Bästa löshåret 2024 – Långt och fylligt hår när du vill

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Alla har vi väl haft den där hårnojan, när man inte vet om man ska klippa kort eller inte. När man väl gör det kanske man ångrar sig på direkten och saknar sitt långa svall.

Även om man aldrig klipper kort har många problem med tunt hår. Man kan ha lyckats med att få håret ända ner till knäna, men med en känsla av att ha axellångt hår när man sätter upp det på grund av den obefintliga tjockleken. 

MEN, båda dessa situationer (och många fler såklart) går enkelt att lösa med hjälp av löshår.

De flesta löshåren vi har tagit med i detta test är clips man kan sätta i och ta ur när som helst. Då blir det även lättare att bestämma sig för att prova löshår eftersom clipsen gör hela processen superenkel om man inte vill ha långt hår mer permanent.

Rapunzel har tagit hem förstaplatsen i premiumklassen med sin lyxiga Bellami Hair Löshår Magnifica, som faktiskt är otroligt prisvärd, även om man inte tycker det när man först ser prislappen. 

Inte långt efter kom dock väletablerade Rapunzel och deras Clip-On Set som kommer med hela 7 olika bitar med hår man kan använda hur man vill.

Ett budgetalternativ (så långt en budget går när det gäller löshår) har vi med Rapunzel of Sweden Original 3 Pcs Löshår som är en stor klassiker och ett väldigt populärt val. Vill du se en mer speciallösning kika på dennaLäs vidare för utförliga recensioner av alla löshår för att hitta ditt nya favorithår. 

Premium: Bellami Hair Löshår Magnifica

Ett lyxigt löshår från Bellami som visserligen kommer för ett lyxigt pris, men som också är värt vartenda öre. Här får du 10 stycken clip on bitar som kommer göra ditt hår fylligare på sekunden.

Ett verkligen fint, äkta hår som kommer se naturligt ut och det är så himla tjockt och fint redan så man behöver inte göra någonting med det. Men självklart kan du styla det precis hur du vill också!

Fördelar

 • Lyxigt och rejält
 • Bra fyllighet
 • Goda möjligheter för olika längder- upp till 61cm

Nackdelar

 • Väldigt dyrt

Mellan: Rapunzel of Sweden Clip-On Set

Ett löshår för dig som vill ha längre, men också tjockare hår. Här får du hela 7 olika delar som kan användas samtidigt eller separat och som kan stylas hur du vill.

Det är gjort av äkta hår och är enkelt att sköta om och sätta i och ta av. Ett riktigt kap då den är mer än prisvärd och dessutom kommer i många olika nyanser.

Fördelar

 • 50 cm förlängning
 • Äkta hår
 • Finns i många färger

Nackdelar

 • Dyrt

Budget: Rapunzel of Sweden Original 3 Pcs Löshår

Med detta löshår från Rapunzel får du 3 stycken delar som alla fästs på ditt hår med praktiska clips. Håret ger dig ungefär en 40 centimeters förlängning samtidigt som du får fylligare hår. 

Styla det precis som du vill och det bästa är att man även kan klippa det utifall du endast vill ha tjockare hår. Finns i flera färger.

Fördelar

 • Går snabbt och enkelt att fästa
 • Smidigt 3-pack
 • Ger långt och tjockt hår

Nackdelar

 • Metallclips som sliter på håret

Special: Rapunzel of Sweden Hairband

Här har vi en specialare från Rapunzel of Sweden. Detta är nämligen som ett löshår i form av ett hårband, precis som titeln utlovar. I detta test har vi med väldigt många löshår från Rapunzel, men det är just för att de är så bra och för att de gör så många olika produkter av hög kvalité.

Även detta löshår är av riktigt hög kvalité, och det är även lätt att sätta i håret tack vare ”tränset” som läggs på håret likt en krans. Perfekt för er som tycker det är krångligt att fästa clips, eller för er som bara vill att det ska gå snabbt och smidigt.

Dock har även denna modell två clips som kan fästas i håret vid behov, för att ge extra stadga och hållbarhet.

Fördelar

 • Skonsamt
 • Ser naturligt ut
 • Går att justera i storlek

Nackdelar

 • Dyrt
 • Kan vara svårt att dölja linan bra

Varför ska du lita på oss?

Förutom mig själv har jag hittat 6 stycken kvinnor i olika åldrar som alla ville hjälpa mig prova löshår för att hitta den som är bäst i test. 

Vi har alla olika hårlängd och tjocklek; vi har från normalt till tunt hår för att verkligen se vad löshåren kan göra. Alla har vi erfarenhet av löshår och vet hur man ska göra för att få det att se naturligt ut. 

Vem behöver köpa löshår?

Om du vill piffa upp ditt hår, vare sig om du vill ha en förlängning eller få riktig volym, kan löshår verkligen vara till hjälp. 

Jag vet att det är många som håller sig borta från det eftersom det kan se onaturligt ut eller skada håret, men med dagens genier inom skönhetsvården kan du lita på att det är kvalitativt löshår som säljs på marknaden. 

Dessutom är det ju mycket bättre att försöka fylla ut håret med hjälp av löshår än att alltid styla, tupera, och spraya sitt egna hår och skada det ännu mer

Som jag nämnde tidigare är löshår superenkla att sätta i och ta ur och man behöver alltså inte ha dom i hela tiden. Du kanske endast vill använda dem till fest exempelvis, vilket är något jag verkligen rekommenderar. 

Hur kom vi fram till vilka löshår vi skulle testa?

Inför detta test har alla testpersoner gått till sina frisörer och frågat om råd. Vilka löshår används på just den salongen? Vilka och varför är de så populära? Hur använder man sitt löshår bäst?

Vi har sedan gjort utförliga efterforskningar genom att läsa på om alla dessa löshår och valde ut fjorton stycken att prova. Dessa har vi hämtat från lyko.se, ahlens.se, och nordicfeel.se.

Hur testade vi löshåren?

Då man fick välja ut två löshår var har varje person testat dessa två produkter i två veckor. Vi har testat dem precis hur vi vill, men alla har följt ett kategori- och poängsystem, och alla har provat olika stilar och uppsättningar.

Vi har även testat varandras löshår (även om färgerna inte alltid har matchats) för att se hur de jämfördes med våra egna. Detta gjorde vi efter de två veckorna hemma hos mig för att få en känsla för de andra löshåren. 

En enkät med öppna och slutna frågor har även skickats ut till privatpersoner som har köpt något av löshåren vi hade med i testet för att se hur de upplevde dem. Detta har sedan sammanställts med vårt egna resultat. 


Våra favoriter

Premium: Bellami Hair Löshår Magnifica

Om du är på jakt efter ett otroligt lyxigt löshår som har en ultimat fyllighet och förlängning ska du definitivt kolla in detta löshår från Bellami.

Du använder klämmor för att fästa håret men det som skiljer Bellami från andra löshår är att de har en speciell silikonremsa. Detta är mycket bättre för håret än vanliga klämmor.

Du får äkta hår i 10 bitar som kommer förlänga ditt hår med hela 61 centimeter. Snacka om att du kommer få ett Hollywoodsvall! Det bästa är att det redan är fullt med volym, så man inte behöver använda produkter i håret för att få det att hålla.

Sedan kan du självklart styla det hur du vill, med hårfön, locktång, eller plattång. Löshåret kommer i många olika färger.

Fördelar

 • Lyxigt och rejält
 • Bra fyllighet
 • Goda möjligheter för olika längder- upp till 61cm

Nackdelar

 • Väldigt dyrt

Mellan: Rapunzel of Sweden Clip-On Set

Ett löshår från Rapunzel tog hem första platsen i mellanklassen. Med denna är det tänkt att du ska få långt, långt hår med en 50 centimeters förlängning och det äkta löshåret består av 7 delar.

Som namnet förmedlar har även detta hår clips som isättning - superenkelt. Dessutom kan du styla löshåret precis hur du vill, vilket nästan är ett måste när man använder löshår.

Förutom att du får längre hår får du ju dessutom tjockare hår, vilket kanske är det kvinnor vill ha mest. Och med detta löshår kommer man inte bli besviken!

Det finns många färger att välja mellan och bland annat kan du välja ett modell som redan är färdigslingad, vilket kan inge ett naturligt intryck.

Fördelar

 • 50 cm förlängning
 • Äkta hår
 • Finns i många färger

Nackdelar

 • Dyrt

Budget: Rapunzel of Sweden Original 3 Pcs Löshår

Här har du ett clip on 3-delar set du kan använda för att få ett långt och tjockt hår. Den totala längden på håret är 40 centimeter och det passar perfekt till både vardags och fest.

Det är gjort av äkta hår och har metallclips som du fäster i ditt egna hår. Det roliga är att du kan både klippa och styla det som du vill och löshåret är alltså värmetåligt.

Självklart behöver du inte använda alla 3 delarna samtidigt utan kan använda bara en eller två. Hur du än gör kommer resultatet bli fantastiskt och det bästa är att det går så himla snabbt också.

Tack vare clipsen är håret enkelt att sätta i och ta av och vi rekommenderar verkligen att dra nytta av detta löshår för alla sorters tillställningar och fester.

Den kommer dessutom i några olika färger så du kan andas lugnt och veta att du kommer att hitta din nyans. När det gäller löshår kommer den även till ett riktigt bra pris.

Fördelar

 • Går snabbt och enkelt att fästa
 • Smidigt 3-pack
 • Ger långt och tjockt hår

Nackdelar

 • Metallclips som sliter på håret

Special: Rapunzel of Sweden Hairband

Detta löshår från Rapunzel of Sweden fick bli vår specialare i detta test just för att det skiljer sig lite från de andra löshåren. Det beror på att denna variant fästes likt en krans runt huvudet, där det enda du behöver göra är att lägga linan med hår på rätt plats på skallen och sen se hur ditt hår ökar i volym. Snabbt och enkelt!

Det bästa med detta ”hairband” är att det är så otroligt lätt att bara lägga på håret, och vips så har du en ny frisyr. Alltså kan man få väldigt stor nytta av denna som ”löshårs-nybörjare”, eller då du helt enkelt inte har så mycket tid att sätta i flera olika clips eller hålla på med flera delar samtidigt. Vid behov finns det även två clips som kan fästas i håret för att ge bättre hållbarhet. 

Denna typ av löshår och fäste är även skonsamt mot håret i och med att du slipper trassla och krångla med clips, värme eller olika spännen som sliter och drar i håret. Resultatet ser riktigt bra och naturligt ut, samtidigt som det förbättrar intrycket av ditt egna hår.

Fördelar

 • Skonsamt
 • Ser naturligt ut
 • Går att justera i storlek

Nackdelar

 • Dyrt
 • Kan vara svårt att dölja linan bra

Bra att tänka på innan du köper löshår

Om du har kollat in ett speciellt märke eller färg kan det vara bra att redan innan du köper kolla vad löshåret tål och inte tål. 

De flesta löshår kan exempelvis inte färgas, stylas med silikonprodukter, eller komma i kontakt med andra saker som du kanske ofta använder i ditt vanliga hår

Se till att du är beredd att verkligen ta hand om ditt löshår. För att få hårets kvalité att räcka så länge som möjligt ska du alltid följa skötselråden.


Våra utmanare

Rapunzel of Sweden Nail Hair European

Med detta löshår från Rapunzel kommer du verkligen veta att du får kvalité då det är ett av de populäraste löshåren från företaget. Här är det europeiskt hår som har använts på förlimmade slingor. 

För att fästa det använder du en värmetång och detta hår är tänkt att sitta i länge. Du kan dock göra i princip vad du vill med det i stylingväg, men följ skötselråden för att få det att må så bra som möjligt. 

Många, många färger finns att välja mellan, men notera att du eventuellt behöver köpa flera paket för att få det resultat du vill ha, speciellt om du vill ha en riktig hårförlängning. 

Fördelar

 • Kvalité för pengarna
 • Äkta hår på slingor
 • Fästes med hjälp av värme

Nackdelar

 • Krävs fler delar för ett riktigt resultat
 •  Något svårt att få ur

Love Hair Extensions Maximum Clip In

Här har äkta hår använts för att ge dig fylligare och längre hår. Du får en hel del som fästs med 6 stycken clips, och beroende på vad för resultat du önskar behöver du eventuellt köpa fler paket.

Hur många du än köper kan du alltid styla det hur du vill. Du kan välja mellan många färger för ett överkomligt pris.

Fördelar

 • Går att styla efter behov
 • Finns i fler färger
 • Prisvärt

Nackdelar

 • Något slitsamt för håret
 • Fästena kan synas
 •  Snålt med delar i ett paket

Poze Hair Extensions Standard Löshår Flip & Go

Detta löshår från Poze kommer i en stor del med clips och är utformad för att ge dig längre och fylligare hår. Detta går rekordsnabbt tack vare den enkla designen. 

Poze rekommenderar att ta ur håret under natten när du sover, och vi testade såklart detta och kan inte annat än instämma. Trots att det inte är så farligt är det dock mycket bekvämare att sova utan clipsen. 

Som sagt går det enkelt att fästa det igen på morgonen och du kan styla det hur du önskar. Välj mellan många olika färger till ett bra pris.

Fördelar

 • Sliter inte så mycket
 • Går att styla efter behov
 • Finns i många olika färger

Nackdelar

 • Dyrt
 • Snålt med hår

Poze Clip & Go Löshår Äkta

Poze har skapat ett effektivt löshår som är enkelt att använda tack vare de 7 delarna som kommer i paket och för att de fästs med clips. Som vanligt kan du behöva köpa flera paket beroende på vad för resultat du vill ha.

Det finns många färger att välja mellan och du kommer definitivt få ett fantastiskt hårsvall med detta löshår då du kan styla det precis som du vill. Det kommer för ett lyxigt pris dock.

Fördelar

 • Äkta hår
 • Finns i flera färger
 • Går att styla efter behov

Nackdelar

 • Dyrt

Produkter som utgått

Rapunzel of Sweden Dip Dye Clip-In

Som du kanske kan gissa från namnet (och bilden) kommer dessa Rapunzellöshår i två olika färger och många kombinationer. Perfekt för dig som ombrefärgat hår eller vill ha. 

Paketet innehåller olika breda slingor och håret fäster du med clips. Ett garanterat snyggt resultat som du kan göra hur du vill med för ett rimligt pris.

Fördelar

 • Färgglad modell i en roligare design
 • Finns i många olika kombinationer
 • Perfekt för att testa olika färger

Nackdelar

 • Dyr för vad man får

Rapunzel of Sweden Quick & Easy European

Med detta löshår kommer du inte ha några som helst problem med att hitta din färg - eller varför inte välja roliga färgslingor? - eftersom det finns många, många färger att välja mellan.

Du får 8 bitar med löshår som är färdigtejpade och som kommer ge dig tjockt hår. Notera dock att just detta löshår rekommenderas för er med tunnare än normalt hår och man kan behöva olika många paket beroende på vilket resultat man vill ha. 

Det går dock snabbt och enkelt att fästa och ta av håret och det kan stylas hur du vill. 

Fördelar

 • Finns i många färger
 • Varianter med slingor
 • Ser naturligt ut

Nackdelar

 • Kan krävas många paket för normalt hår
 • Något tunna

Rapunzel of Sweden Red Carpet Collection Hollywood Volume

Som sagt är Rapunzel of Sweden en ganska oslagbar vinnare när det gäller hår, och speciellt när det kommer till en helhetsöverblick i.e. svenskt märke, bra värde för pengarna bland annat.

Som namnet förmedlar kommer du verkligen få den där Hollywood-känslan (som man skulle vilja ha lite oftare) och när de säger att man får volym, menar de det också.

För dig som vill ha en stor hårdel är detta löshåret att satsa på eftersom det är exakt det man får. Sex clips sitter fastsydda på håret som du enkelt fäster i ditt egna hår.

Clipsen gör löshåret smidigt att ta av och sätta dit på några sekunder. Du kan såklart köpa flera hårdelar och även använda dem som hårförlängning, men är det tjockare hår du är ute efter fungerar en av dessa hur bra som helst. 

Kvalitativt äkta hår utgör produkten och den har en bredd på 28,5 cm med en total längd på 50 cm, detta är inklusive nätet. 

Alla i testpanelen föll pladask för detta löshår och kunde inte få nog av det. Det är bara så himla enkelt att använda och hur vi än använde det blev resultatet fantastiskt. 

Det finns några stycken färger att välja mellan, men kanske inte så många man skulle vilja, så ta din tid när du väljer nyans och fråga kundtjänst om du är osäker. Priset är definitivt är värt det!


Toupéma Belgal Loves Change Clip-in Extensions

För dig som önskar lite längre hår mer än fyllighet ska definitivt ta en titt på Loves Change Clip-in Extensions från Toupéma Belgal. Här har de gjort löshåret av äkta asiatiskt hår. 

Du får 7 delar med en hårlängd mellan 40-45 centimeter. Du kan såklart välja att alltid använda alla delarna, men det går hur bra som helst att använda dem separata. 

Löshåret tål värme och kan alltså stylas hur du vill. Schampo, balsam, och hårvårdsprodukter kan användas men se till att de är speciellt utformade att kunna användas på löshår.

Löshåret är superenkelt att sätta i och ta av och det är säkert ingen som kommer ha problem med det, så länge man följer skötselråden, vilket man alltid ska göra. Priset är verkligen överkomligt.


Babyliss Hästsvans Förlängning

Babyliss har designat ett löshår du använder speciellt för att få en volymbaserad hästsvans. Om du har kort hår bidrar den även med en förlängning av håret.

Den kommer utrustad med en tretandad kam och en lös hårdel som används för att täcka din hårsnodd.

Om du vill locka eller platta hästsvansen går det bra, men Babyliss rekommenderar att fukta håret lite innan du tar dig an uppgiften.


Rapunzel of Sweden Synthetic 5 pcs Beach Wave Löshår

För dig som drömmer om det där perfekta strandhåret, men kanske inte riktigt får till det med din egna styling, kan detta löshår, återigen från Rapunzel, komma till användning. Det är gjort av syntetiskt hår, har mjuka lockar, och kommer i några olika färger.

Du får en 50 centimeters förlängning som du enkelt fäster och tar ur tack vare clips. Som namnet förmedlar får du 5 delar som kan användas tillsammans eller separat. 


Frågor och svar

Vad är löshår gjort av?

Det kan antingen vara gjort av riktigt hår eller syntetiskt – alltså konstgjort. Syntetiskt löshår har inte samma kvalitet som äkta hår och klarar inte värme lika bra. Däremot är syntetiskt löshår billigare och passar bra för den som inte använder det så ofta.

Vilken typ av löshår är mest skonsamt för det egna håret?

Clips sliter minst på håret, men ska helst inte användas hela tiden utan bara någon gång ibland – till exempel när man ska på fest eller liknande. Man ska inte heller sova med clipsen i håret.

Hur länge håller löshår?

Det beror på vilken metod man väljer. En permanent insättning håller i upp till tre månader, en semipermanent i 6-8 veckor. Clips kan oftast användas länge, men hur länge beror förstås på hur ofta man använder det.

Hur fäster man löshår?

Det varierar beroende på vilken metod man använder. Det finns löshår som flätas in i det egna håret, löshår som tejpas och så vidare. Det bästa är att läsa på om den metod man vill använda.

Hur sköter man löshår?

Även detta beror på vilken metod man använder. Håret behöver tvättas och borstas, precis som vanligt, men kan även behöva speciella produkter.

Det är bra att kolla upp hur det löshår man använder ska skötas, så att håret håller sig fint och kan användas så länge som möjligt.

Vad kostar löshår?

Clips kostar från någon hundralapp och uppåt. Annars kostar det ofta många tusenlappar och utöver det tillkommer kostnaden för att sätta i löshåret om man inte har en vän som kan hjälpa till med det.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals