Bästa ögonbrynsskuggan 2024 – Naturliga, skulpterade bryn åt alla!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

I dagens samhälle är ögonbrynsmanin i full fart och det är inte många som har undgått värdet i att fylla i sina ögonbryn för en mer definierad look och ett bättre resultat med sin makeup.

Det är inte längre bara dom som har naturligt fylliga och tjocka ögonbryn som kan ha dom on point, utan skönhetsvärlden fortsätter att leverera produkt efter produkt som gör att vi dödliga med nästintill obefintliga bryn också kan stoltsera med bryn on fleek!

En produkt som kanske mest används i den vardagliga makeupen, men som kan generera fantastiska resultat är ögonbrynsskuggan. Detta är ögonbrynsprodukten som verkligen passar alla.

Ett puder ger ett mjukt och mer naturligt intryck, men ger samtidigt det där lilla extra till din sminkning. Dessutom kan man köpa paletter av olika slag med flera nyanser så att man kan mixa och matcha och blanda hur man vill.

I detta test har vi såklart gett oss in för att testa ögonbrynsskuggor. Det finns otroligt många att välja mellan på marknaden, men vi har lyckats ta fram 8 stycken skuggor som vi presenterar här som vi tycker har allt en sminknörd behöver.

Den överlägsna vinnaren i premiumklassen blev den populära Anastasia Beverly Hills Brow Powder Duo som verkligen lever upp till hajpen, medan Make Up Store Tri Brow tog hem vinsten i mellanprisklassen.

Makeup Revolution Ultra Brow blev vår favorit i budgetklassen då den har allt för både nybörjaren och den vana sminkndrottnigen på en budget. Vi har också med en lyxig specialare i form av Clarins Perfect Eyes & Brows Palette.

Premium: Anastasia Beverly Hills Brow Powder Duo

Vi hyllar verkligen Anastasia Beverly Hills när det kommer till ögonbrynsprodukter - och hennes andra produkter, såklart - eftersom de är så välgenomtänkta, högpresterande, och älskade av sååå många sminknördar.

Det är inte lätt att hitta en produkt med så många lovord i recensionerna från kunder världen över, men denna skuggduo, tillsammans med pomadan från samma märke, slår nästan alla rekord, och vi kan inte annat än att applådera och tacka och bocka!


Mellan: Make Up Store Tri Brow

Make Up Store har utvecklat en trio av ögonbrynsskuggor som kommer i två olika färgnyanser och som du enkelt blandar ihop för en individuell nyans till just dina bryn.

Skuggan smälter enkelt in i ögonbrynen och du får en väldigt naturlig look, vilket gör att detta är en bra första gången-brynskugga för nybörjare och även perfekt för den som vill leka med nyanser och skapa olika effekter.


Budget: Makeup Revolution Ultra Brow

Är man av någon anledningen på en budget ska det inte behöva stoppa dig från att vara en sminknörd och se fabulous ut dag in och dag ut. Med Makeup Revolutions ögonbrynspalett håller du dina bryn enkelt på topp samtidigt som du är snäll mot plånboken.

Du får hela 4 stycken ögonbrynsskuggor, 2 vax, en highlighter, och en krämformula som gör att du kan bli rena drottningen på att skulptera, forma, fylla i, och experimentera med dina bryn!


Special: Clarins Perfect Eyes & Brows Palette

En superrolig palett som skriker lyx och flärd i den snyggt guldiga dosan som innehåller det mesta man behöver för ögon och ögonbryn on fleek.

Man får 3 stycken skuggor som kan användas både på brynen och på ögonlocken och för att få det bästa resultatet på brynen använder man det medföljande vaxet. Sedan finns det en till hudfärgad ögonskugga som man applicerar på brynbenet för mer definition.

Varför ska du lita på oss?

Jag har som vanligt samlat ihop en underbar tribe av sminktokiga kvinnor som har provat dessa skuggor med mig. Vi är alla vana användare av ögonbrynsprodukter och det är inte mycket vi inte har provat.

Vi har genomgått en grundlig research för att komma fram till vilka skuggor vi ville prova och som vi redan visste var värdiga att vara med i en bäst-i-test-lista och det är verkligen bara de bästa skuggorna som kommit med i slutresultatet.

Vem behöver en ögonbrynsskugga?

Vare sig du är en riktig sminknörd som inte går någonstans utan smink eller bara använder det någon gång ibland, kanske till fest eller speciella tillfällen, är ögonbryn on point en viktig del av sminkningen.

Har du dessutom väldigt tunna eller glest bevuxna bryn är en ögonbrynsskugga vitalt för att få de där fylliga brynen. Då får man även ett mer piggare intryck och ett par bra skulpterade ögonbryn är verkligen pricken över i:et på din makeup.

Hur kom vi fram till vilka ögonbrynsskuggor vi skulle testa?

Det går verkligen ingen nöd på ögonbrynsskuggor att investera i, så här har vi rannsakat internet på recensioner av massvis med märken och modeller för att sålla ut en del som var värda att testa.

Efter många om och men fick vi till slut fram 10 stycken skuggor som vi alla var överens om såg bra ut på pappret och som vi tog hem från kicks.se och nordicfeel.se för att prova.

Hur testade vi ögonbrynsskuggorna?

Vi har helt enkelt testat dom rakt upp och ner! Självklart har vi testat alla möjliga kombinationer och mixat och blandat de nyanser som har följt med. Även eventuella verktyg och applikatorer har såklart fått genomgå ett grundligt test.

Då vi alla är vana sminknördar har vi också provat många olika sminkningar för att se så att skuggorna är kompatibla med andra märken; man kanske vill använda ett annat sorts brynvax eller mixa med en nyans från en helt annan palett.

De skuggor som vi presenterar här är de skuggor som höll måttet i vårt hårda kritik- och poängsystem - det var alltså två stycken skuggor som verkade lovande, men som inte levde upp till vår standard - och är alltså verkligen de bästa ögonbrynsskuggorna på marknaden just nu.

Våra favoriter

Premium: Anastasia Beverly Hills Brow Powder Duo

Det är inte så konstigt att Anastasia tog hem första platsen i premiumkategorin med tanke på alla de överväldigande recensioner vi läste på nätet om just denna ögonbrynsskugga och hur otroligt nöjda så många kunder är med den!

Anastasia Beverly Hills är ju inte direkt dåliga på att tillverka högkvalitativa ögonbrynsprodukter för en stor kundkrets och vi kan verkligen hålla med om att deras Brow Powder Duo är den bästa ögonbrynsskuggan på marknaden.

Som namnet antyder finns det två färger i dosan och tack vare detta blir det enkelt att skapa perfekta ögonbryn, precis med den färgintensitet man vill ha. Den är väldigt lätt att jobba med och du bygger enkelt upp färgen.

Detta gör den optimal för nybörjare som vill lära sig att fylla i ögonbrynet perfekt och för att sedan kanske skapa olika former och effekter. Även för den vana brynappliceraren är denna skugga rena drömmen!

Ett puder till ögonbrynen brukar ge ett mer naturligt utseende och denna är perfekt att använda i det vardagliga sminket, om även till festen om man så vill det, såklart. Det bästa är också att den räcker hur länge som helst!

Vill du ha lite mer intensitet i färgen kan du bara blöta borsten lite som du applicerar med. Självklart finns det många olika färger att välja mellan, så man kan hitta färgduon som passar en själv perfekt!


Mellan: Make Up Store Tri Brow

Vårt svenska supermärke Make Up Store har alltid högkvalitativa sminkprodukter till mellanklasspriser och deras Tri Brow är verkligen någonting att hurra över om du vill ha en lättarbetad ögonbrynsskugga.

Här får man tre olika nyanser som man enkelt blandar med varandra för att hitta den absoluta perfekta nyansen för just sina egna bryn. Du kan såklart bara använda två eller en färg, men det är roligt att experimentera och utforska.

Du kan även kombinera färgerna med deras ögonbrynsgel Brow Fix Set för att få ett mer hållbart resultat, men vi som provade denna trio av färger tyckte inte att det riktigt behövdes.

Har du en typisk hy där smink inte sitter som berget hela dagen är det såklart en bra investering eftersom det kommer hjälpa färgen att sitta på plats hela dagen. Det kan även vara roligt att variera med gelén eftersom resultatet blir lite annorlunda med den.

Skuggorna är superenkla att jobba med och har du den mörkare paletten kan du även använda den mörka skugga som ögonskugga eller eyeliner. Paletten håller även extremt länge och priset är därför väldigt värt det!


Budget: Makeup Revolution Ultra Brow

Att få ett helt kit med underbara skuggor, vax, och till och med en pincett till ett budgetpris är ju helt fantastiskt och vi kunde knappt tro våra egna ögon när vi provade denna magiska palett.

Du får hela 4 stycken skuggor att mixa och matcha med för att få fram den nyansen just du vill ha. Du kan fixera dem på brynen tack vare 2 stycken färgade ögonbrynsvax och vi älskar verkligen att vaxet ingår i paletten, så man slipper köpa det separat.

Om inte det skulle vara nog får man även en krämformula som är till för att framhäva ögonbrynsbågen och så får man även en highlighter - och med dessa två underbara tillskott kan man verkligen leka med effekter och former.

Eftersom man får så många nyanser av skuggor med kan man verkligen sitta i timmar och experimentera med olika färger, former, och highlights. Detta är oerhört bra för nybörjaren som vill kunna testa massa olika saker till ett rimligt pris.

Dessutom ingår det en minipincett och ögonbrynsapplikatorer i form av en penna och två borstar. Dessa behöver du såklart inte använda, men det är superbra då man kan ta med sig dosan i väskan till jobbet eller skolan och ha allt man behöver - dosan har såklart en spegel också.

Det bästa är såklart kombinationen av det underbara priset och det ännu mer magiska resultatet man får. Även denna palett kommer hålla väldigt länge.


Special: Clarins Perfect Eyes & Brows Palette

Tycker du att en palett med mycket användningsmöjligheter låter bra, men är intresserad av en som kombinerar både ögonbryn och ögonlock? Då ska du kolla in våran specialare från Clarins som vi inte kunde låta vara ‘bara’ en utmanare.

allting däri. Här får du 3 stycken ögonbrynsskuggor som även kan agera vanliga ögonskuggor, vax, 1 hudtonsfärgad ögonskugga, pincett, och applikatorer.

Tack vare de olika nyanserna kan du enkelt blanda till den nyansen du vill ha eller använda en av dem rakt upp och ned. Man fixerar enkelt med vaxet och det roligaste med denna palett är den hudfärgade ögonskuggan.

Den applicerar du helt enkelt på ögonbrynsbenet för att få en skarpare linje av ögonbrynet och är även superbra att använda om du har applicerat ögonskugga också för att få en mer definierad look av både ögon och bryn.

Skuggorna sitter väldigt bra på både bryn och ögon, men se till att använda vaxet för ett bättre resultat. En del kan nog tycka att detta är en lite dyr dosa, men då får man tänka på att man får mycket och att den håller hur länge som helst.

Våra utmanare

Viva La Diva Eyebrow Trio Shadows

Viva La Diva är ett superbra märke för dig som är vegan eller miljömedveten eftersom det är ett helt veganskt märke och inte testat på djur. De har såklart högkvalitativa sminkprodukter som gör det enkelt för dig att vara en sminkdrottning.

Ögonbrynsskuggorna är fantastiskt pigmenterande och du blandar hur du vill för att få ett naturligt resultat. Den mörka skuggan kan även agera ögonskugga eller pudrig, mjuk eyeliner. Ett superbra pris har den också på ungefär 100 kronor - och dosan håller i evigheter!


Pixi Brow Powder Palette Shades of Brows

Även denna palett från Pixi är helt vegansk och det vi älskar med denna palett är att man får så många varierande nyanser. Hela 6 stycken skuggor kommer med och de varierar från en väldigt svart nyans till en ljus beige.

Du blandar alltså precis hur du vill för att få fram nyansen för dig och här kan man verkligen skapa effekter genom att både highlighta och skugga brynet. En topp-palett helt enkelt!


Milani Brow Fix Kit

Även här har vi ett kit med medföljande applikatorer som borstar och pincett, en highlighter, och såklart två stycken skuggor. Blanda skuggorna hur du vill och förgyll looken med highlightern.

Skuggorna är väldigt pigmenterande och sitter på plats hela dagen. De kan med fördel appliceras med vax för ett ännu bättre resultat. Denna söta dosa är inte heller speciellt dyr för vad man får, vilket vi tyckte var kanon.


Anastasia Brow Pro Palette

Är du, som vi, besatt av vår premiumvinnare från Anastasia kan du här med fördel investera i en hel palett av ögonbrynsskuggor från samma märke. De kommer såklart i en lite mindre form, men håller fortfarande den högklassiga kvaliteten.

Du får hela 22 olika nyanser och en ögonbrynsprimer för att verkligen fixera nyanserna. Och detta är verkligen drömmen för den som vill leka och experimentera med olika nyanser och former.

Frågor och svar

Hur applicerar man ögonbrynsskugga?

Beroende på vilken look man är ute efter, och kanske mest vart man är på väg, kan man få perfekta ögonbryn på ett kick. Det behöver verkligen inte alls ta lång tid att skulptera brynen.

Borsta

Börja med att borsta ögonbrynen uppåt mot hårlinjen med en ren spoolieborste (mascaraborste). Det finns ofta två-ändade borstar med en spoolie och en vinklad borste för applicering av färgen.

Fixera

Fixera brynet med vax eller en ögonbrynspenna för att få ett mer hållbart resultat.

Fyll i

Fyll i brynet med skuggan. Här kan du blanda direkt från paletten, på baksidan av din hand, eller testa en färg först för att bygga på med andra färger. Tänk på att vara relativt lätt på handen och skapa mjuka linjer, istället för hårda kanter som ser onaturliga ut.

Pricket över i:et

Som ett sista steg kan du applicera en highlighter eller en ljus ögonskugga, ingenting med för mycket skimmer i (om man inte föredrar det såklart) under brynet på ögonbrynsbenet för en mer ljus och definierad look.

Vilken ögonbrynsprodukt passar för mig?

Nuförtiden finns det hur många olika ögonbrynsprodukter som helst att välja mellan på marknaden och det kan vara verkligt klurigt att veta vilken form man ska använda sig av.

Puder/Skugga

Vi börjar med den form av produkt vi har recenserat i detta test; nämligen skuggorna, också kallat ögonbrynspuder. Det bästa med denna form av ögonbrynsfärg är att den kan användas av alla.

Det man dock får tänka på är att puder ger ett väldigt naturligt intryck och ger en mer mjuk definition av brynet. Det är alltså ingenting för dig som vill ha dom där modiga och skulpterade Instagram-brynen.

Men även om du har väldigt tjocka och fylliga bryn, tunna och väldigt glesa bryn, eller om du har nästintill obefintliga bryn kan du med fördel satsa på en ögonbrynsskugga.

Kombinera den med ett vax eller en ögonbrynspenna för ett bättre resultat som sitter längre. Detta gör även färgen mer intensiv, och det är även ett bra trick att kombinera både pennan och skuggan.

Penna

En ögonbrynspenna ska du använda om dina ögonbryn är glesa, asymmetriska, eller om du inte har en avslutande svans på brynet efter bågen. Detta fyller man enkelt i med hjälp av pennan.

Även med en penna får du en mjukt definierad look, om än lite mer definierad än med pudret, och här kan man speciellt fokusera på bågen.

Pomade

Pomadan är för dom som vill ha dom där stora, djärva ögonbrynen on point och är superbra för den som behöver någonting som håller hela dagen eftersom man får en inbyggd fixering.

Precis som med pennan kan denna form med fördel användas av dig som har tunna eller glest bevuxna ögonbryn för att få den där fylliga looken.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals