Hur applicerar jag BB-cream?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel.se

Först och främst kan det ju vara en god idé att tala om vad en BB-cream är för någonting, eller hur? Vi har ju alla hört talas om det under de senaste åren och detsamma gäller för CC-cream.

BB står faktiskt för ”Blemish Balm” och ”Blemish Base”, men även ”Beauty Balm” är gällande för förkortningen. Tanken är att denna kräm ska fungera som en allt-i-ett kräm och att den ska ersätta både primer, foundation, solskydd, och fuktkräm.

Alla är olika

För vissa passar det att endast använda sig av en produkt, men det är nog främst ungdomar och äldre personer med helt problemfri hy.

För oss andra är det så att det istället krävs lite mer än bara en enda produkt, men det betyder inte att det inte kan vara bra med en BB-cream ändå.

Den kan med fördel användas istället för foundation exempelvis och det är också så att denna typ av produkt lämpar sig väldigt bra när det är sommar.

Med en BB-cream kan man en varm sommardag då man vill vara lite sminkad ta denna kräm ensam och lämna de andra produkterna hemma!

Täckning

En BB-cream är mindre täckande än vad en CC-cream är och därför är det så att personer som vill täcka mer bör använda en CC-cream, medan vi som inte vill täcka så mycket, utan snarare vill ha lite fräsch lyster ska använda oss av BB-cream.

Hur applicerar jag BB-cream

Det är inte så att en BB-cream endast är en vanlig färgad dagkräm, utan de har extra vårdande egenskaper såsom att de skyddar mot solen, att de ger fukt, med mera.

Man kan själv välja om man vill använda en BB-cream direkt efter rengöring, eller om man vill grunda med fuktighetskräm först.

Jag rekommenderar alla att fuktbomba så mycket som möjligt hela tiden, för det finns inget bättre än att ha en behaglig och följsam känsla i ansiktet!

Snabb applicering

Det finns vissa sminkprodukter som verkligen är gjorda för alla att använda enkelt och BB-cream är en sådan produkt.

Som jag redan nämnt är det ju så att man kan använda en BB-cream som ensam produkt och det passar för vissa personer och för vissa väder, skulle jag vilja säga.

Att det går snabbt att applicera en BB-cream gör att det är många som föredrar att använda detta istället för andra produkter och detsamma gäller för CC-cream.

Många vill ju inte stå och sminka sig särskilt länge, utan man vill gärna ha det överstökat relativt snabbt och då passar en produkt som en BB-cream perfekt!

Vilken teknik är bäst?

När det kommer till att applicera BB-cream är det så att fingrarna är bäst och man masserar in denna produkt lätt med händerna.

Om du inte är van vid att applicera denna typ av produkt med händerna kanske det känns konstigt i början, men resultatet blir verkligen riktigt bra! 

Hur applicerar jag BB-cream

Naturligtvis kan du även ha en sminksvamp redo för att ”dra ut” krämen ordentligt så att det blir jämnt över ansiktet.

Men då detta är en produkt som inte är täckande är det inte lika skarpa linjer som när man använder sig av en mer täckande produkt.

Känner du att det känns som att det är för dålig täckning är det bara att gå vidare och testa en CC-cream istället, för då får du lite mer täckning och det är ju väldigt mycket av en smakfråga.

Kanske har man lite sämre hy några dagar i månaden och vill täcka lite mer? Så är det ju för de flesta av oss. Vad man kan göra då är att ta ett extra lager BB-cream så att det täcker mer.

Man behöver alltså inte ha olika produkter som är mer eller mindre täckande, utan man kan ha en och samma som man applicerar mer eller mindre av från en dag till en annan.

Svårt att hitta rätt färg?

När man ska hitta rätt färg för en foundation, BB-cream, eller CC-cream kan det ta lång tid innan det faller på plats.

Det absolut bästa är att testa på osminkad hud på kindbenet för då kan du lättast se hur det ser ut. Att testa på undersidan av handleden är inte så bra som det har sagts vara, så använd istället ansiktet för test. 

Hur applicerar jag BB-cream

Idag kan man också göra tester på vilken färg man tillhör och då får man en kod som man sedan använder för att hitta exakt rätt färg på sin CC-cream.

Då det finns många butiker som säljer bra sminkprodukter är det bara att välja den butik som har det sminkmärke man gillar bäst och sedan är det bara att köpa rätt produkt efter ens egen färgkod. Det kan helt enkelt inte gå fel!

Kom dock ihåg att du inte kan använda samma färg under hela året, eftersom du har olika hudnyans under vintern och under sommaren.

För att vara på den säkra sidan är det bästa att göra olika tester på nyans vid olika årstider. På så sätt kan man vara säker på att det blir rätt nyans!

Testa dig fram

För att hitta rätt i djungeln av smink är det smart att testa sig fram, det säger ju sig självt! Kom ihåg att det är så att man ska testa på sig själv och inte köpa sådant som kompisar gillar.

Har man en kompis som har samma hudtyp och hudton som man själv har är det såklart bara att tuta och köra, men det är inte så ofta det är på det viset.

Idag när vi handlar allt mer på nätet är det lätt att bli lockad att köpa sådana saker som vi inte kan testa, men gör inte det!

Jag har gjort det alldeles för många gånger och det är inte så kul att stå där med dyrt smink som man inte kan returnera eller använda.

Ta dig tid och gå runt på olika butiker och prova och sedan kan du ju köpa vad det än är du vill ha på nätet, men då har du i alla fall provat!

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals