Bästa inpackningen för torrt hår 2024 – Omstart för skadat och frissigt hår

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

För den som har lite torrt hår är en ordentlig hårinpackning en räddare i nöden. Stylingar och behandlingar som de flesta använder idag sliter på håret och gör hårstråna tunnare och sprödare.

På sommaren sliter salta bad och sol på håret och på vintern är håret utsatt av sådant som till exempel torr inomhusluft på arbetsplatsen, kyla, och så vidare. Hårinpackningar använder man i den utsträckning som behövs.

Vanligtvis är en till två gånger i veckan lagom. Numera finns det hårinpackningar som verkligen tar sig an strävt, frissigt, och torrt hår, så att du inte behöver klippa bort alltihop.

Det finns vissa knep att ta till för att maxa resultatet på olika produkter och det går vi in på i den här köpguiden. På marknaden finns det numera också hårinpackningar som man kallar för hårmask. Alltså en motsvarande ansiktsmask, fast för håret.

Vår premiumvinnare idag heter Lernberger Stafsing Hair Masque Recond & Restore. I mellanklassen vann Goldwell Dualsenses Rich Repair.

Budgetkategorin vanns av L'Oréal Paris Elvital Anti-Breakage Inpackning. En fin specialare har vi också: Moroccanoil Original Oil Treatment, heter den.

Premium: Lernberger Stafsing Hair Masque Recond & Restore

Lernberger och Stafsing briljerar ofta med sina hårvårdsprodukter och det gäller även deras Hair Masque Recond & Restore.

Patrik Lernberger och Mattias Stafsing är två svenska frisörer med 20 års yrkeserfarenhet av stylist- och frisöryrket och har varit verksamma över hela världen. Alla produkter är noggrant testade och passar alla som vill ha den där lilla extra boosten till sitt hår.

Fördelar

 • Rik på oljor
 • Passar lockigt hår

Nackdelar

 • Innehåller dofter som kan vara allergiframkallande för överkänsliga personer

Mellan: Goldwell Dualsenses Rich Repair

Goldwell Dualsenses är perfekt för den som har ont om tid för att hålla på med hårinpackningar eller för att på spa eller salong för att fixa sig regelbundet. För många finns det inte på kartan att göra något sådant på grund av att tiden är så knapp.

Många småbarnsföräldrar vet exakt vad vi menar med det här. Men med Goldwell Dualsenses Rich Repair behöver man inte göra avkall på att unna sig en riktigt lyxig hårbehandling någon gång i veckan.

Den här ska nämligen sitta i ca en minut, så det är nog ingen som kan skylla på tidsbrist här. Dessutom är den kraftigt verkande och passar utmärkt för den som har extrem slitet hår av till exempel behandlingar och blonderingar.

Fördelar

 • En snabb 60-sekunders behandling

Nackdelar

 • Finns i så många varianter att det kan vara svårt att veta vilken man ska välja

Budget: L'Oréal Paris Elvital Anti-Breakage Inpackning

L'Oréal Paris är varumärket som vi även kan hitta på butikshyllorna i stormarknaderna och tur är väl det. För det innebär att man får tillgång till mycket prisvärda och lättåtkomliga hårvårdsprodukter.

L'Oréals inpackning är utmärkt för den som vill vårda sin frisyr, men inte har ett hår som är extremt drabbat, för då krävs det mer avancerade produkter. Men för normal användning är den alldeles utmärkt.

Inpackningen är snabbverkande och ska sköljas ur direkt, men vi kan faktiskt rekommendera att använda den i bastun, för det gjorde vi och det gav ett mycket gott resultat.

Fördelar

 • Prisvärd

Nackdelar

 • Inte effektiv på skadat hår

Special: Moroccanoil Original Oil Treatment

Moroccanoil är oljan som är perfekt att kombinera med en bra hårinpackning och därför ville vi också ha med den i det här testet.

För den som ytterligare vill effektivisera sin inpackning kan vi varmt rekommendera Marockansk hårolja som också innehåller en del vårdande arganolja. Resultatet blir högklassigt och håret får en glans och lyster av sällan skådat slag.

Fördelar

 • Praktisk pump medföljer

Nackdelar

 • Blondiner bör notera att oljan är gul, vilket kan avspegla sig i det blonda håret. För övriga färger är den dock perfekt

Köpguide

Alla med kemiskt behandlat hår eller som stylar håret med värmeredskap regelbundet bör använda sig av en rejäl inpackning regelbundet. Det går också alldeles utmärkt att använda hårinpackningen om man har friskt hår eftersom de ser till att hålla det just friskt.

För den som färgar håret är inpackningar ett bra sätt att låta färgen behålla sin glans och till och med göra så att den sitter i längre och bättre. Det här beror inte minst på att färgen oftast sitter längst och bäst i ett hår som är starkt och friskt.

Det finns flera olika typer av hårinpackningar som fungerar på lite olika sätt:

 1. Proteininpackningar. Den här typen av hårinpackning gör så att hårstrået byggs upp inifrån med hjälp av proteinet i produkten. Kreatin är ett vanligt protein som brukar användas i hårinpackningar av det här slaget.

 2. Fuktgivande inpackningar. Med den här typen av inpackning får man en rejäl fuktboost i håret och det här är en produkt som är perfekt för den som har lockar eller väldigt torrt hår. Personer med lockigt hår brukar ofta vara drabbade av det här, eftersom fukt har svårt att tränga ända ut i hela hårstrået på grund av att strået är vågigt.

 3. Färginpackningar. Senaste tiden har den här typen av produkter exploderat i popularitet och det är ett sätt att underhålla den egna färgen eller en färgning. Håret får en boost och en massa vård samtidigt som hårfärgen fördjupas. Färginpackningar finns i alla nyanser - även den som är riktigt blond hittar en inpackning som passar.

Måste man använda hårinpackning?

Att använda sig av en hårinpackning är ju givetvis ingenting som man absolut måste, men man bör komma ihåg att den extra omsorg och vård som håret får av en inpackning ger långsiktiga resultat.

Och så har vi den otroligt härliga känslan efter en inpackning. Håret blir mjukt, följsamt, och glansigt och det känns verkligen lyxigt att använda en bra hårinpackning.

Hur ska en hårinpackning användas för att vara riktigt effektiv?

Många som använder en hårinpackning för första gången tycker att det känns konstigt att det ofta står att man ska använda hårinpackningen efter schamponering och innan balsamet. Är det verkligen rätt och riktigt?

Det är det faktiskt. Det är för att inpackningen ska kunna tränga in ordentligt i hårstrået. Först tvättar man håret med schampo och då öppnas det yttersta fjällskiktet på hårstrået och smutsen avlägsnas.

Därefter ska man handdukstorka håret och applicera inpackningen. Håret ska vara handdukstorkat eftersom koncentrationen av hårinpackningen blir lägre om håret är för blött och då blir den mindre effektiv. Därför ska håret alltså inte vara alldeles för blött.

Ha inpackningen i håret så länge som det står på instruktionerna på förpackningen. Ett balsam fungerar på det viset att de stänger igen fjällskiktet på hårstrået och håller alla nyttigheter från inpackningen kvar i håret längre.

Hur länge ska en hårinpackning sitta i?

Det skiljer sig markant från inpackning till inpackning när det gäller verkningstiden. Men man bör ha i åtanke att en hårinpackning som ska verka i tre minuter kan ge precis samma resultat som en inpackning som man ska låta sitta i 20 minuter.

Vissa typer av inpackning behöver längre tid på sig för att tillföra alla verksamma ämnen till håret, medan andra märken behöver kortare tid.

Hårinpackningar som ska sitta i över natten

Det finns också hårinpackningar som man applicerar i håret på kvällen innan man går och lägger sig och sköljer ur på morgonen. Den här typen av hårinpackningar torkar in i håret, så man behöver inte vara orolig för att det skulle bli extremt kladdigt och blött.

Man gör så att man fördelar hårinpackningen i handdukstorkat hår och lägger sedan en handduk på kudden. Det är alldeles tillräckligt för att ingenting ska bli kladdigt eller förstört.

Det är en verkligt lyxig känsla på morgonen när man sköljer ur inpackningen eftersom håret då har fått en riktigt rejäl boost.

Aktivera en inpackning med hårolja

En hårolja och en inpackning är två helt olika produkter, men de kompletterar varandra på ett alldeles utmärkt sätt.

Man använder inpackningen enligt instruktionerna och sedan avslutar man med att applicera oljan i håret eller på hårtopparna. Då lägger man till ytterligare en nivå till inpackningen och får en verkligt härlig känsla av friskt och bra hår.

Hur mycket ska man applicera av inpackningen i håret? Man behöver inte massera hårbotten och hela håret i hårinpackningen.

Det räcker ibland med att man använder den i hårtopparna och något längre upp, om man har långt hår. När man använt sin hårinpackning ett par gånger lär man sig hur mycket man behöver.

Om man har tillgång till bastu är det att rekommendera att låta den sitta i när man är i den eftersom värmen gör att håret tar upp mer av de verksamma beståndsdelarna i inpackningen. Den kommer att att verka ännu mer effektivt.

En hårinpackning kan inte fixa alla problem man har med håret, men det kan göra håret väldigt mycket bättre. Flygigt hår kan lugna ner sig betydligt och ett risigt och slitet hår kan kännas mer stabilt och glansigt.

Ibland måste det till att man klipper bort förstörda toppar för att helhetsintrycket ska bli bättre. Det här kan din frisör guida dig i.

Våra favoriter

Premium: Lernberger Stafsing Hair Masque Recond & Restore

Lernberger Stafsing är ett svenskt företag som utvecklar en mängd fina produkter för att bevara håret och förstärka hårkvaliteten. Inpackningen Hair Masque Recond & Restore är en intensivkur med flera naturliga ingredienser.

Den är mycket kraftfull och perfekt under vintern, särskilt för den som har ett extra torrt hår. Att använda den här en gång i veckan är en riktig skönhetskur för håret.

Eftersom den är kraftfull är den också väl lämpad för dem som har lockigt hår och har svårt att hitta en hårinpackning som verkligen skyddar och stärker hårstråna ända ut i topparna. För den som har flygigt och elektriskt hår är den också effektiv.

Lernberger & Stafsing Hair Masque innehåller bland annat en rad oljor som ger mycket glans och som dessutom vårdar. Häri finns rapsolja, lingonfröolja, och broccoliolja. Även sheasmör återfuktar och ger glansigt, vackert hår.

Även proteinet keratin finns i produkten, som stärker håret och bygger upp det inifrån. Det här är en inpackning som du också kan använda på hårbotten, vilket tillhör undantaget.

Detta eftersom den är antibakteriell och avgiftande även för hårbotten. Den doftar fräscht och lagom mycket och kan med fördel kombineras med en hårolja, till exempel Moroccanoil, som är vår specialare i det här testet.

Fördelar

 • Rik på oljor
 • Passar lockigt hår

Nackdelar

 • Innehåller dofter som kan vara allergiframkallande för överkänsliga personer

Mellan: Goldwell Dualsenses Rich Repair

Dualsenses Rich Repair hårinpackning är avsett för skadat hår. Har du behandlat håret extremt mycket, genom att till exempel blondera det när du är brunett, så passar Goldwell Rich Repair alldeles utmärkt.

Den här är dessutom tidsbesparande och behöver inte vara i längre än en minut. Produkten bygger upp håret inifrån och gör håret starkare och mindre frissigt.

Produkten ger också ett mer högglansigt hår och man får en mycket vacker lyster i håret. Goldwell vill förse kunderna med bra och effektiva produkter som ger samma resultat som en salongsutförd behandling.

De har ett brett utbud av balsam, schampo, och olika stylingprodukter. Dessutom har de tagit fram den här är inpackningen som är snabbverkande.

Skulle vi hitta någon nackdel med produkten skulle det vara att Goldwell har så många typer av inpackningar med specialinriktningar, att det kan vara lite svårt att veta vilken man ska välja. Vi vill i alla fall understryka att det här är en utmärkt allroundprodukt, som passar de flesta.

Fördelar

 • En snabb 60-sekunders behandling

Nackdelar

 • Finns i så många varianter att det kan vara svårt att veta vilken man ska välja

Budget: L'Oréal Paris Elvital Anti-Breakage Inpackning

L'Oréal är det franska företaget som i många år tagit fram väldigt prisvärda produkter för håret. Deras inpackning är en kur speciellt framtagen för slitet hår och fungerar verkligen alldeles utmärkt, med tanke på vad man betalar för den.

Använder man den regelbundet får man fina resultat, så länge man inte har riktigt svårt skadat hår. Den både reparerar och stärker samtidigt.

Även den här har fördelen att vara en snabbverkande variant som man inte behöver ha länge i håret. Den behöver bara masseras in och kan därefter omedelbart sköljas ur. Håret blir mjukt, starkt, och följsamt.

Fördelar

 • Prisvärd

Nackdelar

 • Inte effektiv på skadat hår

Special: Moroccanoil Original Oil Treatment

Moroccanoil hårolja är egentligen ingen hårinpackning, men eftersom det finns hårinpackningar som blir effektivare om man kan kombinera dem med en oljebehandling vill vi slå ett slag för den marockanska håroljan.

Moroccanoil Treatment är en behandling som passar alla hårtyper. Vare sig du har lockigt, tjockt hår eller tunt och rakt, så ger den en tillförsel av näring och vård.

Oljan består delvis av arganolja som reder ut håret samtidigt som den bygger upp stuns och spänst i håret. Moroccanoil blir inte kladdig utan absorberas upp väldigt snabbt av håret.

Man kan använda den direkt efter att ha använt sin vanliga inpackning eller så kan du droppa i några droppar i inpackningen för att kombinera behandlingen med den. Här får du också en praktisk pumpflaska, vilket gör att du undviker onödigt spill och kladd.

Fördelar

 • Praktisk pump medföljer

Nackdelar

 • Blondiner bör notera att oljan är gul, vilket kan avspegla sig i det blonda håret. För övriga färger är den dock perfekt

Våra utmanare

Noir Stockholm Epic Treat Deep Conditioner

Noir Stockholm är känd inte bara för sina reparerande egenskaper, utan också för sin härliga doft av hallon, apelsinblomma, mysk, vanilj, och citron. Inpackningen innehåller en rad vårdande oljor som också är ekologiska.

Bland dessa finns macadamiaolja, arganolja, kameliaolja, och druvkärneextrakt. Trots att den innehåller ett flertal oljor ger den inte en tyngande känsla, utan tvärtom ger den ett mjukt och spänstigt hår.

Fördelar

 • Naturliga, vårdande, och ekologiska ingredienser

Nackdelar

 • Dyr

Maria Nila True Soft Masque

Det är imponerande att se nya företag klara av att växa och frodas på en kraftigt konkurrensutsatt marknad idag. Maria Nila är ett av de företag som med bas i Helsingborg etablerat sig och numera samarbetar både med Kicks och Björn Axén.

Den här hårinpackningen ger en exceptionell näringstillförsel till håret och den tillför styrka och glans. Det finns också en variant av inpackningen som reducerar färgförlusten på färgat hår. Den skyddar håret mot UV-strålning och fria radikaler.

Fördelar

 • Har UV-skydd

Nackdelar

 • Priset kan hindra många från att köpa den

Noughty to the Rescue Intense Moisture Treatment

Noughty to the Rescue är en inpackning speciellt avsedd för att återuppbygga torrt och skadat hår. Blondering och styling sätter sina spår hos många och här kan håret få den välbehövliga återhämtning det behöver.

Det är en intensiv behandling som man kan använda i håret i upp till 20 minuter och normal behandlingstid är ca 3-5 minuter.

Fördelar

 • Väldigt dryg
 • Hög fukttillförsel

Nackdelar

 • Inte så dryg och räcker till särskilt många behandlingar

Lanza Healing Strength Silk Serum

En exklusiv formula som innehåller ett flertal reparerande och naturliga ingredienser som vårdar och ger lyster till håret. Den verksamma beståndsdelen i den här produkten är det exotiska nimträdet och förutom att vårda ger växten också vård till torr hårbotten och förebygger mjäll.

Den är enkel att fördela i håret genom att man gnuggar en liten mängd i handflatorna och fördelar över fuktigt och handdukstorkat hår. Det är en leave in produkt och efter att den har fördelats i håret kan man styla och värmebehandla det, precis som vanligt.

Fördelar

 • Fungerar också som ett hårskydd vid styling

Nackdelar

 • Personer med klassisk tunt och skandinaviskt hår kan uppleva att håret blir strävt av produkten

Olaplex No6 Bond Smoother

Olaplex är en produkt som vi skrivit om på vår sida förut. Olaplex är hårbehandlingen som tog marknaden med storm när den introducerades och har älskats i många år av frisörer och stylingproffs världen över.

Numera finns den att köpa även för privatpersoner, vilket inte var fallet från början, då den etablerades som en produkt för professionella.

Fördelar

 • Fri från ftalater och och parabener

Nackdelar

 • Innehåller silikoner, vilket många inte vill ha i håret

Redken All Soft Heavy Cream

Redken har tagit fram en prisvärd och intensivt fuktgivande hårinpackning som är perfekt för torrt och skadat hår. Frissigheten försvinner en gång för alla och använder du den ett par gånger i veckan slipper du torrt och sprött hår. 

Även om produkten är av det dyrare slaget upplever många att det är värt det, tack vare det fina resultatet. Redken är också ett väletablerat märke man kan lita på.

Fördelar

 • En väldigt populär produkt som är älskad av många

Nackdelar

 • Förutom priset finns inga nackdelar
Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals