normalt. 

Dessutom innebär det oljefria innehållet att dina porer inte täcks igen lika mycket som andra foundations kan göra. Med andra ord kommer det också vara bättre för din hy.

I och med att produkten också innehåller mängder av vårdande ämnen kan du kombinera en härlig foundation med hudvård. De har utvecklat produkten för att vara glansabsorberande och porförminskade, vilket innehåll som kollagen, niacin, hyaluronsyra, antioxidanter och vitaminer hjälper till med. Det ger effekt både på kort och långt sikt. 

Vid applicering kan du känna dig trygg med att du får den täckning som du själv önskar. Det går att få lätta lager där din hy kan lysa igenom, precis som att det går att bygga upp produkten till riktigt täckande resultat.

Oönskade fläckar, missfärgningar, porer, finnar och andra skavanker försvinner! Och du behöver aldrig oroa dig för att din hy försämras i och med användningen. Huden hålls matt länge men ser ändå naturlig ut, och det krävs inte heller mycket för att du ska få det resultat du vill ha. 

Andra uppskattade egenskaper som gör den mer mångsidig i sin användning är att den har SPF40+ inbyggt i formulan. Förpackningen är också praktiskt utformad för smidig applicering. 

Tänk bara på att den kan vara något svår att applicera om du inte använder rätt verktyg.

Fördelar

 • Oljefri formula med SPF40
 • Naturligt resultat med anpassningsbar täckning
 • Känns lätt och behaglig

Nackdelar

 • Dyr
 • Något svår att applicera

MAC Studio Fix Fluid Foundation

När det kommer till MAC Studio Fix Fluid Foundation finns det många delade meningar bland olika användare. Att vi valde den till vårt test beror dock på att den bland användare med oljig hy har fått väldigt bra recensioner.

Produkten är nämligen väldigt mycket lättare att applicera på oljig hy, vilket i sig också ger bättre resultat. Är din hy oljig kommer du få ett täckande men naturligt resultat som ser till att huden håller sig i schack. Produkten håller sig fräsch länge och lägger sig varken i porer, på finnar eller i fina linjer.

Dessutom är det möjligt att bygga upp en täckningsgrad beroende på vilken look du själv vill uppnå. Beroende på applicerad mängd kan täckningsgraden gå från medium till full! Det är alltså inte ett problem att anpassa produkt efter egen hudtyp. Om du däremot har mer torr hy kan Mac Fluid Fix Foundation lägga sig i rynkor och porer, samt bli lite kakig.

Det innebär alltså att den funkar bättre för de med fet hy än för de med ”normal” eller torr hy, vilket ofta brukar vara tvärtom.

Så, för dig med oljig hy kan den här funka riktigt bra. Huden håller sig matt utan att se alldeles för fixad ut, och allt som heter porer, fläckar, missfärgningar och andra orenheter försvinner.

Trots att den ger så fina resultat känns den varken tung eller obehaglig på huden. Dess konsistens är lätt och mjuk, vilket också förenklar applicering. Något som vi gärna hade sett en förändring på är just flaskan – det är nämligen väldigt svårt att få ut produkt utan att det blir kladdigt. Annars är vi imponerade över hur bra den hanterar fet hy!

Produkten kommer till ett rimligt pris och finns i över 60 olika nyanser för att matcha flera olika hudtoner. Som pricken över i:et innehåller den SPF 50 och skyddar mot både UVA och UVB. Doften är lite udda, men i och med alla de andra fördelarna är det småpotatis om du frågar oss.

Fördelar

 • Finns i över 60 olika nyanser
 • Oljefri foundation som håller glans under kontroll
 • Täckande men naturligt resultat

Nackdelar

 • Svårt att få ur produkt utan kladd
 • Konstig doft

L'Oréal Paris Infallible 24H Stay Fresh Foundation

L'Oréal har en foundation som ger ett fint resultat och passar perfekt för fet hy. Jurymedlemmen som testade den här kunde konstatera att den höll väldigt bra hela dagen och behövde bara en lätt touch up på eftermiddagen. L'Oréal är ett fint budgetmärke som håller väldigt bra kvalitet.

Fördelar

 • Lätt men täckande formula
 • Långvariga mattifierande resultat
 • Bra produkt till ett bra pris

Nackdelar

 • Något tjock konsistens
 • Finns inte i så många nyanser

Revlon Cosmetics Colorstay Foundation For Combination/Oily Skin

En härlig foundation med superlång hållbarhet och en solskyddsfaktor på 20. Mediumtäckning, men fullt tillräckligt för att du ska få en jättefräsch hy som passar som grund till din makeup både dag och kväll. Vill du ha ett mer täckande resultat applicerar du helt enkelt lager på lager.

Fördelar

 • Speciellt utformad för fet hy
 • Väldigt lång hållbarhet
 • Oljefri och SPF20

Nackdelar

 • Snål färgskala
 • Konstig doft
 • Något tjock formula

Vichy Dermablend 3D Fluid Correction Foundation

Vichy är det högprofilerade märket som ger en excellent grund för ditt smink. Produkten innehåller salicylsyra, vilket är bra för dig med oljig hy.

Produkten har en solskyddsfaktor på 25, vilket är helt suveränt. Vichy foundation ger en matt och fin finish som håller hela dagen.

Fördelar

 • Vårdande innehåll med bland annat salicylsyra
 • SPF25
 • Matt och jämn finish

Nackdelar

 • Konstig färgskala
 • Känslig hy kan reagera på denna

Glo Skin Beauty Luminous Liquid Foundation

Exklusivitet! Glo Skin Foundation innehåller diamantpulver! När ljuset passerar genom det här pulvret reflekteras ljuset så att du får en mild, strålande men matt hy. Mineraler i denna foundation vårdar samtidigt huden intensivt och ger den näring.

I den här produkten har du både E, C, och A-vitamin. Dessutom innehåller den extrakt från grönt te. Så spännande och verkligen suverän att använda!

Fördelar

 • Lyxig foundation med diamantpulver
 • Mattifierande med naturligt fräscht resultat
 • Vårdande och återfuktande med vitaminer

Nackdelar

 • Något dyr
 • Få färger

Collistar Long Lasting Matte Foundation

Vi vet alla att italienarna är överlägset bra på både mode och smink och detta märke kommer från modets högborg, nämligen Milano. Produkten är dermatologiskt testad och passar inte bara dig med fet hy utan även dig som har allergier och känslig hy.

Detta är en väldigt krämig foundation som ger en naturlig, matt lyster till huden. Ett väldigt fint märke som dessutom är mycket prisvärt.

Fördelar

 • Speciellt framtagen för dig med fet, känslig och acnebenägen hy
 • Ger ett naturligt lysterfyllt matt resultat
 • Krämig formula

Nackdelar

 • Något opraktisk förpackning

Produkter som utgått

Smashbox Studio Skin 15 Hour Wear Hydrating Foundation

Smashbox foundation är återfuktande och ger en matt ton som passar fet hy bra. Den gör huden jämn, slät, och döljer det den ska utan att kännas som en tjock mask.

Smashbox har satsat på att utveckla en foundation som håller hela dagen och det kan vi gå i god för att den gör. Den sitter som berget från tidiga morgonen ända tills du tvättar av den på kvällen.

Du behöver inte göra justeringar under dagen utan kan jobba på i trygg förvissning om att din foundation sitter som den ska och därmed bär upp resten av makeupen perfekt.

Smashbox är ett varumärke som har sin produktion inte mindre än i filmstjärnornas Hollywood. Smashbox är inte minst en känd fotostudio i Los Angeles och de har även då producerat sin egen hudvårdslinje för att få fram exakt det resultat som de vill ha.

Det är ett märke som används av många makeupartister, modeller, och fotografer. Principen är att framställa produkter som håller för fotografering och filmning, men som du också kan använda till vardags utan att det känns som om du har en mask påsmetad.

Den är mycket prisvärd också. Dessutom finns den i hur många nyanser som helst, så att hitta en för just din hudton är inga problem!

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals