Bästa hårinpackningen 2024 – Få friskare hår på nolltid

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att få skinande och lysande hår är inte alltid den lättaste uppgiften. Vi - jag och fyra av mina bästa vänner -  har därför testat sju olika hårinpackningar.

Vi valde en produkt var som vi alla kände igen och har använt flera gånger förut och de resterande två blev de som var bäst säljande på flera webbshoppar.

Med tanke på att vi tillsammans var fem kvinnor runt 30 var det inte lätt att leta upp ett märke ingen av oss hade använt, men för en del av oss blev det i alla fall dags att prova på något nytt.

Efter att ha testat alla sju hårinpackningar under lite mer än tre månader (en produkt i två veckor) har vi kommit fram till att våran, åtminstone överlag, favorit på marknaden är Macadamia Deep Repair Masque i mellanklassen.

En väldigt nära tvåa är dock Johnny Masters Organic Honey and Hibiscus Hair Reconstructor i premiumklassen. Vi har även ett budgetalternativ med Phc Repair Hair Mask. Läs vidare för att hitta din nya hårinpackning.

Premium: John Masters Organic Honey and Hibiscus Hair Reconstructor

Om du är miljömedveten och endast vill använda organiska produkter ska du välja denna hårinpackning. Den är inte heller testad på djur. Den innehåller honung, hibiscus, och sockermolekylen hyaluronsyra.

De jobbar tillsammans för att liva upp och återfukta ditt trötta hår och denna rekommenderas starkt till personer som har tunt och livlöst hår, eller till dig som ofta färgar håret.

Den passar bra till alla sorters hår, men framför allt för äldre kvinnor som börjar märka att deras hårstrån inte är lika friska längre.


Mellan: Macadamia Deep Repair Masque

Denna hårinpackning innehåller Macadamia Ternifolia fröolja och arganolja. Tillsammans bidrar de till att ditt hår stärks och blir glansigt.

Om du har långt och tovigt hår är den här produkten en räddare i nöden då det blir hur lätt som helst att kamma ut håret efteråt.

Den passar dock bra för alla hårtyper. Du kan välja mellan 100, 236, och 500 ml och du behöver endast använda den 2-3 gånger i veckan. Den innehåller naturliga fettsyror och är inte testad på djur!


Budget: Phc Repair Hair Mask

Detta är den billigaste produkten vi testade och väl värd dina pengar. Visst ger den inte lika mycket volym och håller inte lika länge som de ovanstående produkterna, men om du vill ha en bra hårinpackning till ett billigt pris fungerar denna super.

Den innehåller bland annat jojobaolja som hjälper till att stärka ditt hår och är speciellt bra för er som har torr hårbotten och mjäll. Ditt hår blir återfuktat och får en perfekt lyster.

Köpguide

Vad är en hårinpackning?

Låt oss bara börja med att klargöra lite mer vad en hårinpackning är. Trots att de flesta nog har koll på det och har testat att använda en, så kan det vara bra att bara reda ut det lite mer.

Så, en hårinpackning är en hårprodukt som tillför fukt och näring till håret, samtidigt som det också mjukgör och ser till att det håller sig friskt. Man använder helt enkelt en inpackning med syftet att motverka att håret blir torrt och frissigt.

Som med de flesta andra hårprodukter finns det hårinpackningar för olika hårtyper, just för att man ska hitta en som passar bäst för en själv och sitt eget hår.

De olika hårtyperna skiljer sig från varandra i form av egenskaper, där en variant kan verka för färgat eller behandlat hår, en annan kan verka för skadat hår, en tredje för torrt hår, och så vidare.

Med andra ord finns det många olika varianter att välja på där ute och för att hitta den bästa ska man utgå från vad sitt eget hår är i behov av för behandling. Det bästa är känslan efter att man använt en inpackning, när håret blir sådär lent och mjukt och glansigt!

Varför ska man använda hårinpackning?

Självklart är det inte ett måste att köpa en hårinpackning, utan det är helt upp till var och en om man känner att den produkten är värd pengarna.

Men, innan ni bestämmer er för att det inte skulle vara värt det, så vill jag gärna bara fylla i med lite saker som kan vara bra att veta om.

För det första så är en hårinpackning användbart för alla olika hårtyper, oavsett textur, kvalité, längd, tjocklek, frisyr, färg, ja ni förstår.

Oavsett vilket typ av hår man har så kan en hårinpackning förbättra kvalitén och hela känslan i håret genom att det ger näring och styrka till hårstråna! Vem önskar inte det?

För det andra så verkar en hårinpackning också som ett skydd mot yttre slitage, så som sol, vind, bad, väderomväxlingar, behandlingar, och värmeverktyg.

Att skydda håret mot slitande faktorer är mycket viktigt för att håret ska må bra och för att det ska hålla sig friskt och fint.

Att använda en hårinpackning kommer dock framförallt göra stor skillnad för dig med långt hår, då sådana varianter har en tendens att lättare bli trassliga, toviga, frissiga, slitna, hängiga, och allmänt trött helt enkelt.

Med en hårinpackning får ändarna lite extra kärlek och då kan vi lova att man snabbt får liv i håret igen! Kom bara ihåg att välja hårinpackning utifrån vad just ditt hår är i behov av.

Välj alltså inte en som låter sådär fantastiskt bra på beskrivningen och som ska ge ett perfekt utseende, men som egentligen inte kommer göra mest nytta för dina hårproblem.

När du hittat din favorit kan vi lova dig att denna superkur till hårprodukt kommer göra ditt liv lite bättre än vad det var innan, haha!

Det blir både fräschare, finare, friskare, glansigare, mer välmående, och lättare att hantera. Och ett plus är ju att håret kommer lukta väldigt gott också!

Hur och när använder man en hårinpackning?

Så hur använder man då en inpackning? För vissa kanske det är en självklarhet, för andra kan det finnas vissa frågetecken kring det hela.

För trots att det kanske känns så enkelt som att det bara är att lägga i den i håret lite då och då, så finns det vissa detaljer som man kanske inte vet om men som kan göra stor skillnad i resultat.

Rengör

Till att börja med så ska man tvätta håret innan inpackningen åker i. Om man tvättar med schampo eller balsam (balsammetoden) är ju upp till var och en beroende på vad man föredrar, men håret ska i alla fall rengöras innan inpackning.

Efter rengöring är det fördelaktigt att torka håret en aning med en handduk, så att det inte liksom droppar vatten utan snarare är fuktigt. Var försiktig med handduken så att du inte rufsar alldeles för mycket, man ska hellre trycka ur vattnet för att minska slitaget.

Massera in inpackningen

Sen är det dags för själva inpackningen, det vi alla är här för. När det kommer till applicering av inpackningen är det inte särskilt svårt, utan det enda man egentligen ska göra är att massera in den i håret. Fokusera främst på topparna och var noggrann med att komma åt alla längder!

Viktigt att inpackningen får verka

När inpackningen är i är det nödvändigt att plocka fram din tålmodiga sida, för nu ska inpackningen sitta i en liten stund.

Det är inte överdrivet många minuter vi talar om, men vanligt är att den ska verka i ungefär 5 minuter. För bästa resultat ska du följa anvisningen som står på förpackningen!

Värme är bra!

Om du vill ha ett litet tips så är det att du virar in håret i en handduk under tiden som inpackningen sitter i håret, eller också så kan du ta på en påse över håret.

Har du tillgång till att använda en bastu är det perfekt att sätta sig där och slappna av i några minuter medan det får verka!

Det är nämligen så att värmen som bildas i både handduken, påsen, och bastun gör att håret lättare tar upp inpackningen och alla dess nyttiga ingredienser, vilket gör att håret blir sådär extra mjukt och lent som man önskar. Det blir liksom som ett växthus där all fukt bevaras inuti och sugs upp av plantorna!

Skölj ur noggrant

Efter att inpackningen fått verka så länge som den ska så är det enda som återstår att skölja ur den ur håret, gärna med ljummet vatten. Se till att du får ur all inpackning!

Det kan ta en stund att få bort precis allt, men det är värt krånglet. Avsluta hela proceduren med att använda balsam; det sluter hårstrået och ser till att alla närande ingredienser sitter kvar.

Hur länge ska en hårinpackning sitta i?

Som vi nämnde ovan så ska hårinpackningen sitta i en stund efter applicering, för att få verka ordentligt så att hårstrået kan suga upp det goda innehållet. Verkningstiden är olika beroende på vilken typ av hårinpackning du ska använda.

Tiden kan variera från så lite som en minut, och så kan den sträcka sig upp till så mycket som hela 30 minuter. Som sagt beror det på ingredienser, hur koncentrerad den är, vad den verkar för, hårtyp, och så vidare.

För att hårinpackningen ska komma till sin fulla rätt ska man alltid läsa på förpackningen innan användning för att se hur lång tid den ska verka. Somliga hårinpackningar ska inte heller sköljas ur, eller så kan det till och med vara så att de ska verka en hel natt!

Får man bättre effekt av att låta inpackningen verka längre?

De flesta hårinpackningar har en viss rekommenderad tid för hur länge de ska sitta i håret. Dock gör det sällan skada att ha i inpackningen en aning längre än vad som rekommenderas.

För bästa möjliga effekt kan man ha i inpackningen i 30 minuter, det brukar ofta bli väldigt bra! Tänk också på det vi nämnde innan; att vira in håret i en handduk eller ta på en plastpåse, sätt dig i bastun, eller sov med inpackningen.

Ju längre den sitter i desto mer hinner hårstråna suga åt sig. Dock finns det också en gräns för hur mycket de kan suga åt sig och när det liksom slutar hända saker, så överdriv inte i onödan.

Hur ofta kan man använda en hårinpackning?

Denna fråga är lite klurig att besvara då det helt beror på vilken hårtyp man har, hur slitet det är, om håret är behandlat på något sätt, och så vidare. Men man brukar säga att det är lagom att använda en hårinpackning en gång i veckan.

Sen varierar det ju som sagt beroende på hur pass stort behov man har av att ”rädda” sitt hår. En del kan behöva använda en hårinpackning 2-3 gånger i veckan, medan det för andra kan räcka med 1 gång per varje eller varannan vecka.

Om håret är väldigt slitet på grund av en kemisk behandling kan man faktiskt använda hårinpackning varje tvätt tills att håret fått tillbaka sitt lyster och styrka. Är du osäker på vad just ditt hår är i behov av kan du rådfråga en frisör, de har koll på läget!

Men kom ihåg, skulle du någon gång råka använda hårinpackning en gång för mycket så är det absolut ingen fara. Trots allt så verkar den för att göra gott för håret och för att ge näring, styrka, och skydd till hårstråna!

Kan hårinpackningen sluta ge effekt?

Om du använder en och samma hårinpackning under en längre period kan det till slut bli så att den inte ger samma effekt på håret. Trots att du använder den som den ska så känns det liksom inte som att det händer något!?

Om så är fallet kan det bero på att ditt hår liksom fått nog av det goda innehållet. Det betyder inte att det inte gillar det, utan mer att håret är fyllt av så mycket godheter att det inte kan ta emot mer. Det har helt enkelt blivit mättat!

Lösningen på problemet är att använda ett detoxschampo för att rensa bort alla gamla produktrester som ligger och täpper igen, så att håret blir mottagligt och kan ta åt sig av fler godheter. Ett detoxschampo kan du använda en gång i veckan utan problem!

När ska jag använda inpackningen, efter eller innan balsam?

Detta är en vanligt förekommande fråga bland många som använder hårinpackning, och åsikterna kring det är minst lika många! Hur man ställer sig till denna fråga är ju såklart valfritt, det är inte direkt något som kommer starta ett tredje världskrig.

Men, de som har lite bättre koll på hårvård än vad gemene man ofta har brukar rekommendera att man ska använda hårinpackning innan balsam. Vid hårtvätt bör ordningen alltså se ut såhär:

 1. Rengöring med schampo

 2. Behandling med hårinpackning

 3. Avsluta med balsam

Anledningen till att hårinpackningen ska användas som mellanprodukt är för att schampot öppnar upp hårstrånas fjällskikt, medan balsamet stänger det.

Så för att hårinpackningens härligheter ska tränga in ordentligt i hårstrået och göra den nytta det kan göra måste hårstråets fjällskikt vara öppet.

Alltså måste inpackning användas efter schampot, när hårstråna helt enkelt är mottagliga för det! Detta är kanske något som chockar många, för som sagt så finns det ett flertal anhängare till de båda sidorna.

So I hate to break it to you, men att använda balsam före hårinpackning är alltså fel. Dock ska du inte utesluta balsam bara för att du använder hårinpackning, för trots att det kanske kan kännas som det ena tar ut det andra så har de båda två en mycket viktig separat roll i processen.

Utan ett avslutande balsam blir håret väldigt känsligt och sårbart. Så kom ihåg – först schampoo, sen inpackning, och till sist balsam!

Hur mycket kostar en hårinpackning?

Vad en hårinpackning kostar varierar beroende på märke, storlek, kvalité och egenskaper. Vanligt är att en hårinpackning kostar ett par hundringar, så det brukar inte vara överdrivet dyrt.

Sen finns det ju också hårinpackningar som kostar under hundralappen, och även de som ligger på uppemot tusenlappen.

Dock brukar man ofta få rätt mycket för pengarna då förpackningarna rymmer ganska mycket produkt i förhållande till mycket annat som kan vara dyrt. Med andra ord finns det hårinpackningar för alla budgetar!

Finns det olika hårinpackningar för olika hårtyper? Hur väljer jag rätt?

Som sagt så finns det en hel del olika typer av hårinpackningar ute på marknaden. Somliga är gjorda för att stärka håret, andra är gjorda för att bevara färgningar bättre, en tredje verkar återfuktande, och en fjärde ska ge mer volym. Utbudet är stort helt enkelt, och oavsett hårtyp finns det en hårinpackning som kan rädda just ditt hår!

Dock är det viktigt att du väljer en hårinpackning utifrån vad just ditt hår behöver, annars är det sällan som resultatet blir som man önskar då inpackningen inte får komma till sin fulla rätt. Utgå helt enkelt från dig själv för att hitta den bästa produkten!

Men, med tanke på att det finns så mycket att välja mellan kan det vara svårt att veta vad som kommer passa bäst för just sitt eget hår, och vilken inpackningen som är den bästa produkten. Kanske vet man inte riktigt vad håret behöver hjälp med, och vad hårinpackningen egentligen ska verka för.

Då är vårt bästa tips att fråga din frisör vad som behövs för att ditt hår ska må så bra som möjligt. De har ofta väldigt många tips och kan hjälpa dig att hitta en produkt som du gillar och som kommer göra susen.

Om inte så kan du fråga dig själv vad du skulle vilja ändra med ditt hår, alltså vad du vill att hårinpackningen ska hjälpa till med. Sen är det bara att du väljer en inpackning som är gjord för just det, och så är det helt enkelt bara att testa.

Ibland kan det behövas flera olika inpackningar för att håret ska behandlas på alla olika punkter som kan behöva stärkas lite. Så var inte rädd för att blanda och variera dig mellan olika typer!

Vilka ingredienser bör man hålla utkik efter?

Beroende på vilka behov man har och vad man vill att hårinpackningen ska hjälpa till med finns det några olika ingredienser som kan vara bra att hålla koll på, och som man med fördel ska leta efter bland innehållsförteckningens uppradade komponenter. Här har ni några olika ingredienser som kan vara bra att veta om:

 • Ceramider

Ceramider är ett ämne som liknar fett i sin konsistens, vilket gör den bra för att släta ut ojämnheter och reparera skador i hårstråets fibrer. Med andra ord en ingrediens som är bra för hår i behov av extra vård och reparation.

 • Glycerol

Glycerol, eller glycerin som det också kallas, är en ingrediens som verkar mycket återfuktande. En ingrediens att hålla utkik efter om man är i behov av mycket fukt, eller om håret är mycket torrt och elektriskt.

 • Keratin

Som ni kanske vet, eller inte vet, så består hår till stor del av ämnet keratin. Faktiskt så är keratin en mycket viktig grund för hårets uppbyggnad då det liksom ligger under fibrerna för att reparera skador och ojämnheter. En hårinpackning med keratin är alltså mycket nödvändigt.

 • Veteprotein

Veteprotein är ett ämne som verkar för att ge håret en sådär len och glansig finish, samtidigt som det också stärker hårstråna inifrån. Med andra ord bör du leta efter denna ingrediens om du är i behov av att stärka håret, och om du vill få effekten av extra glansigt och silkeslent hår.

 • Koffein

Det kanske låter märkligt att koffein är en populär ingrediens i hårinpackningar. Men faktum är att koffein inte bara gör sig bra i kaffe, det gör sig även mycket bra i inpackningar då det livar upp hårbottnen och stimulerar hårsäckarna. Det i sin tur är bra om man har kraftigt håravfall.

 • Sesamolja

Lider du av en irriterad eller inflammerad hårbotten kan en hårinpackning med sesamolja göra susen. Det verkar lugnande och har en antiinflammatorisk effekt.

Tänk på detta när du använder hårinpackning

Trots att det idag är väldigt vanligt att man använder hårinpackning, så kanske inte alla riktigt vet om hur de ska användas för att få bästa resultat. Det finns alltså en del att tänka på när det gäller hur hårinpackningar ska användas, och här har ni våra bästa tips:

 • Låt inpackningen verka

Ett vanligt misstag som många gör är att man sköljer ur inpackningen för snabbt. Då får alla goda och nyttiga ingredienser inte tillräckligt med tid för att verka ordentligt, och resultatet kommer då inte bli så bra som det kan bli.

Låt inpackningen verka minst så många minuter som rekommenderas på förpackningen, men det skadar inte med några minuter extra!

 • Applicera på rent hår

För att hårinpackningen ska kunna tränga ner ordentligt i hårets fibrer är det nödvändigt att håret är rent innan man applicerar inpackningen. Rengöringen gör att hårets fjällskikt öppnas upp, vilket gör att det blir mer mottagligt för de goda ingredienserna.

 • Håret ska vara fuktigt, inte blött

När hårinpackningen appliceras ska håret vara fuktigt eller handdukstorrt, inte blött. För att få bort överflödigt vatten är det bäst att krama ut håret med handduken, men inte rufsa eller gnugga!

 • Använd en kam

För att fördela hårinpackningen jämnt i håret är det bra att använda en kam och liksom dra igenom håret. En bredtandad kam är lättast då de inte fastnar lika lätt i tovor. Med kammen kan du också få med hårinpackningen ända från hårbotten ner till längderna.

 • Konsekvent användande

Om man använder en och samma hårinpackning ofta under en längre period kan den till slut sluta ge effekt. Det beror på att håret blir mättat av alla goda ingredienser.

Men, om man däremot inte använder hårinpackningen alldeles för sällan kommer effekten bli densamma, alltså att ingredienserna inte verkar lika bra.

Med andra ord finns det en fin gräns mellan vad som är lagom när det gäller användning av hårinpackning. Dock är det viktigt att man använder hårinpackningen med jämna mellanrum för att de nyttiga ingredienserna ska ge en konsekvent behandling! 1-2 gånger i veckan brukar vara bara.

 • Linda in håret

Ett riktigt bra tips för att ge den där extra kicken till hårinpackningen är att linda in håret i en handduk eller en påse under tiden som inpackningen sitter i. Värme är också bra för att boosta håret ordentligt!

 • Slösa inte i onödan

Många som använder hårinpackning tänker att den verkar bättre om man tar i mer produkt, men så är det inte riktigt. Det räcker ofta med en liten klick i handen för att täcka hela håret. Med hjälp av en bredtandad kam blir fördelning både enklare, jämnare, och bättre.

Våra favoriter

Premium: John Masters Organic Honey and Hibiscus Hair Reconstructor

Det första jag vill säga om denna produkt är att den är organisk och är inte testad på djur. Som namnet även förmedlar innehåller den Honung och Hibiskus som hjälper till att återfukta håret. Tillsammans återupplivar de ditt trötta hår och skapar mer lyster.

En annan ingrediens man lägger märke till är hyaluronsyran. Denna syra, som egentligen är en sockermolekyl, är väldigt populär inom skönhetsbranschen. Denna sockermolekyl finns naturligt i alla våra kroppar, men minskar i antal ju äldre man blir.

Detta har en inverkan på oss då den innehåller 1000 gånger sin vikt i vatten. Du kan nu förstå varför det är en av orsakerna till att vårt hår tappar sin lyster och fuktighet.

Efter att jag testat den i några veckor kan jag säga att det är en väldigt bra hårinpackning. Den blev dock inte en solklar favorit då den gav nästan samma resultat som andra produkter på den här listan fast till ett dyrare pris.

Alla mina väninnor höll med mig, förutom en. Den av oss som har färgat hår. Hon kunde redan efter en användning meddela att hennes hår blev mer glansigt och kändes inte lika slitet.

Hon behövde dock använda mer än den rekommenderade mängden och tycker att den inte kommer hålla i längden, men endast på grund av dess pris. Annars älskar hon den.

Vi kunde dock alla konstatera att den verkar fungera bra på alla sorters hårtyper och speciellt för de som har mer slitet hår.

Jag skulle därför rekommendera denna produkt till er som har färgat hår eller någon som känner att håret har blivit slitet på grund av du börjar klättra uppåt på åldersstegen.

Om du har tunt och livlöst hår kan den också fungera bra, då man inte skulle behöva använda en så stor mängd för att se några resultat och på så sätt blir den inte lika dyr.

Det finns även matchande schampon i samma serie om man vill köra på det. 


Mellan: Macadamia Deep Repair Masque

Denna hårinpackning från Macadamia Natural Oil innehåller bland annat Macadamia Ternifolia fröolja. Oljan innehåller fettsyror som ofta inkluderas i hår- och hud produkter eftersom det är en utmärkt livgivande och stärkande källa.

I samband med arganolja, som också finns med i ingredienserna, hjälper det mot mild, vanligt håravfall och ser till att ditt hår tar till sig mer vatten och på det sättet blir starkare och glansigare.

Efter att jag testat denna hårinpackning i två veckor ville jag nästan inte sluta använda den för att prova en annan. Jag var extremt nöjd - redan efter en användning såg jag en förändring. Två av mina vänner höll med och absolut älskade produkten.

En av mina vänner har långt, tunt hår med slitna hårtoppar, men efter hon hade i hårinpackningen i ungefär 40 minuter första gången blev hennes hår helt förändrat.

Hon meddelar att det inte var några som helst problem med att kamma igenom håret efteråt (ni vet när det bara gör ont och man kommer inte mer än en halv centimeter utan att stöta på en ny tova). Man såg förändringen tydligt och hennes hår såg mycket friskare ut.

Nu kanske ni tänker ‘måste jag ha inpackningen i i 40 minuter?’ Absolut inte. Som alltid ska du följa anvisningarna som, i detta fall, säger att 7-10 minuter går bra.

Om ni är vana vid hårinpackningar dock, vet ni nog bättre själva hur länge ni kan ha dem i, vilket var fallet med min vännina. Håret ska vara rent men fuktigt innan du applicerar och när tiden är slut är det bara att skölja ut. Störtenkelt!

Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque finns i fyra storlekar, så priset varierar såklart. Vi provade alla den minsta storleken och beroende på hur mycket du behöver/vill använda räcker den ett bra tag och är värd pengarna.

För 100 ml får du betala cirka 135 kronor. Man behöver dock endast använda den 2-3 gånger i veckan, eller ett mindre antal gånger såklart. Denna hårinpackning är inte heller testad på djur, vilket är super!


Budget: Phc Repair Hair Mask

Jag älskar att testa budgetvaror. När man hittar en ny favoritprodukt till ett billigt pris blir man inte annat än överlycklig.

Jag valde därför denna hårmask från Phc (Åhléns egna hårvårdsmärke), vilken är den billigaste varan på just den här listan, för att se om man verkligen får det man betalar för eller om det skulle hjälpa mig, och förhoppningsvis andra, att spara hundralappar i månaden.

Jag fick verkligen mer än jag betalat för. Först vill jag säga att det inte är den bästa hårmasken jag har provat, men den är definitivt värd pengarna.

Jag rekommenderar den varmt till er som har en mindre budget, eller inte vill klippa er, men som vill piffa upp ert hår med en gnutta mer glans.

Det bästa med denna hårinpackning är att den återfuktar håret, vilket är bra för dem som har torr hårbotten och inte riktigt kan få bukt på mjäll.

Det är jojobaoljan som hjälper till med detta, och den värnar även om hårets celler så att de fortare återskapas. Denna hårinpackning innehåller även provitamin B5 och grönt te som stärker håret och ger det en välförtjänt lyster.

3-5 minuter räcker för att ditt hår ska bli återfuktat. Mina vänner fick samma eller liknande resultat som jag fick, så vi kan därför sammanfatta att den här hårprodukten passar de flesta hårtyper. Den finns i 200 ml, men eftersom att den är ganska billig kan man enkelt köpa flera åt gången.

Även om den är billig och bra betyder det inte att den är bäst. Om man jämför med en del andra hårinpackningar jag har testat i mitt liv var den inget speciellt. Visst, mitt hår blev glansigt och det luktade gott, men det finns nog en anledning till att den är så billig.

Den gör definitivt sitt jobb för prislappen den har, och den är en väldigt bra ‘träningshårinpackning’. Men för dig som vill ha mer volym och en mer specifik lukt finns det andra produkter som är bättre.


Våra utmanare

Uniq One All in One Hair Treatment Coconut

Det här är en ‘leave-in’ vara, vilket betyder att man inte sköljer ur den efter man har applicerat den. Man sprayar den i fuktigt hår eller tar hjälp av sin handflata och sprider ut det i håret hur man vill.

En ‘leave-in’ produkt är ett bra alternativ för dig som brukar glömma att använda din hårinpackning i duschen, eller som kanske inte alltid duschar hemma, t.ex. om du gymmar mycket.

Just den här produkten kan även användas på torrt hår om du vill få till en snygg och glansig finish. Som namnet, all in one hair treatment, tyder på finns det många fördelar med denna spray.

Den sliter inte på färgat hår, tvärtom så hjälper den med skadat och torrt hår och har även UVA/UVB skydd. Skyddet gäller då även när du använder lock- eller plattång, och ger även ditt hår mer glans.

Jag kan starkt rekommendera den till er som har frissigt hår. En av mina väninnor som provade den absolut älskar den.

Hon har alltid haft problem med frissigt hår (så fort hon går ut genom dörren är en timmes förberedande styling bortblåst), men hon märkte en tydlig skillnad efter att ha använt Uniq One, då den hjälpte att hålla hennes små hårstrån på plats.

Om du har allergier eller bara vill använda ekologiska produkter rekommenderar jag att du tar en titt på innehållsförteckningen innan du köper.

En av ingredienserna i den här produkten är bland annat Isopropyl alkohol, vilket är lättantändligt och kan i vissa fall torka ut ditt hår mer istället för att återfukta det.

En fördel för dig som älskar kokos är att den här verkligen luktar gott av just kokos. När du använder den på ditt eget hår känner du själv lukten ett bra tag, men den sprider sig inte till andra, vilket kan vara både bra och dåligt.

Förutom den ljuvliga lukten var denna spray inte en personlig vinnare, då jag kände att den inte gav extra volym till mitt hår, vilket den lovar och när jag försökte piffa till mitt hår med lite lockar fick jag ingen boost alls av sprayen.

Med tanke på att innehållsförteckningen inte är den bästa finns det definitivt bättre produkter ute på marknaden. Visst är den inte dyr, men i detta fall är jag villig att betala lite mer för mer värde. Cirka 120 kronor får du lägga ut för 150 ml.


Maria Nila Colour Refresh Hårinpackning

Maria Nila är ett välkänt märke i Sverige och jag har använt en del produkter från dem som jag har varit nöjd med. Jag har dock aldrig testat deras färghårinpackning och blev därför superglad när min kompis valde just denna produkt.

Det blev lite olika resultat. För min kompis som har lätt färgat blont hår (egentligen ganska råttfärgat hår så hon brukar färga det för att få en ljusare nyans), blev det en fin grå nyans.

Jag märkte en ytterst liten skillnad på mitt hår; en av mina kompisar fick en mer blå nyans; och för en av mina väninnor hände inget alls.

Det är det som är det svåra med just den här typen av hårinpackning, eller en färgbomb som det också kallas. Man måste antingen ha färgat hår i en ljus ton, eller blanda olika nyanser för att få till den färgen man vill ha om man har mörkare hår.

Dock är den hur enkel som helst att använda. Du tvättar först ditt hår med schampo och torkar det med en handduk.

Applicera sedan ut färgen jämnt över håret och låt det verka upp till 10 minuter beroende på hur mycket färg du vill få. Låt den sitta i minst 3 minuter. Skölj ur håret och tvätta med balsam.

Enligt Maria Nila ska den hålla i 4-10 tvättar men det beror helt på hur länge du har haft den i, alltså hur intensiv färg du har fått. I de flesta fall håller inte färgen upp till 10 tvättar utan försvinner runt den sjätte eller sjunde.

Om du har provat färgbomber förut eller är rutinerad med att färga håret på antingen dig själv eller andra vet du nog hur bra en färg eller nyans sätter sig, och då tycker jag att du ska prova denna produkt eftersom ett lyckat resultat inte bara ger en fin färgnyans, utan också gör ditt hår fräschare och mjukare.

Var dock noga med att kolla på kundrecensioner eller fråga kundtjänst om nyansen passar till den hårfärg du har när du köper. Den här varan kommer även i flera olika nyanser så se till att du väljer rätt.

Om du är en nybörjare och vill prova något för första gången rekommenderar jag dig att leta efter en billigare variant eftersom det lätt kan bli fel och du har då slösat dina pengar på den här dyrare varan.


L'anza Keratin Healing Oil Masque

Denna produkt från L'anza innehåller kaffe arabica fröolja vilket är bra för livlöst hår som behöver stärkas. Det stärker dina tunna hårstrån och hjälper till att bekämpa giftiga ämnen i ditt hår så det får tillbaka sin lyster.

Håret blir oerhört mjukt och lent och verkar passa de flesta hårtyper. Den fungerar jättebra för platt och tråkigt hår i och med att den medför mer lyster.

Men om man är efter mer volym har den inget extra att erbjuda. För er som har tjockt hår, frukta inte, den tynger inte ner håret utan gör det medgörligt istället.

Överlag är det en väldigt bra produkt, men till priset blir resultatet väldigt genomsnittligt. Du får 210 ml för cirka 280 kronor, vilket kan räcka en relativt lång tid och om man vill ha en pålitligt boost är den väl värd sitt pris.


Kérastase Nutritive Masqueintense

Denna produkt från Kérastase är en vårdande hårinpackning som är bra för dig med torrt hår. Den återupplivar håret och du får en glansig finish.

Ta en titt på innehållsförteckningen innan du köper denna, då en del ingredienser inkluderar alkoholer som kan vara dåliga och som gör precis tvärtom vad företaget lovar och torkar ut ditt hår mer.

Eftersom denna produkten är ganska dyr (den dyraste på listan) får den tyvärr inte en placering i våra top picks - det finns flera billigare varianter som funkar minst lika bra eller bättre.

Med det sagt rekommenderar jag gärna denna till er med torrt, frissigt, eller trassligt hår. Håret blir lätt att kamma igenom och det blir skinande glansigt. Det finns några att välja mellan, till exempel finns det olika utföranden beroende på din hårtyp.

Men med tanke på att det är 200 ml du får för priset, ungefär 300 kronor, råder jag dig också att inte köpa denna om du inte är säker på att du kommer använda den igen.


Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals