Bästa lermasken 2024 – Säg hejdå till orenheter och oljig hy

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Ansiktsmasker har funnits länge i skönhetsvärlden, inte minst lermasker. Lera har följt med som en viktig skönhetskomponent från millennium till millennium, det tackar vi för!

Många håller med om att det inte är mycket som slår känslan av att använda en riktigt djupverkande ansiktsmask när man direkt kan känna hur huden arbetar och tar vara på varenda liten millimeter av den härliga produkten.

En riktigt bra lermask gör verkligen under för hyn, så det är inte konstigt att den är en favorit i mångas skönhetshylla. Självklart passar lermasker inte alla hudtyper, men för de som är i behov av dess egenskaper känns det verkligen fantastiskt när man hittar rätt.

Vi har valt ut våra favoriter och storvinsten gick till GlamGlow Supermud Clearing Treatment i premiumklassen, medan Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Mask ramlar in och tar platsen i mellanklassen.

Vår favorit inom budgetkategorin blev L’Oreal Paris Pure Clay Exfoliating Mask. Att välja rätt sort produkt baserat på personliga behov är nyckel till en välmående hy. Efter denna läsning kommer ni förhoppningsvis ha 100% koll på huruvida ni ska gå tillväga för att hitta er personliga favorit.

Premium: GlamGlow Supermud Clearing Treatment

Detta är en storfavorit hos många och vi förstår varför! Kliniskt utvecklad av dermatologer för garanterat hög kvalité och säker användning.

GlamGlows Supermud-mask motverkar de flesta hudproblem man kan lida av, som finnar, blemmor, pigmentfläckar, och irritationsutslag.

Den minskar även porerna på bara några minuter! Super-masken ger verkligen kvalité för pengarna och lämnar huden med en ren, fräsch, och behaglig känsla.


Mellan: Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Mask

Här kan vi snacka värde för pengarna, på riktigt! Inte nog med att den mängd produkt man får per burk är generös, vad den gör för hyn är fantastiskt.

Denna ansiktsmask är anpassad efter alla hudtyper och kan alltså hjälpa till med det man själv önskar och är i behov av. Den är djuprengörande, porsammandragande, återfuktande, och ger en utslätande effekt. Ja, vad gör den inte?

Peter Thomas Roths Irish Moor Mud är helt enkelt en allt-i-allo mask som angriper på flera nivåer samtidigt. Den är otroligt välbalanserad och uppfriskande och innehåller näringsrika och nyttiga ingredienser.


Budget: L’Oreal Paris Pure Clay Exfoliating Mask

En bra ansiktsmask behöver inte kosta skjortan, precis som vår budgetfavorit L’Oreal Paris Pure Clay Exfoliating Mask. Trots det lite lägre priset gör den vad som utlovas – rengör och exfolierar på djupet, och utan att torka ut huden. Masken har en krämig formula som känns skön och behaglig på huden.

Det negativa med denna tycker vi är att den är lite svår att få bort, så det krävs några extra avsköljningar för att den ska försvinna. Efter att man lyckats skölja bort den känns huden ren, klar, och mjuk med ett fint lyster.

Köpguide

Vad är en ansiktsmask?

En ansiktsmask är en produkt som ska användas på huden en kort stund, för att sen sköljas av. Anledningen är att ingredienserna i produkten är mer koncentrerade än de som används i krämer och rengöringar.

På så sätt ger de en snabbare effekt och man behöver inte låta de verka lika länge som övrig hudvård. Det som är så fantastiskt med ansiktsmasker är de ger ett snabbt synbart resultat och tränger ner på djupet för att bygga upp hudens kvalité från grunden.

Det är en produkt man verkligen bör investera i och att lägga till det steget i sin hudvårdsrutin 1-2 gånger i veckan kommer garanterat att göra underverk.

Kunskapen om nya ingredienser och användningsområden har aldrig varit så aktuellt som det är idag. Med andra ord är dagens utbud otroligt brett och välutvecklat, vilket ju är fantastiskt!

Olika hudtyper har olika behov, vilket faktiskt kräver att marknaden erbjuder produkter med varierande egenskaper. Samtidigt kan det breda utbudet stöka till det och allt kan kännas som en enda stor djungel.

Så hur gör man då för att hitta den bästa ansiktsmasken för sin egen hud? Det är just det vi ska gå igenom här idag, och lite (mycket!) mer. Vi kommer ta upp allt ni kan tänkas undra om ansiktsmasker, varför det är bra, hur det används, vad marknaden har att erbjuda, och så vidare.

Men först ska vi fokusera på en viss typ av ansiktsmask, nämligen lermask. Med en bra rengöring och en riktigt djupgående lermask kan man komma en lång väg.

Innan man ger sig in i att försöka hitta rätt ansiktsmask kan det vara bra att veta varför man ska använda det, hur man använder det, och vad det finns att välja på. Fortsätt läsa så finner du svaren!

Finns det olika typer av ansiktsmasker?

JA. Idag finns det en hel sjö av olika ansiktsmasker ute på marknaden. Ansiktsmaskerna delas upp i olika kategorier beroende på vilken typ av hud de är anpassade efter och vilka behov de tillfredsställer. Några av de vanliga kategorierna är:

Som sagt är olika masker utformade för olika behov. När man ska investera i en ansiktsmask är det viktigt att veta vilken typ av problem man vill att masken ska motverka, samt att den kommer ge någon fördel åt sin egen hud.

Vi kan ta två exempel. En person med torr hy har oftast också väldigt känslig hy. För att ansiktsmasken ska ge rätt effekt, och inte göra huden irriterad eller fnasig, är en återfuktande mask att rekommendera.

Peel-off masker och lermasker har ofta en lätt sammandragande effekt och kan i detta fall resultera i att huden blir alldeles för torr. Visst kan man fortfarande prova dessa masker eftersom allas hud är olika och det gäller ofta att prova sig fram.

För en person med oljig eller acnebenägen hud är lermasker ett perfekt val, då de bland annat verkar förebyggande mot finnar, förminskar porer, och reducerar överflödig olja.

Såklart finns det en hel del ansiktsmasker som är anpassade efter flera hudtyper. Detta står då ofta på förpackningen. Det innebär att personer med både torr hy och fet hy kan använda den och få en påvisad bra effekt.

Varför ska man använda ansiktsmask?

Varför är det då så bra att använda ansiktsmask? Ja, vi kan väl börja med att konstatera att fördelarna är många. Beroende på vilken typ av ansiktsmask man använder är effekterna som sagt olika.

Vem vill inte få en lystermättad hud och mindre porer, eller kunna trolla bort fina linjer och pigmentfläckar? Om inte annat är det ett ypperligt tillfälle att skämma bort sitt ansikte.

Man kan se det som kvalitétstid med sig själv för att stressa ner, slappna av, och njuta av att ha ett hemma-spa. Det är ju inte så pjåkigt att uppleva nästintill samma lyxiga känsla som när man får en ansiktsbehandling.

Generellt används ansiktsmasker för att få en direkt synlig effekt, just för att man ska slippa vänta i flera månader på att se något som helst resultat.

Många använder också ansiktsmasker för att långsiktigt motverka uppkomsten av hudproblem, samt för att bygga upp en bättre grund vad det gäller hudens kvalité och textur.

Sen är det också så att vissa masker är mer utformade för att ge snabba resultat och kan ses som en uppfriskande, men kortvarig, boost för hyn.

Det är ganska vanligt att man använder en sådan innan man ska iväg på någon typ av event, just för att man vill se lite extra pigg och åtstramad ut.

Fördelar med att använda ansiktsmask:

 • Piggar upp och fräschar till huden.
 • Man kan unna sig själv lite kvalitétstid.
 • Det känns lyxigt.
 • Hyn blir förnyad och får ett yngre framträdande.
 • Huden fylls på med nyttiga näringsämnen.

Hur ofta ska man använda ansiktsmask?

Rekommenderat är att man använder en ansiktsmask ungefär 1-2 gånger i veckan. I vissa fall beror den siffran på att ansiktsmasker faktiskt kan vara skadliga för huden om de används för ofta, just på grund av att de verkar så effektivt.

Att till exempel använda en lermask för ofta gör att huden torkas ut allt för många gånger som kan vara skadligt och försämra hudkvalitén.

I andra fall beror rekommendationen på att huden inte är mottaglig för att ta åt sig av de aktiva ämnena mer än 1-2 gånger i veckan. Att använda ansiktsmask för ofta blir alltså bara ett slöseri av produkten.

Hur använder man ansiktsmask?

Olika ansiktsmasker har olika instruktioner för hur de ska appliceras på ansiktet. Dock kan de flesta maskerna appliceras med fingrarna, för att sen masseras in i huden. Vissa masker bör inte läggas på huden under ögonen då den är extra tunn och känslig.

Hur länge masken ska sitta på är varierande och kan vara betydande för resultatet. Läs på förpackningen innan du applicerar den för att garantera en säker och icke skadlig användning.

För att ansiktsmasken ska verka på djupet och verkligen sjunka in i huden krävs det att basen är ordentligt rengjord. Oavsett hur dyr eller lyxig ansiktsmasken är kommer den inte göra någon som helst skillnad om den appliceras på ett smutsigt ansikte. I denna ordning bör proceduren gå till, alltså inklusive för- och efterarbete:

1. Rengör

Att rengöra ansikte och hals innan man använder ansiktsmask är A och O. Rengör med en ansiktstvätt anpassad efter din egen hudtyp. Se till att allt smink tvättas bort, om det är något som använts, vill säga.

Att följa upp med en peeling eller skrubb efter rengöring är det bästa sättet att förbereda huden för en mask. Peelingen får bort gamla hudceller och de sista smutsresterna, vilket gör att slutresultatet blir bättre. Det här steget är dock valfritt.

2. Skydda

Applicera en kräm runt ögon och mun för att skydda den känsliga och tunna huden. Krämen gör också att den huden inte torkar ut under tiden masken är på eftersom de områdena oftast ska lämnas fria från produkt.

3. Applicering

När huden är rengjord och avtorkad är den redo för ansiktsmask. Applicera masken så som instruktionerna lyder. Och var inte rädd för att använda en generös mängd, annars riskerar man att missa några delar och då kommer den inte verka på hela ansiktet.

Glöm inte bort att kolla upp hur länge masken ska sitta på. Detta är viktigt! Huden mår inte bättre av att ha på den för länge, utan snarare tvärtom. Sitter den på för länge kan det resultera i irritation, blossande hudpartier, eller uttorkning och det kan till och med vara skadligt.

4. Ta bort masken

Efter att masken har suttit på i rekommenderat antal minuter är det dags att ta bort den. Vanligtvis ska den sköljas av, vilket görs smidigast med ljummet vatten.

När all produkt är borta kan man avsluta med att skölja med kallt vatten för att stänga igen porerna och förhindra att smuts smiter ner i gångarna. En del fuktgivande masker ska arbetas in i huden tills det sista av produkten torkar in i huden.

5. Återfukta!

Det sista och viktigaste steget efter att man har använt ansiktsmask är att återfukta. Här återgår man till att följa sin vanliga hudvårdsrutin i de steg som kvarstår efter rengöring och alternativt peeling.

Vilka och hur många produkter man väljer att använda är helt upp till var och en, men att återfukta med någon typ av ansiktskräm är något alla måste göra för att hålla huden balanserad.

Dundertips: Multimaska!

Multimasking är något alla borde testa. Det innebär att man använder flera olika masker samtidigt, fast på olika delar av ansiktet. Om man har kombinerad hy är detta verkligen ett dundertips, då de med kombinerad hy ofta har en oljig t-zon, men är torr och känslig på kinderna.

Med en sådan hudtyp kan det vara svårt att hitta masker som är anpassade efter alla ansiktets olika förhållanden samtidigt. Ett vanligt sätt att multimaska då är att använda en antiseptisk och porsammandragande mask i t-zonen och en fuktgivande mask på ansiktets yttre delar. På så sätt får man det mesta och bästa utav båda maskerna, utan att behöva välja bort en.

Det kanske låter onödigt att man ska ha två eller fler olika masker samtidigt, det kostar ju trots allt pengar att investera i dem. Och ja så är det. Men egentligen är det faktiskt en bra och sparsam investering att köpa på sig några olika typer av ansiktsmasker.

Dels för att det kan vara roligt att kunna välja vilken effekt man vill få ut av ansiktsmasken och inte varje gång behöva välja den masken som torkar ut eller förebygger finnar. Dels för att man slipper slösa produkt på en del av ansiktet som faktiskt mår bättre av att ha en annan mask.

Hur fungerar en lermask?

Lermasker verkar djuprengörande och porsammandragande samt reducerar produktionen av överflödig olja. De tränger långt ner i huden och rensar porerna (se mer information under nästa rubrik). Leran i sig har även en lugnande effekt och kan motverka stressad eller trött hud.

Applicering av lermask bör göras på samma sätt som vi rekommenderar ovan – efter rengöring och alternativt peeling. Ska en specifik mask appliceras på ett visst sätt brukar det stå på förpackningen.

Varför ska man använda lermask?

Den främsta anledningen till att man använder lermasker är för att rengöra porerna på djupet genom att avlägsna orenheter och gamla hudceller. När porerna täpps igen av gamla hudceller och smuts bildas det något som vi kallar för talggrop.

När talget kommer i kontakt med syre oxiderar det och blir svart, som en avokado eller ett äppelskrutt. Det är många som tycker det är roligt och tillfredsställande att klämma ut sina porer då det kommer ut som små svarta maskar.

Det är på så sätt det har fått sitt namn ”pormaskar”. Genom att använda lermasker hålls huden i schack tack vare att masken ”suger upp” talget och på så sätt avlägsnar det som täpper igen porerna.

Vem ska använda en lermask?

Som tidigare nämnt brukar lermasker rekommenderas till de som har kombinerad till fet hy, men alla hudtyper kan såklart använda en lermask då och då. Att rengöras på djupet mår huden bara bra av, men det gäller att anpassa sig efter vad ens egen hud är i behov av.


Våra favoriter

Premium: GlamGlow Supermud Clearing Treatment

Har ett hudproblem uppstått? Lämna jobbet åt GlamGlow Supermud Clearing Treatment! Denna lermask är en favorit hos många hudvårdsvetare och skönhetsentusiaster.

Dess briljanta egenskaper är kliniskt utvecklade av GlamGlows dermatologer för att garantera en högkvalitativ och säker produkt, anpassad för att motverka vanliga hudproblem.

Med denna super-mask kan man förebygga uppkomsten av finnar, blemmor, och pormaskar. Den minskar synligheten av pigmentfläckar och lugnar ner huden vid irritation, exempelvis om man har fått utslag från rakhyveln eller inåtväxta hår.

Inte nog med det, den minskar också porerna på bara några minuter. Supermud Clearing Treatment kan användas över hela ansiktet eller som punktbehandling där det behövs. Den är anpassad efter både män och kvinnor.

Super-masken innehåller en riktigt smaskig blandning av sex olika AHA- och BHA-syror, som i kombination skapar en perfekt pH-balans och rengör huden på djupet.

Till ingredienserna hör även aktivt kol som agerar giftabsorberande och lugnar huden vid irritation. Efter användning lämnar den huden med en härlig och frisk känsla!


Mellan: Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Mask

Med tanke på hur mycket produkt man får för pengarna är detta en mycket värdig vinnare för mellanklassen. Det kanske inte känns så när man ser priset för sig, men burken innehåller hela 150 ml, så det är ganska mycket man får!

Till skillnad från de flesta andra lermaskerna är denna anpassad efter alla hudtyper och passar alltså inte bara kombinerad eller oljig hud. Därför tycker vi att PTR Irish Moor Mud sticker ut lite bland den stora skaran.

Masken är välbalanserad på det sättet att den är otroligt fuktgivande och har en utslätande effekt, samtidigt som den agerar djuprengörande och porsammandragande. Det kanske låter som magi, men den finns faktiskt på riktigt!

Innehållet består av ingredienser som irländsk hedlera, Hijiki sjögräs, vulkanisk aska, och aktivt kol. Tillsammans avlägsnar de orenheter och toxiner, minskar överflödet av oljor, och minimerar porer. Samtidigt agerar de fuktgivande och tillför vitaminer, mineral, och antioxidanter.

De har även en utslätande effekt och motverkar uppkomsten av rynkor och fina linjer. Irish Moor Mud är en fantastisk allt-i-allo mask som angriper på flera nivåer samtidigt.


Budget: L’Oreal Paris Pure Clay Exfoliating Mask

Denna mask är ett väl valt exempel på att bra hudvård inte behöver kosta en förmögenhet. L’Oreal Paris Pure Clay Exfoliating Mask är vårt bästa alternativ i budgetklassen och den gör det den utlovar – exfoliering och rengöring på djupet, utan att huden blir uttorkad.

Masken innehåller en unik kombination av tre särskilt utvalda lertyper; kaolin, montmorillonite, och ghassoul. Dessa tre i kombination med rödalger skapar en krämig formula som är lätt att applicera med fingrarna. Den känns skön och behaglig på huden.

Däremot har man upplevt att lermasken är lite svår att få bort, så det kan krävas några extra sköljningar med varmt vatten för att den ska avlägsna sig.

Efter att man har använt Pure Clay Mask några gånger upplevs porerna mindre och huden känns ren och klar. Hudens textur blir både finare och slätare, samt att huden känns mjuk och får ett fint lyster.


Våra utmanare

Exuviance Purifying Clay Masque

Detta är en mångsidig produkt med väl utvalda egenskaper. Likt de flesta lermaskerna verkar den djuprengörande och porsammandragande, samt har en oljeabsorberande effekt som gör att huden mattas ner.

Utöver det har den andra mycket uppskattade egenskaper som att den har en kylande effekt för att lugna irriterad hud. Ansiktsmasken passar alla hudtyper, men efter att ha läst om den upplever vi att den gör sig bäst på en person med kombinerad hud.

Detta med tanke på att den både agerar djuprengörande och mycket fuktgivande och tränger in på hudens djupaste lager. Efter användning av Exuviance Purifying Clay Masque känns huden fräschare och klarare, återfuktad, och väl rengjord.


Exuviance Detox Mud Treatment

Detta är en crememask som friskar upp och balanserar huden samtidigt som den rengör på djupet. Den är anpassad efter alla hudtyper, men passar extra bra för de som har fet hy med igentäppta porer eller acnebenägen hud.

Exuviance Detox Mud Treatment innehåller riktigt bra ingredienser: aktivt kol som tack vare sin porösa struktur lätt och effektivt drar till sig smuts och föroreningar, NeoGlukosamin absorberar överbliven olja, exfolierar och minskar stora porer, och Phytotal (växtextrakt) agerar mattifierande.

Utöver detta innehåller den även tre olika sorters leror som ger en bättre textur till huden. Att använda denna mask kan minst sagt få en på bättre humör om man känner sig trött och tråkig, och att huden är det samma.

Tillsammans bildar de aktiva ingredienserna en väldigt len och behaglig mask som ger en märkbart fräschare och lystermättad hud.


REN Face Clarimatte Invisible Pore Detox Mask

Vill man köpa en mask som gör det den utlovar är detta en bra kandidat. Som namnet lyder så ska REN Invisible Pore Detox Mask få porerna att försvinna, vilket den faktiskt gör.

Efter att ha använt masken några gånger upplever många att porstorleken är betydligt mindre. Den är utmärkt att använda om man har fet och glansig hy då leran agerar oljeabsorberande och rengörande genom att avlägsna döda hudceller.

Spirulina är en av ingredienserna i dess innehåll, vilket är ett ämne som stimulerar produktionen av nya celler. Efteråt känns huden lugn, klar, och mjuk med ett fräschare helhetsintryck.

Ett väldigt stort plus hos denna mask är att den fri från allergiframkallande och syntetiska ämnen. Lite dyr är den med faktiskt.


DermaCeutic Mask 15

Denna ansiktsmask fungerar som en detox för hudens orenheter och igentäppta porer. Leran här heter Bentonite, vilket är en lera som effektivt absorberar olja, smuts, och gifter från huden.

Med de egenskaperna i bagaget förstår man att den är speciellt framtagen för acnebenägen problemhy. Utöver att den rengör och avlägsnar smuts har den fler briljanta egenskaper som att den exfolierar på djupet och balanserar huden.

Som ett plus på kanten innehåller den aktiva syror som inte bara gör att det sticker lite skönt i huden när den ligger på, utan även bekämpar acne. DermaCeutic Mask 15 agerar snabbt och effektivt. När man sköljer av masken känns huden slät, frisk, och fräsch!

En negativ punkt hos denna mask är dock att den lätt kan torka ut huden. Så har man väldigt känslig eller torr hy ska man ta det lite försiktigt med just denna.


Kiehls Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque

Om du är ute efter en lermask som är riktigt mjuk och följsam in sin konsistens så är detta den mask du ska använda. Den innehåller vit lera från Amazonas och efter att du använt den kommer orenheterna upp till ytan. 

Den torkar inte ut huden, utan huden känns bara otroligt fräsch efter användning. Den är otroligt dryg, så även om du köper den lilla varianten på 28 ml så räcker den länge. Den lilla varianten hittar du här

Du kan använda denna mask en till två gånger i veckan. Den tar hand om överskottssebum likväl som drar ut orenheter som ligger djupare ner i huden. Du får en rejäl uppstädning, alltså! 

Kom ihåg att använda en peeling av något slag innan du applicerar denna mask. Ett exempel på en bra passande peeling innan du lägger denna mask är denna härlighet från samma märke i samma serie. 

Fördelar

 • Dryg
 • Doftar gott

Nackdelar

 • Ohygieniskt med burk

Pixi Glow Mud

Pixi Glow innehåller aloe vera, kaolin, havssalt, ginseng och andra godsaker – det är alltså inte konstigt att huden blir ren och glad efter användning av denna lermask. 

Förpackningen är snyggt designad så att den passar perfekt bredvid din Glow Tonic, så det är bara att göra plats för ytterligare en produkt från Pixi och köra på! 

Fördelar

 • Smart förpackning
 •  Vegansk 

Nackdelar

 • Onödigt dyr

Medik8 Natural Clay Mask

Medik8 har många bra hudvårdsprodukter, trots att det är lite av ett doldis-märke här i Sverige. Det är många av deras produkter som vi tycker att ni ska testa, förutom denna lermask. Testa exempelvis dessa underbara pads

Denna mask drar ihop porerna, rengör på djupet och ger lyster – vad du kan vi begära? Huden blir sammetslen och du ser hur porerna fräschats upp direkt efter att du använt den. 

Använd den efter valfri peeling för att få det bästa resultatet. Du kan använda dig av vilken peeling du vill, men vi tycker att det är smart att använda en från Medik8. Detta är ett exempel från Medik8 på en riktigt härlig peeling! 

Fördelar

 • Bra förpackning
 • Tar hand om igentäppta porer 

Nackdelar

 • Ganska dyr

Produkter som utgått

Paula's Choice CLEAR Purifying Clay Mask

Detta är en lermask som gör sitt jobb då den tar bort överflödigt talg från porer och hudyta. Den har ingen påträngande doft och den har en behaglig konsistens. 

Innehållet av kamomill, grönt te och pilört fungerar lugnande på rodnad i huden och detta är en bra mask om du har akne. Har du akneärr så kommer detta att vara en välkommen present – den suddar nämligen ut dem. 

Masken kontrollerar även blankhet i huden, så har du blank hy så kommer du att känna att den mattas ned efter att du använt masken. 

Välj själv om du ska använda den endast i T-zonen, om du ska ha den i hela ansiktet, eller om du ska ha den som punktbehandling. 

Fördelar

 • Hygienist med tub
 • Fungerar på akneärr

Nackdelar

 • Paula´s Choice säljs inte överallt

Decléor Deep Cleansing Mask Clarifying Clay Mask

Decléor har alltid bjudit på bra produkter och så är fallet även när det kommer till den här lermasken. Den doftar så där typiskt ”Decléor”, så gillar ni den örtiga och friska doften som är så vanligt i deras produkter så blir detta en favorit.

Den både renar huden och lugnar den på en och samma gång. Detta är viktigt då det är många som har oren hud utan att den är fet. Huden blir ren och frisk samtidigt som den blir lugn och stärkt. 

Masken innehåller bland annat ginseng, grön lera, persika, grapefrukt, blåbär och kamomillextrakt. Det är med andra ord många bra naturliga ingredienser i masken! Dessutom passar den alla hudtyper, så det är mycket som är bra. 

När du behöver extra omsorg om du är både känslig, har rodnader, utbrott, torra partier etcetera så behövs masker som denna. Den balanserar fint så att du får hjälp med allt som händer i huden på en gång. 

Fördelar

 • Lugnar + rengör
 • Många naturliga ingredienser 

Nackdelar

 • Doftar mycket

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals