Bästa Ansiktskrämen för Mogen Hy (Uppdaterad 2024)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

I den här artikeln om de bästa ansiktskrämerna för mogen hy kommer du som är 40+ att få tre bra tips på ansiktskrämer som vårdar huden och förebygger rynkor. De har olika ingredienser och specialfunktioner, så vilken hud du än har i övrigt tror vi att du kommer att hitta ett alternativ här. 

Efter många timmars grundlig research har vi kommit fram till att Exuviance Overnight Transformation Complex är den bästa ansiktskrämen för mogen hy. Krämen förebygger och minskar rynkor tack vare skonsam men effektiv PHA-syra och för att den innehåller ett flertal aktiva ämnen. Krämen är också väldigt skonsam och allergitestad.

En ansiktskräm för mogen hy behöver ha ett flertal egenskaper för att vara effektiv. Inte minst behöver en ansiktskräm av den här sorten vara:

 • Skonsam för huden med med lågallergena ingredienser
 • Återfukta rikligt på djupet
 • Absorberas snabbt av huden och inte lämna en kladdig hinna efter sig
 • Vara godkänd av EU

🏆 Bästa Ansiktskrämerna för Mogen Hy 2024

1. Exuviance Overnight Transformation Complex 🏆 – Bästa ansiktskrämen för mogen hy

En ansiktskräm för mogen hud behöver tid på sig att verka och ha god effekt. Av den anledningen är det en mycket bra idé att fokusera på en effektiv nattkräm som är verksam medan du sover. Nattkrämen från Exuviance vid namn Overnight Transformation Complex är perfekt för dig som behöver exceptionell och effektiv hudvård som både återställer återfuktar mogen hy. 

Exuviances hela sortiment baseras på syror och eftersom den här krämen är avsedd bland annat för mogen hy som ofta är känslig, har Exuviance valt att använda PHA-syra. Det är den allra skonsammaste formen av syra som exfolierar varsamt men effektivt och som också återfuktar på djupet. Just PHA-syra är en typ av syra som även personer med allergier och eksem ofta kan använda. 

Krämen innehåller också en hög halt av c-vitamin, vilket bidrar till att släta ut huden och minska pigment och slapp hud. C-vitamin är som bekant för de flesta också en mycket kraftfull antioxidant som skyddar huden från fria radikaler, vilket är en stor bov i dramat när det gäller hudens åldrande. Antioxidanterna förhindrar de fria radikalerna från att angripa huden och kan därmed minska ålderstecken påtagligt. 

En annan mycket viktig och verksam ingrediens som är effektiv i det här sammanhanget är att Exuviance Overnight Transformation Complex innehåller lipider. Det är ett återfuktande, kroppseget ämne som är en förutsättning för att huden ska bibehålla ungdomlig spänst och fräschör. Om vår hud har för lite lipider blir den torr och fnasig, så ämnet är alltså av största vikt för att huden ska må bra och behålla sitt ungdomliga utseende. 

Ceramider i krämen gör att hyn blir återfuktad och bygger även upp dermis, alltså hudens djupare hudlager. Exuviance har hela hudvårdsprogram för specifika hudproblem och vi kan varmt rekommendera att du tar en titt på deras övriga utbud för att komplettera den här nattkrämen med ett återfuktande serum. Du får då en effekt som gör att du snabbare kan få synliga resultat för att återställa din torra och känsliga hud.

Känslig hud får lätt eksem, hudrodnader och flagnande hy och av den anledningen är PHA-syra en utmärkt ingrediens och det här är verkligen en kräm som kan göra nytta för många med den här typen av problem. Vi vill dock poängtera att Exuviance Overnight Transformation Complex inte är oparfymerad utan här finns en svag och mild doftessens av citron och äpple. 

Exuviance Overnight Transformation Complex är dermatologiskt testad och kan bevisligen användas av många med känslig hud, men det är ändå viktigt att du provar ut krämen först om du är en av dem somlätt får utslag och atopiskt eksem av parfymerade krämer.

🔎 Därför valdes Exuviance Overnight Transformation Complex

Exuviance är ett märke som tar fram krämer specifikt för olika hudvårdsproblem och det är en självklar vinnare i ett test som det här. Exuviance Overnight Transformation Complex är en kräm som passar alla som behöver en balanserande kräm som kan lindra torr hy och samtidigt har en effektiv verkan på mogen hud och rynkor. 

Exuviance Overnight Transformation Complex är en nattkräm och ska användas på kvällen efter ansiktstvätt och med ett eventuellt serum. Eftersom den innehåller PHA-syra kan den göra huden känslig så det är bra att använda en dagkräm med solskyddsfaktor i kombination med den här krämen. 

Exuviance är ett varumärke som är utvecklat av dermatologer och som har forskning och och klinisk testning som underlag för sin produktion av hudvårdsprodukter. Det är ett tryggt val för dig som behöver vara noga med valet av ansiktskräm på grund av att du har torr eller känslig hy.

💄 Vem passar Exuviance Overnight Transformation Complex för?

 • Alla med känslig hy som vill ha en kräm som är dermatologiskt testad
 • De som inte kan använda AHA-syra men som gärna vill prova på en skonsammare variant med AHA-syrans alla positiva effekter
 • Personer med atopisk eksem som vill prova en kräm med naturliga doftämnen

💎 Utmärkande egenskaper för Exuviance Overnight Transformation Complex

 • Med lipider
 • Dermatologiskt testad
 • Med PHA-syra

🎬 Demonstration av Exuviance Overnight Transformation Complex

2. Maria Åkerberg Face Lotion More

Maria Åkerberg Face Lotion More är avsedd att användas på mogen hy. Men den passar också hud som behöver återhämtning av olika anledningar, alternativt är väldigt torr. Maria Åkerberg Face Lotion More har en mängd spännande, naturliga ingredienser som bidrar till att huden kan reparera sig och få ny elasticitet och spänst.

Maria Åkerberg är ett väldigt populärt märke hos många som gillar naturlig hudvård och fortsätter oavbrutet att växa med en allt större kundkrets och fler produkter. 

Maria Åkerberg är ett svenskt varumärke och Face Lotion More är även en ekologisk ansiktskräm. Det är en riklig ansiktskräm som bidrar till att föryngra huden och gör den starkare och mer motståndskraftig, tack vare de olika naturliga nyckelingredienserna. 

Inte minst är det en ansiktskräm som är som gjord för dem som gillar naturligt och ren hudvård, för här hittas inga utan artificiella ämnen och kemiska tillsatser. 

Så låt oss titta lite på innehållet av krämerna. Rödklöver är en av ingredienserna som verkligen är som gjord för mogen hy och som innehåller både fytoöstrogener och isoflavoner. Ämnet återfuktar huden på djupet och bidrar dessutom till att göra huden mer elastisk. 

Rödklöver än så länge ett relativt ovanligt ämne i hudvård men här tror vi att Maria Åkerberg verkligen är något på spåren och vi tror att det kommer att bli allt vanligare med rödklöver som ingrediens i hudkrämer för mogen hy. 

Bergamott i ansiktskrämen främjar förnyelsen av hudceller samt har en åtstramande effekt. Örten är också både kraftfullt och skonsamt antibakteriell och minskar risken för att huden angrips av ämnen som har en negativ inverkan på hudkvaliteten.

Ros är en annan ingrediens som Maria Åkerberg Face Lotion More innehåller, vilket är en annan klassisk återfuktare som verkligen bidrar till att göra spänstig och fräsch.

Mogen hy blir ofta svullen och känslig och kan lätt drabbas av hudirritationer. För att motverka dem innehåller krämen växten patchouli som bidrar till att minska porerna och ge en inflammationshämmande effekt till krämen. Har du lätt att drabbas av hudrodnader och liknande symptom kan just patchoulin i krämen göra så att krämen har en lugnande inverkan på huden.

🔎 Därför valdes Maria Åkerberg Face Lotion

För den som vill ha en ekologisk ansiktskräm med naturligt innehåll rekommenderar vi Maria Åkerberg Face Lotion More. Den har flera dokumenterat intressanta ingredienser som är mycket potenta och verkligen kan göra skillnad på hud som åldrats och börjat förlora sin spänst och bli rynkig.

Den passar många olika grupper av användare och kan också kompletteras med andra produkter i samma serie. Ett klockrent val för dem dem med mogen hud som vill ha effektiv hudvård utan artificiella ingredienser.

💄 Vem passar Maria Åkerberg Face Lotion för?

 • De som gillar ekologisk hudvård
 • Alla som vill ha produkter med naturligt innehåll
 • Personer med torr och mogen hud

💎 Utmärkande egenskaper för Maria Åkerberg Face Lotion

 • Milt parfymerad
 • Utan konserveringsmedel
 • Innehåller eteriska extrakt mot rynkor

🎬 Demonstration av Maria Åkerberg Face Lotion

3. Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme

Dagkrämen Estée Lauder Revitalizing Supreme + Global Anti-Aging Cell Power Creme har många intressanta funktioner och inte minst har den en solskyddsfaktor på 15 SPF. Har du mogen hy är det viktigt att skydda huden mot solens starka strålar och det här blir bara viktigare ju äldre vi blir, eftersom huden då blir känslig och kan ta skada av solens starka strålar.  

Den mest tongivande ingrediensen är Estée Lauders patenterade formula vid namn RevitaKey. Det är ett mycket intressant extrakt som är baserad på extrakt från moringaträdet. Moringaträdet har en lång historia när det gäller att användas som skyddande och vårdande produkt, inte minst på den afrikanska kontinenten där naturfolk har använt moringa länge för dess skyddande och vårdande egenskaper. 

Moringa innehåller en rad spårämnen och vitaminer, exempelvis kalium, kalcium, vitamin C samt olika typer av aminosyror och omega-3. Sammantaget gör det krämen till en otroligt vårdande produkt som balanserar och återställer huden och har föryngrande effekt på mogen hy. 

C-vitamin är som många vet en kraftfull antioxidant men har också effekten av att vara ett berikande och fuktbindande ämne som är utmärkt i kräm för mogen hy, inte minst för att den också bidrar till att släta ut huden och minskar pigmentfläckar.

Koffein är en effektiv ingrediens i krämen och har en väldokumenterad effekt på hudens spänst och bidrar till att öka cellförnyelsen i hudens undre lager. Eftersom den är bra på att stimulera hudens egna förnyande aktivitet är den exceptionellt effektiv på att balansera hud som både är mycket torr och har rynkor.

Det är helt enkelt en otroligt spännande kräm som vi kan rekommendera för alla personer med mogen hy som dessutom har torra och fnasiga partier.

🔎 Därför valdes Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme

Ansiktskrämen från Estée Lauder hör självklart hemma i det här testet eftersom det är en mycket exklusiv ansiktskräm som vårdar och balanserar mogen hy. Tack vare ett effektivt moringaextrakt vårdar den huden på djupet utan att vara fet eller täppa till porer. 

Det här är en kräm som är perfekt för mogen hy och som skonsamt vårdar huden utan att bidra med överflödiga mängder feta ingredienser. Kräm för mogen hy kan ofta vara väldigt fet, vilket är en nackdel eftersom det viktigaste för mogen hy inte är fett utan rikligt med återfuktning. 

Det bistår den här krämen med och den innehåller även ämnen som är perfekta för mogen hud, såsom pigmentförebyggande c-vitamin och cellbefrämjande koffeinextrakt.

💄 Vem passar Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme

 • Personer med mogen och obalanserad hy
 • De som vill ha naturliga ingredienser i sin ansiktskräm
 • Alla som vill ha en skonsam anti age-produkt

💎 Utmärkande egenskaper för Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme

 • Med patenterat moringa-extrakt
 • Innehåller koffein
 • Innehåller inga fettbaserade ingredienser alls

🎬 Demonstration av Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme

Vad ska jag tänka på vid köp av en ansiktskräm för mogen hy?

När du ska välja en kräm för mogen hy finns det flera saker att tänka på innan du slår till.  Det gäller förstås att krämen har har rätt typ av ingredienser och finns det en kompletterande hudvårdsserie med ansiktskrämen, kan det vara bra att satsa på andra produkter i samma serie.  

Regelbunden exfoliering är viktig för att de aktiva ämnena ska nå djupt ner i hudlagren. Av den anledningen är det bra att också satsa på en bra peelingkräm eller köpa en ansiktskräm som innehåller syror, eftersom de har en exfolierande verkan.

Vinnaren i det här testet innehåller skonsam men effektiv och exfolierande PHA-syra som utgör en utmärkt grund för att avlägsna döda hudceller och som ser till att huden kan uppta uppta näringsämnen från andra ämnen i så stor utsträckning som möjligt.

Bra ämnen att titta efter i en ansiktskräm för mogen hy är hela gruppen b-vitaminer, aminosyror och hyaluronsyra. Mogen hud är ofta torr och där kommer hyaluronsyran in, men det finns även andra ämnen som är mycket effektiva när det gäller återfuktning. 

Aloe vera, glykolsyra och glycerin är några sådana ämnen som kan göra stor nytta i sammanhanget. Ros eller rosenvatten är en annan ingrediens som är vanlig i återfuktande hudvård och som passar utmärkt i alla produkter för mogen hy. 

Antioxidanter som skyddar huden mot yttre angrepp och underlättar för huden att bibehålla sin spänst är också väldigt bra. Det finns mängder med ämnen som är antioxidanta och vitamin C är ett av dessa ämnen som är en klassisk antioxidant. Vitamin E, A och c-vitamin har också antioxidativ verkan och är bra att titta efter.  

Har du verkligt torr hy vill du också att att fuktgivande ämnen ska stanna kvar i huden och därför är en liten andel olja i en ansiktskräm för mogen hy bra. Kom ihåg att alltid rengöra ansiktet noggrant innan du applicerar ansiktskräm för mogen hy eftersom det gör att huden lättare kan uppta alla nyttiga ämnen.

Vill du lära dig mer om hur du kan optimera din hudvård och få den att bibehålla sin spänst och fräschör? Då rekommenderar vi att du tar en titt på våra stora hudvårdsguider nedan.

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av ansiktskrämer:

Youtube:

Andra källor:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals