Hur lägger man solpuder snyggt?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel.se, Kicks.se, och Lyko.se

Smink är jätteroligt och det är också så roligt att köpa! Det är alltid lika kul att lyxa till det med en ny produkt till badrumshyllan och idag är det ju ännu roligare eftersom produkterna nuförtiden är så himla snygga i sina förpackningar!

Det är trevligt att slippa välja mellan snygg förpackning eller bra innehåll och istället få båda på en och samma gång!

Alla är olika

Hur vi väljer att sminka oss och vad vi väljer för typ av produkter är ju väldigt mycket beroende av vad vi gillar, hur mycket pengar vi kan och vill lägga på smink, och hur mycket smink vi använder oss av.

Jag sminkar mig inte så jättemycket dagligen, men jag tycker att det är kul att ha de produkter som jag gillar hemma för jag sminkar ju mig både till vardag och fest, även om det blir mer under kvällstid.

Hur lagger man solpuder snyggt

Jag sminkar mig mer under höst och vinter och det tror jag att de flesta gör för under sommaren känns det ofta lite ”svettigt” med smink.

Detsamma gäller för parfym, tycker jag, då det också är något jag främst använder mig av under höst och vinter. Men, slutpratat om det här, nu ska jag ta och prata om just solpuder, så häng med!

En liten räddare i nöden

Solpuder är en sådan sak som jag har investerat i och jag använder mig av Sensai, trots att prislappen är ganska hög.

Jag kan dock lova att det är värt varenda krona och det handlar både om konsistens och färg som båda verkligen visar att det är ett dyrare puder det handlar om! 

Att det sedan räcker länge på grund av att man inte får upp något extra med borsten gör att prislappen känns ganska låg ändå.

Med ett solpuder i rätt nyans kommer du att se piggare ut fortare än kvickt och det är därför just en räddare i nöden!

Tillhör du kategorin som förskräckt tittar på färgen och tänker att det är alldeles för mörkt? Lugn, det tyckte jag också innan jag fattade hur man skulle använda solpuder. Jag kommer in på det längre ner i artikeln; nu ska jag prata lite mer om färgen.

Jo, det är som så att man ska köpa en färg som endast är aningen mörkare än ens egna hudton. Jag använder den ljusaste färgen i det puder jag använder, men då är jag ju också en riktig liten blekfis!

Det är ganska lätt att hitta rätt om man bara tänker på att det ska vara endast någon eller några toner mörkare än ens egna hudton. Man ska inte maxa, utan här är det less is more som gäller.

Du kommer snart att förstå varför detta är en så bra sminkprodukt och efter det att du börjat använda solpuder vill du inte sluta, det kan jag lova!

Hur ska man då få till det med solpuder?

Först och främst ska du tänka på att använda dig av en borste som är stor och härligt fluffig! Använder du dig av fel borste blir resultatet inte bra.

Det är definitivt värt att investera i något dyrare borstar, för det gör ofta stor skillnad vad gäller resultatet.

Med en fluffig borste blir det också så att pudret sveps runt på ett naturligt sätt så att det inte ser trist ut, så var noga med appliceringen!

Vart ska man då applicera solpuder? Jo, du ska ha det i pannan vid hårfästet, på tinningarna, på mitten av näsan, och längs med kindskuggan.

Efter att du applicerat på dessa ställen tar du också lite på halsen och fixar så att det är utsuddat i ansiktet.

Man börjar med kinderna där man tar på det längs kindskuggan och drar det uppåt. Efter att det är gjort är det dags att få ihop det med tinningarna och uppe i pannan vid hårfästet.

Hur lagger man solpuder snyggt

Det är viktigt att tänka på att applicera det främst högst upp, så att man inte går nära ögonbryn eller liknande. Det ska finnas solpuder på de platser där solen träffar dig, det är inte svårare än så!

Vilket solpuder ska man välja?

När det är dags att köpa ett solpuder är det så att det är smart att ta med många saker i beräkningen.

Visst kan det vara så att det finns bra budgetalternativ, men ofta är det så att just sådana saker som puder, foundation, med mera är värt att lägga en extra slant på.

Kolla upp lite recensioner om olika solpuder så att du får bra koll på vad som sägs om olika varianter och tänk också till lite extra när det gäller märke.

Kanske använder du redan främst ett märke? Då kan det vara bra att även köpa solpuder i samma märke.

Det finns också ett par stycken riktiga höjdare du kanske vill ha även om du inte använder resten av deras produkter, så här är det bara att välja och vraka!

Det bästa om du är osäker på vilket solpuder du vill ha är att gå runt till olika butiker och testa olika märken.

Hur lagger man solpuder snyggt

Alla har olika önskningar vad gäller vad för typ av resultat man vill åt och sedan har vi ju också väldigt olika hudton, så det är ju inte så att det solpuder du föredrar passar din kompis eller liknande.

Att tänka på

Solpuder är inte tänkt att synas med blotta ögat, utan det ska smälta in i huden på ett helt naturligt sätt.

Du ska alltså inte jobba med det länge för att få fram en mörkare färg som ”syns”, utan det är istället så att funktionen med ett solpuder är att det inte ska synas! Det smarta är att bygga upp färgen lite i taget för då har du kontroll över resultatet.

Det är trevligt med skimmer så använd gärna en variant som har ett subtilt och snyggt skimmer. Här är det viktigt att ha koll så att man inte köper glitter! Det är skimmer man vill åt, inte glitterkorn!  

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals